kostasbm Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 54 λεπτά πριν, armagedwnn είπε Δεν έχω καμία πάγια εντολή σε αυτή την κάρτα, επειδή το 2021 μου είχαν ακυρώσει την κάρτα μόνοι τους για μια περίεργη συνναλαγή δεν κάνω περίεργες αγορές σε σαιτ κτλ (για όλα αυτά χρησιμοποιώ την Ν26). με τι αιτιολογία μπαίνουν??? ποιος είναι ο καταθέτης και με τι κωδικό ??? αν θελεις μας λες
armagedwnn Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 9 λεπτά πριν, kostasbm είπε με τι αιτιολογία μπαίνουν??? ποιος είναι ο καταθέτης και με τι κωδικό ??? αν θελεις μας λες Δεν υπάρχει αιτολογία, συγκεκριμένα το Σάββατο 7 του μήνα χρησιμοποίησα τελευταία φορά την κάρτα για αγορά εισητηρίων (30+1.8 προμήθεια) & efood. Αυτά έγιναν σχεδόν μαζί μπήκα και είχα σχεδόν .69 ευρώ. Μπαίνω λοιπόν τετάρτη στο ebanking και βλέπω 76 ευρώ. Ψάχνω στις κινήσεις αλλά δεν έβγαζε κάτι. Λέω σήμερα Δευτέρα θα το εμφανίσει έχουν περάσει τόσες μέρες, και βλέπω έχω 80 ευρώ.
Joshua21 Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 4 ώρες πριν, armagedwnn είπε Δεσμεύεσεις από που να προκύψουν; Δεν έχω κάνει κάποια περίεργη αγορά εδώ και μήνες. Δηλαδή σχεδόν ολές οι αγορές είναι στανταρ κυρίως efood, supermarket & καύσιμα. Εκεί χρησιμοποιώ την κάρτα σχεδόν αποκλειστικά. Βασικά το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι λίγο πριν το Πάσχα βρισκόμουν Ισπανία για ένα μήνα, αλλά έκανα λίγες αγορές με κάρτα κυρίως αεροδρόμιο και στις κινήσεις έχουν εμφανιστεί όλα εδώ και αρκετό καιρό. Δεν έχεις ιδέα από το πως δουλεύουν οι κάρτες φαίνεται... Δέσμευση προκύπτει με κάθε αγορά, έτσι δουλεύουν οι κάρτες. Κάθε φορά που πληρώνεις οτιδήποτε με την κάρτα το ποσό δεσμεύεται (αφαιρείται από το διαθέσιμο υπόλοιπο) και ανάλογα την τράπεζα/επιχείρηση κάνει από 1 ημέρα έως και πάνω από βδομάδα για στα πάρουν (να αφαιρεθεί από το λογιστικό υπόλοιπο). Επίσης το ότι εμφανίζεται μια κίνηση δεν σημαίνει ότι είναι εκκαθαρισμένη κιόλας, μια χαρά μπορεί να είναι σε δέσμευση, δες εδώ πχ:
armagedwnn Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 7 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Δεν έχεις ιδέα από το πως δουλεύουν οι κάρτες φαίνεται... Δέσμευση προκύπτει με κάθε αγορά, έτσι δουλεύουν οι κάρτες. Κάθε φορά που πληρώνεις οτιδήποτε με την κάρτα το ποσό δεσμεύεται (αφαιρείται από το διαθέσιμο υπόλοιπο) και ανάλογα την τράπεζα/επιχείρηση κάνει από 1 ημέρα έως και πάνω από βδομάδα για στα πάρουν (να αφαιρεθεί από το λογιστικό υπόλοιπο). Επίσης το ότι εμφανίζεται μια κίνηση δεν σημαίνει ότι είναι εκκαθαρισμένη κιόλας, μια χαρά μπορεί να είναι σε δέσμευση, δες εδώ πχ: Ναι συμφορίτη μαζί σου, καταλαβαίνω πολύ καλά τι λες. 1ον: Δεν έχει τίποτα σε δέσμευση ότι βγάζει στις κινήσεις η alfa bank είναι εκκαθαρισμένες, αν θες να δεις τι είναι υπό εκκρεμότητα πας στις κάρτες και το βλέπεις. 2ον: Εννοείτε ότι στην αρχική σου δείχνει το ποσό που έχεις είτε έχει εκκαθαριστεί ακόμη είτε όχι. Αλλά το θέμα είναι ότι κανονικά θα έπρεπε να έχω μείωση και όχι αύξηση του υπολοίπου. 3ον: Το μόνο λογικό είναι η διπλοχρέωση και να μην το είχα παρατηρήσει, αλλά δεν έχω κάνει αγορά 4 ευρώ εδώ και πάρα πολύ καιρό, επίσης έγινε αύξηση του ποσού δύο φορές σε μια εβδομάδα. Τέλος πάντων επειδή πάει να γίνει τρολοθέμα ας το αφήσουμε εδώ, αν πάρω την τράπεζα και μάθω κάτι που αξίζει να υποθεί εδώ θα ενημερώσω για κάποιους που έχουν απορία.
ModernAthenian Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 35 λεπτά πριν, armagedwnn είπε Δεν υπάρχει αιτολογία, συγκεκριμένα το Σάββατο 7 του μήνα χρησιμοποίησα τελευταία φορά την κάρτα για αγορά εισητηρίων (30+1.8 προμήθεια) & efood. Αυτά έγιναν σχεδόν μαζί μπήκα και είχα σχεδόν .69 ευρώ. Μπαίνω λοιπόν τετάρτη στο ebanking και βλέπω 76 ευρώ. Ψάχνω στις κινήσεις αλλά δεν έβγαζε κάτι. Λέω σήμερα Δευτέρα θα το εμφανίσει έχουν περάσει τόσες μέρες, και βλέπω έχω 80 ευρώ. 11 ευρώ είναι το τελευταίο efood που πήρες. Δεν πέρασε προφανώς. Γι αυτό είσαι 11 ευρώ πάνω σήμερα.
kostasbm Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 37 λεπτά πριν, armagedwnn είπε Δεν υπάρχει αιτολογία, συγκεκριμένα το Σάββατο 7 του μήνα χρησιμοποίησα τελευταία φορά την κάρτα για αγορά εισητηρίων (30+1.8 προμήθεια) & efood. Αυτά έγιναν σχεδόν μαζί μπήκα και είχα σχεδόν .69 ευρώ. Μπαίνω λοιπόν τετάρτη στο ebanking και βλέπω 76 ευρώ. Ψάχνω στις κινήσεις αλλά δεν έβγαζε κάτι. Λέω σήμερα Δευτέρα θα το εμφανίσει έχουν περάσει τόσες μέρες, και βλέπω έχω 80 ευρώ. βγάλε extrait οπου εχει λεπτομερειες και θα καταλαβεις πολλα πραγματα
vaggos231 Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 ειπες ειχες μετρητα, μπας και πηγαινες για μπυρες, πληρωνες εσυ και στα στελναν οι φιλοι σου η το ετερον ημισυ μετα με αλφα κουικ τρανσφερ; 1
grinder_ Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 4 ώρες πριν, armagedwnn είπε Δηλαδή σχεδόν ολές οι αγορές είναι στανταρ κυρίως efood, supermarket Bingo! Συνήθως τα σουπερμάρκετ κάνουν αντιλογισμό (και στο efood και στο box συμβαίνει αυτό) εάν έχεις προπληρώσει πριν την παράδοση. Εάν διάβαζες την απόδειξη με τα ψώνια που σου παραδίδονται τελικά και το τι είχες χρεωθεί δεν θα έψαχνες 3 σελίδες το γιατί. 3 ώρες πριν, SabotazNic είπε Ο Έλληνας ψάχνεται μόνο όταν χάνει λεφτά. Όταν μπαίνουν, καλά είναι. Nice Ναι γιατί κατά μια περίεργη σύμπτωση τα "συστηματικά λάθη" των κάθε λογής καρτέλ στην χώρα, πάντα ευνοούν την εταιρία. Οπότε άσε τον Έλληνα ήσυχο, και πιάσε τις εταιρίες που έχουν την πεποίθηση ότι λειτουργούν σε καθεστώς banana republic.
armagedwnn Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 56 λεπτά πριν, grinder_ είπε Bingo! Συνήθως τα σουπερμάρκετ κάνουν αντιλογισμό (και στο efood και στο box συμβαίνει αυτό) εάν έχεις προπληρώσει πριν την παράδοση. Εάν διάβαζες την απόδειξη με τα ψώνια που σου παραδίδονται τελικά και το τι είχες χρεωθεί δεν θα έψαχνες 3 σελίδες το γιατί. Τηεφώνησα στην alpha και με ενημέρωσαν ότι δεν φαίνεται πουθενά τίποτα. Κατέληξε στο συμπέρασμα να έγινε κάποιος αντιλογισμός αλλά κανονικά θα μπορούσε να το δει. Οπότε παραμένει μυστήριο, αλλά το πιο πιθανό σενάριο είναι αυτό. 1 ώρα πριν, vaggos231 είπε ειπες ειχες μετρητα, μπας και πηγαινες για μπυρες, πληρωνες εσυ και στα στελναν οι φιλοι σου η το ετερον ημισυ μετα με αλφα κουικ τρανσφερ; Όχι οι φίλοι τα στέλνουν όλοι με IRIS, πάντως το ερώτημα δεν λύθηκε ούτε από την alpha bank. (Λίγο τραγικό πάντως)
StamTheMan Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Aρχικα κοιταξε τις κινησεις της καρτας,και οχι του λογαριασμου. Κατα δευτερον,αλλαξε λιγο τον τονο που απαντας σε οποιον σου λεει κατι που δε σου αρεσει,και οταν σου λενε πραματα που ισχυουν ( και το ξερεις ) καλο ειναι να μην ειρωνευεσαι.
armagedwnn Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 7 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Aρχικα κοιταξε τις κινησεις της καρτας,και οχι του λογαριασμου. Κατα δευτερον,αλλαξε λιγο τον τονο που απαντας σε οποιον σου λεει κατι που δε σου αρεσει,και οταν σου λενε πραματα που ισχυουν ( και το ξερεις ) καλο ειναι να μην ειρωνευεσαι. Έχω ενημερώσει για το θέμα, έχω αναλύσει και παραπάνω τι ακριβώς έγινε. Τώρα αν μιλάς για τον Niko που τον κούραζε το κείμενο δεν ειρωνεύτηκα καθόλου, απλά είπε να πάρω την τράπεζα που εκείνη την στιγμή απλά ήθελα να ακούσω παρόμοιες εμπειρίες. (Πράγμα που έγινε γιατί κατέληξε τρολοθέμα). Στην άλλη περίπτωση που του συμφορίτη του φταίνε οι Έλληνες απάντησα αναλόγως το ύφος του. Τέλος πάντων, ο @grinder_ μάλλον είχε δίκιο, σύμφωνα με την τράπεζα αλλά και αυτοί είπαν ότι δεν φαίνεται τίποτα στο σύστημα ενώ θα έπρεπε. 1
StamTheMan Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Μόλις τώρα, armagedwnn είπε Τέλος πάντων, ο @grinder_ μάλλον είχε δίκιο, σύμφωνα με την τράπεζα αλλά και αυτοί είπαν ότι δεν φαίνεται τίποτα στο σύστημα ενώ θα έπρεπε. Ειχε προβλημα η αλφα προσφατα ( και προφανως ακομα ) ,εμενα δε μου εμφανιζε ποσο που φαινοταν να εχει πιστωθει. Επρεπε να παω στην τραπεζα,να ΜΗΝ βγαλω ακρη,και στο τελος να μου πουν οτι ουτε οι ιδιοι ξεραν τι ειχε γινει. Τα χρηματα εμφανιστηκαν μερικες μερες μετα απο την ενημερωση που τους εκανα. 1
armagedwnn Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 6 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Ειχε προβλημα η αλφα προσφατα ( και προφανως ακομα ) ,εμενα δε μου εμφανιζε ποσο που φαινοταν να εχει πιστωθει. Επρεπε να παω στην τραπεζα,να ΜΗΝ βγαλω ακρη,και στο τελος να μου πουν οτι ουτε οι ιδιοι ξεραν τι ειχε γινει. Τα χρηματα εμφανιστηκαν μερικες μερες μετα απο την ενημερωση που τους εκανα. Θα περιμένω μερικές ημέρες, αν εμφανίσει κάτι η alpha θα ενημερώσω και εδώ just for the records.
StamTheMan Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 10 λεπτά πριν, armagedwnn είπε Θα περιμένω μερικές ημέρες Τι θα περιμενεις; Αν εμφανιστει κατι; Και μετα τι;
Joshua21 Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 57 λεπτά πριν, armagedwnn είπε πάντως το ερώτημα δεν λύθηκε ούτε από την alpha bank. (Λίγο τραγικό πάντως) Εγώ πάλι το μόνο τραγικό που βλέπω στην υπόθεση είναι το ότι δεν μπορείς να διαπιστώσεις αν το υπόλοιπο του λογαριασμού σου είναι σωστό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα