Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίδες καλησπέρα θα ήθελα την βοήθεια σας στην αγορά καινούριο υπολογιστή. Επειδή έχω μείνει αρκετά πίσω στα δρώμενα και με το ψάξιμο που έκανα έχασα την μπάλα θέλω τα φώτα σας. Θέλω έναν υπολογιστή έως 850€ και το ιδανικό να είναι τα κομμάτια από ένα μέρος για να μπορέσω να το κάνω δόσεις, για τις εξής λειτουργίες:(ερασιτεχνικά πάντα) επεξεργασία φωτό και βίντεο, παιχνίδι, παραγωγή μουσικής, AutoCAD, solid works, office και ούτω καθ' εξής 

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Dalaspower1 είπε

Παίδες καλησπέρα θα ήθελα την βοήθεια σας στην αγορά καινούριο υπολογιστή. Επειδή έχω μείνει αρκετά πίσω στα δρώμενα και με το ψάξιμο που έκανα έχασα την μπάλα θέλω τα φώτα σας. Θέλω έναν υπολογιστή έως 850€ και το ιδανικό να είναι τα κομμάτια από ένα μέρος για να μπορέσω να το κάνω δόσεις, για τις εξής λειτουργίες:(ερασιτεχνικά πάντα) επεξεργασία φωτό και βίντεο, παιχνίδι, παραγωγή μουσικής, AutoCAD, solid works, office και ούτω καθ' εξής 

https://www.e-shop.gr/innovator-7-cyber-power-12100-me-windows-10-p-PER.606502

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Dalaspower1 είπε

αρα θες να κανει τα παντα, αλλα ερασιτεχνικα.

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Ακόμα και στο ίδιο μαγαζί αν βάλεις μόνος σου τα πράγματα φτιάχνεις καλύτερο από αυτό το σύστημα.

E-shop-12100f-PC.png

Ε όχι ακριβώς...

Μη θεωρείς ότι όλοι βάζουν Windows. Αν τα προσθέσεις στον configurator είναι +100 ευρώ οπότε κάθε άλλο παρά ίδια τιμή.

Μην παρεξηγηθώ  φυσικά και προτείνω να κάνει σύνθεση και να περάσει Windows αν μπορεί.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, nickol-us είπε

Ε όχι ακριβώς...

Μη θεωρείς ότι όλοι βάζουν Windows. Αν τα προσθέσεις στον configurator είναι +100 ευρώ οπότε κάθε άλλο παρά ίδια τιμή.

Μην παρεξηγηθώ  φυσικά και προτείνω να κάνει σύνθεση και να περάσει Windows αν μπορεί.

Δεν χρειάζεται να πάρει τα Windows από το ίδιο μαγαζί στα 100 ευρώ, έχει και με λιγότερα.

Windows 11 απο 11 ευρω

https://www.skroutz.gr/c/114/leitourgika-systhmata/m/38/Microsoft.html?keyphrase=windows+11&order_by=pricevat&order_dir=asc&o=windows+11

Δημοσ.
Στις 16/5/2022 στις 9:49 ΠΜ, Aten-Ra είπε

Ακόμα και στο ίδιο μαγαζί αν βάλεις μόνος σου τα πράγματα φτιάχνεις καλύτερο από αυτό το σύστημα.

E-shop-12100f-PC.png

Αυτή η σύνθεση είναι το καλύτερο που μπορεί να γίνει στα χρήματα που είπα? 

Δημοσ.
Στις 16/5/2022 στις 12:22 ΠΜ, Dalaspower1 είπε

Πάρε ένα λαπτοπ καλύτερα https://www.skroutz.gr/s/33076693/MSI-Katana-GF66-11UC-15-6-i5-11400H-8GB-512GB-SSD-GeForce-RTX-3050-FHD-W10-Home-Black-GR-Keyboard.html

https://www.skroutz.gr/s/33706002/Lenovo-Legion-5-15ACH6-15-6-Ryzen-5-5600H-8GB-512GB-SSD-GeForce-RTX-3050-FHD-W10-Home-Phantom-Blue-Shadow-Black-US-Keyboard.html

https://www.skroutz.gr/s/33338422/Lenovo-IdeaPad-Gaming-3-15ACH6-15-6-Ryzen-7-5800H-8GB-512GB-SSD-GeForce-RTX-3050-Ti-FHD-No-OS-Shadow-Black-US-Keyboard.html

Δημοσ.
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Dalaspower1 είπε

Και εγώ το σκέφτηκα για laptop αλλά δεν θα μπορώ να το αναβαθμισω έπειτα οπότε ο σταθερός είναι μονόδρομος

Με τις απαιτήσεις που έχεις (όλα σε ένα για δόσεις) + το budget φοβάμαι ότι το laptop είναι μονόδρομος. 

Σε σταθερό θα πάρεις κάτι πιο αργό σε όλους τους τομείς και θα "χρειαστεί" αναβάθμιση πολύ πιο γρήγορα + όλο το χρονικό διάστημα προτού φτάσεις στην αναβάθμιση θα έχεις ένα πιο αργό μηχάνημα. 

Επίσης η μεταπώληση του λάπτοπ θα σου επιφέρει λιγο παραπάνω γιατί κρατάνε την αξία τους σχετικά ειδικά αν συγκρίνουμε με εξαρτήματα σταθερού τύπου ι3 επεξεργαστή που μάλλον προς τα εκει σε βλέπω αν πας για σταθερό και "βασική" κάρτα γραφικών 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια πρόταση κι από εμένα, στο όριο του budget σου, από ένα μαγαζί (kavatza) με συναρμολόγηση

Capture.PNG.833693e47a30683121907e93d0202bd9.PNG

Θα προτιμούσα να μπορούσες να βάλεις και μια after market ψύκτρα, όμως για "ερασιτεχνική" χρήση που λες μάλλον θα είσαι καλυμμένος, μιας και το κουτί θα έχει αρκετά καλές θερμοκρασίες.

Να σημειώσω επίσης οτι το solidworks, ιδανικά χρειάζεται quadro κάρτα, αν επιλέξεις όμως να πας για quadro θα χάσεις τρομερά σε επιδόσεις γενικά από την κάρτα.

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 4
Δημοσ.
22 ώρες πριν, nickol-us είπε

Μια πρόταση κι από εμένα, στο όριο του budget σου, από ένα μαγαζί (kavatza) με συναρμολόγηση

Capture.PNG.833693e47a30683121907e93d0202bd9.PNG

Θα προτιμούσα να μπορούσες να βάλεις και μια after market ψύκτρα, όμως για "ερασιτεχνική" χρήση που λες μάλλον θα είσαι καλυμμένος, μιας και το κουτί θα έχει αρκετά καλές θερμοκρασίες.

Να σημειώσω επίσης οτι το solidworks, ιδανικά χρειάζεται quadro κάρτα, αν επιλέξεις όμως να πας για quadro θα χάσεις τρομερά σε επιδόσεις γενικά από την κάρτα.

ναι αυτό δεν πρόσεξα ότι οι 3050 ti στα λαπτoπ έχουν μόνο 4 GB ram  και γενικά νόμιζα θα έχει λίγο καλύτερες επιδόσεις αλλά βλέποντας μερικά bench ειναι στα ίδια οπότε με λάπτοπ απλά κερδίζει μια οθόνη/πληκτρολόγιο +2 παραπάνω core και 2 threads + φορητότητα στα 825 αλλά απο την στιγμή που προτιμάει desktop είναι πολύ καλή λύση ειδικά αφού ειναι και απο 1 κατάστημα όλα όπως το θέλει μπράβο στο κουράγιο σου που έψαξες ένα ένα τα καταστήματα :D 

Δημοσ.
Στις 17/5/2022 στις 10:45 ΠΜ, Dalaspower1 είπε

Αυτή η σύνθεση είναι το καλύτερο που μπορεί να γίνει στα χρήματα που είπα? 

Το χειρότερο. Όπως συνήθως κάνει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...