Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, zenwalk23 είπε

Πες του οτι δεν θα του πληρωνεις εσυ τα ακριβα χομπι του, οπως το να τρεφεται καθημερινως.

Δεν ξέρω, μάλλον μερικοί ζουν σε παράλληλο σύμπαν ή σε εικονική πραγματικότητα...

Άλλοι θέλουν να γίνουν διευθυντές με το καλημέρα ...

Επεξ/σία από EVMENHS
  • Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Μου φαίνεται σωστό!

Εσύ κι ο χαρούμενος ταξιδιώτης δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι υπάρχουν άτομα εξαρτημένα από τον μισθό τους.

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, elio_1 είπε

Μου φαίνεται σωστό!

Εσύ κι ο χαρούμενος ταξιδιώτης δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι υπάρχουν άτομα εξαρτημένα από τον μισθό τους.

Μερικοί έχουν πολύ κομμουνιστική νοοτροπία. Δηλαδή το κριτήριο στην αιτούμενη παρ' αυτοίς, αμοιβή τους είναι το "όσα τους λείπουν" (οι ανάγκες τους)  ανεξαρτήτως πόσο αξίζει στην αγορά αυτό που προσφέρουν, (τι παράγουν). Το αποτέλεσμα είναι να τίθενται εκτός αγοράς και έπειτα να ομιλούν περί ανεργίας.

Μην λησμονείτε ότι στον καπιταλισμό ο Πελάτης είναι το αφεντικό!

Επεξ/σία από EVMENHS
  • Like 1
  • Confused 2
Δημοσ.

Όλοι θα έπρεπε να απαιτούμε το ελάχιστο ποσό αξιοπρεπής διαβίωσης-επιβίωσης

Κρίνω ότι καλώς ζητά τα 1500,άνεξάρτητα αν θα γίνει αποδεχτό

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Predatorkill είπε

μπορει να παιζει τα οικονομικα στα δαχτυλα κατι που προφανως δε θα μαθεις ποτε. 

Το πιο πιθανόν να μην το μάθει κανείς...ούτε ο ίδιος

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε

Χωρίς θράσος (με την καλή έννοια πάντα), κανείς δεν πήγε μπροστά.

13 λεπτά πριν, leo1964 είπε

Κρίνω ότι καλώς ζητά τα 1500,άνεξάρτητα αν θα γίνει αποδεχτό

Επ'αυτού υπάρχουν πολλές απόψεις. Πράγματι ισχύει το "Αιτήτε και  δοθήσεται" αλλά υπάρχει και το "Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος", όπου στην τελική ο μη έχων είναι ο πελάτης.

Επεξ/σία από EVMENHS
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, EVMENHS είπε

Επ'αυτού υπάρχουν πολλές απόψεις. Πράγματι ισχύει το "Αιτήτε και  δοθήσεται" αλλά υπάρχει και το "Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος", όπου στην τελική ο μη έχων είναι ο πελάτης.

Υποθέτω ότι αποφεύγει τους μη έχοντες,αν δεν το κάνει, χάνει το χρόνο του

Δημοσ.
11 ώρες πριν, EVMENHS είπε

εγώ θα ήμουν ο εργοδότης....

το 56% των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα το 2021 αμείβονταν με μεικτό μισθό κάτω των 900 ευρώ, ενώ περίπου το 18% των εργαζόμενων λαμβάνει μισθούς που δεν ξεπερνούν τα 500 ευρώ, σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία του συστήματος «Εργάνη», που προκύπτουν από τις ΑΠΔ των επιχειρήσεων.

https://www.insider.gr/tax-labour/214685/poy-kymainontai-oi-misthoi-stin-ellada-simera-protasi-ekplixi-apo-tin-gsee-gia

Aκριβώς αυτό!   'Aλλωστε αν δεν απατώμαι ο Ανάχαρσις είχε πει: "Η αγορά είναι το μέρος που έχει οριστεί για να εξαπατά ο ένας τον άλλο"

Το ίδιο ισχύει και για τους εργοδότες. Τα στατιστικα που παρέθεσες δεν αφορουν κανέναν. Ουτε καν σοβαρό επιχείρημα είναι.

• Like 8
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, NTC Labs είπε

Το ίδιο ισχύει και για τους εργοδότες. Τα στατιστικα που παρέθεσες δεν αφορουν κανέναν. Ουτε καν σοβαρό επιχείρημα είναι.

Τι ακριβώς εννοείτε; Εξηγήστε μου, παρακαλώ.

Επεξ/σία από EVMENHS
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, EVMENHS είπε

Μερικοί έχουν πολύ κομμουνιστική νοοτροπία. Δηλαδή το κριτήριο στην αιτούμενη παρ' αυτοίς, αμοιβή τους είναι το "όσα τους λείπουν" (οι ανάγκες τους)  ανεξαρτήτως πόσο αξίζει στην αγορά αυτό που προσφέρουν, (τι παράγουν). Το αποτέλεσμα είναι να τίθενται εκτός αγοράς και έπειτα να ομιλούν περί ανεργίας.

Μην λησμονείτε ότι στον καπιταλισμό ο Πελάτης είναι το αφεντικό!

Μαλλον τα εχεις μπερδεψει κάπου. Σε καπιταλιστικές συνθήκες τουλάχιστον στο ελλαντα, ο μύθος ότι αν προσφέρεις αμοίβεσαι κιόλας έχει καταριφθεί προ πολλού. Εαν ο μισθός εξαρτιώταν πραγματικά από το τι παράγουν οι εργαζόμενοι εγω προσωπικά θα έπερνα 5000.

4 λεπτά πριν, EVMENHS είπε

Τι ακριβώς εννοείτε; Εξηγήστε μου, παρακαλώ.

Οτι κυρίως οι εργοδότες εξαπατούν και όχι οι εργαζόμενοι γιατί βρίσκονται σε θέση ισχύος.

Επίσης μαντέψτε κάτι μεγάλες εταιρείες που στον κλάδο του IT το κριτήριο του μισθολογικού ήταν "δίνουμε όσα δίνει η αγορά" μονο και μόνο για να μην δίνουν τίποτα ,  πως κλαίνε αυτη τη στιγμή.

Εξάλλου όλοι σας εαν πάει ο κατώτατος 100 ευρώ θα είστε πολύ χαρούμενοι να κάνετε προσλήψεις με αυτό τον μισθό και όχι με βάση του πόσο αξίζει ο άλλος.

Επεξ/σία από NTC Labs
  • Like 9
  • Thanks 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, NTC Labs είπε

Μαλλον τα εχεις μπερδεψει κάπου. Σε καπιταλιστικές συνθήκες τουλάχιστον στο ελλαντα, ο μύθος ότι αν προσφέρεις αμοίβεσαι κιόλας έχει καταριφθεί προ πολλού. Εαν ο μισθός εξαρτιώταν πραγματικά από το τι παράγουν οι εργαζόμενοι εγω προσωπικά θα έπερνα 5000.

Η επιχείρηση που εργάζεστε είναι εντάσεως κεφαλαίου ή εντάσεως γνώσεως;

Δημοσ.

Νόμιζα ήταν θέμα στο Μπλα μπλα. Πρέπει να μεταφερθεί, θα κάνει πάταγο στην σωστή ενότητα. Εδώ δεν ξέρω πόσοι θα το δουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, EVMENHS είπε

Η επιχείρηση που εργάζεστε είναι εντάσεως κεφαλαίου ή εντάσεως γνώσεως;

Το αν αυτο που τους βαζετε εσεις να παραξουν στην αγορά δεν αξίζει τίποτα δεν αφορά τον εργαζόμενο αλλά εσάς σαν επιχειρηματία, κάτι κάνατε λάθος. Εαν εσείς τιμολογείτε με επίπεδα κίνας τα προϊόντας σας δεν αφορά αυτόν που πραγματικά τα παράγει.

Έχω ανθρωπους στην Αμερική που ΑΠΑΙΤΟΥΝ να μου πληρώσουν και το 1 τέταρτο που ασχολήθηκα μαζί τους και ας ειναι το προϊόν τους για τα μπάζα και μπαίνουν μέσα. Σε αντίθεση με την ελλαδίτσα που οι εργοδότες ΑΠΑΙΤΟΥΝ να τους πληρώσουμε το 1 τέταρτο που μας υποχρέωσαν να ασχοληθούμε παραπάνω.

Έχουμε δει και την "αριστεία" διαφόρων στελεχών του ιδιωτικού τομέα πως δικαιολογούν κάτι 10χίλιαρα αλλά ο άνθρωπος που πραγματικά κάνει την δουλειά και παράγει τον έχουν σα στημένη λεμονόκουπα.

Επεξ/σία από NTC Labs
  • Like 11
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, BrocasHelm είπε

Νόμιζα ήταν θέμα στο Μπλα μπλα. Πρέπει να μεταφερθεί, θα κάνει πάταγο στην σωστή ενότητα. Εδώ δεν ξέρω πόσοι θα το δουν.

για εκεί το προόριζα αλλά μάλλον κάτι δεν έπραξα ορθώς.

29 λεπτά πριν, NTC Labs είπε

Το αν αυτο που τους βαζετε εσεις να παραξουν στην αγορά δεν αξίζει τίποτα δεν αφορά τον εργαζόμενο αλλά εσάς σαν επιχειρηματία, κάτι κάνατε λάθος. Εαν εσείς τιμολογείτε με επίπεδα κίνας τα προϊόντας σας δεν αφορά αυτόν που πραγματικά τα παράγει.

Κοιτάξτε, αν το κυριότερο κόστος στο παραγόμενο αγαθό (προϊόν ή υπηρεσία) αποτελούν οι αποσβέσεις ή οι αμοιβές χρήσεως των παγίων εγκαταστάσεων ή παγίου εξοπλισμού, τότε έχουμε μια επιχείρηση εντάσεως κεφαλαίου. Αν το κυριότερο κόστος μιας επιχειρήσεως είναι η αμοιβή εξειδικευμένης γνώσεως τότε πρόκειται για επιχείρηση εντάσεως γνώσεως. Αυτό όταν ξεφεύγουμε από την θεώρηση των τριών παραγωγικών συντελεστών (γη, κεφάλαιο και εργασία) της κλασικής οικονομικής και λαμβάνουμε υπόψη μας και την γνώση ως παραγωγικό συντελεστή.

Επεξ/σία από EVMENHS
  • Like 1
Δημοσ.

Εν τω μεταξύ υποθέτω ότι για εσάς είναι οκ να πληρώνετε:

Τον καφέ από 2-5,

Το ψωμί 1-2

Τα καύσιμα 1-2,4

κ.ο.κ.

Διάβασα όλα τα σχόλιά σας και πιστεύω πως κινείστε σωστά στη σφαίρα της κοινωνίας που ζούμε: 

Στερείστε λογικών επιχειρημάτων και απλά ακολουθείτε το "λιγότερο για περισσότερα".

ΥΓ: αφήστε τις αρχαίες ρήσεις και τις εκφράσεις: κάνετε συντακτικά λάθη. 

ΥΓ2: Δεν είναι "κομμουνιστική νοοτροπία" να ζητάει κάποιος 1500, καπιταλιστική είναι. Ανατρέξτε σε λεξικό οικονομικών. 

ΥΓ3: καλά κάνετε και θεωρείτε απαράδεκτο τον μισθό που ζητάει. Αντί να το αναφέρετε  όμως σε φόρουμ, "get a life".

(Αρχαία κέλτικη ρήση)

😂

• Like 8
  • Thanks 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...