Προς το περιεχόμενο

Το Google Wallet επιστρέφει στο Android

polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 ώρες πριν, Dimitris_1981 είπε

Big data θέλουν να ξέρουν και τι σώβρακο 

Κοίτα αν αγοράσεις ένα σωβρακο από την κυρά Μάρω στη γειτονιά μπορει να το πει στους γείτονες. Τωρα αν το αγοράσεις από online κατάστημα με google pay τι σε νοιάζει αν το γνωρίζουν εκεί στις ΗΠΑ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Κινήσεις εταιρίας startup που μαζεύονται τρία 25χρονα και αλλάζουν συνεχώς κατευθύνσεις.
Τα ίδια έκαναν με τα μηνύματα. δεν ξέρω κι εγώ πόσες φορές άλλαξαν εφαρμογές. Έχω ξεχάσει και τα ονόματα. Messages, Chat, Hangouts, Allo, Duo, κλπ. Κάθε δύο χρόνια αλλαγή.

Δεν χρειάζεται πολλή σκέψη και πειράματα. Ας αντιγράψουν την Apple. Δεν είναι ντροπή και δεν χρειάζεται και να το πουν ότι την αντιγράφουν.

Πάμε τώρα με wallet. Αντε να δούμε...

• Like 3

6 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Δεν μπορεις να προσθεσεις, πχ το πιστοποιητικο εμβολιασμου (θες 2η εφαρμογη pass2pay). Ουτε και βλεπω επιλογη για κλειδι δωματιου

αυτό ειναι λάθος υλοποίηση απο την πλευρά του πιστοποιητικού εμβολιασμου.Γιατί το αγγλικό το έχω περασμένο στο google pay ,εχει κουμπί να το προσθέσεις απο την εφαρμογή του NHS.

Eχω περάσει loyalty cards της wizz και του Tesco,όπως περνάω και τα boarding passes easyjet και ryanair.

Και φυσικά όλες τις χρεωστικές που έχω.

Για κλειδί δωματίου δεν ξέρω.

11 ώρες πριν, filip123go είπε

Μην τα βάλεις. Εκτύπωσε τα και έχετε τα στην τσέπη σου.

Το ότι καποιος έχει και μια άλλη οπτική στο θέμα δεν σημαίνει πως είναι τεχνοφοβικος και ότι θέλει να γυρίσει στις σπηλιές.

Ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει οποία εφαρμογή θέλει και να δίνει μέχρι και τις σκέψεις του στην κάθε Google. Αυτό δεν αναιρεί όμως το γεγονός ότι οι big tech companies λειτουργούν σε πλήρη ανομία και έχουν απίστευτο έλεγχο στα δεδομένα μας.

Το “ τι σε νοιάζει αν ξέρουν τι ψωνιζεις” η “ δεν έχω τίποτα να κρύψω” έχουν συζητηθεί πολύ. Η χρησιμότητα της εφαρμογής δεν αμφισβητείται αλλά είναι το παρασκήνιο που ενοχλεί εμένα και κάποιους συμφορουμιτες.

Θελω να υπάρχει option για opt in και opt out στα πάντα. Θέλω να επιλέγω αν θα δώσω τα data η metadata μου. Έστω κι αν αυτό σημαίνει να πληρώσω την εφαρμογή η να την έχω με limited functionality.

• Like 2

2022 και οι μισοί σε ελληνικό τεχνολογικό φόρουμ δεν έχουν καταλάβει τη διαφορά του "Pay" από το "Wallet".

• Like 3

11 ώρες πριν, vagstef είπε

Κοίτα αν αγοράσεις ένα σωβρακο από την κυρά Μάρω στη γειτονιά μπορει να το πει στους γείτονες. Τωρα αν το αγοράσεις από online κατάστημα με google pay τι σε νοιάζει αν το γνωρίζουν εκεί στις ΗΠΑ?

Απαντω με ερώτηση 

Γιατι η καθε google να εχει εσοδα απο εμενα;

Και εδω να τονίσουμε οτι οι οροι χρήσης και η ενημέρωση ειναι για γέλια αφου ειναι τοσο πολυπλοκα που σχεδόν κάνεις δεν τα διαβάζει. Και οταν αυτο γίνεται απο την πλειοψηφία η εταιρεία οφείλει να κανει πιο σαφης τους ορους χωρις αατερισκους και απειρες σελιδες.

• Like 1

14 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Δεν μπορεις να προσθεσεις, πχ το πιστοποιητικο εμβολιασμου (θες 2η εφαρμογη pass2pay). Ουτε και βλεπω επιλογη για κλειδι δωματιου

Αυτές είναι οι μόνες διαφορές που έχουν; Θα μπορούσαν απλά να αναβαθμίσουν το Google Pay να έχει και αυτές τις δυνατότητες αντι να έχουν μια extra εφαρμογή. Τέλος πάντων, ίδωμεν...

• Like 1

2 λεπτά πριν, Strat8 είπε

Αυτές είναι οι μόνες διαφορές που έχουν; Θα μπορούσαν απλά να αναβαθμίσουν το Google Pay να έχει και αυτές τις δυνατότητες αντι να έχουν μια extra εφαρμογή. Τέλος πάντων, ίδωμεν...

18 ώρες πριν, polemikos είπε

Σε κάποιες χώρες μάλιστα, το Google Pay πρόκειται να γίνει Google Wallet.

Διαβαζουμε ολο το αρθρο γενικα

4 ώρες πριν, Dimitris_1981 είπε

Απαντω με ερώτηση 

Γιατι η καθε google να εχει εσοδα απο εμενα;

Και εδω να τονίσουμε οτι οι οροι χρήσης και η ενημέρωση ειναι για γέλια αφου ειναι τοσο πολυπλοκα που σχεδόν κάνεις δεν τα διαβάζει. Και οταν αυτο γίνεται απο την πλειοψηφία η εταιρεία οφείλει να κανει πιο σαφης τους ορους χωρις αατερισκους και απειρες σελιδες.

Από τη στιγμή που μου προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες το τελευταίο που με απασχολεί είναι το αν έχει έσοδα από εμένα. Ούτε με ενδιαφέρει αν γνωρίζει τι αγοράζω. Δεν έχω να κρύψω κάτι από κανεναν

9 ώρες πριν, soconium είπε

Το ότι καποιος έχει και μια άλλη οπτική στο θέμα δεν σημαίνει πως είναι τεχνοφοβικος και ότι θέλει να γυρίσει στις σπηλιές.

Ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει οποία εφαρμογή θέλει και να δίνει μέχρι και τις σκέψεις του στην κάθε Google. Αυτό δεν αναιρεί όμως το γεγονός ότι οι big tech companies λειτουργούν σε πλήρη ανομία και έχουν απίστευτο έλεγχο στα δεδομένα μας.

Το “ τι σε νοιάζει αν ξέρουν τι ψωνιζεις” η “ δεν έχω τίποτα να κρύψω” έχουν συζητηθεί πολύ. Η χρησιμότητα της εφαρμογής δεν αμφισβητείται αλλά είναι το παρασκήνιο που ενοχλεί εμένα και κάποιους συμφορουμιτες.

Θελω να υπάρχει option για opt in και opt out στα πάντα. Θέλω να επιλέγω αν θα δώσω τα data η metadata μου. Έστω κι αν αυτό σημαίνει να πληρώσω την εφαρμογή η να την έχω με limited functionality.

Όπως και για τα πάντα, πιστεύω θα βγουν (ή μπορεί να υπάρχουν ήδη, δεν το έχω ψάξει σε αυτή την κατηγορία software) open source υλοποιήσεις Wallet με κρυπτογράφηση. Κάτι αντίστοιχο με τις messenger εφαρμογές (π.χ Signal κλπ). Οπότε δε νομίζω να υπάρξει πρόβλημα.

1 ώρα πριν, vagstef είπε

Από τη στιγμή που μου προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες το τελευταίο που με απασχολεί είναι το αν έχει έσοδα από εμένα. Ούτε με ενδιαφέρει αν γνωρίζει τι αγοράζω. Δεν έχω να κρύψω κάτι από κανεναν

Μα δεν ειναι δωρεάν. Πληρωνεις με τα δεδομένα σου.

Εκεί έγκειται το πρόβλημα. Οτι δεν σε ρωτάνε αν επιτρεπεις να τα πάρουν.

Επίσης δεν έχει να κανει με το " δεν έχω τίποτα να κρυψω" αλλά με το δικαίωμα μας πανω στα ίδια μας τα data. Εαν εσύ είσαι εντάξει να δίνεις τα δικα σου με αντάλλαγμα μια δωρεάν υπηρεσία τοτε κανένα θέμα. Αλλά δεν σε ρώτησαν ποτε.

Ακόμα και να πληρωσεις παλι δεν το θεωρουν opt out απτό data mining. Βλέπε windows η καλυτερα google TV που αν κανείς log out αχρηστευει τη συσκευή.

45 λεπτά πριν, MikeKata είπε

Όπως και για τα πάντα, πιστεύω θα βγουν (ή μπορεί να υπάρχουν ήδη, δεν το έχω ψάξει σε αυτή την κατηγορία software) open source υλοποιήσεις Wallet με κρυπτογράφηση. Κάτι αντίστοιχο με τις messenger εφαρμογές (π.χ Signal κλπ). Οπότε δε νομίζω να υπάρξει πρόβλημα.

Μωρέ ναι, αλλά δεν γκρινιαζω για το app. Μια χαρά χρησιμο ειναι. Και σίγουρα θα βρω open source. 

Αλλου ειναι το πρόβλημα μερικών "ανώμαλων" όπως εγώ όπως θα δεις στα προηγούμενα σχόλια.

2 ώρες πριν, vagstef είπε

Δικαίωμα σου να μην σε νοιάζει. Έτσι κι εγώ έχω δικαίωμα να με νοιάζει.

Δεν είναι θέμα αν έχεις να κρύψεις κάτι. Κι εγώ δεν έχω να κρύψω κάτι αλλά θέλω να σέβονται την ιδιωτικότητα μου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...