Προς το περιεχόμενο

Το Google Wallet επιστρέφει στο Android

polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, soconium είπε

Μα δεν ειναι δωρεάν. Πληρωνεις με τα δεδομένα σου.

Εκεί έγκειται το πρόβλημα. Οτι δεν σε ρωτάνε αν επιτρεπεις να τα πάρουν.

Επίσης δεν έχει να κανει με το " δεν έχω τίποτα να κρυψω" αλλά με το δικαίωμα μας πανω στα ....

Μα πραγματικά δεν με απασχολεί πόσο πιο απλά να το πω? Γιατί με το ζορι πρόβλημα ?

26 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε

Δικαίωμα σου να μην σε νοιάζει. Έτσι κι εγώ έχω δικαίωμα να με νοιάζει.

Δεν είναι θέμα αν έχεις να κρύψεις κάτι. Κι εγώ δεν έχω να κρύψω κάτι αλλά θέλω να σέβονται την ιδιωτικότητα μου.

Δεν καταλαβαίνω πως δεν σέβονται την ιδιωτικότητά μου αν μαζεύουν πληροφορίες όπως το τι γυαλιά αγόρασα ή το που πήγα επειδή είχα ενεργοποιημενο το GPS. Προφανώς και θα το εκμεταλλευτούν από τη στιγμή που μου προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες. Και επειδή μάλλον πρέπει να τα διευκρινιζουμε όλα εδώ μέσα εννοώ χρηματικά!

Αν με κάποιο τρόπο με έβγαζαν φωτογραφίες μέσα στο σπίτι μου ναι εκεί θα το σκεφτόμουν.

Όποιος πιστεύει ότι δεν είναι φακελωμενος γενικότερα και του φταίει η Google καλύτερα να το ξανασκεφτεί. Θεωρώ. 

Επεξ/σία από vagstef
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

32 λεπτά πριν, vagstef είπε

Μα πραγματικά δεν με απασχολεί πόσο πιο απλά να το πω? Γιατί με το ζορι πρόβλημα ?

Δεν καταλαβαίνω πως δεν σέβονται την ιδιωτικότητά μου αν μαζεύουν πληροφορίες όπως το τι γυαλιά αγόρασα ή το που πήγα επειδή είχα ενεργοποιημενο το GPS. Προφανώς και θα το εκμεταλλευτούν από τη στιγμή που μου προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες. Και επειδή μάλλον πρέπει να τα διευκρινιζουμε όλα εδώ μέσα εννοώ χρηματικά!

Αν με κάποιο τρόπο με έβγαζαν φωτογραφίες μέσα στο σπίτι μου ναι εκεί θα το σκεφτόμουν.

Όποιος πιστεύει ότι δεν είναι φακελωμενος γενικότερα και του φταίει η Google καλύτερα να το ξανασκεφτεί. Θεωρώ. 

Όπως είπα δικαίωμα σου να μην σε νοιάζει αλλά έχω και εγώ δικαίωμα να με νοιάζει.

Με την ίδια λογική τι με νοιάζει αν η χούντα ήξερε τα παντα για μένα αφού δεν είμαι κουμουνιστης….

• Thanks 1

10 ώρες πριν, apos είπε

2022 και οι μισοί σε ελληνικό τεχνολογικό φόρουμ δεν έχουν καταλάβει τη διαφορά του "Pay" από το "Wallet".

To pay δούλευε (δουλεύει) και σαν wallet. Δεν είναι πρόβλημα του forum. Της Google είναι που αλλάζει ονόματα, ενώνει και χωρίζει εφαρμογές και λειτουργίες κάθε τρεις και λίγο. Δες gchat hangouts Google chat κτλ.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, vagstef είπε

Συστήνω να τσεκάρεις λίγο τα Google data σου με download (ναι, ακόμα και τις ηχογραφήσεις και τις φωτογραφίες) και ίσως σοκαριστείς... Μπορεί πάλι, να γνωρίζεις και να έχεις απενεργοποιήσει τις default επιλογές για προσωποποιημένο data collection. Θα είσαι βέβαια ο 1/50.

2 ώρες πριν, vagstef είπε

Υπάρχει διαφορά στο "είμαι φακελωμένος" που σημαίνει κυρίως ότι ξέρουν όνομα, επίθετο, διεύθυνση κλπ και διαφορά στο ότι ξέρουν ΑΚΡΙΒΩΣ ανά πάσα στιγμή το ψυχολογικό μου προφίλ (ναι, από τα data σου, άνετα φτιάχνεται ψυχολογικό προφίλ). Μία πολύ απλή εφαρμογή των δεδομένων σου, είναι αυτό που πιάστηκε να κάνει η Facebook. Ανάλογα με τα δεδομένα που είχε συγκεντρώσει για το συγκεκριμένο άτομο, απέκρυπτε συγκεκριμένα πράγματα από το feed και έβλεπε πώς επηρέαζαν την ψυχολογία του χρήστη. Ο ορισμός του manipulation.

https://www.theguardian.com/technology/2014/jul/02/facebook-apologises-psychological-experiments-on-users

Να μην αναφέρουμε πώς επηρεάζονται ολόκληρες πολιτικές κρατών και εκλογές.

https://www.theguardian.com/technology/2019/mar/17/the-cambridge-analytica-scandal-changed-the-world-but-it-didnt-change-facebook

https://www.dw.com/en/what-role-did-cambridge-analytica-play-in-the-brexit-vote/a-43151460

Εκεί λοιπόν θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει γιατί, κυριολεκτικά, επηρεάζει άμεσα τη ζωή μας.

Μία άλλη παρενέργεια όλου αυτού του data mining είναι τα hacks που τρώνε οι εταιρείες και γίνονται leak όλα τα δεδομένα. Γιατί η τάδε εταιρεία μπορεί να είναι άγια. Το εκάστοτε group όμως που τα υποκλέπτει δεν είναι.

Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι το "δωρεάν δεδομένα για τη βελτίωση των υπηρεσιών μας" είναι ένα μότο που περιγράφει τη βιτρίνα και όχι την ουσία.

Είμαστε στο 2022. "Τεχνολογία" δε σημαίνει μόνο proprietary και κλειστό data mining. Η ίδια τεχνολογία μπορεί να προσφερθεί και με κρυπτογράφηση, και με open source, και χωρίς προσωποποιημένο data mining και χίλιους δυο τρόπους ακόμα. Στο χέρι του καθενός μας είναι προς τα πού θα πάει.

Υ.Γ. Πιστεύω ότι είσαι μια χαρά νομοταγής πολίτης. Δεν έχεις να κρύψεις κάτι όπως είπες. Όμως κουρτίνες και παντζούρια έχεις σπίτι σου.

Επεξ/σία από MikeKata
  • Like 2
  • Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι νόημα έχει όλο αυτό το κατεβατό; 

Αν δεν θες να ανήκεις στους  πληγέντες των smart phone υπάρχουν και τα "χαζά" τηλέφωνα.

Έχω ένα τέτοιο φίλο.

Αν ομως θες και το gps και που έχει μπλοκάρει η κυκλοφορία και πως θα αγοράσεις χωρίς να κουβαλάς κάρτες και... και... και...  υπάρχει μια σχετική Ελληνική παροιμία για ένα σκύλο και μια πίτα. 

Επεξ/σία από fasttam
  • Like 1

15 ώρες πριν, vagstef είπε

Υπάρχει κάτι που λέγεται σύμβαση

https://el.m.wikipedia.org/wiki/Σύμβαση

Αν έχεις σύμβαση του τύπου "σας δίνω όοοοολα τα προσωπικά μου δεδομένα προς εκμετάλλευση, έναντι δωρεάν υπηρεσιών" με γεια σου με χαρά σου.

Μόνο που οι υπηρεσίες λειτουργούν και για όσους έχουν τα πάντα μπλοκαρισμένα και "σε παύση".

Οπότε μάλλον εθελοντικά δίνονται τα data, χωρίς να μου πέφτει και λόγος. Όταν θα δώσει τα βραβεία η Google, εγώ δεν θα πάρω ας πούμε.

• Like 1

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμένα δε μου επιτρέπει να περασω τη καρτα απο το ΑΒ  γιατι ξεκιναει απο 0 , αν σβησω το 1ο 0 τη περναει .

`.pkpass` αρχεια περνει; 

Επεξ/σία από greek_pilot

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...