nomainline Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 12 ώρες πριν, Mrs. Hyde είπε Για να σας δροσίσω και να σας ταξιδέψω λίγο, πουλάκια μου. Μπα, εγώ δροσίζομαι με αυτό!😃 2
NovaLacertae Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Μπήκαμε στο τελευταίο 12ωρο και στην σελίδα του παιχνιδιού φαίνεται ότι δεν έχουν στείλει ακόμα βαθμολογία: @jimmy213 @MaXmaD @Gabriel1 έχει ειδοποιηθεί εκτός φόρουμ @siss400 με το τρέξιμο που έχει μάλλον απίθανο να στείλει... 2
Ferelpis Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 8 ώρες πριν, nomainline είπε Μπα, εγώ δροσίζομαι με αυτό!😃 Το άκουγα προχθές στο μπιτσόμπαρο που δουλεύεις. 😜 Άντε επανήλθα κι εγώ μετά από πολύ τρέξιμο. Δεν είχα ούτε reactions να βάλω. 2
MaXmaD Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 2 ώρες πριν, NovaLacertae είπε Μπήκαμε στο τελευταίο 12ωρο και στην σελίδα του παιχνιδιού φαίνεται ότι δεν έχουν στείλει ακόμα βαθμολογία: @jimmy213 @MaXmaD @Gabriel1 έχει ειδοποιηθεί εκτός φόρουμ @siss400 με το τρέξιμο που έχει μάλλον απίθανο να στείλει... κανω παρτυ το βράδυ και θα τα βαλω στους καλεσμενους! Θα αφησω το κοινο να αποφασίσει, κανονίστε!
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 3 ώρες πριν, NovaLacertae είπε [...] @siss400 με το τρέξιμο που έχει μάλλον απίθανο να στείλει... Πω, κι ήταν καθοριστική η ψήφος της. Πάλι για λίγο θα χάσω από την @JennyP. 🤭
gilles68 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Στις 16/6/2022 στις 11:04 ΜΜ, mic2mic είπε GIL (0): Διασκευή του "Δε θα ξαναγαπήσω πια για σένα" των Πυξ Λαξ στα αγγλικά από τους Violent Femmes. Σοβαρά τώρα; Από το άλμπουμ "Hotel last resort" 2019 Add It Up Productions / PIAS Recordings Ζητώ συγγνώμη για το λάθος στον τίτλο του αριστουργήματος "Δε θα ξαναδακρύσω πια για σένα". Μάλλον αυτό σκεφτόμουν εκείνη την ώρα (το ξαναγαπήσω το χρησιμοποιώ για να πω κάπως πιο ευπρεπώς κάτι άλλο).
drh Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 19 λεπτά πριν, gilles68 είπε Ζητώ συγγνώμη για το λάθος στον τίτλο του αριστουργήματος "Δε θα ξαναδακρύσω πια για σένα". Μάλλον αυτό σκεφτόμουν εκείνη την ώρα (το ξαναγαπήσω το χρησιμοποιώ για να πω κάπως πιο ευπρεπώς κάτι άλλο). Ούτε "ξαναδακρύσω"...."δακρύσω" σκέτο εκείνο με το "ξαναγαπήσω" είναι του Καζαντζίδη 😜
gilles68 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, gilles68 είπε Ζητώ συγγνώμη για το λάθος στον τίτλο του αριστουργήματος "Δε θα ξαναδακρύσω πια για σένα". Ελπίζω να καταλαβαίνετε ότι δεν το θεωρώ αριστούργημα το τραγούδι. Τόσο που ξαναγάπησα τη μάνα στον τίτλο. Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2022 από gilles68 1
gilles68 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 2 ώρες πριν, triplex1 είπε Αυτό είναι αριστούργημα! 1
triplex1 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 5 λεπτά πριν, gilles68 είπε Αυτό είναι αριστούργημα! 2
mic2mic Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Γύρος #5 - ΑποτελέσματαΤίτλος∑AGECONDRHEMMERAFERGABGBOGILJENJIMJUDLILLOVMAXMICMRHNOMNOVOZOSISSTRTRI1 Alex Sid - … 1020100100012700x712517#10105x062 Helene Smit… 967121060210844x8010007017x0#3 Koji Tamaki… 875401300121212#0076112070x054 Nto - Invis… 772233468616x0403656012x#05 Oceans Of S… 73101100031062x03#0008122x876 Ding An Sic… 65087761000#0x3040032510x006 Martin Lass… 6503000860010x416#06380x1006 Pixies - De… 65#0120850000x10012008000x0109 Felt - The … 6300#121200000x5031204433x5010 Técanela - … 594600100373x1#041001204x4011 Poem - Gian… 56120501000020x#100000500x01212 Albert Hamm… 530008201008x000812110#x12012 Bombino - I… 530000504135x1250550#26x0014 Dream Theat… 470040000500x60822100#0x7315 Petro's Hal… 4660650120#80x060002000x0116 I Am Kloot … 45052400505#x000730740x1217 Gabor Szabo… 3800800302100x0010#0008x6018 Κώστας Μουν… 343#02070000x020080001x3819 Meghan Davi… 33800000#001x0021000060x2420 Ghost - Twe… 221700#40000x280000000x0020 Zbigniew Pr… 2200007#7400x000040000x0022 Tunng - Hus… 17000#012007x070000000x0023SIS - DNS0xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx#xxΣχόλια ανά τραγούδιRound #5:FER: Υπέροχος γύρος. Ο καλύτερος με διαφορά. Με δυσκολέψατε πάρα - πάρα πολύ. Εύγε σε όλους. Επιτέλους ένας γύρος με πραγματικό ενδιαφέρον.GIL: Ωραίος ο γύρος αλλά είχε μόνο 7 κομμάτια της τελευταίας πενταετίας. Αναγκάστηκα να ψηφίσω αρκετά παλιά κομμάτια που αλλιώς θα ήταν στα μηδενικά. Παρακαλώ βάλτε καινούρια κομμάτια ή αλλιώς βάλτε κάτι άγνωστο ή ξεχασμένο, γιατί αυτός ο γύρος είχε αρκετά πασίγνωστα και χιλιοακουσμένα.LIL: Πολύ καλός γύρος, θα έβαζα σχεδόν σε όλα βαθμούςMAX: Ντοματες εφαγα στο παρτυ παιδια....NOV: Αρκετά ενδιαφέρον ο γύρος με μεγάλη ποικιλία και αρκετά, αρκετά καλά κομμάτια, χωρίς όμως κάτι το τοπ που να ξεχωρίζει, από την άλλη υπήρχαν και κάποια μηδενικά που θα ήθελα να τους δώσω βαθμούς... Alex Sid - Κάθε Δειλινό :LIL (12): Τι ωραίοNOM (10): Τον Alex Sid, τον γνώρισα από το τραγούδι "Οξυγόνο", που είχε υποβάλει η Silamon στο παιχνίδι και είχα ξετρελαθεί. Πολύ σπουδαίος καλλιτέχνης. Τον είχα ψάξει αρκετά και μου άρεσαν πολύ όσα τραγούδια του άκουσα. Αυτό εδώ, δεν είναι από τα καλύτερά του αλλά και πάλι, είναι εξαιρετικό.NOV (10): Ωραίος ο τύπος, πολύ καλή προσπάθεια, άντε πάρε 10 και σε καλή μεριά...JUD (7): ωραίο! Να κάτι που δεν περίμενα να πω για τραγούδι της panikMIC (7): Περιέργως και αυτό, όπως και των Interstellar Drive στον προηγούμενο γύρο, χάνει αρκετά λόγω παραγωγής. Μα πού τα ηχογραφούν, σε κοτέτσι;MAX (1): Τιμης ενεκενFER (0): Γιατί βλέπει φίδια το παλικάρι; Κάποιες φόνισσες πεθαίνουν κάθε δειλινό; Οι ίδιες, κάθε βράδυ; Πεθαίνουν συνέχεια δηλαδή! θα μου εξηγήσει κάποιος τι θέλει να πει ο ποιητής; Οι μάγισσες τού είπανε ότι θα πάψει να πονάει; Ήμαρτον δηλαδή. Σκόρπιες λέξεις, όμορφες και καλά χωρίς κανένα ουσιαστικό βάθος και το κομμάτι έγινε έντεχνο! Καμιά αλληγορία και κανένας συμβολισμός βέβαια δεν βγαίνει, έτσι; Πού είσαι ρε Χουλκάκο; Πες τα κι εσύ.Υ.Γ.)Φίδια, τσακάλια, μαύρα σύννεφα. Άστα να πάνε. Για ψυχιατρική κλινική είναι όχι για τραγούδισμα!GIL (0): Εμπρός στο δρόμο που χάραξε το "Κίτρινο αστείο"https://www.youtube.com/watch?v=-kNCKGqCceoΑπό πού είναι κλεμμένη η μουσική;Σινγκλ 2019 Panik Oxygen. Helene Smith - Let A New Day Begin :CON (12): Ωραία μουσική ωραία φωνή, ωραίο τραγούδι, επιτέλους ένα τραγούδι που δεν ρίχνω χολή. 😊GIL (4): Ωραία Southern Soul από την επονομαζόμενη πρώτη κυρία της Soul του Μαϊάμι. Πολύ του γούστου μου.Σινγκλ 2019 Deep City Records.FER (2): Καλή φωνή και ωραίο κομμάτι. Σε άλλον γύρο θα ήτανε πιο πάνω, εννοείται.NOV (1): Καλό, το περισσότερο διάστημα ήταν εκτός της βαθμολογούμενης δεκάδας αλλά στο τέλος πήρε τον βαθμόMIC (0): Το παλεύει η γιαγιά αλλά τέτοια soul έχουμε ακούσει πολύ καλύτερη.NOM (0): Αδιάφορο.TRI (#): Εσβησα μια φορα , ξαναεβαλα , εσβησα 2η φορα , 3η λεω δεν υπαρχει , συνεχιζετε το παιχνιδι σας απο τον επομενο γυρο χωρις εμενα επειδη ημουν αρχικα να παιξω να μη παιξω , δεν μπορω να συνεχισω αλλο για καποιους λογους στο συγκεκριμενο παιχνιδι.Ευχαριστω πολυ για τους μεχρι τωρα γυρους Koji Tamaki - Ikanaide :GIL (12): Αρχές της δεκαετίας του 80 είχα ακούσει κάποια τραγούδια των Anzen Chitai και μου είχαν αρέσει αρκετά. Την εξέλιξη του Kōji Tamaki δεν την είχα παρακολουθήσει και αυτό το τραγούδι ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Υπέροχη μουσική, ωραίοι στίχοι και μια ερμηνεία γεμάτη εκφραστικότητα και ευαισθησία. Η ζωντανή εκτέλεση που ανέβηκε στο παιχνίδι είναι καλύτερη από την πρωτότυπη.Ακούστε και το τραγούδι "Wine Red no Kokoro " στο οποίο πρωτοάκουσα τη φωνή του σε μια πιο πρόσφατη ακουστική εκτέλεση https://www.youtube.com/watch?v=1Ltw9dHQ8o8Η αυθεντική εκτέλεση κυκλοφόρησε σε σινγκλ το 1989 από την Kitty Records.JEN (12): Τυχαίνει να είναι πολύ αγαπημένο μου, διαφορετικά... Ορίστε κι άλλα τρία γιαπωνέζικα προς τέρψιν σου, https://www.youtube.com/watch?v=3jdjZR3X1cE , https://www.youtube.com/watch?v=ThheURpb8-4 , https://www.youtube.com/watch?v=z3lSouXs4boMRH (12): Εξαιρετικό.NOV (7): Σε αυτό εδώ ταιριάζει ένα παλαιότερο σχόλιο ''Άλλη μια συμμετοχή που εντάσσεται στην γενική κατηγορία "δώσε και σε μένα κάνα βαθμουλάκι μπάρμπα" και τελικά θα παρει αρκετά βαθμουλάκια από τον μπάρμπα (καμία σχέση με την γνωστή Βάνα και τον πατέρα της)Μάλιστα με το κλαψούρισμα μοιάζει να λέει: Που πας; μη φεύγεις, δώσε κάτι ακόμαMAX (6): Ο Ιαπωνας της παρεας πετυχε επιτελους κατι καλο!MIC (1): Αν τον είχε ακούσει αυτόν η Barbra Streisand θα είχε κόψει τη γλώσσα της και θα είχε γίνει Βουδίστρια μοναχή. Αλλά απορώ και το έχω ξαναπεί πολλές φορές: Γιατί δεν βάζετε Neil Diamond;DRH (0): Μπερδεύτηκα αν ανακαλύπτουμε τη γιαπωνέζικη μουσική ή αν μαθαίνουμε ότι οι γιαπωνέζοι μουσικοί ανακάλυψαν την Celine DionFER (0): Αμάν Παναγιά μου καημό αυτός! Μου ΄ρχεται στο μυαλό η φωνή του Χουλκ: Ο Δάκης στο γιαπωνέζικο κ.τ.λ. Μη σας πω και λίγο Τζόνι Λόγκαν!LIL (0): Δε με άγγιξεNOM (0): Δεν ξέρω αν πρέπει να κλάψω ή να κοιμηθώ. 'Η μήπως να κάνω χαρακίρι; Nto - Invisible ft. Sofiane Pamart :FER (6): Ατμοσφαιρικό, ρυθμικό, όμορφο! Πήγαινε κι αυτό για ψηλότερα αλλά δεν τα κατάφερα. Μου θύμισε αρκετά τον Ludovico Einaudi.MIC (6): Πιστεύω ότι μπορεί άνετα να ξεφορτωθεί τον ντιντή με την κονσόλα. Αν το είχε ήδη κάνει πιστεύω θα πήγαινε καλύτερα.NOM (6): Μου αρέσει πολύ η μελωδία και ο γρήγορος ρυθμός.MRH (5): Λες και σου δίνουν γλυκό, το τρως, αλλά, γαμώτο, κάτι νιώθεις πως λείπει. Θα έβαζα παραπάνω, αν δεν με άφηνε μετέωρη μ' αυτή την αίσθηση.LIL (4): ΚαλόGIL (1): Σύμπραξη του Γάλλου Techno/House παραγωγού N'to κατά κόσμον Anthony Favier και του Γάλλου πιανίστα Sofiane Pamart. Αν έμπαινε η αυθεντική εκτέλεση θα την ψήφιζα καλύτερα. Αυτή η εκτέλεση είναι πιο ευχάριστη στο αφτί αλλά η αυθεντική είναι πιο ενδιαφέρουσα. https://www.youtube.com/watch?v=xF0Qx9XQCNIΑπό το EP "Invisible" 2021 AllPoints.JUD (0): Μου άρεσε, αλλά δυστυχώς έπεσε σε καλό γύρο Oceans Of Slumber - The Lighthouse :NOV (12): Μπράβο: Πολύ καλό, όσο το άκουγα τόσο με κέρδιζε, και είναι πολύ πρόσφατη κυκλοφορία, (τις πρώτες μέρες δεν έβρισκα και τους στίχους!)NOM (8): Η συγκλονιστική ερμηνεία της Cammie Gilbert (αν λέω σωστά το όνομα της τραγουδίστριας), απογειώνει το τραγούδι που - ιδιαίτερα σε κάποια σημεία - είναι έτσι κι αλλιώς υπέροχο.GIL (6): Progressive Metal από το Χιούστον του Τέξας με μαύρη front woman και blues επιρροές.Υπέροχο video. Υποκλίνομαι...Από το άλμπουμ " Starlight and ash" 2022 Century Media Records.LIL (3): Πολύ καλόFER (0): Η αδιαφορία προσωποποιημένη. Αυτά τα πουλάνε και στο παζάρι με το κιλό.MIC (0): Όσο το άκουγα τόσο μου έρχονταν στο μυαλό μια ευχάριστη σκέψη: Ότι θα μπορούσε να είναι και χειρότερο. Ding An Sich - A Hollow Image Of Fulfilled Desire :FER (10): Αυτό θα μπορούσε να είναι το 12άρι μου αν δεν υπήρχε φυσικά το κομμάτι από την ταινία "Τρέξε Λόλα τρέξε". Όμορφο πολύ το συγκεκριμένο και πολύ του στιλ μου. Να διακινδυνεύσω να πω ότι είναι ο δόκτωρας εδώ. Με έφτιαξε! Βασικά μου έφτιαξε τη διάθεση (οξύμωρο;). Με πήγε πολύ πίσω όταν την έβρισκα πολύ με τέτοια τραγούδια. Ατμόσφαιρα μοναδική. Το καραγούσταρα εν ολίγοις.CON (8): Δεν του είχα ακούσει ξανά, όχι ότι θα έπαιρνε 8 αν τα άλλα τραγούδια άξιζαν αλλά ακούγεται ευχάριστα.DRH (7): θυμόμαστε ωραία ελληνικούλια τελευταίαJUD (3): Πολύ αγγλίλα για ελληνική μπάντα. Καλό πάντωςNOM (2): Εξαιρετικό!MAX (0): Αυτη η new age... μαστιγα!MIC (0): Déjà Vu.GIL (#): Η συμμετοχή μου στον 5ο γύρο του παιχνιδιού είναι ένα τραγούδι των Ding An Sich, ένα Αθηναϊκό συγκρότημα post punk / gothic rock που σχηματίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του '80 και ποτέ δεν είχε την αναγνώριση που του άξιζε. Το συγκεκριμένο τραγούδι πρωτοεμφανίστηκε στη συλλογή "Fragmenta V" που περιλαμβανόταν στο 8ο τεύχος του fanzine "Στις σκιές του Β23" που κυκλοφόρησε το 1992.Από τη συλλογή "Old as forever ...new as tomorrow" 2000 CAPP Martin Lass - A Lady's Errand Of Love :JEN (10): Και αυτό συμμετοχή κατηγορίας "επετεία βαθμών". Αυτή τη φορά θα τους πάρει.FER (8): Όμορφο λυρικό κομμάτι που ίσως κρύβει πίσω του τον κύριο mic. Ένα ταξίδι κι αυτό. Το ΄θελα πιο ψηλά αλλά δεν γινόταν. Σούπερ! Άρχισε να ανεβαίνει λίγο το επίπεδο ή μου φαίνεται; Εξαιρετικός γύρος και πολύ δύσκολος.NOV (8): Ωραίο κομμάτι που εντάσεται στην κατηγορία των ψηφοθηρικών :pJUD (4): Πολύ ωραίο, αλλά γενικά νομίζω ότι είναι από τα τραγούδια που δύσκολα ξανακούς.NOM (3): 'Ομορφη μουσική, γλυκύτατο παίξιμο στο βιολί.LIL (1): H φάση είναι ετοιμάζομαι να γίνω debutanteGIL (0): Ο Martin Lass είναι Αμερικανός βιολονίστας και ενίοτε αστρολόγος που γεννήθηκε στο Σικάγο αλλά μεγάλωσε και ξεκίνησε την καριέρα του στην Αυστραλία. Το κομμάτι είναι μελωδικό αλλά πολύ γλυκανάλατο για τα δικά μου γούστα. Λιγώθηκα από τα σορόπια.Από το άλμπουμ "Sonnet" 2002 Galactic Music Inc.MIC (0): Δεν ξέρω τί Martin Lass μου λέτε, αυτή τη φωτογραφία την έχω δει σε αφίσα στην Αμφιλοχία και είναι ο Μάκης Γουρουνόπουλος που διαφημίζει τη συμμετοχή του στο πανηγύρι του Αη-Λιά του Φαρμακόγλωσσου. Τελικά όμως ο Μάκης δεν μπόρεσε να συμμετάσχει γιατί δεν κατάφερε να ξεκολήσει έγκαιρα τα σιρόπια από το βιολί του. Pixies - Debaser :DRH (12): Αριστούργημα εκτός συναγωνισμού. Θα το σκεφτώ για 0 ή 12....μερικές μέρες αργότερα: ήταν πολλά που όντως άξιζαν το 0 και δεν ήθελα να τους το αρνηθώ. Άλλωστε είναι ένα από τα καλύτερα κομμάτια ενός από τα σημαντικότερα συγκροτήματα στην ιστορία. Βρε μήπως να το μηδενίσω;;; Το αφήνω στο 12....είχε πάρει το μηδενικό του από την αγελαδίτσα όταν της το είχα βάλει σε μπόνους γύρο.FER (5): Ήθελα να ανεβάσω κι εγώ κάτι από Pixies, αλλά το πήγαινα συνέχεια πιο πίσω. Δεν ξέρω τι έχω πάθει -το ΄χω ξαναγράψει αυτό σε παλιότερο παιχνίδι- αλλά τα τελευταία χρόνια γουστάρω πολύ την πανκ μουσική. Ωραίο κομμάτι πάντως και συγνώμη που δεν κατάφερα να το πάω πιο πάνω.GIL (0): Alternative Rock συγκρότημα από τη Βοστώνη πιο επιτυχημένο στην Ευρώπη παρά στην πατρίδα τους με μεγάλη επίδραση σε συγκροτήματα όπως Nirvana, Radiohead, The Smashing Pumpkins και Weezer. Το τραγούδι είναι το πρώτο τραγούδι από τον πιο επιτυχημένο τους δίσκο και είναι πασίγνωστο και χιλιοακουσμένο.Από το άλμπουμ "Doolittle" 1989 4AD.MIC (0): Οκ, αλλά είναι για πιο κρύο καιρό. Με τέτοια ζέστη δεν ακούγεται, τουλάχιστον όχι χωρίς air-condition.NOM (0): Οι Pixies μου αρέσουν σε πιό μελωδικά κομμάτια. Felt - The Stagnant Pool :MAX (12): μελωδικο ωραιο κομματι....JUD (5): Λίγο βαρύ, καταθλιπτικό, δεν ακούγεται εύκολα, αλλά ωραίοNOM (4): Πολύ καλή κι ενδιαφέρουσα μουσική. Η μεγάλη διάρκεια όμως, δεν είναι καθόλου χρήσιμη.NOV (3): Εσένα σε είχα για πιο ψηλά, αλλά όσο σε άκουγα..... και κράταγες και πολύ βρε αδερφάκι μουFER (0): Πολύ συνηθισμένο. Μια από τα ίδια δηλαδή. Πόσα τέτοια ίδια ακούσματα; Πολλά! Με μικρές αλλαγές, αλλά ίδια. Και τεράστιο ρε παιδιά. Ούτε η σονάτα του σεληνόφως να ΄τανε. Αν και προς το τέλος ψιλοέφτιαξε.GIL (0): Jangle pop από τα δυτικά Midlands. Η φωτογραφία του εξωφύλλου του δίσκου προέρχεται από το poster της ταινίας των Andy Warhol και Paul Morrissey "Chelsea Girls" που σχεδίασε ο Alan Aldridge και παρόλο που τη χρησιμοποίησαν χωρίς την άδεια του δημιουργού, αυτός ποτέ δεν τους ζήτησε τα ρέστα. Δεν άξιζε το μηδενικό σ' αυτό το τραγούδι.Από το άλμπουμ "The splendour of fear" 1984 Cherry Red Records.MIC (0): Λίγο κουρασμένο ακούγεται αυτό. Μη ζορίζεσαι παιδάκι μου, θα σου ανέβει η πίεση. Έλα, πιες ένα νεράκι. Ηρέμησε, κάτσε να ξεκουραστείς λιγάκι και τραγουδάς αργότερα. Όλα θα γίνουν. Técanela - Ratón De Alcantarilla :NOM (12): Το καλό μας το φύλαγε η λίστα για το τέλος. Καταπληκτικό!MIC (10): Συμπαθές φλαμενκοειδές. Σε αυτόν τον γύρο όχι μόνο θα πάρει 10 αλλά θα πούμε κι ευχαριστώ.GIL (7): Τσάι με κανέλα από την Ισπανία από το κιθαρίστα Jano Fernández Rodríguez και τη φλαουτίστρια Ariadna Rubio Lasheras. Χορηγός θετικής ενέργειας. Πολύ μου άρεσε!Δείτε κι αυτό το video https://www.youtube.com/watch?v=yPFgZf1smAsΑπό το άλμπουμ "Las dos caras del Hilo" 2017 TéCanela.JUD (1): Τσαχπίνικο!DRH (0): Όσο ωραίες σειρές και να ήταν η Μιλάγκρος η Ατίθαση και Τα Δάκρυα της Κονσουέλας, το κομμάτι στους τίτλους ήταν πάντα το ίδιοFER (0): Καράς κασκαράς... δεν! Κρίμα: άιγια για... Στεναχωρήθηκα και γι αυτό το κομμάτι. Δεν ήταν για μηδενικό σίγουρα.NOV (0): Καλό, το περισσότερο διάστημα ήταν μέσα στη βαθμολογούμενη δεκάδα αλλά την τελευταία στιγμή έμεινε εκτόςLIL (#): 😁 Poem - Giant :LIL (10): ΕξαιρετικόDRH (5): Κι άλλο καλούλι ελληνικούλι!NOM (5): Πολύ καλό! Μπράβο στα παιδιά!GIL (2): Ο δίσκος που περιέχει το τραγούδι χαρακτηρίστηκε από την ελληνική έκδοση του Metal Hammer ως το καλύτερο ελληνικό ντεμπούτο άλμπουμ της νέας χιλιετίας και ένα από τα 10 καλύτερα άλμπουμ της ελληνικής μέταλ σκηνής που κυκλοφόρησαν ποτέ και μάλλον συμφωνώ. Αν ήταν περισσότερο του γούστου μου το μουσικό είδος θα το ψήφιζα καλύτερα.Από το άλμπουμ "The great secret show" 2009 Dromos Music.FER (0): Κάτι πήγε να μου πει, αλλά δεν τα κατάφερε. Είχε κάποια σημεία που μου άρεσαν αρκετά έως και πολύ, αλλά στο σύνολο δεν! Δυσκολεύτηκα να το αξιολογήσω. Ήταν και δύσκολος γύρος, έτσι; Διαφορετικά θα το είχα ψηφίσει.MIC (0): Ωραία παίζουν, αν είχανε και κανένα κομμάτι που να ακούγεται... Σα να παίζουν στην τύχη είναι.JUD (#): Ελληνική μπαντάρα που έτυχε να ανακαλύψω όταν βγήκε το πρώτο τους cd, από το οποίο είναι και το Giant.Ανέβασα το συγκεκριμένο, παρότι έχουν καλύτερα κομμάτια στις επόμενες 2 κυκλοφορίες, γιατί ήταν το πρώτο που άκουσα και με τράβηξε να ακούσω όλο το cd. Albert Hammond - The Air That I Breathe :MIC (12): Χρειάστηκε να φτάσουμε στη μέση του γύρου για να βρεθεί ένα τραγούδι της προκοπής. Όχι ότι τράβηξα και τα βυζιά μου από ενθουσιασμό. Μόνο τις θηλές λιγάκι.NOM (1): Κάποτε μου άρεσε πολύ. Ακόμα και τώρα, μου φέρνει γλυκά συναισθήματα.FER (0): Δεν χώρεσε, συγνώμη.GIL (0): Παραγωγικότατος Βρετανός τραγουδοποιός από το Γιβραλτάρ έχει γράψει επιτυχίες για πασίγνωστους τραγουδιστές όπως Celine Dion, Aretha Franklin, Whitney Houston, Diana Ross, Leo Sayer, Tina Turner, Julio Iglesias, Willie Nelson, και Bonnie Tyler και μπάντες όπως Ace of Base, Air Supply, Chicago, Heart, Living in a Box, Τhe Carpenters, Τhe Hollies, Starship, Westlife, ενώ σημείωσε αρκετές επιτυχίες ως ερμηνευτής. Το 2015 βραβεύτηκε με βραβείο Ivor Novello για το σύνολο της προσφοράς του ως συνθέτης.Αν μπορούσα να ψηφίσω 11 κομμάτια θα το ψήφιζα και όχι τελευταίο, αλλά - καλώς ή κακώς - πάντα δίνω προτεραιότητα σε καινούρια κομμάτια αν είναι αρκετά καλά.Από το άλμπουμ "It never rains in Southern California" 1972 Mums Records.JUD (0): Βαρέθηκα λίγο σε αυτό, μου θύμισε λίγο κάτι από beatles, αλλά το ξέχασα σχεδόν αμέσωςNOV (0): Καλό, αλλά μας τελείωσαν τα ποντάκια, δεν πειράζει, την άλλη φορά... Bombino - Imuhar :JUD (12): Θα το τραγούδαγα όλη μέρα αν μπορούσα XDLIL (5): Κάτι μου θυμίζει αλλά δεν μπορώ να προσδιορίσω τιMIC (5): Οκ, κλασσικές Touareg κιθάρες. Έχουμε φτάσει πλέον στο σημείο που κάποια world music tropes έχουν γίνει κουραστικά.GIL (3): Τουαρέγκ με καταγωγή από το Νίγηρα, ο Omara "Bombino" Moctar ξεσπιτώθηκε πολλές φορές καταφεύγοντας την πρώτη φορά με την οικογένειά του στην Αλγερία και τη δεύτερη φορά στη Μπουρκίνα Φάσο, όταν οι κιθάρες απαγορεύτηκαν στους Τουαρέγκ καθώς θεωρήθηκαν επαναστατικό σύμβολο. Θεωρείται από πολλούς ένας από τους καλύτερους κιθαρίστες στον κόσμο και έχει υποψηφιότητα για Grammy στο ενεργητικό του.Από το άλμπουμ "Nomad" 2013 Nonesuch Records.NOV (2): Ιδιαίτερο και αρκετά ενδιαφέρον, θα μπορούσε να πάει και παρα πάνω...FER (0): Ποιος ήρθε, πότε, και πού ακριβώς; Λυπάμαι αλλά δεν. Βασικά μπορεί να ήρθε, εγώ δεν ήμουν εδώ.NOM (#): Η συμμετοχή μουΟ Bombino γεννήθηκε το 1980 στο Tidene του Νίγηρα , ένα στρατόπεδο Τουαρέγκ περίπου 80 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Agadez . Είναι μέλος της φυλής Ifoghas , η οποία ανήκει στην ομοσπονδία Kel Air Tuareg. Μετά το ξέσπασμα της εξέγερσης των Τουαρέγκ το 1990, ο Μπομπίνο, μαζί με τον πατέρα και τη γιαγιά του, αναγκάστηκαν να καταφύγουν στη γειτονική Αλγερία για ασφάλεια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι συγγενείς που τους επισκέπτονταν, άφησαν πίσω τους μια κιθάρα και ο Bombino άρχισε να παίζει. Αργότερα σπούδασε με τον διάσημο κιθαρίστα των Τουαρέγκ, Χάτζα Μπέμπε. Ο Bebe του ζήτησε να γίνει μέλος της μπάντας του, όπου απέκτησε το παρατσούκλι "Bombino", το οποίο προέρχεται από την ιταλική λέξη "bambino", που σημαίνει "μικρό παιδί". Ενώ ζούσε στην Αλγερία και τη Λιβύη στα εφηβικά του χρόνια, ο Bombino και οι φίλοι του παρακολουθούσαν βίντεο των Jimi Hendrix , Mark Knopfler και άλλων για να μάθουν το στυλ τους. Εργάστηκε και ως μουσικός και ως βοσκός στην έρημο κοντά στην Τρίπολη. Μέχρι το 1997, ο Bombino είχε επιστρέψει στο Agadez και ξεκίνησε τη ζωή του ως επαγγελματίας μουσικός. Dream Theater - Wait For Sleep :JUD (6): Ήθελα να ανεβάσω space-dye vest σε κάποιον από τους επόμενους γύρους αλλά μάλλον κάηκε με αυτό -.-MIC (2): Αυτοί αν θυμάμαι καλά έχουν κάποια πολύ καλύτερα. Αλλά φυσικά σιγά μην διαλέγατε τα καλύτερα.FER (0): Ότι τι δηλαδή; Πόσα τέτοια επίσης ακούσαμε, ε; Ήμαρτον! Στο τσουβάλι κι αυτό.GIL (0): Τρία από τα μέλη του συγκροτήματος γνωρίστηκαν στο Berklee College of Music της Βοστώνης στο οποίο σπούδασε και ο Gábor Szabó και σχημάτισαν τους Majesty από τους οποίους προέκυψαν οι Dream Theater. Το τραγούδι προέρχεται από το 2ο δίσκο τους που είναι ο πιο εμπορικά επιτυχημένος τους. Πέρυσι κυκλοφόρησαν νέο άλμπουμ.Από το άλμπουμ "Images and words" 1992 ATCO.NOM (0): Με ζωντάνεψε.NOV (#): Οι Dream Theater είχαν ξαναμπεί το μακρινό 2014 με το Forsaken από τον GAU και δεν είχαν πάει καλά, μόνο εγώ η SIL και η SIN τους είχαμε δώσει 10-12, άντε και ένα 6αρι ο DRH.Δεν τους είχα ψάξει τότε και γενικά μου είναι ένα εντελώς άγνωστο συγκρότημα, μόνο πρόσφατα (πριν μερικούς μήνες) άκουσα κάποια κομμάτια τους (από κάποιους που τους θεωρούν πασίγνωστους) και ένα από αυτά που ξεχώσα ήταν το Wait for Sleep... Petro's Hall Of Music 30 - Running One- Run Lola Run :FER (12): Τι να πω γι αυτό το κομμάτι; Αγαπημένο. Πολύ αγαπημένο. Έψαχνα μήπως το έχω βάλει, επειδή το είχα στις λίστες μου και είχα σκοπό να το βάλω σε προηγούμενο παιχνίδι. Εξαιρετικό κομμάτι που μπαίνει γάντι στη ροή και την κίνηση της εξαιρετικής αυτής ταινίας. Είμαι περίεργος να δω ποιος το έχει βάλει. Όποιος δεν έχει δει την ταινία, να σπεύσει: Φράνκα Ποτέντε και τα μυαλά στα κάγκελα. Σε σκηνοθεσία του τρελού Τομ Τίκβερ. Νομίζω ήτανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο. Οπότε μετά από αυτήν δείτε και τη 2η του νομίζω: "Η πριγκίπισσα και ο στρατιώτης".GIL (8): Δε μπορούσα να το πάω στα μηδενικά αυτό το κομμάτι. Κάθε φορά που το ακούω θυμάμαι την ταινία που είναι από τις αγαπημένες μου και για έναν πρόσθετο λόγο, μεγάλωσα στο Βερολίνο των αρχών της δεκαετίας του 70 και όταν βλέπω την ταινία είναι σα να βγαίνω βόλτα στην πόλη μου.Από το άλμπουμ "Lola rennt (Der Soundtrack zur Film)" 1998 BMG Ariola.DRH (6): Στο πεδίο "Καλλιτέχνης" βάζουμε τον Καλλιτέχνη. Στο πεδίο "Τίτλος" βάζουμε τον τίτλο του κομματιού. Τι "Petro's Hall Of Music 30" και "Running One- Rurn Lola Run" είναι αυτά ρε αγράμματοι;;; 😝😝LIL (6): I'm vibingMIC (0): Ούτε εγώ να έτρεχα δεν θα κουραζόμουν τόσο.NOM (0): Εξαιρετική ταινία και παρότι δεν θυμόμουν το soundtrack, μου αρέσει πολύ. I Am Kloot - Avenue Of Ηope :NOM (7): Υπέροχο!GIL (5): Indie Rock από το Manchester με jazz επιρροές. Πολύ μου αρέσει όταν ανακατεύονται τα μουσικά είδη, ιδίως όταν αυτό γίνεται με γούστο, αισθητική και άποψη.Από το άλμπουμ "Gods and Monsters" 2005 Echo.NOV (4): Ξεκίνησε αρκετά ψιλά, αλλά βρέθηκε σε κατηφόρα και κατέληξε στο 4MIC (3): Ε δεν είσαι και kloot. Έχουμε ένα σωρό kloots σ'αυτόν τον γύρο, αλλά εσύ δεν είσαι. Το πολύ-πολύ να είσαι μικρό klootάκι.FER (0): Πόσα τέτοια έχουμε ακούσει ρε παιδιά; Ήμαρτον! Θα ΄χει κι άλλα τέτοια; Δεν είναι κακό, αλλά μια από τα ίδια. Gabor Szabo - Macho (Alt. Version) :GIL (10): Γεννημένος στη Βουδαπέστη το 1936, ο Gábor Szabó ξεκίνησε να παίζει κιθάρα στα 14 και μετά από την Ουγγρική επανάσταση του 1956 κατέφυγε στην Καλιφόρνια και αργότερα φοίτησε στο Berklee College of Music στη Βοστώνη. Η μουσική του περιγράφεται ως jazz δωματίου και είναι αρκετά προσιτή. Το κομμάτι "Gypsy Queen" από το ντεμπούτο άλμπουμ του "Spellbinder" αργότερα το έκανε μεγάλη επιτυχία o Carlos Santana. Αυτή είναι η jazz που γουστάρω. Παρόλο που το κομμάτι είχε μεγάλη διάρκεια δεν ήθελα να τελειώσει. Ο δίσκος που το περιέχει είναι δισκάρα και το "Macho" δεν είναι καν το καλύτερο κομμάτι του δίσκου. Ακούστε το, δε θα χάσετε.https://www.youtube.com/watch?v=j3UydNkIFJAΤο κομμάτι που ανέβηκε δεν είναι ολοκληρωμένο. Για όποιον θέλει να το ακούσει ολοκληρωμένο ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:https://www.youtube.com/watch?v=wuLmE427S_UΑυθεντική εκτέλεση στο άλμπουμ "Macho" 1975 Salvation.FER (3): Το πήγαινε καλά, το είχα πιο ψηλά, αλλά μετά λιγάκι το χάλασε ήταν και τεράστιο. Το τέλος και η αρχή του πολύ καλά. Εξαιρετικά θα ΄λεγα! Γενικά ωραίο κομμάτι, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα να το σπρώξω πιο πάνω.MAX (0): πολυ instrumental στο γυρο!NOM (0): Η τζαζ, ποτέ δεν έχει καλή τύχη από μένα. Κώστας Μουντάκης - Χορός Ζορμπά :MIC (8): Ok, αλλά χρειαζόταν και ανάλογη έμπνευση στη μουσική για να τιμήσει τους στίχους. Και κατά προτίμηση άλλη φωνή.FER (7): Πολύ ωραίο κομμάτι. Με πήρε μαζί του. Μια το ανέβαζα, μια το κατέβαζα. Δύσκολος γύρος. Πολύ! Καθαρό κομμάτι. Θέλω να πω ότι είναι απλό και λιτό αλλά βγάζει μια ζεστασιά που σε συνεπαίρνει.LIL (2): ΚαλόGIL (0): Ο Μάνος Μουντάκης τραγουδάει τραγούδια του πατέρα του Κώστα Μουντάκη, που είναι από τους πρωτοπόρους που άνοιξαν το δρόμο για τη διάδοση της κρητικής μουσικής στο πανελλήνιο.Από το άλμπουμ "Αναφορά στον Καζαντζάκη" 1976 MinosNOM (0): Το ορχηστρικό κομμάτι μου αρέσει πολύ, όπως όλα τα Κρητικά τραγούδια. Το τραγουδιστικό δεν μου αρέσει καθόλου. Με χαλάει η φωνή του Μουντάκη και ο τρόπος που ερμηνεύει. Meghan Davij Alex Veller - The Skye Boat Son :MAX (10): Δυσκολευτηκα στις 2 πρωτες θεσεις, τελικα αφηνω αυτη τη σειραNOV (6): Γενικά μου αρέσουν αυτά τα εθνικ-επικ κομμάτια όπως και η συμμετοχή της Άρπας... και εδώ έχουμε μια ωραία σύνθεση, οι στίχοι διάβασα γράφτηκαν τη δεκαετία του 1870...DRH (0): 5 λεπτά χασμουρητόFER (0): "Outlander" οκ. Καλή σειρά, το κομμάτι όχι ότι δεν είναι καλό, απλά σε αυτόν το γύρο δυσκολεύτηκα πολύ. Σε άλλον γύρο θα το ψήφιζα.GIL (0): Αυτό το Σκωτσέζικο τραγούδι των τελών του 19ου αιώνα το έχουν πει οι πάντες. Έπρεπε να το πει κι αυτή; Τσίου τσίου τα πουλάκια...YouTube video 2022 Meghan DavisLIL (0): ΌχιMIC (0): Λιβάδια, θάλασσες, άρπες... στο πρώτο λεπτό χαλάρωσα. Στο δεύτερο λεπτό ηρέμησα. Στο τρίτο λεπτό άρχισαν να βαραίνουν τα βλέφαρά μου. Στο τέταρτο λεπτό κοιμήθηκα. Στο πέμπτο λεπτό άρχισε η φάση REM. Και πάνω που έβλεπα ένα ωραίο όνειρο, άρχισε να μιλάει και με ξύπνησε. Γιατί κοπέλα μου;NOM (0): Μου έφερε υπνηλία. Ghost - Twenties :LIL (8): Μ' αρέσειFER (4): Τώρα για αυτό λυπήθηκα γιατί μου άρεσε το κομμάτι πολύ. Το είχα πιο ψηλά αλλά όλο και κατέβαινε. Μου άρεσε ως σύνθεση, τα κρουστά και η κιθάρα, τα σπάνε! Καλό, καλό! Απλά το ήθελα πολύ πιο πάνω.JUD (2): Ίσως οποιοδήποτε άλλο από το τελευταίο των ghost έπαιρνε 12άρι(watcher in the sky σίγουρα), αλλά ήμουν από τους λίγους που το twenties δεν με τρέλανε (βασικά δεν μου άρεσε)GIL (0): Γνωστό και επιτυχημένο Heavy Metal Σουηδικό συγκρότημα από το Linköping, που μου αρέσει αρκετά. Γιατί βάλατε το χειρότερο τραγούδι του δίσκου;Από το άλμπουμ "Impera" 2022 Loma Vista.MIC (0): Δεν είναι κακό, απλά έπρεπε να είναι γύρω στα 3:49 μικρότερο.NOM (0): Μετά από 4 φορές που το άκουσα, το συμπάθησα. Zbigniew Preisner - Song For The Unification Of Europe :MIC (4): Preisner ήταν το πρώτο CD που είχα αγοράσει. Αλλά η ενοποίηση της Ευρώπης φαίνεται ότι δεν δουλεύει ρε παιδί μου. Είναι το ίδιο χαοτική με το κομμάτι.GIL (0): Ας ακούσουμε και κάτι που δεν έχουμε ξανακούσει.Από το άλμπουμ "Trois Couleurs: Blue (Bande originale du film)" 1993 Virgin Records.NOM (0): Δεν άντεξα να δω τις ταινίες, βαρέθηκα από τα πρώτα λεπτά. Κατά την ταινία λοιπόν και το soundtrack. Preisner vs Kieslowski. Εντάξει, ας μην είμαι τόσο άδικη. Ο Preisner έχει γράψει αριστουργήματα. Κι αν μη τι άλλο, η φωνή εδώ, είναι συγκλονιστική. Απλά, η μουσική αποκομμένη από την ταινία, δεν στέκεται.NOV (0): Δυστηχώς δεν περίσεψε τίποτα για σένα μάτια μουFER (#): Λατρεμένος Zvigniew Preisner, λατρεμένο το συγκεκριμένο κομμάτι και γενικά η μουσική αυτού του απίστευτου καλλιτέχνη. Πολύ καιρό τώρα έλεγα να το βάλω. Δεν ξέρω αν το καταλάβατε αλλά τραγουδάνε στα ελληνικά. Ἐὰν ταῖς γλώσσαιςΤῶν ἀνθρώπων λαλῶΚαὶ τῶν ἀγγέλωνἈγάπην δὲ μὴ ἔχωΓέγονα χαλκὸς ἠχῶνἪ κύμβαλον ἀλαλάζονΚαὶ ἐὰν ἔχω προφητείανΚαὶ εἰδῶ τὰ μυστήρια πάνταὭστε ὄρη μεθιστάναιἈγάπην δὲ μὴ ἔχωΟὐθέν εἰμιΟὐθέν εἰμιΟὐθέν εἰμιἩ ἀγάπη μακροθυμεῖΧρηστεύεταιἩ ἀγάπη, οὐ ζηλοῖΟὐ φυσιοῦταιΟὐ περπερεύεταιΠάντα στέγειΠάντα πιστεύειΠάντα ἐλπίζειΠάντα ὑπομένειἩ ἀγάπη οὐδέποτε πίπτειΕἴτε δὲ προφητεῖαι, καταργηθήσονταιΕἴτε γλῶσσαι, παύσονταιΕἴτε γνῶσις, καταργηθήσεταιΝυνὶ δὲ μένειΠίστις, ἐλπίς, ἀγάπηΤὰ τρία ταῦταΜείζων δὲ τούτων ἡ ἀγάπηΜείζων δὲ τούτων ἡ ἀγάπηΜείζων δὲ τούτων ἡ ἀγάπη Tunng - Hustle :LIL (7): Nice!FER (1): Ωραίο κομμάτι. Μου άρεσε κι αυτό αρκετά. Σε άλλον γύρο θα ήταν πιο ψηλά.GIL (0): Folk μπάντα από το Λονδίνο που συχνά χρησιμοποιεί ασυνήθιστα όργανα και samples ως ρυθμικά στοιχεία. Κρίμα που δε χώρεσε σ' αυτά που ψήφισα. Κυκλοφόρησαν νέο άλμπουμ το 2020.Από το άλμπουμ "And then we saw land" 2010 Full Time Hobby.JUD (0): Ωραίο, αλλά πολύ χαρούμενο και εύθυμο. Δεν τα μπορώ αυτά :PMIC (0): Το 4:33 του Cage έχει περισσότερη μουσική απ'αυτό εδώ. Βέβαια εκείνο είναι και μισό λεπτό μεγαλύτερο.NOM (0): Πολύ συνηθισμένο.Σχόλια ανά παίκτηCON: Helene Smith - Let A New Day Begin (12): Ωραία μουσική ωραία φωνή, ωραίο τραγούδι, επιτέλους ένα τραγούδι που δεν ρίχνω χολή. 😊 Ding An Sich - A Hollow Image Of Fulfilled Desire (8): Δεν του είχα ακούσει ξανά, όχι ότι θα έπαιρνε 8 αν τα άλλα τραγούδια άξιζαν αλλά ακούγεται ευχάριστα.DRH: Pixies - Debaser (12): Αριστούργημα εκτός συναγωνισμού. Θα το σκεφτώ για 0 ή 12....μερικές μέρες αργότερα: ήταν πολλά που όντως άξιζαν το 0 και δεν ήθελα να τους το αρνηθώ. Άλλωστε είναι ένα από τα καλύτερα κομμάτια ενός από τα σημαντικότερα συγκροτήματα στην ιστορία. Βρε μήπως να το μηδενίσω;;; Το αφήνω στο 12....είχε πάρει το μηδενικό του από την αγελαδίτσα όταν της το είχα βάλει σε μπόνους γύρο. Ding An Sich - A Hollow Image Of Fulfilled Desire (7): θυμόμαστε ωραία ελληνικούλια τελευταία Petro's Hall Of Music 30 - Running One- Run Lola Run (6): Στο πεδίο "Καλλιτέχνης" βάζουμε τον Καλλιτέχνη. Στο πεδίο "Τίτλος" βάζουμε τον τίτλο του κομματιού. Τι "Petro's Hall Of Music 30" και "Running One- Rurn Lola Run" είναι αυτά ρε αγράμματοι;;; 😝😝 Poem - Giant (5): Κι άλλο καλούλι ελληνικούλι! Koji Tamaki - Ikanaide (0): Μπερδεύτηκα αν ανακαλύπτουμε τη γιαπωνέζικη μουσική ή αν μαθαίνουμε ότι οι γιαπωνέζοι μουσικοί ανακάλυψαν την Celine Dion Técanela - Ratón De Alcantarilla (0): Όσο ωραίες σειρές και να ήταν η Μιλάγκρος η Ατίθαση και Τα Δάκρυα της Κονσουέλας, το κομμάτι στους τίτλους ήταν πάντα το ίδιο Meghan Davij Alex Veller - The Skye Boat Son (0): 5 λεπτά χασμουρητόFER:Round #5: Υπέροχος γύρος. Ο καλύτερος με διαφορά. Με δυσκολέψατε πάρα - πάρα πολύ. Εύγε σε όλους. Επιτέλους ένας γύρος με πραγματικό ενδιαφέρον. Petro's Hall Of Music 30 - Running One- Run Lola Run (12): Τι να πω γι αυτό το κομμάτι; Αγαπημένο. Πολύ αγαπημένο. Έψαχνα μήπως το έχω βάλει, επειδή το είχα στις λίστες μου και είχα σκοπό να το βάλω σε προηγούμενο παιχνίδι. Εξαιρετικό κομμάτι που μπαίνει γάντι στη ροή και την κίνηση της εξαιρετικής αυτής ταινίας. Είμαι περίεργος να δω ποιος το έχει βάλει. Όποιος δεν έχει δει την ταινία, να σπεύσει: Φράνκα Ποτέντε και τα μυαλά στα κάγκελα. Σε σκηνοθεσία του τρελού Τομ Τίκβερ. Νομίζω ήτανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο. Οπότε μετά από αυτήν δείτε και τη 2η του νομίζω: "Η πριγκίπισσα και ο στρατιώτης". Ding An Sich - A Hollow Image Of Fulfilled Desire (10): Αυτό θα μπορούσε να είναι το 12άρι μου αν δεν υπήρχε φυσικά το κομμάτι από την ταινία "Τρέξε Λόλα τρέξε". Όμορφο πολύ το συγκεκριμένο και πολύ του στιλ μου. Να διακινδυνεύσω να πω ότι είναι ο δόκτωρας εδώ. Με έφτιαξε! Βασικά μου έφτιαξε τη διάθεση (οξύμωρο;). Με πήγε πολύ πίσω όταν την έβρισκα πολύ με τέτοια τραγούδια. Ατμόσφαιρα μοναδική. Το καραγούσταρα εν ολίγοις. Martin Lass - A Lady's Errand Of Love (8): Όμορφο λυρικό κομμάτι που ίσως κρύβει πίσω του τον κύριο mic. Ένα ταξίδι κι αυτό. Το ΄θελα πιο ψηλά αλλά δεν γινόταν. Σούπερ! Άρχισε να ανεβαίνει λίγο το επίπεδο ή μου φαίνεται; Εξαιρετικός γύρος και πολύ δύσκολος. Κώστας Μουντάκης - Χορός Ζορμπά (7): Πολύ ωραίο κομμάτι. Με πήρε μαζί του. Μια το ανέβαζα, μια το κατέβαζα. Δύσκολος γύρος. Πολύ! Καθαρό κομμάτι. Θέλω να πω ότι είναι απλό και λιτό αλλά βγάζει μια ζεστασιά που σε συνεπαίρνει. Nto - Invisible ft. Sofiane Pamart (6): Ατμοσφαιρικό, ρυθμικό, όμορφο! Πήγαινε κι αυτό για ψηλότερα αλλά δεν τα κατάφερα. Μου θύμισε αρκετά τον Ludovico Einaudi. Pixies - Debaser (5): Ήθελα να ανεβάσω κι εγώ κάτι από Pixies, αλλά το πήγαινα συνέχεια πιο πίσω. Δεν ξέρω τι έχω πάθει -το ΄χω ξαναγράψει αυτό σε παλιότερο παιχνίδι- αλλά τα τελευταία χρόνια γουστάρω πολύ την πανκ μουσική. Ωραίο κομμάτι πάντως και συγνώμη που δεν κατάφερα να το πάω πιο πάνω. Ghost - Twenties (4): Τώρα για αυτό λυπήθηκα γιατί μου άρεσε το κομμάτι πολύ. Το είχα πιο ψηλά αλλά όλο και κατέβαινε. Μου άρεσε ως σύνθεση, τα κρουστά και η κιθάρα, τα σπάνε! Καλό, καλό! Απλά το ήθελα πολύ πιο πάνω. Gabor Szabo - Macho (Alt. Version) (3): Το πήγαινε καλά, το είχα πιο ψηλά, αλλά μετά λιγάκι το χάλασε ήταν και τεράστιο. Το τέλος και η αρχή του πολύ καλά. Εξαιρετικά θα ΄λεγα! Γενικά ωραίο κομμάτι, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα να το σπρώξω πιο πάνω. Helene Smith - Let A New Day Begin (2): Καλή φωνή και ωραίο κομμάτι. Σε άλλον γύρο θα ήτανε πιο πάνω, εννοείται. Tunng - Hustle (1): Ωραίο κομμάτι. Μου άρεσε κι αυτό αρκετά. Σε άλλον γύρο θα ήταν πιο ψηλά. Alex Sid - Κάθε Δειλινό (0): Γιατί βλέπει φίδια το παλικάρι; Κάποιες φόνισσες πεθαίνουν κάθε δειλινό; Οι ίδιες, κάθε βράδυ; Πεθαίνουν συνέχεια δηλαδή! θα μου εξηγήσει κάποιος τι θέλει να πει ο ποιητής; Οι μάγισσες τού είπανε ότι θα πάψει να πονάει; Ήμαρτον δηλαδή. Σκόρπιες λέξεις, όμορφες και καλά χωρίς κανένα ουσιαστικό βάθος και το κομμάτι έγινε έντεχνο! Καμιά αλληγορία και κανένας συμβολισμός βέβαια δεν βγαίνει, έτσι; Πού είσαι ρε Χουλκάκο; Πες τα κι εσύ.Υ.Γ.)Φίδια, τσακάλια, μαύρα σύννεφα. Άστα να πάνε. Για ψυχιατρική κλινική είναι όχι για τραγούδισμα! Koji Tamaki - Ikanaide (0): Αμάν Παναγιά μου καημό αυτός! Μου ΄ρχεται στο μυαλό η φωνή του Χουλκ: Ο Δάκης στο γιαπωνέζικο κ.τ.λ. Μη σας πω και λίγο Τζόνι Λόγκαν! Oceans Of Slumber - The Lighthouse (0): Η αδιαφορία προσωποποιημένη. Αυτά τα πουλάνε και στο παζάρι με το κιλό. Felt - The Stagnant Pool (0): Πολύ συνηθισμένο. Μια από τα ίδια δηλαδή. Πόσα τέτοια ίδια ακούσματα; Πολλά! Με μικρές αλλαγές, αλλά ίδια. Και τεράστιο ρε παιδιά. Ούτε η σονάτα του σεληνόφως να ΄τανε. Αν και προς το τέλος ψιλοέφτιαξε. Técanela - Ratón De Alcantarilla (0): Καράς κασκαράς... δεν! Κρίμα: άιγια για... Στεναχωρήθηκα και γι αυτό το κομμάτι. Δεν ήταν για μηδενικό σίγουρα. Poem - Giant (0): Κάτι πήγε να μου πει, αλλά δεν τα κατάφερε. Είχε κάποια σημεία που μου άρεσαν αρκετά έως και πολύ, αλλά στο σύνολο δεν! Δυσκολεύτηκα να το αξιολογήσω. Ήταν και δύσκολος γύρος, έτσι; Διαφορετικά θα το είχα ψηφίσει. Albert Hammond - The Air That I Breathe (0): Δεν χώρεσε, συγνώμη. Bombino - Imuhar (0): Ποιος ήρθε, πότε, και πού ακριβώς; Λυπάμαι αλλά δεν. Βασικά μπορεί να ήρθε, εγώ δεν ήμουν εδώ. Dream Theater - Wait For Sleep (0): Ότι τι δηλαδή; Πόσα τέτοια επίσης ακούσαμε, ε; Ήμαρτον! Στο τσουβάλι κι αυτό. I Am Kloot - Avenue Of Ηope (0): Πόσα τέτοια έχουμε ακούσει ρε παιδιά; Ήμαρτον! Θα ΄χει κι άλλα τέτοια; Δεν είναι κακό, αλλά μια από τα ίδια. Meghan Davij Alex Veller - The Skye Boat Son (0): "Outlander" οκ. Καλή σειρά, το κομμάτι όχι ότι δεν είναι καλό, απλά σε αυτόν το γύρο δυσκολεύτηκα πολύ. Σε άλλον γύρο θα το ψήφιζα. Zbigniew Preisner - Song For The Unification Of Europe (#): Λατρεμένος Zvigniew Preisner, λατρεμένο το συγκεκριμένο κομμάτι και γενικά η μουσική αυτού του απίστευτου καλλιτέχνη. Πολύ καιρό τώρα έλεγα να το βάλω. Δεν ξέρω αν το καταλάβατε αλλά τραγουδάνε στα ελληνικά. Ἐὰν ταῖς γλώσσαιςΤῶν ἀνθρώπων λαλῶΚαὶ τῶν ἀγγέλωνἈγάπην δὲ μὴ ἔχωΓέγονα χαλκὸς ἠχῶνἪ κύμβαλον ἀλαλάζονΚαὶ ἐὰν ἔχω προφητείανΚαὶ εἰδῶ τὰ μυστήρια πάνταὭστε ὄρη μεθιστάναιἈγάπην δὲ μὴ ἔχωΟὐθέν εἰμιΟὐθέν εἰμιΟὐθέν εἰμιἩ ἀγάπη μακροθυμεῖΧρηστεύεταιἩ ἀγάπη, οὐ ζηλοῖΟὐ φυσιοῦταιΟὐ περπερεύεταιΠάντα στέγειΠάντα πιστεύειΠάντα ἐλπίζειΠάντα ὑπομένειἩ ἀγάπη οὐδέποτε πίπτειΕἴτε δὲ προφητεῖαι, καταργηθήσονταιΕἴτε γλῶσσαι, παύσονταιΕἴτε γνῶσις, καταργηθήσεταιΝυνὶ δὲ μένειΠίστις, ἐλπίς, ἀγάπηΤὰ τρία ταῦταΜείζων δὲ τούτων ἡ ἀγάπηΜείζων δὲ τούτων ἡ ἀγάπηΜείζων δὲ τούτων ἡ ἀγάπηGIL:Round #5: Ωραίος ο γύρος αλλά είχε μόνο 7 κομμάτια της τελευταίας πενταετίας. Αναγκάστηκα να ψηφίσω αρκετά παλιά κομμάτια που αλλιώς θα ήταν στα μηδενικά. Παρακαλώ βάλτε καινούρια κομμάτια ή αλλιώς βάλτε κάτι άγνωστο ή ξεχασμένο, γιατί αυτός ο γύρος είχε αρκετά πασίγνωστα και χιλιοακουσμένα. Koji Tamaki - Ikanaide (12): Αρχές της δεκαετίας του 80 είχα ακούσει κάποια τραγούδια των Anzen Chitai και μου είχαν αρέσει αρκετά. Την εξέλιξη του Kōji Tamaki δεν την είχα παρακολουθήσει και αυτό το τραγούδι ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Υπέροχη μουσική, ωραίοι στίχοι και μια ερμηνεία γεμάτη εκφραστικότητα και ευαισθησία. Η ζωντανή εκτέλεση που ανέβηκε στο παιχνίδι είναι καλύτερη από την πρωτότυπη.Ακούστε και το τραγούδι "Wine Red no Kokoro " στο οποίο πρωτοάκουσα τη φωνή του σε μια πιο πρόσφατη ακουστική εκτέλεση https://www.youtube.com/watch?v=1Ltw9dHQ8o8Η αυθεντική εκτέλεση κυκλοφόρησε σε σινγκλ το 1989 από την Kitty Records. Gabor Szabo - Macho (Alt. Version) (10): Γεννημένος στη Βουδαπέστη το 1936, ο Gábor Szabó ξεκίνησε να παίζει κιθάρα στα 14 και μετά από την Ουγγρική επανάσταση του 1956 κατέφυγε στην Καλιφόρνια και αργότερα φοίτησε στο Berklee College of Music στη Βοστώνη. Η μουσική του περιγράφεται ως jazz δωματίου και είναι αρκετά προσιτή. Το κομμάτι "Gypsy Queen" από το ντεμπούτο άλμπουμ του "Spellbinder" αργότερα το έκανε μεγάλη επιτυχία o Carlos Santana. Αυτή είναι η jazz που γουστάρω. Παρόλο που το κομμάτι είχε μεγάλη διάρκεια δεν ήθελα να τελειώσει. Ο δίσκος που το περιέχει είναι δισκάρα και το "Macho" δεν είναι καν το καλύτερο κομμάτι του δίσκου. Ακούστε το, δε θα χάσετε.https://www.youtube.com/watch?v=j3UydNkIFJAΤο κομμάτι που ανέβηκε δεν είναι ολοκληρωμένο. Για όποιον θέλει να το ακούσει ολοκληρωμένο ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:https://www.youtube.com/watch?v=wuLmE427S_UΑυθεντική εκτέλεση στο άλμπουμ "Macho" 1975 Salvation. Petro's Hall Of Music 30 - Running One- Run Lola Run (8): Δε μπορούσα να το πάω στα μηδενικά αυτό το κομμάτι. Κάθε φορά που το ακούω θυμάμαι την ταινία που είναι από τις αγαπημένες μου και για έναν πρόσθετο λόγο, μεγάλωσα στο Βερολίνο των αρχών της δεκαετίας του 70 και όταν βλέπω την ταινία είναι σα να βγαίνω βόλτα στην πόλη μου.Από το άλμπουμ "Lola rennt (Der Soundtrack zur Film)" 1998 BMG Ariola. Técanela - Ratón De Alcantarilla (7): Τσάι με κανέλα από την Ισπανία από το κιθαρίστα Jano Fernández Rodríguez και τη φλαουτίστρια Ariadna Rubio Lasheras. Χορηγός θετικής ενέργειας. Πολύ μου άρεσε!Δείτε κι αυτό το video https://www.youtube.com/watch?v=yPFgZf1smAsΑπό το άλμπουμ "Las dos caras del Hilo" 2017 TéCanela. Oceans Of Slumber - The Lighthouse (6): Progressive Metal από το Χιούστον του Τέξας με μαύρη front woman και blues επιρροές.Υπέροχο video. Υποκλίνομαι...Από το άλμπουμ " Starlight and ash" 2022 Century Media Records. I Am Kloot - Avenue Of Ηope (5): Indie Rock από το Manchester με jazz επιρροές. Πολύ μου αρέσει όταν ανακατεύονται τα μουσικά είδη, ιδίως όταν αυτό γίνεται με γούστο, αισθητική και άποψη.Από το άλμπουμ "Gods and Monsters" 2005 Echo. Helene Smith - Let A New Day Begin (4): Ωραία Southern Soul από την επονομαζόμενη πρώτη κυρία της Soul του Μαϊάμι. Πολύ του γούστου μου.Σινγκλ 2019 Deep City Records. Bombino - Imuhar (3): Τουαρέγκ με καταγωγή από το Νίγηρα, ο Omara "Bombino" Moctar ξεσπιτώθηκε πολλές φορές καταφεύγοντας την πρώτη φορά με την οικογένειά του στην Αλγερία και τη δεύτερη φορά στη Μπουρκίνα Φάσο, όταν οι κιθάρες απαγορεύτηκαν στους Τουαρέγκ καθώς θεωρήθηκαν επαναστατικό σύμβολο. Θεωρείται από πολλούς ένας από τους καλύτερους κιθαρίστες στον κόσμο και έχει υποψηφιότητα για Grammy στο ενεργητικό του.Από το άλμπουμ "Nomad" 2013 Nonesuch Records. Poem - Giant (2): Ο δίσκος που περιέχει το τραγούδι χαρακτηρίστηκε από την ελληνική έκδοση του Metal Hammer ως το καλύτερο ελληνικό ντεμπούτο άλμπουμ της νέας χιλιετίας και ένα από τα 10 καλύτερα άλμπουμ της ελληνικής μέταλ σκηνής που κυκλοφόρησαν ποτέ και μάλλον συμφωνώ. Αν ήταν περισσότερο του γούστου μου το μουσικό είδος θα το ψήφιζα καλύτερα.Από το άλμπουμ "The great secret show" 2009 Dromos Music. Nto - Invisible ft. Sofiane Pamart (1): Σύμπραξη του Γάλλου Techno/House παραγωγού N'to κατά κόσμον Anthony Favier και του Γάλλου πιανίστα Sofiane Pamart. Αν έμπαινε η αυθεντική εκτέλεση θα την ψήφιζα καλύτερα. Αυτή η εκτέλεση είναι πιο ευχάριστη στο αφτί αλλά η αυθεντική είναι πιο ενδιαφέρουσα. https://www.youtube.com/watch?v=xF0Qx9XQCNIΑπό το EP "Invisible" 2021 AllPoints. Alex Sid - Κάθε Δειλινό (0): Εμπρός στο δρόμο που χάραξε το "Κίτρινο αστείο"https://www.youtube.com/watch?v=-kNCKGqCceoΑπό πού είναι κλεμμένη η μουσική;Σινγκλ 2019 Panik Oxygen. Martin Lass - A Lady's Errand Of Love (0): Ο Martin Lass είναι Αμερικανός βιολονίστας και ενίοτε αστρολόγος που γεννήθηκε στο Σικάγο αλλά μεγάλωσε και ξεκίνησε την καριέρα του στην Αυστραλία. Το κομμάτι είναι μελωδικό αλλά πολύ γλυκανάλατο για τα δικά μου γούστα. Λιγώθηκα από τα σορόπια.Από το άλμπουμ "Sonnet" 2002 Galactic Music Inc. Pixies - Debaser (0): Alternative Rock συγκρότημα από τη Βοστώνη πιο επιτυχημένο στην Ευρώπη παρά στην πατρίδα τους με μεγάλη επίδραση σε συγκροτήματα όπως Nirvana, Radiohead, The Smashing Pumpkins και Weezer. Το τραγούδι είναι το πρώτο τραγούδι από τον πιο επιτυχημένο τους δίσκο και είναι πασίγνωστο και χιλιοακουσμένο.Από το άλμπουμ "Doolittle" 1989 4AD. Felt - The Stagnant Pool (0): Jangle pop από τα δυτικά Midlands. Η φωτογραφία του εξωφύλλου του δίσκου προέρχεται από το poster της ταινίας των Andy Warhol και Paul Morrissey "Chelsea Girls" που σχεδίασε ο Alan Aldridge και παρόλο που τη χρησιμοποίησαν χωρίς την άδεια του δημιουργού, αυτός ποτέ δεν τους ζήτησε τα ρέστα. Δεν άξιζε το μηδενικό σ' αυτό το τραγούδι.Από το άλμπουμ "The splendour of fear" 1984 Cherry Red Records. Albert Hammond - The Air That I Breathe (0): Παραγωγικότατος Βρετανός τραγουδοποιός από το Γιβραλτάρ έχει γράψει επιτυχίες για πασίγνωστους τραγουδιστές όπως Celine Dion, Aretha Franklin, Whitney Houston, Diana Ross, Leo Sayer, Tina Turner, Julio Iglesias, Willie Nelson, και Bonnie Tyler και μπάντες όπως Ace of Base, Air Supply, Chicago, Heart, Living in a Box, Τhe Carpenters, Τhe Hollies, Starship, Westlife, ενώ σημείωσε αρκετές επιτυχίες ως ερμηνευτής. Το 2015 βραβεύτηκε με βραβείο Ivor Novello για το σύνολο της προσφοράς του ως συνθέτης.Αν μπορούσα να ψηφίσω 11 κομμάτια θα το ψήφιζα και όχι τελευταίο, αλλά - καλώς ή κακώς - πάντα δίνω προτεραιότητα σε καινούρια κομμάτια αν είναι αρκετά καλά.Από το άλμπουμ "It never rains in Southern California" 1972 Mums Records. Dream Theater - Wait For Sleep (0): Τρία από τα μέλη του συγκροτήματος γνωρίστηκαν στο Berklee College of Music της Βοστώνης στο οποίο σπούδασε και ο Gábor Szabó και σχημάτισαν τους Majesty από τους οποίους προέκυψαν οι Dream Theater. Το τραγούδι προέρχεται από το 2ο δίσκο τους που είναι ο πιο εμπορικά επιτυχημένος τους. Πέρυσι κυκλοφόρησαν νέο άλμπουμ.Από το άλμπουμ "Images and words" 1992 ATCO. Κώστας Μουντάκης - Χορός Ζορμπά (0): Ο Μάνος Μουντάκης τραγουδάει τραγούδια του πατέρα του Κώστα Μουντάκη, που είναι από τους πρωτοπόρους που άνοιξαν το δρόμο για τη διάδοση της κρητικής μουσικής στο πανελλήνιο.Από το άλμπουμ "Αναφορά στον Καζαντζάκη" 1976 Minos Meghan Davij Alex Veller - The Skye Boat Son (0): Αυτό το Σκωτσέζικο τραγούδι των τελών του 19ου αιώνα το έχουν πει οι πάντες. Έπρεπε να το πει κι αυτή; Τσίου τσίου τα πουλάκια...YouTube video 2022 Meghan Davis Ghost - Twenties (0): Γνωστό και επιτυχημένο Heavy Metal Σουηδικό συγκρότημα από το Linköping, που μου αρέσει αρκετά. Γιατί βάλατε το χειρότερο τραγούδι του δίσκου;Από το άλμπουμ "Impera" 2022 Loma Vista. Zbigniew Preisner - Song For The Unification Of Europe (0): Ας ακούσουμε και κάτι που δεν έχουμε ξανακούσει.Από το άλμπουμ "Trois Couleurs: Blue (Bande originale du film)" 1993 Virgin Records. Tunng - Hustle (0): Folk μπάντα από το Λονδίνο που συχνά χρησιμοποιεί ασυνήθιστα όργανα και samples ως ρυθμικά στοιχεία. Κρίμα που δε χώρεσε σ' αυτά που ψήφισα. Κυκλοφόρησαν νέο άλμπουμ το 2020.Από το άλμπουμ "And then we saw land" 2010 Full Time Hobby. Ding An Sich - A Hollow Image Of Fulfilled Desire (#): Η συμμετοχή μου στον 5ο γύρο του παιχνιδιού είναι ένα τραγούδι των Ding An Sich, ένα Αθηναϊκό συγκρότημα post punk / gothic rock που σχηματίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του '80 και ποτέ δεν είχε την αναγνώριση που του άξιζε. Το συγκεκριμένο τραγούδι πρωτοεμφανίστηκε στη συλλογή "Fragmenta V" που περιλαμβανόταν στο 8ο τεύχος του fanzine "Στις σκιές του Β23" που κυκλοφόρησε το 1992.Από τη συλλογή "Old as forever ...new as tomorrow" 2000 CAPPJEN: Koji Tamaki - Ikanaide (12): Τυχαίνει να είναι πολύ αγαπημένο μου, διαφορετικά... Ορίστε κι άλλα τρία γιαπωνέζικα προς τέρψιν σου, https://www.youtube.com/watch?v=3jdjZR3X1cE , https://www.youtube.com/watch?v=ThheURpb8-4 , https://www.youtube.com/watch?v=z3lSouXs4bo Martin Lass - A Lady's Errand Of Love (10): Και αυτό συμμετοχή κατηγορίας "επετεία βαθμών". Αυτή τη φορά θα τους πάρει.JUD: Bombino - Imuhar (12): Θα το τραγούδαγα όλη μέρα αν μπορούσα XD Alex Sid - Κάθε Δειλινό (7): ωραίο! Να κάτι που δεν περίμενα να πω για τραγούδι της panik Dream Theater - Wait For Sleep (6): Ήθελα να ανεβάσω space-dye vest σε κάποιον από τους επόμενους γύρους αλλά μάλλον κάηκε με αυτό -.- Felt - The Stagnant Pool (5): Λίγο βαρύ, καταθλιπτικό, δεν ακούγεται εύκολα, αλλά ωραίο Martin Lass - A Lady's Errand Of Love (4): Πολύ ωραίο, αλλά γενικά νομίζω ότι είναι από τα τραγούδια που δύσκολα ξανακούς. Ding An Sich - A Hollow Image Of Fulfilled Desire (3): Πολύ αγγλίλα για ελληνική μπάντα. Καλό πάντως Ghost - Twenties (2): Ίσως οποιοδήποτε άλλο από το τελευταίο των ghost έπαιρνε 12άρι(watcher in the sky σίγουρα), αλλά ήμουν από τους λίγους που το twenties δεν με τρέλανε (βασικά δεν μου άρεσε) Técanela - Ratón De Alcantarilla (1): Τσαχπίνικο! Nto - Invisible ft. Sofiane Pamart (0): Μου άρεσε, αλλά δυστυχώς έπεσε σε καλό γύρο Albert Hammond - The Air That I Breathe (0): Βαρέθηκα λίγο σε αυτό, μου θύμισε λίγο κάτι από beatles, αλλά το ξέχασα σχεδόν αμέσως Tunng - Hustle (0): Ωραίο, αλλά πολύ χαρούμενο και εύθυμο. Δεν τα μπορώ αυτά :P Poem - Giant (#): Ελληνική μπαντάρα που έτυχε να ανακαλύψω όταν βγήκε το πρώτο τους cd, από το οποίο είναι και το Giant.Ανέβασα το συγκεκριμένο, παρότι έχουν καλύτερα κομμάτια στις επόμενες 2 κυκλοφορίες, γιατί ήταν το πρώτο που άκουσα και με τράβηξε να ακούσω όλο το cd.LIL:Round #5: Πολύ καλός γύρος, θα έβαζα σχεδόν σε όλα βαθμούς Alex Sid - Κάθε Δειλινό (12): Τι ωραίο Poem - Giant (10): Εξαιρετικό Ghost - Twenties (8): Μ' αρέσει Tunng - Hustle (7): Nice! Petro's Hall Of Music 30 - Running One- Run Lola Run (6): I'm vibing Bombino - Imuhar (5): Κάτι μου θυμίζει αλλά δεν μπορώ να προσδιορίσω τι Nto - Invisible ft. Sofiane Pamart (4): Καλό Oceans Of Slumber - The Lighthouse (3): Πολύ καλό Κώστας Μουντάκης - Χορός Ζορμπά (2): Καλό Martin Lass - A Lady's Errand Of Love (1): H φάση είναι ετοιμάζομαι να γίνω debutante Koji Tamaki - Ikanaide (0): Δε με άγγιξε Meghan Davij Alex Veller - The Skye Boat Son (0): Όχι Técanela - Ratón De Alcantarilla (#): 😁MAX:Round #5: Ντοματες εφαγα στο παρτυ παιδια.... Felt - The Stagnant Pool (12): μελωδικο ωραιο κομματι.... Meghan Davij Alex Veller - The Skye Boat Son (10): Δυσκολευτηκα στις 2 πρωτες θεσεις, τελικα αφηνω αυτη τη σειρα Koji Tamaki - Ikanaide (6): Ο Ιαπωνας της παρεας πετυχε επιτελους κατι καλο! Alex Sid - Κάθε Δειλινό (1): Τιμης ενεκεν Ding An Sich - A Hollow Image Of Fulfilled Desire (0): Αυτη η new age... μαστιγα! Gabor Szabo - Macho (Alt. Version) (0): πολυ instrumental στο γυρο!MIC: Albert Hammond - The Air That I Breathe (12): Χρειάστηκε να φτάσουμε στη μέση του γύρου για να βρεθεί ένα τραγούδι της προκοπής. Όχι ότι τράβηξα και τα βυζιά μου από ενθουσιασμό. Μόνο τις θηλές λιγάκι. Técanela - Ratón De Alcantarilla (10): Συμπαθές φλαμενκοειδές. Σε αυτόν τον γύρο όχι μόνο θα πάρει 10 αλλά θα πούμε κι ευχαριστώ. Κώστας Μουντάκης - Χορός Ζορμπά (8): Ok, αλλά χρειαζόταν και ανάλογη έμπνευση στη μουσική για να τιμήσει τους στίχους. Και κατά προτίμηση άλλη φωνή. Alex Sid - Κάθε Δειλινό (7): Περιέργως και αυτό, όπως και των Interstellar Drive στον προηγούμενο γύρο, χάνει αρκετά λόγω παραγωγής. Μα πού τα ηχογραφούν, σε κοτέτσι; Nto - Invisible ft. Sofiane Pamart (6): Πιστεύω ότι μπορεί άνετα να ξεφορτωθεί τον ντιντή με την κονσόλα. Αν το είχε ήδη κάνει πιστεύω θα πήγαινε καλύτερα. Bombino - Imuhar (5): Οκ, κλασσικές Touareg κιθάρες. Έχουμε φτάσει πλέον στο σημείο που κάποια world music tropes έχουν γίνει κουραστικά. Zbigniew Preisner - Song For The Unification Of Europe (4): Preisner ήταν το πρώτο CD που είχα αγοράσει. Αλλά η ενοποίηση της Ευρώπης φαίνεται ότι δεν δουλεύει ρε παιδί μου. Είναι το ίδιο χαοτική με το κομμάτι. I Am Kloot - Avenue Of Ηope (3): Ε δεν είσαι και kloot. Έχουμε ένα σωρό kloots σ'αυτόν τον γύρο, αλλά εσύ δεν είσαι. Το πολύ-πολύ να είσαι μικρό klootάκι. Dream Theater - Wait For Sleep (2): Αυτοί αν θυμάμαι καλά έχουν κάποια πολύ καλύτερα. Αλλά φυσικά σιγά μην διαλέγατε τα καλύτερα. Koji Tamaki - Ikanaide (1): Αν τον είχε ακούσει αυτόν η Barbra Streisand θα είχε κόψει τη γλώσσα της και θα είχε γίνει Βουδίστρια μοναχή. Αλλά απορώ και το έχω ξαναπεί πολλές φορές: Γιατί δεν βάζετε Neil Diamond; Helene Smith - Let A New Day Begin (0): Το παλεύει η γιαγιά αλλά τέτοια soul έχουμε ακούσει πολύ καλύτερη. Oceans Of Slumber - The Lighthouse (0): Όσο το άκουγα τόσο μου έρχονταν στο μυαλό μια ευχάριστη σκέψη: Ότι θα μπορούσε να είναι και χειρότερο. Ding An Sich - A Hollow Image Of Fulfilled Desire (0): Déjà Vu. Martin Lass - A Lady's Errand Of Love (0): Δεν ξέρω τί Martin Lass μου λέτε, αυτή τη φωτογραφία την έχω δει σε αφίσα στην Αμφιλοχία και είναι ο Μάκης Γουρουνόπουλος που διαφημίζει τη συμμετοχή του στο πανηγύρι του Αη-Λιά του Φαρμακόγλωσσου. Τελικά όμως ο Μάκης δεν μπόρεσε να συμμετάσχει γιατί δεν κατάφερε να ξεκολήσει έγκαιρα τα σιρόπια από το βιολί του. Pixies - Debaser (0): Οκ, αλλά είναι για πιο κρύο καιρό. Με τέτοια ζέστη δεν ακούγεται, τουλάχιστον όχι χωρίς air-condition. Felt - The Stagnant Pool (0): Λίγο κουρασμένο ακούγεται αυτό. Μη ζορίζεσαι παιδάκι μου, θα σου ανέβει η πίεση. Έλα, πιες ένα νεράκι. Ηρέμησε, κάτσε να ξεκουραστείς λιγάκι και τραγουδάς αργότερα. Όλα θα γίνουν. Poem - Giant (0): Ωραία παίζουν, αν είχανε και κανένα κομμάτι που να ακούγεται... Σα να παίζουν στην τύχη είναι. Petro's Hall Of Music 30 - Running One- Run Lola Run (0): Ούτε εγώ να έτρεχα δεν θα κουραζόμουν τόσο. Meghan Davij Alex Veller - The Skye Boat Son (0): Λιβάδια, θάλασσες, άρπες... στο πρώτο λεπτό χαλάρωσα. Στο δεύτερο λεπτό ηρέμησα. Στο τρίτο λεπτό άρχισαν να βαραίνουν τα βλέφαρά μου. Στο τέταρτο λεπτό κοιμήθηκα. Στο πέμπτο λεπτό άρχισε η φάση REM. Και πάνω που έβλεπα ένα ωραίο όνειρο, άρχισε να μιλάει και με ξύπνησε. Γιατί κοπέλα μου; Ghost - Twenties (0): Δεν είναι κακό, απλά έπρεπε να είναι γύρω στα 3:49 μικρότερο. Tunng - Hustle (0): Το 4:33 του Cage έχει περισσότερη μουσική απ'αυτό εδώ. Βέβαια εκείνο είναι και μισό λεπτό μεγαλύτερο.MRH: Koji Tamaki - Ikanaide (12): Εξαιρετικό. Nto - Invisible ft. Sofiane Pamart (5): Λες και σου δίνουν γλυκό, το τρως, αλλά, γαμώτο, κάτι νιώθεις πως λείπει. Θα έβαζα παραπάνω, αν δεν με άφηνε μετέωρη μ' αυτή την αίσθηση.NOM: Técanela - Ratón De Alcantarilla (12): Το καλό μας το φύλαγε η λίστα για το τέλος. Καταπληκτικό! Alex Sid - Κάθε Δειλινό (10): Τον Alex Sid, τον γνώρισα από το τραγούδι "Οξυγόνο", που είχε υποβάλει η Silamon στο παιχνίδι και είχα ξετρελαθεί. Πολύ σπουδαίος καλλιτέχνης. Τον είχα ψάξει αρκετά και μου άρεσαν πολύ όσα τραγούδια του άκουσα. Αυτό εδώ, δεν είναι από τα καλύτερά του αλλά και πάλι, είναι εξαιρετικό. Oceans Of Slumber - The Lighthouse (8): Η συγκλονιστική ερμηνεία της Cammie Gilbert (αν λέω σωστά το όνομα της τραγουδίστριας), απογειώνει το τραγούδι που - ιδιαίτερα σε κάποια σημεία - είναι έτσι κι αλλιώς υπέροχο. I Am Kloot - Avenue Of Ηope (7): Υπέροχο! Nto - Invisible ft. Sofiane Pamart (6): Μου αρέσει πολύ η μελωδία και ο γρήγορος ρυθμός. Poem - Giant (5): Πολύ καλό! Μπράβο στα παιδιά! Felt - The Stagnant Pool (4): Πολύ καλή κι ενδιαφέρουσα μουσική. Η μεγάλη διάρκεια όμως, δεν είναι καθόλου χρήσιμη. Martin Lass - A Lady's Errand Of Love (3): 'Ομορφη μουσική, γλυκύτατο παίξιμο στο βιολί. Ding An Sich - A Hollow Image Of Fulfilled Desire (2): Εξαιρετικό! Albert Hammond - The Air That I Breathe (1): Κάποτε μου άρεσε πολύ. Ακόμα και τώρα, μου φέρνει γλυκά συναισθήματα. Helene Smith - Let A New Day Begin (0): Αδιάφορο. Koji Tamaki - Ikanaide (0): Δεν ξέρω αν πρέπει να κλάψω ή να κοιμηθώ. 'Η μήπως να κάνω χαρακίρι; Pixies - Debaser (0): Οι Pixies μου αρέσουν σε πιό μελωδικά κομμάτια. Dream Theater - Wait For Sleep (0): Με ζωντάνεψε. Petro's Hall Of Music 30 - Running One- Run Lola Run (0): Εξαιρετική ταινία και παρότι δεν θυμόμουν το soundtrack, μου αρέσει πολύ. Gabor Szabo - Macho (Alt. Version) (0): Η τζαζ, ποτέ δεν έχει καλή τύχη από μένα. Κώστας Μουντάκης - Χορός Ζορμπά (0): Το ορχηστρικό κομμάτι μου αρέσει πολύ, όπως όλα τα Κρητικά τραγούδια. Το τραγουδιστικό δεν μου αρέσει καθόλου. Με χαλάει η φωνή του Μουντάκη και ο τρόπος που ερμηνεύει. Meghan Davij Alex Veller - The Skye Boat Son (0): Μου έφερε υπνηλία. Ghost - Twenties (0): Μετά από 4 φορές που το άκουσα, το συμπάθησα. Zbigniew Preisner - Song For The Unification Of Europe (0): Δεν άντεξα να δω τις ταινίες, βαρέθηκα από τα πρώτα λεπτά. Κατά την ταινία λοιπόν και το soundtrack. Preisner vs Kieslowski. Εντάξει, ας μην είμαι τόσο άδικη. Ο Preisner έχει γράψει αριστουργήματα. Κι αν μη τι άλλο, η φωνή εδώ, είναι συγκλονιστική. Απλά, η μουσική αποκομμένη από την ταινία, δεν στέκεται. Tunng - Hustle (0): Πολύ συνηθισμένο. Bombino - Imuhar (#): Η συμμετοχή μουΟ Bombino γεννήθηκε το 1980 στο Tidene του Νίγηρα , ένα στρατόπεδο Τουαρέγκ περίπου 80 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Agadez . Είναι μέλος της φυλής Ifoghas , η οποία ανήκει στην ομοσπονδία Kel Air Tuareg. Μετά το ξέσπασμα της εξέγερσης των Τουαρέγκ το 1990, ο Μπομπίνο, μαζί με τον πατέρα και τη γιαγιά του, αναγκάστηκαν να καταφύγουν στη γειτονική Αλγερία για ασφάλεια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι συγγενείς που τους επισκέπτονταν, άφησαν πίσω τους μια κιθάρα και ο Bombino άρχισε να παίζει. Αργότερα σπούδασε με τον διάσημο κιθαρίστα των Τουαρέγκ, Χάτζα Μπέμπε. Ο Bebe του ζήτησε να γίνει μέλος της μπάντας του, όπου απέκτησε το παρατσούκλι "Bombino", το οποίο προέρχεται από την ιταλική λέξη "bambino", που σημαίνει "μικρό παιδί". Ενώ ζούσε στην Αλγερία και τη Λιβύη στα εφηβικά του χρόνια, ο Bombino και οι φίλοι του παρακολουθούσαν βίντεο των Jimi Hendrix , Mark Knopfler και άλλων για να μάθουν το στυλ τους. Εργάστηκε και ως μουσικός και ως βοσκός στην έρημο κοντά στην Τρίπολη. Μέχρι το 1997, ο Bombino είχε επιστρέψει στο Agadez και ξεκίνησε τη ζωή του ως επαγγελματίας μουσικός.NOV:Round #5: Αρκετά ενδιαφέρον ο γύρος με μεγάλη ποικιλία και αρκετά, αρκετά καλά κομμάτια, χωρίς όμως κάτι το τοπ που να ξεχωρίζει, από την άλλη υπήρχαν και κάποια μηδενικά που θα ήθελα να τους δώσω βαθμούς... Oceans Of Slumber - The Lighthouse (12): Μπράβο: Πολύ καλό, όσο το άκουγα τόσο με κέρδιζε, και είναι πολύ πρόσφατη κυκλοφορία, (τις πρώτες μέρες δεν έβρισκα και τους στίχους!) Alex Sid - Κάθε Δειλινό (10): Ωραίος ο τύπος, πολύ καλή προσπάθεια, άντε πάρε 10 και σε καλή μεριά... Martin Lass - A Lady's Errand Of Love (8): Ωραίο κομμάτι που εντάσεται στην κατηγορία των ψηφοθηρικών :p Koji Tamaki - Ikanaide (7): Σε αυτό εδώ ταιριάζει ένα παλαιότερο σχόλιο ''Άλλη μια συμμετοχή που εντάσσεται στην γενική κατηγορία "δώσε και σε μένα κάνα βαθμουλάκι μπάρμπα" και τελικά θα παρει αρκετά βαθμουλάκια από τον μπάρμπα (καμία σχέση με την γνωστή Βάνα και τον πατέρα της)Μάλιστα με το κλαψούρισμα μοιάζει να λέει: Που πας; μη φεύγεις, δώσε κάτι ακόμα Meghan Davij Alex Veller - The Skye Boat Son (6): Γενικά μου αρέσουν αυτά τα εθνικ-επικ κομμάτια όπως και η συμμετοχή της Άρπας... και εδώ έχουμε μια ωραία σύνθεση, οι στίχοι διάβασα γράφτηκαν τη δεκαετία του 1870... I Am Kloot - Avenue Of Ηope (4): Ξεκίνησε αρκετά ψιλά, αλλά βρέθηκε σε κατηφόρα και κατέληξε στο 4 Felt - The Stagnant Pool (3): Εσένα σε είχα για πιο ψηλά, αλλά όσο σε άκουγα..... και κράταγες και πολύ βρε αδερφάκι μου Bombino - Imuhar (2): Ιδιαίτερο και αρκετά ενδιαφέρον, θα μπορούσε να πάει και παρα πάνω... Helene Smith - Let A New Day Begin (1): Καλό, το περισσότερο διάστημα ήταν εκτός της βαθμολογούμενης δεκάδας αλλά στο τέλος πήρε τον βαθμό Técanela - Ratón De Alcantarilla (0): Καλό, το περισσότερο διάστημα ήταν μέσα στη βαθμολογούμενη δεκάδα αλλά την τελευταία στιγμή έμεινε εκτός Albert Hammond - The Air That I Breathe (0): Καλό, αλλά μας τελείωσαν τα ποντάκια, δεν πειράζει, την άλλη φορά... Zbigniew Preisner - Song For The Unification Of Europe (0): Δυστηχώς δεν περίσεψε τίποτα για σένα μάτια μου Dream Theater - Wait For Sleep (#): Οι Dream Theater είχαν ξαναμπεί το μακρινό 2014 με το Forsaken από τον GAU και δεν είχαν πάει καλά, μόνο εγώ η SIL και η SIN τους είχαμε δώσει 10-12, άντε και ένα 6αρι ο DRH.Δεν τους είχα ψάξει τότε και γενικά μου είναι ένα εντελώς άγνωστο συγκρότημα, μόνο πρόσφατα (πριν μερικούς μήνες) άκουσα κάποια κομμάτια τους (από κάποιους που τους θεωρούν πασίγνωστους) και ένα από αυτά που ξεχώσα ήταν το Wait for Sleep...TRI: Helene Smith - Let A New Day Begin (#): Εσβησα μια φορα , ξαναεβαλα , εσβησα 2η φορα , 3η λεω δεν υπαρχει , συνεχιζετε το παιχνιδι σας απο τον επομενο γυρο χωρις εμενα επειδη ημουν αρχικα να παιξω να μη παιξω , δεν μπορω να συνεχισω αλλο για καποιους λογους στο συγκεκριμενο παιχνιδι.Ευχαριστω πολυ για τους μεχρι τωρα γυρουςΣυγκεντρωτικά αποτελέσματα +/- Παίκτης∑Γ01Γ02Γ03Γ04Γ05Γ06Γ07Γ08Γ09Γ10Γ11Γ121 JEN51310777125159452 +1 TRI413491018483963 -1 LIL4011041045876594 +1 NOM34488768443535 -1 MIC335501187455386 DRH33138747284637 +1 STR32777698123778 -1 JUD318115564744569 +5 MRH3154491364210210 -1 MAX307734646776511 +1 LOV292647629507312 -1 GIL290832297236513 -3 GBO287449440634614 +2 JIM269663865138715 +1 AGE247404035676516 -1 ERA230532770582217 -4 SIS21789562547x18 +2 NOV198141444794719 -1 FER1973031417322= CON197553256203421 +1 OZO174192458205322 -1 EMM159173246471723 GAB1351536213033 5
NovaLacertae Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Μπράβο Mrs. Hyde για την πρωτιά, να που έφτασε η στιγμή να κοιτάξεις και εσύ από εκεί ψηλά! 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα