Προς το περιεχόμενο

Insomnia Forumvision #1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ή μπορείτε να κάνετε αυτό που κάνω εγώ, μόλις βγαίνουν τα αποτελέσματα τα τυπώνω μαζί με τα σχόλια και τα κάνω ταπετσαρία.

a510f046d8096d32b2345fbc52653154.jpg.d2bc8349f5fd7bc7e2468439f2e374b1.jpg

• Απαντ. 1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mic2mic είπε

Ή μπορείτε να κάνετε αυτό που κάνω εγώ, μόλις βγαίνουν τα αποτελέσματα τα τυπώνω μαζί με τα σχόλια και τα κάνω ταπετσαρία.

Μια ιδέα που δε χρησιμοποιεί τεχνολογίες αιχμής όπως οι ταπετσαρίες είναι να σκαλίζουμε τα στατιστικά σε κίονες στην κεντρική πλατεία και να πηγαίνει όποιος θέλει να τα δει. Μια άλλη είναι να είναι υπάρχει μια web εφαρμογή, κάτι αντίστοιχο με αυτό που έστησες στο github, που να φορτώνει τη βάση με τα κομμάτια, τους βαθμούς κτλ και στη συνέχεια να γίνεται η επεξεργασία για τα στατιστικά, να δημιουργούνται διάφορα views κτλ. Τελευταία χρησιμοποιώ αρκετά το streamlit. Χρησιμοποιεί python και μπορείς να φορτώσεις οποιαδήποτε βιβλιοθήκη. Είναι πολύ εύχρηστο, δωρεάν και με ελάχιστες γραμμές κώδικα μπορείς να έχεις ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα. Ο τελικός χρήστης θα χρησιμοποιεί ένα link, ο κώδικας θα είναι στο github, οι servers δωρεάν από το streamlit.

Δεν ξέρω πως έχεις στήσει τη βάση σου, αν είναι κάτι τύπου mysql ή απλά κάποιοι πίνακες σε csv, xml, json κτλ. Οτιδήποτε από αυτά θα είναι πολύ εύκολο να το διαβάσει η python που χρησιμοποιεί το streamlit. Αν έχεις κι άλλες ιδέες για τα στατιστικά κτλ ή θέλεις βοήθεια σε ότι στήνεις μου λες (πάρε τηλ)

• Like 2
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, drh είπε

Μια ιδέα που δε χρησιμοποιεί τεχνολογίες αιχμής όπως οι ταπετσαρίες είναι να σκαλίζουμε τα στατιστικά σε κίονες στην κεντρική πλατεία και να πηγαίνει όποιος θέλει να τα δει. Μια άλλη είναι να είναι υπάρχει μια web εφαρμογή, κάτι αντίστοιχο με αυτό που έστησες στο github, που να φορτώνει τη βάση με τα κομμάτια, τους βαθμούς κτλ και στη συνέχεια να γίνεται η επεξεργασία για τα στατιστικά, να δημιουργούνται διάφορα views κτλ. Τελευταία χρησιμοποιώ αρκετά το streamlit. Χρησιμοποιεί python και μπορείς να φορτώσεις οποιαδήποτε βιβλιοθήκη. Είναι πολύ εύχρηστο, δωρεάν και με ελάχιστες γραμμές κώδικα μπορείς να έχεις ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα. Ο τελικός χρήστης θα χρησιμοποιεί ένα link, ο κώδικας θα είναι στο github, οι servers δωρεάν από το streamlit.

Δεν ξέρω πως έχεις στήσει τη βάση σου, αν είναι κάτι τύπου mysql ή απλά κάποιοι πίνακες σε csv, xml, json κτλ. Οτιδήποτε από αυτά θα είναι πολύ εύκολο να το διαβάσει η python που χρησιμοποιεί το streamlit. Αν έχεις κι άλλες ιδέες για τα στατιστικά κτλ ή θέλεις βοήθεια σε ότι στήνεις μου λες (πάρε τηλ)

Προς το παρόν η βάση είναι σε Google Sheets, μπορεί αργότερα να κάνω κάτι σε mySQL/PHP ή NoSQL/Node.js. Ή μπορεί και ένα δικό μου format, τα δεδομένα είναι απλά και λίγα οπότε ίσως ένα custom format να είναι καλύτερο.

Τί παραπάνω θα προσφέρει το streamlit από το να προσθέσω τα στατιστικά στη σελίδα του παιχνιδιού κάτω από τον πίνακα με τις βαθμολογίες; Ήδη εμφανίζονται με παρόμοιο τρόπο στη σελίδα του moderator, οπότε είναι ελάχιστη δουλειά να τα βάλω και στη σελίδα των παικτών.

Γενικά προτιμώ όσο το δυνατόν λιγότερα dependencies. Απλή javascript προς το παρόν χωρίς ούτε jQuery ούτε τίποτα παρόμοιο.

• Like 2
Δημοσ.
12 ώρες πριν, lovesucks είπε

Και συ του το ανταπέδωσες με 0,2,7...σύνολο 9....😊

Στο δεύτερο παιχνίδι, ένας συμπαίκτης έδινε συνεχώς μεγάλους βαθμούς σε δύο συμπαίκτριες. 'Ετσι, άρχισε το δούλεμα από τους υπόλοιπους. Γελάγαμε για μέρες και ήταν το μόνο θέμα συζήτησης, γιατί ήταν "ζουμερό". Η κορύφωση του δράματος έγινε όταν του είπαν πως είναι ο ευνούχος τους. Ακόμα γελάμε!:lol:

8 ώρες πριν, triplex1 είπε

Εσυ περιμενε τον λογαριασμο στο τελος.

Στο τελος λενε ξυριζουν τον γαμπρό

Ε, καλά! Φτιάξε τιμοκατάλογο και βάλε την να πληρώσει τους βαθμούς που της δίνεις.:P

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, nomainline είπε

Στο δεύτερο παιχνίδι, ένας συμπαίκτης έδινε συνεχώς μεγάλους βαθμούς σε δύο συμπαίκτριες. 'Ετσι, άρχισε το δούλεμα από τους υπόλοιπους. Γελάγαμε για μέρες και ήταν το μόνο θέμα συζήτησης, γιατί ήταν "ζουμερό". Η κορύφωση του δράματος έγινε όταν του είπαν πως είναι ο ευνούχος τους. Ακόμα γελάμε!:lol:

Ε, καλά! Φτιάξε τιμοκατάλογο και βάλε την να πληρώσει τους βαθμούς που της δίνεις.:P

εχω τεφτερι και σημειωνω , μη στεναχωριεσαι , το κλαμα στο τελος θα πεσει

Επισκέπτης
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, nomainline είπε

Ε, όχι και γυναίκα ο Κόναν, κοτζάμου βάρβαρος, κατακτητής. 

Είπα να μην πω πάλι δίμετρος και γίνω προβλέψιμη. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Mrs. Hyde είπε

Ε, όχι και γυναίκα ο Κόναν, κοτζάμου βάρβαρος, κατακτητής. 

Είπα να μην πω πάλι δίμετρος και γίνω προβλέψιμη. 

μπορει να ειναι βαρβάρα δεν το ξερεις......

Επισκέπτης
Δημοσ.

Τέτοιο νικ μυρίζει τέστο από μακριά, triplex. 😛

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mic2mic είπε

Προς το παρόν η βάση είναι σε Google Sheets, μπορεί αργότερα να κάνω κάτι σε mySQL/PHP ή NoSQL/Node.js. Ή μπορεί και ένα δικό μου format, τα δεδομένα είναι απλά και λίγα οπότε ίσως ένα custom format να είναι καλύτερο.

Τί παραπάνω θα προσφέρει το streamlit από το να προσθέσω τα στατιστικά στη σελίδα του παιχνιδιού κάτω από τον πίνακα με τις βαθμολογίες; Ήδη εμφανίζονται με παρόμοιο τρόπο στη σελίδα του moderator, οπότε είναι ελάχιστη δουλειά να τα βάλω και στη σελίδα των παικτών.

Γενικά προτιμώ όσο το δυνατόν λιγότερα dependencies. Απλή javascript προς το παρόν χωρίς ούτε jQuery ούτε τίποτα παρόμοιο.

Στην τελική τίποτα παραπάνω και συμφωνώ ότι όσο λιγότερες σελίδες, τόσο καλύτερο.

Εκεί που μπορεί να βοηθήσει η python είναι ότι έχει έτοιμες βιβλιοθήκες με τις οποίες η επεξεργασία των δεδομένων είναι απίστευτα εύκολη και γρήγορη. Φορτώνεις δηλαδή τον πίνακα σε ένα pandas dataframe και μετά οποιοδήποτε query ή φίλτρο, ακόμα και αρκετά σύνθετες διεργασίες είναι υπόθεση πολύ λίγων γραμμών κώδικα...συχνά μίας. Το ίδιο και για διαγράμματα. Το streamilt τα υποστηρίζει αυτά και σου δίνει το γρηγορότερο gui που έχω δει και με αρκετά καλή αισθητική.

Πάντως, σίγουρα το παιχνίδι δε χρειάζεται κάτι περισσότερο. Αυτό που έχεις ετοιμάσει είναι μια χαρά και λειτουργεί, οπότε όπως σοφά λένε στα μαλαγιαλαμέζικα: ഇത് പ്രവർത്തിക്കുന്നുവെങ്കിൽ, അത് പരിഹരിക്കരുത്. Οτιδήποτε παραπάνω είναι είτε για παιχνίδι, είτε για εφετζιλίκι. Περισσότερο το έγραψα, αν έχεις κάτι που σε δυσκόλευε με τη javascript και ήθελες βοήθεια. Έχει τα καλά της η javascript, τρέχει στον browser και δε χρειάζεσαι τίποτα παραπάνω...αλλά έχει πολύ άσχημο κώδικα και όταν κάτι μεγαλώνει αρχίζει και γίνεται δύσχρηστη.

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Mrs. Hyde είπε

Τέτοιο νικ μυρίζει τέστο από μακριά, triplex. 😛

Έτσι, αλλά έχω 3 παιδιά και ο @mic2mic είχε κάτι έρευνες ανησυχητικές. Γίνεται συνήθεια βλέπω να αλλάζουμε φύλα, εγώ είχα κάνει την αρχή.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Conan2046 είπε

Έτσι, αλλά έχω 3 παιδιά και ο @mic2mic είχε κάτι έρευνες ανησυχητικές. Γίνεται συνήθεια βλέπω να αλλάζουμε φύλα, εγώ είχα κάνει την αρχή.

Αν αλλαξεις καντο Σούζυ ειναι πιο εμπορικό 😀

Δημοσ.

Τελικά είπα να παίξω λίγο με τον πίνακα με όλα τα κομμάτια των προηγούμενων παιχνιδιών

Ρίξτε μια ματιά εδώ

• Like 4
Δημοσ.
Στις 10/6/2022 στις 1:10 ΠΜ, mic2mic είπε

Ναι, αλλά θα τα βάλω μετά τον 6ο τελικά. Τρεις γύροι είναι λίγοι για συμπεράσματα.

Ωραια τοτε αφου δε βγαζεις εσυ θα βγαλω εγω τα δικα μου. Εχουμε και λεμε λοιπον:

Στους πρωτους 3 γυρους το βραβειο "Χρυσο Αυτι" παιρνει ο.... ΝΟΜ με συνολικα να εχει δωσει μολις 8 μηδενικα στα 10 πρωτα τραγουδια των 3 πρωτων γυρων!

Το βραβειο των αμουσων το μοιραζονται οι ERA και JUD οι οποιοι εχουν δωσει εκαστος 16 μηδενικα στις πρωτες δεκαδες.
Σχετικα κοντα οι DRH και MIC με 14 κουλουρια να εχουν δωσει στο συνολο.

Αναλυτικα: (συνολικα μηδενικα στα 10 πρωτα τραγουδια των 3 γυρων)

NOM     8
GIL     9
OZO     9
JIM     10
MAX     10
MRH     10
NOV     10
SIS     10
AGE     11
FER     11
STR     11
GAB     12
JEN     12
LIL     12
LOV     12
TRI    12
CON     13
EMM     13
GBO     13
DRH     14
MIC     14
ERA     16
JUD     16

• Like 2
  • Confused 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Θα με βρίσετε τώρα εάν πω "ε, όχι και άντρας η nomainline, δυο μέτρα γυναικάρα";;; 🤣

Θα σταθώ στη @nomainline. Από την μικρή μας γνωριμία, έχω να πω πως αποπνέεις κάτι elegant, ευγενικό και μια ήρεμη δύναμη. Μ' αρέσεις. 

Εντάξει. Το είπα. Συνεχίστε ό,τι κάνατε. 😋😅

Δημοσ.

Ωχ παιδια sorry, δεν το εκανα - κανω επιτηδες! Σε πολλα nick δεν ειναι εμφανες!

Ασε που μπερδευω τους NOM-NOV-LOV !  Σαν το veni vidi vici ακουγονται!

Παντως βλεπω οι κλικες-γνωριμιες καλα κρατανε!! Παντου μεσον θελει!

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...