Zazula Δημοσ. 20 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2024 1 λεπτό πριν, nat10 είπε Τι είναι αυτά τα αρχικά; Ο @Jac έγραψε πως του στάλθηκε με μέιλ το ΤΠΥ για το παραληφθησόμενο κινητό του· ΤΠΥ όμως είναι το Τιμολόγιο Παροχής Υπηρεσιών και μάλλον αποκλείεται να εκδόθηκε τέτοιου είδους παραστατικό στη συγκεκριμένη περίπτωση — οπότε ρώτησα προς επιβεβαίωση μήπως εννοεί ΤΔΑ, ήτοι Τιμολόγιο - Δελτίο Αποστολής. 1
Jac Δημοσ. 20 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2024 52 λεπτά πριν, Zazula είπε Υποθέτω γράφοντας ΤΠΥ εννοείς ΤΔΑ, σωστά; Δελτίο Αποστολής - Τιμολόγιο Παροχής Υπηρεσιών (Αναρτημένο στην ΑΑΔΕ όπως προκύπτει απο το QRcode) Ήταν παραγγελία με αποφορολόγηση. 1
Zazula Δημοσ. 20 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2024 Μόλις τώρα, Jac είπε Δελτίο Αποστολής - Τιμολόγιο Παροχής Υπηρεσιών (Αναρτημένο στην ΑΑΔΕ όπως προκύπτει απο το QRcode) Ήταν παραγγελία με αποφορολόγηση. Για καλό και για κακό πάντως ας γίνει κι ένας έλεγχος στο Συνοπτικό Βιβλίο εάν εμφανίζεται και εκεί το συγκεκριμένο παραστατικό στην οθόνη για Αναζήτηση και Χαρακτηρισμό Παραστατικών με την επιχείρησή σας ως λήπτη, διότι έχουν υπάρξει περιπτώσεις όπου το παραστατικό από τον συγκεκριμένο εκδότη δεν εμφανίστηκε ποτέ εκεί.
Jac Δημοσ. 20 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2024 Σ' ευχαριστώ, θα ενημερώσω το λογιστή μας να το δει γιατί δε γνωρίζω τι ακριβώς είναι αυτό
IcemanGr71 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2024 Ερώτηση... Υπάρχει κάποιος που όντως χρησιμοποίησε το δωρό-κουπόνι των 200€? Που να έκανε δηλαδή παραγγελία και να παρέλαβε το προϊόν?
Zazula Δημοσ. 20 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2024 1 λεπτό πριν, IcemanGr71 είπε Ερώτηση... Υπάρχει κάποιος που όντως χρησιμοποίησε το δωρό-κουπόνι των 200€? Που να έκανε δηλαδή παραγγελία και να παρέλαβε το προϊόν? Ναι, αλλά με κατά μίαν έννοια «ειδικό» τρόπο· όπως προείπα, θα τα γράψω αργότερα συστηματοποιημένα και συγκροτημένα, έτσι ώστε να διαφανούν και οι μηχανισμοί μέσω των οποίων λειτουργεί η συγκεκριμένη επιχείρηση. 1
IcemanGr71 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2024 2 minutes ago, Zazula said: Ναι, αλλά με κατά μίαν έννοια «ειδικό» τρόπο· όπως προείπα, θα τα γράψω αργότερα συστηματοποιημένα και συγκροτημένα, έτσι ώστε να διαφανούν και οι μηχανισμοί μέσω των οποίων λειτουργεί η συγκεκριμένη επιχείρηση. Επίσης, όταν ελέγχεις την απόδειξη και σου γράφει ότι "δεν έχει υποβληθεί στο myData" σημαίνει απατεωνιά ????
Zazula Δημοσ. 20 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2024 Μόλις τώρα, IcemanGr71 είπε Επίσης, όταν ελέγχεις την απόδειξη και σου γράφει ότι "δεν έχει υποβληθεί στο myData" σημαίνει απατεωνιά ???? Με τα τρέχοντα ισχύοντα, η υποχρέωση διαβίβασης από τον εκδότη είναι άμεση. Ωστόσο το ότι επιχειρείται λοβιτούρα δεν αποδεικνύεται από την αναφορά πως «δεν έχει υποβληθεί σε myData» που αναγράφει το παραστατικό (ούτως ή άλλως το QRcode μπορεί να σε οδηγήσει και σε μια σελίδα μη-ΑΑΔΕϊκή, όπου μπορεί να ισχυρίζονται ό,τι θέλουν), αλλά από το ότι το υπόψη παραστατικό δεν θα εμφανιστεί ποτέ στο Συνοπτικό Βιβλίο. Εδώ ο μηχανισμός παρανομίας (απόκρυψης εσόδων για τον εκδότη) συνίσταται στο ότι κατά κανόνα στην απλογραφία (τα πάλαι ποτέ βιβλία β′ κατηγορίας) ο λογιστής μιας επιχείρησης δεν έχει ιδέα για την κατάθεση που έκανε η επιχείρηση (αφού δεν συμφωνεί τράπεζες), κι άρα δεν θα αναζητήσει το παραστατικό για να το κουμπώσει με ταμειακή κίνηση. Συνήθως θα περιοριστεί στο να χαρακτηρίσει ό,τι παραστατικό έχει ήδη ανέβει στο myData με την εν λόγω επιχείρηση ως λήπτη, κι αν/όταν του έρθει το εν λόγω παραστατικό με τις υπόλοιπες δαπάνες του τριμήνου, μάλλον δεν θα μπει σε διαδικασία ούτε να προβεί σε εκπρόθεσμη τροποποίηση, ούτε να ανεβάζει δαπάνες ως λήπτης — κι έτσι τελικά την γλιτώνει ο εκδότης. 1
Vassilkki_Tsogka Δημοσ. 20 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2024 Σχετικά με το κουπόνι των 200 ευρώ μου είπαν σήμερα στο τηλέφωνο ότι απαιτούνται 30 εργάσιμες μέρες για να "μπει στην γραμμή η παραγγελία" (ακριβώς έτσι το έθεσαν) και μετά ο χρόνος παράδοσης εξαρτάται από την διαθεσιμότητα του προϊόντος. Ενδεικτικά στη δική μου περίπτωση επειδή παρήγγειλα ένα iPhone 15 στο σαιτ αναφέρει διαθέσιμο σε15-30 εργάσιμες ημέρες οπότε εν ολίγοις στο τηλέφωνο μου είπαν να περιμένω άλλες 30 εργάσιμες.
Zazula Δημοσ. 20 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2024 3 λεπτά πριν, Vassilkki_Tsogka είπε Σχετικά με το κουπόνι των 200 ευρώ μου είπαν σήμερα στο τηλέφωνο ότι απαιτούνται 30 εργάσιμες μέρες για να "μπει στην γραμμή η παραγγελία" (ακριβώς έτσι το έθεσαν) και μετά ο χρόνος παράδοσης εξαρτάται από την διαθεσιμότητα του προϊόντος. Ενδεικτικά στη δική μου περίπτωση επειδή παρήγγειλα ένα iPhone 15 στο σαιτ αναφέρει διαθέσιμο σε15-30 εργάσιμες ημέρες οπότε εν ολίγοις στο τηλέφωνο μου είπαν να περιμένω άλλες 30 εργάσιμες. Φυσικά δεν υπάρχει καμία τέτοια προϋπόθεση στην πραγματικότητα, ούτε αναφέρουν κάτι σχετικό τα ίδια τα κουπόνια. Απλώς επειδή στη δική σας περίπτωση το ποσό με το οποίο συμπληρώσατε την εξαργύρωση του κουπονιού είναι εξόχως αξιοσημείωτο, όσο μεγαλύτερη καθυστέρηση αποσπάσουν τόσο περισσότερο ευνοούνται οι μεθοδεύσεις τις οποίες δολίως απεργάζονται. 1
greekfragma Δημοσ. 20 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2024 @Zazula αναμένω το ολοκληρωμένο ποστ σου για να ζητήσω να καρφιτσωθεί στο θέμα. σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες που μοιράζεσαι. @Snoob 1
BlaCkPit Δημοσ. 20 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2024 2 hours ago, nat10 said: Τι είναι αυτά τα αρχικά; Τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών, τιμολόγιο δελτίο αποστολής
Retrial Δημοσ. 20 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2024 Παιδιά έχει κάνει κανείς αμφισβήτηση συναλλαγής και έχει πάρει τα λεφτά του πίσω; Είναι σίγουρο δηλαδή αν έχεις πληρώσει με κάρτα και κανείς αμφισβήτηση ότι θα τα πάρεις; Και αν ναι πόσο χρόνο παίρνει;
nat10 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2024 1 ώρα πριν, Vassilkki_Tsogka είπε Σχετικά με το κουπόνι των 200 ευρώ μου είπαν σήμερα στο τηλέφωνο ότι απαιτούνται 30 εργάσιμες μέρες για να "μπει στην γραμμή η παραγγελία" (ακριβώς έτσι το έθεσαν) και μετά ο χρόνος παράδοσης εξαρτάται από την διαθεσιμότητα του προϊόντος. Ενδεικτικά στη δική μου περίπτωση επειδή παρήγγειλα ένα iPhone 15 στο σαιτ αναφέρει διαθέσιμο σε15-30 εργάσιμες ημέρες οπότε εν ολίγοις στο τηλέφωνο μου είπαν να περιμένω άλλες 30 εργάσιμες. Σου ήρθε το κινητό;γτ κ γω στθς 27 Φεβρουαρίου έκανα παραγγελία iPhone 15
aXer Δημοσ. 20 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2024 1 hour ago, Retrial said: Παιδιά έχει κάνει κανείς αμφισβήτηση συναλλαγής και έχει πάρει τα λεφτά του πίσω; Είναι σίγουρο δηλαδή αν έχεις πληρώσει με κάρτα και κανείς αμφισβήτηση ότι θα τα πάρεις; Και αν ναι πόσο χρόνο παίρνει; Έκανα χτες για κίνηση πιστωτικής αρχές Ιανουαρίου. Αν έχω νέα θα γράψω. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις