Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα στους αγαπητους  συμφορουμίτες γνωριζοντας τη σοβαροτητα του insomnia θα ηθελα να παραθεσω καποιον προβληματισμο και θα ηθελα τις αποψεις σας στο συγκεκριμενο θεμα. Σιγα σιγα και μετα απο πολλα χρονια και κοπο τελειωνω το Τει μου (μηχανικων πληροφορικης) σε ηλικια 30 χρονων δουλευωντας ταυτοχρονα και στη πυροσβεστικη.  Ως δεδομενο με τη κατασταση που επικρατει στην Ελλαδα και τη δυνατοτητα που μου προσφερει το Υδριμα για πρακτικη στο εξωτερικο θα ηθελα να δοκιμασω τη τυχη μου ως πρωτο πλανο να κανω τη πρακτικη μου και μετεπειτα ως και μονιμη εγκατασταση, ο προβληματισμος μου ειναι ο εξης, τι δυσκολιες προκειται να αντιμετωπισω με βαση τις εμπειριες σας , πως ειναι το εργασιακο περιβαλλον σε μια χωρα της ΕΕ και γενικα το ολο ενχειρημα, καθε αποψη δεκτη

ευχαριστω.

Δημοσ.
Στις 14/5/2022 στις 1:27 ΜΜ, TangodownGr είπε

Καλησπερα στους αγαπητους  συμφορουμίτες γνωριζοντας τη σοβαροτητα του insomnia θα ηθελα να παραθεσω καποιον προβληματισμο και θα ηθελα τις αποψεις σας στο συγκεκριμενο θεμα. Σιγα σιγα και μετα απο πολλα χρονια και κοπο τελειωνω το Τει μου (μηχανικων πληροφορικης) σε ηλικια 30 χρονων δουλευωντας ταυτοχρονα και στη πυροσβεστικη.  Ως δεδομενο με τη κατασταση που επικρατει στην Ελλαδα και τη δυνατοτητα που μου προσφερει το Υδριμα για πρακτικη στο εξωτερικο θα ηθελα να δοκιμασω τη τυχη μου ως πρωτο πλανο να κανω τη πρακτικη μου και μετεπειτα ως και μονιμη εγκατασταση, ο προβληματισμος μου ειναι ο εξης, τι δυσκολιες προκειται να αντιμετωπισω με βαση τις εμπειριες σας , πως ειναι το εργασιακο περιβαλλον σε μια χωρα της ΕΕ και γενικα το ολο ενχειρημα, καθε αποψη δεκτη

ευχαριστω.

Αρχικά κανένα τυχαίο φόρουμ στο ίντερνετ δεν μπορεί να χαρακτηριστεί σοβαρό, ιδίως όταν τα μέλη είναι ανωνυμα. Αν θες πραγματικά σοβαρή απάντηση πρέπει να ρωτήσεις στο γραφείο πρακτικής της σχολής σου ή απευθείας στους οργανισμούς που θες να κάνεις αίτηση.

Γενικά τωρα για πρακτική εξωτερικό είναι καλή ιδέα αρκεί να έχεις την οικονομική ανεση καθως στην πρακτική τα χρηματα καλύπτουν ενα μόνο μέρος του κοστους ζωής. Αν έχεις συνηθίσει τον παραδοσιακό ελληνικό τρόπο ζωής (καφέδες, μπαρακια κι αραλίκι με φίλους για ώρες, μαμαδίστικο φαγητό, ωχαδερφισμός κλπ) ίσως σε δυσκολέψει στην αρχή η διαφορετική κουλτούρα και νοοτροπία, αν πάλι νιώθεις οτι δεν ταιράζεις με τη ζωή στην Ελλάδα θα σου αρέσει περισσότερο. Αλλο πρόβλημα είναι η γλώσσα. Για Ολλανδία δεν ξέρω τι παίζει αν αρκούν τα αγγλικά (που πρέπει να γνωρίζεις σχεδον απταιστα) ή χρειάζεται να ξέρεις και τη γλώσσα τους.

Αξίζει όμως για τη διασύνδεση με τη  αγορά εργασίας, για την εμπειρία σε μια Ευρωπαική χώρα και γιατι το πιο πιθανό να κάνεις όντως πρακτική κι οχι να φτιάχνεις καφέδες στο μάνατζερ. Σκέψου οτι στην Ελλάδα ειδικά στην επαρχία που δεν υπάρχουν μεγάλες εταιρίες οι πρακτικάριοι κάνουν όλες τις αγγαρείες. 

• Like 1
Δημοσ.

Την πρακτική την υποστηρίζει κάπως η σχολή ή είναι φάση "πάνε όπου θες και δούλεψε 5-6 μήνες για να πάρεις πτυχίο"? 

Γιατι αν είναι το 2ο, έχε στο νου σου οτι οι περισσότερες χώρες σαν την Ολλανδία έχουν θέμα με το housing - που σημαίνει πολύ υψηλά ενοίκια - και η ημιπροστατευτική ομπρέλα που έχουν για τους φοιτητές δεν σε καλύπτει (ως μη φοιτητής Ολλανδικού πανεπιστημίου ή Erasmus προγράμματος).  Άρα πληρώνεις μπόλικα για στέγαση και οι πρακτικές (όπου κυρίως παίρνεις αντί να δίνεις) δεν σε πληρώνουν αρκετά για να καλύψεις ούτε το ενοίκιο (ποσο μάλλον την διαβίωση).

Ίσως έχει πιο πολύ νόημα, αν θες όντως να κυνηγήσεις το εξωτερικό, να κάνεις την πρακτική σου όμορφα και ωραία στην Ελλάδα και ακόμα και απευθείας μετά να ψάξεις για junior θέσεις. Βέβαια αν θες τις καλύτερες πιθανότητες δουλεύεις και 2-3 χρόνια (για να έχει και μερικές αξιόλογες γραμμές το βιογραφικό σου) και μετά κάνεις το βήμα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...