Επισκέπτης Δημοσ. 15 Μαΐου 2022 Δημοσ. 15 Μαΐου 2022 Καλησπερα εχω εναν υπολογιστη που αγοραστηκε φετος (συγκεκριμενα Dell Optiplex 3080 SFF) ο οποιος εχει ενσοματωμενη καρτα γραφικων μεσα αντι για κανονικη Nvidia η AMD και ηθελα να κανω μια αναβαθμιση αλλα δεν ξερω αν μπαινει η Gigabyte GeForce GT 1030 2GB στο συγκεκριμενο κουτι, ειναι μικροτερο απο ενα μεσο κουτι υπολογιστη αλλα οχι τεραστια διαφορα. Γνωριζει κανεις αν μπορω να αναβαθμισω στην συγκεκριμενη καρτα που ανεφερα πανω χωρις να αλλαξω κουτι?
nickol-us Δημοσ. 15 Μαΐου 2022 Δημοσ. 15 Μαΐου 2022 Το πιο πιθανό είναι πως παίρνει κάρτα γραφικών όμως αυτή η κάρτα θα πρέπει να είναι "Low Profile". Πιο σίγουρα θα σου πει κάποιος που θα δει το σύστημα (κουτί, μητρική κτλ) ή αν ανεβάσεις αναλυτικές φωτό. Το συγκεκριμένο δεν το γνωρίζω, όμως μην έχεις την αίσθηση οτι όλα τα ssf μπορούν να αλλάξουν κουτί έτσι απλά. 2
JDROGAS Δημοσ. 15 Μαΐου 2022 Δημοσ. 15 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) https://pcnight.com/desktop-faq/2/can-you-install-graphics-card-in-dell-optiplex-3080-sff/ Επεξ/σία 15 Μαΐου 2022 από JDROGAS 1
Kiriakos-GR Δημοσ. 15 Μαΐου 2022 Δημοσ. 15 Μαΐου 2022 2 ώρες πριν, leonidaspanou είπε Γνωριζει κανεις αν μπορω να αναβαθμισω στην συγκεκριμενη καρτα που ανεφερα πανω χωρις να αλλαξω κουτι? Δεν υπάρχει περίπτωση να μην αναγράφει η DELL μια πρώτη λίστα με συμβατές κάρτες. Διάβασε το βιβλίο του μηχανήματος.
Aten-Ra Δημοσ. 15 Μαΐου 2022 Δημοσ. 15 Μαΐου 2022 2 ώρες πριν, leonidaspanou είπε Καλησπερα εχω εναν υπολογιστη που αγοραστηκε φετος (συγκεκριμενα Dell Optiplex 3080 SFF) ο οποιος εχει ενσοματωμενη καρτα γραφικων μεσα αντι για κανονικη Nvidia η AMD και ηθελα να κανω μια αναβαθμιση αλλα δεν ξερω αν μπαινει η Gigabyte GeForce GT 1030 2GB στο συγκεκριμενο κουτι, ειναι μικροτερο απο ενα μεσο κουτι υπολογιστη αλλα οχι τεραστια διαφορα. Γνωριζει κανεις αν μπορω να αναβαθμισω στην συγκεκριμενη καρτα που ανεφερα πανω χωρις να αλλαξω κουτι? Αν την θέλεις για παιχνίδια πάρε την RX6400 σε LowProfile https://www.skroutz.gr/s/35613943/Sapphire-Radeon-RX-6400-4GB-GDDR6-LP-Κάρτα-Γραφικών-PCI-E-x4-4-0-με-HDMI-και-DisplayPort-11315-01-20G.html
Kiriakos-GR Δημοσ. 15 Μαΐου 2022 Δημοσ. 15 Μαΐου 2022 18 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε παιχνίδια .. Τα λινκ στην υπογραφή σου είναι νεκρά. Η μέτρηση κατανάλωσης ενέργειας είναι το αγαπημένο μου σπορ.
triplex1 Δημοσ. 15 Μαΐου 2022 Δημοσ. 15 Μαΐου 2022 22 λεπτά πριν, Kiriakos-GR είπε Τα λινκ στην υπογραφή σου είναι νεκρά. Η μέτρηση κατανάλωσης ενέργειας είναι το αγαπημένο μου σπορ. Βγαλε ρε Κιρ ποσο καταναλωνω εγω αφου σ'αρεσει το σπορ.😀
Aten-Ra Δημοσ. 15 Μαΐου 2022 Δημοσ. 15 Μαΐου 2022 1 ώρα πριν, Kiriakos-GR είπε Δεν υπάρχει περίπτωση να μην αναγράφει η DELL μια πρώτη λίστα με συμβατές κάρτες. Διάβασε το βιβλίο του μηχανήματος. Thx το ξέρω, ψάχνω να βρω τις φωτογραφίες/πίνακες αλλά κάποια πρέπει να τα έχω χάσει με έναν δίσκο.
catmaster Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 14 ώρες πριν, leonidaspanou είπε Gigabyte GeForce GT 1030 2GB Ταιριάζει , να προσέξεις μόνο να αγοράσεις την έκδοση με τις gddr5 μνήμες και όχι την έκδοση με τις gddr4. 11 ώρες πριν, Aten-Ra είπε Αν την θέλεις για παιχνίδια πάρε την RX6400 σε LowProfile https://www.skroutz.gr/s/35613943/Sapphire-Radeon-RX-6400-4GB-GDDR6-LP-Κάρτα-Γραφικών-PCI-E-x4-4-0-με-HDMI-και-DisplayPort-11315-01-20G.html Δεν θα συμφωνήσω με την πρόταση λόγω απόδοσης της κάρτας σε pci3 lanes που σε συνδιασμό με την τρέχουσα τιμή κοντα στα 200 ευρώ την κάνουν για μένα προσωπικα ασύμφορη αγορά. Ίσως μια μεταχείρισμένη (αν βρεθεί να είναι ακομα στην εγγύηση) 1050ti στα 100 ευρω θα την θεωρούσα τίμια αγορά.(και πάλι με μια μικρή επισφαλεια γιατί το κουτί είναι πολύ μικρό και τα gpru fans θα είναι σχεδόν "πρόσωπο" με το τροφοδοτικο που σημαινει οχι και τοσο καλη ψυξη.) 1
Aten-Ra Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, catmaster είπε Ταιριάζει , να προσέξεις μόνο να αγοράσεις την έκδοση με τις gddr5 μνήμες και όχι την έκδοση με τις gddr4. Δεν θα συμφωνήσω με την πρόταση λόγω απόδοσης της κάρτας σε pci3 lanes που σε συνδιασμό με την τρέχουσα τιμή κοντα στα 200 ευρώ την κάνουν για μένα προσωπικα ασύμφορη αγορά. Ίσως μια μεταχείρισμένη (αν βρεθεί να είναι ακομα στην εγγύηση) 1050ti στα 100 ευρω θα την θεωρούσα τίμια αγορά.(και πάλι με μια μικρή επισφαλεια γιατί το κουτί είναι πολύ μικρό και τα gpru fans θα είναι σχεδόν "πρόσωπο" με το τροφοδοτικο που σημαινει οχι και τοσο καλη ψυξη.) Το Dell Optiplex 3080 SFF παίρνει μόνο Low Profile Single Slot GPU. Ακόμα και σε PCIe 3.0 η RX6400 φτάνει την GTX1650 , αν την θέλει για παιχνίδια σήμερα είναι η καλύτερη επιλογή για τέτοια συστήματα αφού θα μπορεί να παίζει όλα τα παιχνίδια σε 1080p. Επεξ/σία 16 Μαΐου 2022 από Aten-Ra
catmaster Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 14 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε Το Dell Optiplex 3080 SFF παίρνει μόνο Low Profile Single Slot GPU. Έχεις δίκιο mea culpa , νόμιζα πως είχε περιθώριο για να μπει η 1050 αλλά τελικα'δεν... Για την 6400 ειλικρινα δεν θα έδινα τόσα χρήματα , αλλά είναι καθαρά υποκειμενικό ζήτημα.
Aten-Ra Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 4 λεπτά πριν, catmaster είπε Έχεις δίκιο mea culpa , νόμιζα πως είχε περιθώριο για να μπει η 1050 αλλά τελικα'δεν... Για την 6400 ειλικρινα δεν θα έδινα τόσα χρήματα , αλλά είναι καθαρά υποκειμενικό ζήτημα. Όλες οι GT1030 με 4GB είναι GDDR4 που σημαίνει ότι σέρνονται σε παιχνίδια και πρέπει να πας σε GT1030 με 2GB GDDR5 που σημαίνει ότι θα έχεις σοβαρό πρόβλημα σε παιχνίδια με μόλις 2GB μνήμη. Για αυτό η αμέσως επόμενη επιλογή που έχει είναι η RX6400 με 190 ευρώ ετοιμοπαράδοτη που του δίνει επιδόσεις σαν την GTX1650 αλλά φτηνότερα.
Kiriakos-GR Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 20 ώρες πριν, leonidaspanou είπε Γνωριζει κανεις αν μπορω να αναβαθμισω στην συγκεκριμενη καρτα που ανεφερα πανω χωρις να αλλαξω κουτι? Μόνος σου έδωσες την απάντηση, αλλά δεν το κατάλαβες. Πουλάς το μηχάνημα γραφείου σε έναν άλλο, και αγοράζεις παρόμοιο που δεν έχει περιορισμούς διαστάσεων. Τώρα ευχαρίστησε το κόσμο που έκαψε το μυαλό του ώστε να σου δώσει ιδέες, και προχώρα μπροστά. 1
chemkyr Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 19 ώρες πριν, Kiriakos-GR είπε Τα λινκ στην υπογραφή σου είναι νεκρά. Η μέτρηση κατανάλωσης ενέργειας είναι το αγαπημένο μου σπορ. σορρυ για το εκτος θεματος, αλλα μιας που ειπες οτι ειδικευεσαι στην μετρηση της καταναλωσης, θα ηθελα, αν μπορεις, να μου λυσεις μια απορια που μεπασχολει μερες τωρα: εχω ενα μηχανημα που παιζει το ρολο file server ενω συγχρονως ειναι και κανονικο pc. Το μηχανημα εχει fx-6300 και δουλευει ασταματητα (ως σερβερ). Ποση περιπου ειναι η καταναλωση ανα 24ωρο? Κάπου διάβασα ότι ο fx-6300 σε idle καταναλωνει περι τα 100 βατ, αλλ....δυσκολευομαι να το πιστεψω!
@11h Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 11 minutes ago, chemkyr said: σορρυ για το εκτος θεματος, αλλα μιας που ειπες οτι ειδικευεσαι στην μετρηση της καταναλωσης, θα ηθελα, αν μπορεις, να μου λυσεις μια απορια που μεπασχολει μερες τωρα: εχω ενα μηχανημα που παιζει το ρολο file server ενω συγχρονως ειναι και κανονικο pc. Το μηχανημα εχει fx-6300 και δουλευει ασταματητα (ως σερβερ). Ποση περιπου ειναι η καταναλωση ανα 24ωρο? Κάπου διάβασα ότι ο fx-6300 σε idle καταναλωνει περι τα 100 βατ, αλλ....δυσκολευομαι να το πιστεψω! ^^^με μια GTX 580 αυτα. Ένας i5 3470/16GB/iGpu με 4 δίσκους που χρησιμοποιούσα ως file server τράβαγε 40-60W οπότε υπολογισε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα