Προς το περιεχόμενο

Insomnia Forumvision #1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Sibyl είπε

Ξέρω ότι το τραγούδι ακούστηκε στο σήριαλ "΄Αγριες Μέλισσες". Είχα δει μόνο τον πρώτο κύκλο το 2019 όπου τρεις αδελφές, σκότωσαν τον γιο του τσιφλικά της περιοχής, την νύχτα του γάμου του με την μεγαλύτερη απ΄αυτές. Μπορεί λοιπόν το "φόνισσες" να έχει κάποια σχέση με την πλοκή της ιστορίας. ΄Οπως και να ΄χει δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει ότι εσύ βρήκες συνδετικούς κρίκους και να σου προκάλεσε συναισθήματα και αυτό είναι υπεραρκετό. Ο καθένας μας μπορεί να δώσει την δική του εξήγηση και όλες είναι σωστές (ειδικά όταν πρόκειται για φόνισσες, μάγισσες, σειρήνες...).

Εδώ ο άλλος ρωτάει την θάλασσα, πόσο πουλάει η νύχτα την δροσιά για να ξαναζήσει στο μαξιλάρι του και να σβήσει την φωτιά που του άναψε η μάγισσα και πόσα από τα πετράδια που έσπασε, του έχουν απομείνει και γιατί βρε θάλασσα την άφησες να μου τα σπάσει όλα;

Ε, κάποιος μπορεί να θεωρεί το τραγούδι, τον ύμνο των χαμένων του ονείρων! Με γεια του, με χαρά του κι εμείς μαζί του!

Ναι, είδα κι εγώ ότι είχε παίξει σε κάποιο επεισόδιο από τις Άγριες Μέλισσες (σ.σ. δεν την παρακολουθώ). Μάλιστα, είδα πως γράφει και για την σειρά, οπότε δεν ξέρω εάν και το Κάθε Δειλινό γράφτηκε για την σειρά, ή υπήρχε από πριν κι απλά ντύσανε κάποια σκηνή μ' αυτό. Να υπήρχε μια σύνδεση από πριν, δηλαδή, που να το εξηγεί. Αλλά, όπως και να 'χει, ένα τραγούδι μπορεί να ερμηνευτεί από τον καθένα μας διαφορετικά. Δεν έχει να κάνει η σκηνή. Και σίγουρα ό,τι έγραψα είναι η δική μου ματιά. Κάποιος άλλος θα μπορούσε να βάλει άλλα λόγια, συναισθήματα και εικόνες στους στίχους αυτούς. 

• Απαντ. 1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
22 ώρες πριν, mic2mic είπε

Σχόλιο της ΝΟΜ για το τραγούδι της στον 4ο γύρο:

"Η Γαλλοκαναδή τραγουδίστρια και κιθαρίστρια της τζαζ, γεννήθηκε στο Κεμπέκ του Καναδά το 1965 (τα έχει τα χρονάκια της) και θεωρείται μία από τις καλύτερες ερμηνεύτριες της τζαζ σήμερα."

Σχόλιο της ΝΟΜ για το τραγούδι μου στον 5ο γύρο:

"Η τζαζ, ποτέ δεν έχει καλή τύχη από μένα."

Γι'αυτό σας λέω, μην ψάχνετε...

Αν σου πω ότι όταν έβαζα τζαζ στο παιχνίδι, σκεφτόμουν αυτό ακριβώς το σχόλιο θα το πιστέψεις;:lol:

Αν προσέξεις όμως, ποτέ τζαζ κομμάτι δεν είχε καλή τύχη από μένα και μας έχετε πήξει στο τζαζιλίκι:lol:

Εντάξει, και η τζαζ έχει 10 κομμάτια όλα κι όλα, που μου αρέσουν πολύ, γιατί απλά είναι τραγουδάρες.😇

• Confused 1
Δημοσ.

Μη μου πειτε το κομματι που εβαλα ηταν γνωστο , και σουπα, και ετσι κ γιουβετσι , και το ηξερα , να ξερετε!!!
Πρωτη φορα στη ζωη σας θα τ ακουσετε!! ΑΑ ! Και θα σας αρεσει κιολας!

Δημοσ.
2 ώρες πριν, nomainline είπε

Αν προσέξεις όμως, ποτέ τζαζ κομμάτι δεν είχε καλή τύχη από μένα

Σωστό, και μάλιστα την χειρότερη τύχη την είχε αυτό που έστειλες εσύ.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 26/6/2022 στις 1:04 ΠΜ, mic2mic είπε

Συγκεντρωτικά αποτελέσματα

+/- Παίκτης Γ01 Γ02 Γ03 Γ04 Γ05 Γ06 Γ07 Γ08 Γ09 Γ10 Γ11 Γ12
1   JEN 513 107 77 125 159 45              
2 +1 TRI 413 49 101 84 83 96              
3 -1 LIL 401 104 104 58 76 59              
4 +1 NOM 344 88 76 84 43 53              
5 -1 MIC 335 50 118 74 55 38              
6   DRH 331 38 74 72 84 63              
7 +1 STR 327 77 69 81 23 77              
8 -1 JUD 318 115 56 47 44 56              
9 +5 MRH 315 44 91 36 42 102              
10 -1 MAX 307 73 46 46 77 65              
11 +1 LOV 292 64 76 29 50 73              
12 -1 GIL 290 83 22 97 23 65              
13 -3 GBO 287 44 94 40 63 46              
14 +2 JIM 269 66 38 65 13 87              
15 +1 AGE 247 40 40 35 67 65              
16 -1 ERA 230 53 27 70 58 22              
17 -4 SIS 217 89 56 25 47 x              
18 +2 NOV 198 14 14 44 79 47              
19 -1 FER 197 30 31 41 73 22              
=   CON 197 55 32 56 20 34              
21 +1 OZO 174 19 24 58 20 53              
22 -1 EMM 159 17 32 46 47 17              
23   GAB 135 15 36 21 30 33              

Η στήλη +/- τι είναι και σε τι χρησιμεύει; 

Επεξ/σία από Mrs. Hyde
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Mrs. Hyde είπε

Η στήλη +/- τι είναι και σε τι χρησιμεύει; 

Πόσες θέσεις κέρδισε ή έχασε ο παίκτης σε σχέση με τον προηγούμενο γύρο.

• Like 2
Δημοσ.

Οι....παιχταραδες και οι.... αμπαλοι μεχρι τον πεμπτο γυρο:

1    NOM     15
2    NOV     15
3    LOV     16
4    MRH     16
5    OZO     16
6    AGE     17
7    MAX     17
8    GIL     18
9    GAB     19
10    JEN     19
11    STR     19
12    CON     20
13    FER     20
14    GBO     21
15    LIL     21
16    EMM     22
17    TRI    22
18    DRH     23
19    JUD     23
20    ERA     25
21    JIM     25
22    MIC     25

Στην πρωτη θεση με την καλυτερη μουσικη ικανοτητα το ΝΟΜ μαζι με το NOV (νομιζω το ενα ειναι Η) με μικρη ομως αποσταση απο τους υπολοιπους...

Στην τελευταια θεση οι γνωστοι αγνωστοι που δεν αποδιδουν τα καταλληλα στον κοπο των υπολοιπων παιδιων!

• Thanks 2
  • Confused 2
Επισκέπτης
Δημοσ.

Μονολογώντας όσο διαβάζω το post τού Μαξ: Το 'ξερα ότι είσαι παιχταράς και καραμπουζουκλής, αγόρι μου. Να που ήρθε κι η ώρα για τον κ. Χάιντ ν' αναγνωριστεί η αξία του. Hard work always pays off, που λένε και στο χουριό μου. Έτσι, αργά μεν αλλά μεθοδικά και σταθερά δε, θα κατακτήσομε την κορυφή και στον πίνακα βαθμολογίας, παιχτούρα μου. *δίνει εμψυχωτικά χαστουκάκια μπροστά απ' τον καθρέφτη

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, Mrs. Hyde είπε

Μονολογώντας όσο διαβάζω το post τού Μαξ: Το 'ξερα ότι είσαι παιχταράς και καραμπουζουκλής, αγόρι μου. Να που ήρθε κι η ώρα για τον κ. Χάιντ ν' αναγνωριστεί η αξία του. Hard work always pays off, που λένε και στο χουριό μου. Έτσι, αργά μεν αλλά μεθοδικά και σταθερά δε, θα κατακτήσομε την κορυφή και στον πίνακα βαθμολογίας, παιχτούρα μου. *δίνει εμψυχωτικά χαστουκάκια μπροστά απ' τον καθρέφτη

Donna Summer - She Works Hard For The Money   :P  :lol:

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 26/6/2022 στις 8:44 ΜΜ, Mrs. Hyde είπε

@Ferelpis

Αυτή δεν είναι η μαγεία τής Μουσικής; Άλλοι να βρίσκουν κάτι αδιάφορο, και άλλοι (κάποιες φορές) να μην βρίσκουν ξεκάθαρη ερμηνεία και να φτιάχνουν την δική τους σύνδεση μ' αυτό. Μια ανάμνηση, ένα πρόσωπο, μια κατάσταση. 

Εγώ, για παράδειγμα, βρίσκω όλες τις αλληγορίες και τους συμβολισμούς που δεν βρίσκεις εσύ. Οι λέξεις και οι εικόνες που δίνει είναι λες κι είναι απ' αλλού φερμένο, ανατριχιαστικό, σαν κομμάτι ονείρου στα χέρια μας - που μπορούμε και το πιάνουμε, και ανάγλυφα νιώθουμε τι θέλει να πει. Δημιουργεί τόσα πολλά συναισθήματα... Αυτό, βέβαια, μπορεί να είναι και δική μου πετριά, μιας και μ' αρέσει να σκαλίζω διάφορα με λέξεις μπλεγμένες με φαντασία/αλληγορία. Έτσι, οι λέξεις κι ο τρόπος τού τραγουδιού τυγχάνουν να ταιριάζουν με το στιλ μου, και με συναρπάζει.

Σ΄ ευχαριστώ που μετά από προσωπικό μου μήνυμα έσπευσες να μου εξηγήσεις την μεγάλη "ποίηση" αυτού του τραγουδιού. Ή να πω ποίημα; Να σε συγχαρώ κι από εδώ για την πρωτιά σου κι ας μη μου άρεσε καθόλου αυτό που έβαλες.

Βασικά η μαγεία της μουσικής έγκειται στο ότι μιλάει στην ψυχή του κάθε ανθρώπου, τον βγάζει από την καθημερινότητα του βγάζει συναισθήματα και του κάνει τη ζωή λιγότερο δύσκολη και άχαρη. Το ίδιο βέβαια πετυχαίνει η τέχνη γενικά. Μια καλή ταινία, ένα θεατρικό έργο, ένα καλό βιβλίο, ένας πίνακας ζωγραφικής που σου λέει κάτι, ένα ποίημα κ.τ.λ.

Τελικά δεν κατάλαβα, ενώ δεν βρήκες ξεκάθαρη ερμηνεία στο στίχο κατάφερες κι έκανες τη δική σου σύνδεση μ΄ αυτόν, ή τελικά βρήκες όλες τις αλληγορίες και τους συμβολισμούς που δε βρήκα εγώ;

"Να πιάνουμε το όνειρο στα χέρια μας και ανάγλυφα να νιώθουμε τι θέλει να πει." Σαν τη γραφή Braille ένα πράμα. 😜 (σε πειράζω)

Θα προσπαθήσω να δώσω την δική μου ερμηνεία, κι ελπίζω να καταφέρω να σε κάνω να το δεις με άλλο μάτι. 

Το τραγούδι μιλά, λοιπόν, για τον πατέρα του, που τον έχει χάσει. Θαρρώ πως ρημάζει, καθώς ακτινογραφεί την πρώτη περίοδο του χαμού που περνούμε· που αναλογιζόμαστε κατά πόσο ήμασταν σωστοί, αυτά που δεν προλάβαμε να πούμε και να κάνουμε, εν ολίγοις την χοντρή περίοδο των τύψεων.

Μέχρι εδώ σαφές. Έχασε τον πατέρα του, περνάει περίοδο κατάθλιψης και νιώθει ενοχές και τύψεις, κάτι που το περνάμε όλοι όταν χάνουμε κάποιον δικό μας και ίσως όχι μόνο όταν είναι δικός μας ο θανών.

Όταν κοιμάμαι βλέπω μαύρα σύννεφα / Και ματωμένους ποταμούς / Για μια στιγμούλα μόνο να γαλήνευα / Μαύρα μου σύννεφα / Βλέπω τσακάλια έξω απ´ τα παράθυρα / Και φίδια πάνω στους αρμούς / Για μια στιγμούλα είπα τα κατάφερα / Κι ύστερα μέτρησα γκρεμούς

Μέσα απ' τ' όνειρο μας δίνει αυτή τη συναισθηματική φόρτιση. Έντονες κι άγριες εικόνες. Οι τύψεις. Μια στιγμούλα, λέει, γαλήνεψε, αλλά πάλι ήρθαν αυτές οι σκέψεις και τα συναισθήματα που τον βασανίζουν. 

Θέλω να ξέρω αν με συγχώρεσες / Αν το μπόρεσες, μπόρεσες; / Ξέρεις οι φόνισσες, Κάποιες φόνισσες/ Πεθαίνουν κάθε δειλινό

Τον συγχώρεσε άραγε ο πατέρας του; Τώρα, οι φόνισσες είναι ένα θέμα. Εδώ κι εγώ κολλάω. Πιστεύω πως θα μπορούσαν να είναι οι τύψεις, που πάνε κι έρχονται ανά διαστήματα. Που, μεταξύ μας, αυτές, οι βραδινές ώρες, που νιώθεις όλα να στενεύουν επικίνδυνα, είναι οι στιγμές που κάνει πάρτι και χορεύει τσιφτετέλι ό,τι μας πονάει. Αλλά, οκ, είπαμε, στην Τέχνη όλα επιτρέπονται.

"μαύρα σύννεφα" οκ. Αντικατοπτρίζει τη "μαυρίλα" μέσα του. "Ματωμένοι ποταμοί"; Σοβαρά; Σοβαρά τώρα; Πόλεμος; Μάχη; Τι δηλαδή; Η μάχη που δίνει με τις ενοχές του, έχει προκαλέσει ποτάμια από αίμα; Ανατρίχιασα τώρα, έτσι; Και τι θα πει ρε σεις βλέπει τσακάλια; Ε και; Τι θα του κάνουν; Τα τσακάλια δεν επιτίθενται στον άνθρωπο.

Ειδικά αυτό το "φίδια πάνω στους αρμούς" τι να πω; Είναι κακόηχο και δε σημαίνει τίποτα. Νοηματικά είναι λάθος. Σε ποιους αρμούς; Στα πλακάκια; Στο πάτωμα είναι τα πλακάκια ή στους τοίχους; Γιατί αν είναι στους τοίχους τότε αυτός είναι στην τουαλέτα. Προφανώς αναφέρεται στο πάτωμα του δωματίου του, αφού κοιμάται και βλέπει όνειρο. Σκουλήκια στους αρμούς το καταλαβαίνω. Φίδια όμως; Πόσο μεγάλοι είναι οι αρμοί; Η λέξη φίδια όμως άρεσε περισσότερο στον ποιητή μας προφανώς.  Για μια στιγμή γαλήνεψε αλλά μετά άρχισε να μετράει γκρεμούς; Να τους μετράει; Δεν τους είδε απλά; Έπρεπε να τους μετράει; Σε λάθος ψυχολόγο πηγαίνει το παλικάρι. Αλλιώς θα μετρούσε προβατάκια!

Και τώρα φτάσαμε στο φοβερό με τις φόνισσες!!! Πεθαίνουν κάθε δειλινό; Μα κάθε; Πως θα πεθάνουν το σημερινό δειλινό αφού ήδη πέθαναν κατά τη διάρκεια του χθεσινού δειλινού; Επίσης πώς θα πεθάνουν κατά το αυριανό δειλινό αφού θα έχουν πεθάνει κατά το σημερινό δειλινό; Άλλη απορία: κάποιες; Όχι όλες; Γιατί; Ας πεθάνουν όλες ρε παιδιά. Γιατί να περισσέψει κάποια; Και εντέλει ποιες είναι αυτές οι φόνισσες; Μου λες ότι είναι οι τύψεις. Ερινύες λέγονται, όχι φόνισσες. Άλλο που δεν κολλάει με τίποτα! Πεθαίνουν οι φόνισσες; Οι φόνισσες σκοτώνουν. Οι φόνισσες οδηγούν στο θάνατο τους άλλους, δεν πεθαίνουν οι ίδιες! Φόνισσες είναι! Ήρθαν στο όνειρό του που λες κι εσύ για να πεθάνουν; Ή για να σκοτώσουν; Μήπως οι φόνισσες (τύψεις που λες κι εσύ) ήρθαν για να τον "σκοτώσουν"; Και μετά τι; Αυτοκτονούν; (οι φόνισσες). Α ξέχασα: την επομένη ανασταίνονται για να τον ξανασκοτώσουν και να ξαναυτοκτονήσουν.

Άλλο που δεν κολλάει με τίποτα όμως. Βράδυ δεν είπες ότι είναι; Την ώρα που βλέπει όνειρο; Γιατί δεν λέει βράδυ και λέει δειλινό; Δεν είναι το ίδιο ξέρετε! Δειλινό είναι όταν πέφτει το φως. Εκείνη η γλυκιά ώρα που γίνεται η εναλλαγή ημέρας - νύχτας. Η αγαπημένη μου σε όλη την ημέρα. Μου την κατέστρεψε κι αυτήν απλά και μόνο για να ακούγεται μια όμορφη λέξη μες στο στίχο.

Από που κι ως που, με τι θράσος παίρνει μια τέτοια λέξη όπως το δειλινό και  την καταστρέφει με φόνισσες, μάγισσες και τα συναφή σκατοσυναισθήματα που νιώθει ο πειραγμένος;

Το δειλινό ως ώρα είναι από τις πιο όμορφες της ημέρας. Είναι η στιγμή που ηρεμεί όλη η φύση. Η πιο αγαπημένη μου κι επίσης πολύ αγαπημένη μου για μπάνιο στη θάλασσα. Είναι η στιγμή που γεμίζει χρώματα ο ουρανός και γαληνεύει η ψυχή. Η αναφορά αυτής της λέξης είναι στην ηρεμία, στο ρομαντισμό, στον έρωτα, στο πάθος. Ούτε στους φόνους ούτε σε κάποιες ηλίθιες φόνισσες που αυτοκτονούν κάθε μέρα το δειλινό. Βρήκαν ώρα! Μου γάμησε την εικόνα στο μυαλό μου ο ποιητής!

Στην τέχνη όλα επιτρέπονται. Έτσι λες. Συμφωνώ. Δεν είμαι όμως υποχρεωμένος να δεχτώ το οτιδήποτε έφτιαξε κάποιος το οποίο ούτε ο ίδιος δεν καταλαβαίνει. Θα μου πεις πρέπει να καταλαβαίνουμε κάθε τι στην τέχνη; Όχι. Στην τέχνη νιώθουμε. Όταν όμως υπάρχει λόγος γραπτός ή προφορικός, καλό θα είναι να βγαίνει και νόημα. Αν δω έναν πίνακα ζωγραφικής πιο πολύ θα τον νιώσω παρά θα τον καταλάβω. Ή αν θέλεις κατακλύζομαι από συναισθήματα και μόνο από κάποια χρώματα σε ακανόνιστες μορφές και φόρμες. Το ίδιο πιστεύω ότι μπορεί να γίνει και μ΄ ένα ποίημα το οποίο είναι δύσκολο ως προς τις αλληγορίες του. Αλλά να είναι όμως ποίημα και όχι ανοησία που απλά αυτός που το έγραψε το θεωρεί ποίηση και χρησιμοποιεί απλά ωραίες λέξεις για να δημιουργήσει μια ομίχλη ψευτοκουλτουριάρικης ποιότητας. Το λέω εγώ που είμαι του έντεχνου. Έχω λιώσει τα τζιν μου στις κερκίδες θεάτρων και γηπέδων σε συναυλίες του Νταλάρα, του Παπάζογλου, της Χαρούλας Αλεξίου, της Γαλάνη, της Πρωτοψάλτη κ.τ.λ.

Απλά μέσα από τα χρόνια έχω ξεχωρίσει το "έντεχνο" αν είναι ευδόκιμος ο όρος, σε πραγματικά έντεχνο και σε δήθεν, τάχα μου, να ΄χαμε να λέγαμε δηλαδή!

Λέει ο Μητσιάς:

"Πού 'ναι τα χρόνια ωραία χρόνια
Που 'χες λουλούδια μες στην καρδιά
Πού 'ναι η αγάπη γλυκιά μου αγάπη
Να μας ζεστάνει στην παγωνιά."

Σαφές, σαφέστατο. Βγάζει συναισθήματα χίλια. Μην αναλύσω κι αυτό τώρα.

Λέει η Γαλάνη:

"Τα γαλάζια σου γράμματα
τρυφερές αναμνήσεις
να μου λες χίλια πράματα
μα δε λες αν γυρίσεις".

Απλά και όμορφα! Κατανοητά, χωρίς να το παίζει ποίηση σε βάζει να σκεφτείς και να νιώσεις. Ότι υπάρχει μια ποιητική ενδεχομένως διάθεση, ναι. Αλλά μέχρι εκεί.
   Τώρα βέβαια η μελοποιημένη ποίηση είναι άλλο. Είναι ποίηση. Η ένστασή μου εντέλει είναι ότι τα τελευταία χρόνια έχουν βγει πολλά τραγούδια -και καλά έντεχνα- που προσπαθούν να περάσουν ως ποίηση. Ε όχι! Δεν είναι όλα ποίηση!!! Ας κρατήσουμε τα ψήγματα λογικής που πιστεύω  πως ακόμα διαθέτουμε.
   Επίσης να σταματήσει ο κάθε πικραμένος να το παίζει ποιητής.

Εχτές το βράδυ είδα τον πατέρα μου / Να με κοιτάζει σιωπηλός / Μη φύγεις είπα, μείνε εδώ πατέρα μου / Μίλα μου, γέλα μου / Βαριά τα βλέφαρα χάνεται τ´ όνειρο / Μέσα στα μάτια μου πηλός / Μπαμπά πριν φύγεις στάξε αλατόνερο / Εσύ ήσουν πάντοτε καλός

Τα όνειρα που βλέπουμε μ' αυτόν που χάσαμε. Αλήθεια, πόσο δυνατό είναι το αίσθημα του "μείνε εδώ...", σχεδόν εκλιπαρεί, και πόσο αβυσσαλέα οδυνηρό όταν τ' όνειρο αναπλάθεται και χάνεται η παρουσία τους. 

Θέλω να ξέρω αν με συγχώρεσες / Αν το μπόρεσες, μπόρεσες; / Ξέρεις οι φόνισσες / Κάποιες φόνισσες / Πεθαίνουν κάθε δειλινό / Πες μου μονάχα πως με αγάπησες / Καθαρό πως με κράτησες / Ξέρεις οι μάγισσες / Κάποιες μάγισσες / Μού ´παν θα πάψω να πονώ

Το "καθαρό πως με κράτησες" μπορούμε να το πούμε για το ότι θέλει να πιστεύει πως έμεινε καθαρός μέσα στον πατέρα του, ότι ο πατέρας του δεν κράτησε τίποτα απ' αυτά που τον είχαν πικράνει/στενοχωρήσει/οτιδήποτε είναι αυτό που κηλιδώνει τα συναισθήματά μας. Όσο για τις μάγισσες, μπήκαν για να ταιριάζουν σε όλο το στιλ. Μιλά για τον χρόνο που συμφιλιώνει.  

Τώρα στα υπόλοιπα που γράφεις εννοείται πως έχω ενστάσεις, αλλά ας το αφήσουμε εδώ γιατί ήδη έγραψα ολόκληρα σεντόνια. Ενδεικτικά μόνο θα αναφέρω λίγες από τις φράσεις που επίσης δε συμφωνώ: "Μέσα στα μάτια μου πηλός", "Βαριά τα βλέφαρα χάνεται το όνειρο", "Μπαμπά πριν φύγεις στάξε αλατόνερο", "Κάποιες μάγισσες μου ΄παν θα πάψω να πονώ".

Πάντως όπως είπε και η Τζένη αν εσύ το κατάλαβες αλλιώς και το ένιωσες έτσι καλά, κράτα το συναίσθημα και μη μ΄ ακούς εμένα. Επίσης εμείς τα είπαμε και με μηνύματα ιδιαιτέρως και δεν θα σου τα έγραφα όλα αυτά αν δεν πήγαινες να μου εξηγήσεις τι λέει ο ποιητής. Προσωπικά δεν εξέλαβα τίποτα από όλον αυτόν τον "ποιητικό" οίστρο! 🙂

Επεξ/σία από Ferelpis
  • Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, MaXmaD είπε

Οι....παιχταραδες και οι.... αμπαλοι μεχρι τον πεμπτο γυρο:

1    NOM     15
2    NOV     15
3    LOV     16
4    MRH     16
5    OZO     16
6    AGE     17
7    MAX     17
8    GIL     18
9    GAB     19
10    JEN     19
11    STR     19
12    CON     20
13    FER     20
14    GBO     21
15    LIL     21
16    EMM     22
17    TRI    22
18    DRH     23
19    JUD     23
20    ERA     25
21    JIM     25
22    MIC     25

Στην πρωτη θεση με την καλυτερη μουσικη ικανοτητα το ΝΟΜ μαζι με το NOV (νομιζω το ενα ειναι Η) με μικρη ομως αποσταση απο τους υπολοιπους...

Στην τελευταια θεση οι γνωστοι αγνωστοι που δεν αποδιδουν τα καταλληλα στον κοπο των υπολοιπων παιδιων!

Δεν κατάλαβα τίποτα απ' αυτόν τον πίνακα. Τί σημαίνουν αυτά τα νούμερα; Μπορείς να μου εξηγήσεις;

• Thanks 2
Δημοσ.

Α το ειχα πει σε προηγουμενο ποστ και το θεωρησα περιττο.

Ειναι το συνολο των μηδενικων που εχει βαλει ο καθε παικτης στα τραγουδια της πρωτης δεκαδας των 5 πρωτων γυρων.
Οσα περισσοτερα μηδενικα εχει βαλει τοσο σημαινει οτι διαφωνει με τα κομματια ως προς την καταταξη τους(τουλαχιστον στα πρωτα 10).
Οσα λιγοτερα εχει τοσο η αποψη του ταυτιζεται με την γνωμη των πολλων.

Ετσι μπορεις να βγαλεις ενα συμπερασμα για το ποιοι παικτες ειναι οι αντισυμβατικοι, οι ποιοι ακολουθουν τη... μαζα!

• Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Ferelpis είπε

Σε ποιους αρμούς; Στα πλακάκια; Στο πάτωμα είναι τα πλακάκια ή στους τοίχους; Γιατί αν είναι στους τοίχους τότε αυτός είναι στην τουαλέτα. Προφανώς αναφέρεται στο πάτωμα του δωματίου του, αφού κοιμάται και βλέπει όνειρο. Σκουλήκια στους αρμούς το καταλαβαίνω. Φίδια όμως; Πόσο μεγάλοι είναι οι αρμοί; Η λέξη φίδια όμως άρεσε περισσότερο στον ποιητή μας προφανώς.  Για μια στιγμή γαλήνεψε αλλά μετά άρχισε να μετράει γκρεμούς; Να τους μετράει; Δεν τους είδε απλά; Έπρεπε να τους μετράει;

Ο αρμός διαστολής είναι εσκεμμένη ασυνέχεια σε ένα δομικό στοιχείο ενός κτιρίου (τοίχος ή δάπεδο) που έχει σκοπό να προστατεύει ενάντια στις διαταραχές που προκαλούν οι διαστολές- συστολές των υλικών ή οι κινήσεις σε περίπτωση σεισμού. Έτσι ο στίχος «Βλέπω τσακάλια έξω απ´ τα παράθυρα / Και φίδια πάνω στους αρμούς» δείχνει ότι στο στοιχείο του σπιτιού, που ενώνει με τον έξω κόσμο (παράθυρο) βλέπει κάτι απειλητικό και στο στοιχείο του σπιτιού που υπάρχει για να παρέχει ασφάλεια, βλέπει ένα φίδι.

Τους γκρεμούς και ό,τι προκαλεί πόνο, τους μετράς για δύο λόγους: α) επειδή θέλεις να δεις πότε θα τελειώσουν και β) επειδή σου δίνει μια ψευδαίσθηση μιας κάποιας εξουσίας επάνω τους.

Οι φόνισσες που πεθαίνουν κάθε δειλινό έχουν δύο ποιητικές αντιθέσεις…. Φόνισσες που αντί να προκαλούν τον θάνατο, πεθαίνουν οι  ίδιες. Και μάλιστα επαναλαμβανόμενα…. Κάθε δειλινό…. Αυτό μου θυμίζει τον στίχο από Rammstein, που έπαιξε στον προηγούμενο γύρο:  «Wir sterben weiter bis wir leben/ Sterben lebend in den Tod» «Πεθαίνουμε διαρκώς μέχρι να ξεκινήσουμε να ζούμε/ πεθαίνουμε ζώντες ώς τον τάφο μας» Εδώ θα μπορούσε να πει κάποιος «πσσσσς, τί είπες ρε Till φοβερέ!!» Αλλά αν το καλοσκεφτούμε…. Όταν έχεις ζήσει ένα βαθύ και πολύ μοναχικό σκοτάδι, όταν σηκώσεις κεφάλι και ξαναβγείς στο φως, καταλαβαίνεις ότι ήσουν πεθαμένος τότε και τώρα ζεις ξανά.  

@MrsHyde, όμορφα όσα γράφεις για το πένθος και για τις τύψεις. Είναι το αρχικό αναπόφευκτο στάδιο του πένθους. Πιο μετά όμως έρχονται οι αναμνήσεις από ευτυχισμένες στιγμές και την ευγνωμοσύνη που έχουμε εισπράξει από τον εκλιπόντα άνθρωπο, οπότε φεύγουν οι τύψεις, δεν έχουν θέση πλέον πουθενά. Σε όσες περιπτώσεις παραμένουν τύψεις και ενοχές, δυστυχώς υπάρχει ψυχοπαθολογία. Και – συγγνώμη που θα γίνω σκληρή τώρα, γιατί το έχω δει το έργο αρκετές φορές-  φταίει ο γονιός γι αυτό! Γιατί αν το παιδί ψάχνει να βρει αυτές τις στιγμές ευγνωμοσύνης και δεν τις βρίσκει, τότε ο γονιός ήταν ένα βαρέλι χωρίς πάτο (συνειδητά ή ασυνείδητα, δεν το ψάχνω τώρα αυτό). Που δεν μπορούσε να εκτιμήσει την προσφορά του παιδιού του και πάντα ζητούσε παραπάνω! Αν το μόνο που κληροδοτείς στο παιδί σου είναι ενοχές, τότε καλύτερα να μην το είχες γεννήσει ποτέ! Γιατί αν όντως το παιδί ήταν αδιάφορο, τότε θα ήταν και στον θάνατο αδιάφορο μετά από λίγο και δεν θα έδινε καρφί για να νιώσει και ενοχές. 

Με λίγα λόγια, αγαπητό μου team της 13ης Νοέμβρη, συγχαρητήρια και για την πρωτιά σου αλλά και για την κουβεντούλα που ξεκίνησες!

Α, ναι!... Όσο για τον αγαπητό μας @drh.... Μπορείτε να δοκιμάσετε και Νταλάρα και Loreena και Αρβανιτάκη.... 

Ένα όμως είναι το αιώνιο ίνδαλμά του!

Spoiler

image.jpeg.a38211c5e838d8473bef54f3dc9857ae.jpeg

• Like 5
  • Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...