hln3 Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 Με 921 χωρίς εγκατάσταση windows https://www.msystems.gr/section/systems/?&system=16&prefill=1&o0=24225&q0=1&o1=42682&q1=1&o2=42607&q2=1&o4=41252&q4=1&o5=42764&q5=1&o6=38656&q6=1&o7=40261&q7=1&o27=26316&q27=1
Dalaspower1 Δημοσ. 29 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2022 Για αυτό τι λέτε? LAPTOP ACER NITRO 5 AN515-57 15.6'' FHD 144HZ INTEL CORE I5-11400H 8GB 512GB RTX3050 το έχει προσφορά στα 890
Dalaspower1 Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 15 ώρες πριν, nickol-us είπε Aν ψάχνεις για λάπτοπ, είσαι σε λάθος section Οχι δεν ψάχνω λαπτοπ σταθερό θέλω απλά μου το έδειξε ένας φίλος και είπα να σας ρωτήσω
nickol-us Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Dalaspower1 είπε Οχι δεν ψάχνω λαπτοπ σταθερό θέλω απλά μου το έδειξε ένας φίλος και είπα να σας ρωτήσω Δεν υπάρχει άμεση σύγκριση του λάπτοπ με το σταθερό. Φυσικά με το λάπτοπ θα κερδίσεις την φορητότητα και μια καλή (μικρή όμως) οθόνη. Σε σύγκριση με την πρόταση που σου έχω κάνει: Χάνεις σε επεξ εργαστή, είναι πολύ ανώτερος ο 12400f από τον 11400H Χάνεις σε ram, 8gb αντι 16gb, και οι χρονισμού στα λάπτοπ είναι κάτω ή με μεγάλα cl Χάνεις σε κάρτα γραφκών (vram και δύναμη) Άνγωστο τι ssd φοράει. Την δουλειά που θες την κάνεις και στις δύο περιπτώσεις, απλά ψάχνουμε τ καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αν νομίζεις οτι θα πάρεις το λάπτοπ και θα ξεμπερδέψεις, αυτό έχει να κάνει με τα θέλω σου. Με σιγουριά θα σου πω οτι με το που το πάρεις θα πρέπει να υπολογίσεις +50 ευρώ για να συμπληρώσεις ακόμη 8gb ram(day one) To λάπτοπ που είχε προτείνει ο pepper είχε καλύτερο cpu και καλύτερη τιμή (μάλλον με κατώτερη οθόνη σε συχνότητα) https://www.skroutz.gr/s/33338422/Lenovo-IdeaPad-Gaming-3-15ACH6-15-6-Ryzen-7-5800H-8GB-512GB-SSD-GeForce-RTX-3050-Ti-FHD-No-OS-Shadow-Black-US-Keyboard.html Επεξ/σία 30 Μαΐου 2022 από nickol-us 2
Dalaspower1 Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 5 ώρες πριν, nickol-us είπε Δεν υπάρχει άμεση σύγκριση του λάπτοπ με το σταθερό. Φυσικά με το λάπτοπ θα κερδίσεις την φορητότητα και μια καλή (μικρή όμως) οθόνη. Σε σύγκριση με την πρόταση που σου έχω κάνει: Χάνεις σε επεξ εργαστή, είναι πολύ ανώτερος ο 12400f από τον 11400H Χάνεις σε ram, 8gb αντι 16gb, και οι χρονισμού στα λάπτοπ είναι κάτω ή με μεγάλα cl Χάνεις σε κάρτα γραφκών (vram και δύναμη) Άνγωστο τι ssd φοράει. Την δουλειά που θες την κάνεις και στις δύο περιπτώσεις, απλά ψάχνουμε τ καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αν νομίζεις οτι θα πάρεις το λάπτοπ και θα ξεμπερδέψεις, αυτό έχει να κάνει με τα θέλω σου. Με σιγουριά θα σου πω οτι με το που το πάρεις θα πρέπει να υπολογίσεις +50 ευρώ για να συμπληρώσεις ακόμη 8gb ram(day one) To λάπτοπ που είχε προτείνει ο pepper είχε καλύτερο cpu και καλύτερη τιμή (μάλλον με κατώτερη οθόνη σε συχνότητα) https://www.skroutz.gr/s/33338422/Lenovo-IdeaPad-Gaming-3-15ACH6-15-6-Ryzen-7-5800H-8GB-512GB-SSD-GeForce-RTX-3050-Ti-FHD-No-OS-Shadow-Black-US-Keyboard.html Όποτε παω στην σύνθεση σου να ξεμπερδευω γιατί πραγματικα παιδια έχει καεί το μυαλό μου 😋
SeNNinhA Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 30/5/2022 στις 6:47 ΜΜ, Dalaspower1 είπε Όποτε παω στην σύνθεση σου να ξεμπερδευω γιατί πραγματικα παιδια έχει καεί το μυαλό μου 😋 Ολα είναι σχετικά. Εαν δεν αποφασίσεις εσύ τι σε βολεύει τοτε δεν θα βρεις το σωστό. Σταθερός: Θετικά: Πιο δυνατός επεξεργαστής για τα χρηματά του. Παντα οι Desktop επεξεργαστές ειναι δυνατότεροι απο τους αντιστοιχους των laptops. Δυνατότητα ξεχωριστής κάρτας γραφικών. Αρα μεγαλύτερες δυνητικές δυνατότητες επεξεργασίας εικόνας και video και παιχνιδιων σε full resolution Δυνατότητα αναβάθμισης των τμηματων του. Επεξεργαστής, καρτα γραφικών, μνημη, δισκοι, καρτα ηχου, τροφοδοτικο, συστημα ψυξης Αρνητικα: Μη φορητότητα, μεγάλος κατα κανόνα ογκος κουτιου (εαν θελεις πληρεις δυνατότητες), θορυβος απο συστηματα ψυξης. Κόστος αναβάθμισης. Περιορισμένο χρονικό διάστημα δυνατότητας αναβάθμισης επεξεργαστή (κυρίως) και μνημης. Οι νεες γενιες επεξεργαστών μπαινουν πολλες φορές σε νεα slots που σημαίνει ότι θελεις και νεα motherboard και αρκετες φορές και νεου τυπου μνημες.... Μισο PC δηλαδη. Laptop: Θετικά: Φορητότητα. Οχι μονο εκτός σπιτιού αλλα και εντός σπιτιού. Για εμένα με 4 παιδια στο σπιτι και τα δωμάτια με τα PC κατειλημενα συχνα πολύ σημαντικο. Οπως είσης και διοτι η δουλειά μου ειναι εκτός εδρας κατα βαση. Μικρό μέγεθος Θορυβος. Λογω low power επεξεργαστών η θερμοτητα ειναι μικρη και ο θορυβος ψυξης ελαχιστος. Με ενα καλώδιο HDMI ή καλύτερα με ενα docking station τα συνδέεις με την οθονη σου και δουλευεις ανετα. Αρνητικά: Μικρή δυνατότητα αναβάθμισης. Στην ουσία μόνο σε μνημη και σκληρό. Καποια ούτε σε μνημη ουτε σε σκληρο. Περιορισμένων δυνατοτήτων καρτα γραφικων χωρίς δυνατοτητα αναβάθμισης. Καποια ακριβα και τα gaming laptops παιρνουν ξεχωριστή καρτα γραφικων που αλλαζει. Ακριβη βεβαια και μικροτερων φυσικα δυνατοτητων με τις αντιστοιχες των σταθερων. Mini PC: Θετικά: Μικρό μέγεθος. Από μικρά έως απίστευτα μικρα. Δεν πιάνουν χώρο. Τα πολυ μικρά αναρτούνται ακόμη και στην οθόνη. Φορητότητα. Απλά ξεκουμπώνεις το HDMI cable από την οθόνη και τα παιρνεις μαζί σου (όπου υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης με οθόνη (ή και tablet) φυσικά). Θόρυβος. Από ελάχιστος έως καθόλου. Παίζει τα Laptοps να κανουν περισσοτερο θορυβο. Αρνητικά: Μικρή δυνατότητα αναβάθμισης. Στην ουσία μόνο σε μνημη και σκληρό. Περιορισμένων δυνατοτήτων καρτα γραφικων χωρίς δυνατοτητα αναβάθμισης συνήθως. Στα μεγαλύτερα κουτιά μπορεις να βαλεις και καποιες κάρτες. Στην πράξη: Από την δική μου εμπειρία και χρήση θα έλεγα ότι εαν επιλέξεις ενα σωστό σύστημα λίγο καλύτερο από τις ανάγκες σου τότε δεν θα εχεις θεμα αναβάθμισης για πολλά χρόνια. Εχω και ειχα πολλα laptops (προσωπικά και εταιρικα) με windows αλλα και macbookpros. Επίσης και συστήματα σταθερά για εργασία (ACAD) και σπίτι. Ειναι σε λειτουργία PC στημένο το 2009 me Intel i7 1rst gen και PC στημένο το 2010 με σημερινό επεξεργαστή Phenom X4. Στο πρώτο η μονο αναβάθμιση μεσα σε 12 χρόνια ήταν η προσθήκη μνήμης και αλλαγής καρτας γραφικών πριν απο 2 χρόνια για τις ανάγκες παιχνιδιού των παιδιών (Fortnite, GTA κλπ) και φυσικά επιπλέον σκληρο για τα αρχεία μου. Ακομη είναι απόλυτα μάχιμο. Στο δεύτερο έγιναν και εκει αντίστοιχες αναβαμίσεις (μνημη, καρτα γραφικών, σκληρός) για τους ίδιους λόγους. Φυσικα οι αναβαθμίσεις μετά απο 10+ χρόνια δεν ειναι ευκολες και εχουν περιορισμούς εαν θελεις να κρατήσεις το κοστος σε επίπεδα που να αξίζει τα χρήματα και να μην εχεις bottlenecks και πεταμένα λεφτα. Επίσης ειναι ακόμη σε χρήση laptop DELL Latitude E6430 (εαν θυμάμαι καλά με i7 M 3ης γενιάς) που αγοράστηκε μεταχειρισμένο καθώς και MacnookPro του 2011. Εννοείται ότι το Apple τα πάει πολυ καλύτερα απο το Dell και είναι απόλυτα μάχημο για τις καθημερινές ανάγκες μου. Ειναι το δικό μου εννοειται. Kαι στα δυο μπηκε το max της μνημης και SSD (στο Mac μολις προσφατα). Επίσης η δικη μου εμπειρια και αναγκες λενε ότι θελω μεγαλη οθόνη για να δουλέψω σωστά και ξεκούραστα. Μια 27" μου είναι πια απαραίτητη. Ισως γερναω βεβαια. Στην δουλεια εχω docking station (στο σπιτι HDMI για οθονη εαν χρειαζομαι). Σιγουρα θελεις μεγαλη οθονη για ACAD. Για 2D ολα τα μηχανηματα (ακόμη και τα παλια) με καλύπτουν. Με 3D rendering και Video editing δεν ασχολούμαι. Αλλα οι επεργαστές των τελευταίων χρόνων, ακόμη και αυτοί των laptops με τις ενσωματωμένες καρτες γραφικών, τα καταφέρνουν μια χαρα για ερασιτεχνική χρήση. Τα καταφέρνουν μια χαρά ακόμη και σε παιχνίδια. Προσωπικά εαν δεν υπάρχει απόλυτη αναγκη δεν ξαναγυριζω σε μεγαλα κουτιά PC με τιποτε. Το Asus mini PC (σε μεγεθος παλαμης) που εστησα πριν 1,5 χρονο ειναι τελειο (με Ryzen 4300U) και τα διαφορα laptops με καλύπτουν μια χαρα. Κουμπωνω εξωτερική οθονη και mouse και ειναι μια χαρα. Για τους πιτσιρικάδες υπαρχουν τα παλια PC και Playstation το οποίο είναι εξαιρετικά πιο φθηνη λύση απο ενα gaming PC. Η γυναικα μου βεβαια εαν και βολευεται να δουλευει στο κρεβατι με το laptop προτιμάει αφανταστα περισσοτερο ενα σταθερο PC. Ισως σε μπερδεψα παραπανω βεβαια αλλα αυτο που θελω να πω είναι ότι για ερασιτεχνική χρηση θα σε καλύψουν τα πάντα της μεσαιας κατηγοριας και πανω. Οποτε δες το πως λειτουργείς εσυ και τι χρειαζεσαι. Αγορασε το ενα κλικ παραπανω εαν αντεχεις το κοστος και θα εισαι μια χαρα. Καλή σου ημερα. Επεξ/σία 4 Ιουνίου 2022 από SeNNinhA 3
Dalaspower1 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 Στις 4/6/2022 στις 10:13 ΠΜ, SeNNinhA είπε Ολα είναι σχετικά. Εαν δεν αποφασίσεις εσύ τι σε βολεύει τοτε δεν θα βρεις το σωστό. Σταθερός: Θετικά: Πιο δυνατός επεξεργαστής για τα χρηματά του. Παντα οι Desktop επεξεργαστές ειναι δυνατότεροι απο τους αντιστοιχους των laptops. Δυνατότητα ξεχωριστής κάρτας γραφικών. Αρα μεγαλύτερες δυνητικές δυνατότητες επεξεργασίας εικόνας και video και παιχνιδιων σε full resolution Δυνατότητα αναβάθμισης των τμηματων του. Επεξεργαστής, καρτα γραφικών, μνημη, δισκοι, καρτα ηχου, τροφοδοτικο, συστημα ψυξης Αρνητικα: Μη φορητότητα, μεγάλος κατα κανόνα ογκος κουτιου (εαν θελεις πληρεις δυνατότητες), θορυβος απο συστηματα ψυξης. Κόστος αναβάθμισης. Περιορισμένο χρονικό διάστημα δυνατότητας αναβάθμισης επεξεργαστή (κυρίως) και μνημης. Οι νεες γενιες επεξεργαστών μπαινουν πολλες φορές σε νεα slots που σημαίνει ότι θελεις και νεα motherboard και αρκετες φορές και νεου τυπου μνημες.... Μισο PC δηλαδη. Laptop: Θετικά: Φορητότητα. Οχι μονο εκτός σπιτιού αλλα και εντός σπιτιού. Για εμένα με 4 παιδια στο σπιτι και τα δωμάτια με τα PC κατειλημενα συχνα πολύ σημαντικο. Οπως είσης και διοτι η δουλειά μου ειναι εκτός εδρας κατα βαση. Μικρό μέγεθος Θορυβος. Λογω low power επεξεργαστών η θερμοτητα ειναι μικρη και ο θορυβος ψυξης ελαχιστος. Με ενα καλώδιο HDMI ή καλύτερα με ενα docking station τα συνδέεις με την οθονη σου και δουλευεις ανετα. Αρνητικά: Μικρή δυνατότητα αναβάθμισης. Στην ουσία μόνο σε μνημη και σκληρό. Καποια ούτε σε μνημη ουτε σε σκληρο. Περιορισμένων δυνατοτήτων καρτα γραφικων χωρίς δυνατοτητα αναβάθμισης. Καποια ακριβα και τα gaming laptops παιρνουν ξεχωριστή καρτα γραφικων που αλλαζει. Ακριβη βεβαια και μικροτερων φυσικα δυνατοτητων με τις αντιστοιχες των σταθερων. Mini PC: Θετικά: Μικρό μέγεθος. Από μικρά έως απίστευτα μικρα. Δεν πιάνουν χώρο. Τα πολυ μικρά αναρτούνται ακόμη και στην οθόνη. Φορητότητα. Απλά ξεκουμπώνεις το HDMI cable από την οθόνη και τα παιρνεις μαζί σου (όπου υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης με οθόνη (ή και tablet) φυσικά). Θόρυβος. Από ελάχιστος έως καθόλου. Παίζει τα Laptοps να κανουν περισσοτερο θορυβο. Αρνητικά: Μικρή δυνατότητα αναβάθμισης. Στην ουσία μόνο σε μνημη και σκληρό. Περιορισμένων δυνατοτήτων καρτα γραφικων χωρίς δυνατοτητα αναβάθμισης συνήθως. Στα μεγαλύτερα κουτιά μπορεις να βαλεις και καποιες κάρτες. Στην πράξη: Από την δική μου εμπειρία και χρήση θα έλεγα ότι εαν επιλέξεις ενα σωστό σύστημα λίγο καλύτερο από τις ανάγκες σου τότε δεν θα εχεις θεμα αναβάθμισης για πολλά χρόνια. Εχω και ειχα πολλα laptops (προσωπικά και εταιρικα) με windows αλλα και macbookpros. Επίσης και συστήματα σταθερά για εργασία (ACAD) και σπίτι. Ειναι σε λειτουργία PC στημένο το 2009 me Intel i7 1rst gen και PC στημένο το 2010 με σημερινό επεξεργαστή Phenom X4. Στο πρώτο η μονο αναβάθμιση μεσα σε 12 χρόνια ήταν η προσθήκη μνήμης και αλλαγής καρτας γραφικών πριν απο 2 χρόνια για τις ανάγκες παιχνιδιού των παιδιών (Fortnite, GTA κλπ) και φυσικά επιπλέον σκληρο για τα αρχεία μου. Ακομη είναι απόλυτα μάχιμο. Στο δεύτερο έγιναν και εκει αντίστοιχες αναβαμίσεις (μνημη, καρτα γραφικών, σκληρός) για τους ίδιους λόγους. Φυσικα οι αναβαθμίσεις μετά απο 10+ χρόνια δεν ειναι ευκολες και εχουν περιορισμούς εαν θελεις να κρατήσεις το κοστος σε επίπεδα που να αξίζει τα χρήματα και να μην εχεις bottlenecks και πεταμένα λεφτα. Επίσης ειναι ακόμη σε χρήση laptop DELL Latitude E6430 (εαν θυμάμαι καλά με i7 M 3ης γενιάς) που αγοράστηκε μεταχειρισμένο καθώς και MacnookPro του 2011. Εννοείται ότι το Apple τα πάει πολυ καλύτερα απο το Dell και είναι απόλυτα μάχημο για τις καθημερινές ανάγκες μου. Ειναι το δικό μου εννοειται. Kαι στα δυο μπηκε το max της μνημης και SSD (στο Mac μολις προσφατα). Επίσης η δικη μου εμπειρια και αναγκες λενε ότι θελω μεγαλη οθόνη για να δουλέψω σωστά και ξεκούραστα. Μια 27" μου είναι πια απαραίτητη. Ισως γερναω βεβαια. Στην δουλεια εχω docking station (στο σπιτι HDMI για οθονη εαν χρειαζομαι). Σιγουρα θελεις μεγαλη οθονη για ACAD. Για 2D ολα τα μηχανηματα (ακόμη και τα παλια) με καλύπτουν. Με 3D rendering και Video editing δεν ασχολούμαι. Αλλα οι επεργαστές των τελευταίων χρόνων, ακόμη και αυτοί των laptops με τις ενσωματωμένες καρτες γραφικών, τα καταφέρνουν μια χαρα για ερασιτεχνική χρήση. Τα καταφέρνουν μια χαρά ακόμη και σε παιχνίδια. Προσωπικά εαν δεν υπάρχει απόλυτη αναγκη δεν ξαναγυριζω σε μεγαλα κουτιά PC με τιποτε. Το Asus mini PC (σε μεγεθος παλαμης) που εστησα πριν 1,5 χρονο ειναι τελειο (με Ryzen 4300U) και τα διαφορα laptops με καλύπτουν μια χαρα. Κουμπωνω εξωτερική οθονη και mouse και ειναι μια χαρα. Για τους πιτσιρικάδες υπαρχουν τα παλια PC και Playstation το οποίο είναι εξαιρετικά πιο φθηνη λύση απο ενα gaming PC. Η γυναικα μου βεβαια εαν και βολευεται να δουλευει στο κρεβατι με το laptop προτιμάει αφανταστα περισσοτερο ενα σταθερο PC. Ισως σε μπερδεψα παραπανω βεβαια αλλα αυτο που θελω να πω είναι ότι για ερασιτεχνική χρηση θα σε καλύψουν τα πάντα της μεσαιας κατηγοριας και πανω. Οποτε δες το πως λειτουργείς εσυ και τι χρειαζεσαι. Αγορασε το ενα κλικ παραπανω εαν αντεχεις το κοστος και θα εισαι μια χαρα. Καλή σου ημερα. Σε ευχαριστώ παρά πολύ για την ενημέρωση και για τον χρόνο σου πραγματικά 💪🙏
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα