Προς το περιεχόμενο

Insomnia Forumvision #1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, MaXmaD είπε

μαζι με το αυτι, googlαρε και το αβγο!

Και το τρένο....και το ρεβύθι....και τον κόκκορα...και την μπίρα......και το στύβω...

Απλοποίηση της γραμματικής...μάλλον γέρασα...χαχαχαχαχα

Πάντως έχει μπει ένα απο τα αγαπημένα μου κομμάτια....και πραγματικά λυπάμαι που δεν το βαλα εγώ....είναι που θέλω να βάζω αντισυμβατικά με μενα τρομάρα μου...για μηδέν με κόβω σε αυτόν τον γύρο....

• Απαντ. 1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Πάντως εγώ το πήρα απόφαση....από τον επόμενο γύρο θ "αρχίσω να σερβίρω "σουπίτσες"......αυτές θέλετε τελικά....

Και το ωραίο ποιο είναι....Τα περιφρονείτε τα γνωστά εδώ στα σχόλια αλλά τα βάζετε όμως στο παιχνίδι..Παίζετε ύπουλα....🤨🤨🤨🤨

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, lovesucks είπε

Καλά.....δεν σας βάζω όλους στο ίδιο καζάνι....Υπάρχουν και εξαιρέσεις...(μία απ"αυτές εγω..😂😂)

Απόρια....ορθογραφικά σωστό ποιο είναι??αφτί ή αυτί???

Εγώ το γραψα αφτί.....εσύ αυτί....χμμμμμ     

Απορίες που χω και γω μεσημεριάτικα...Θα το googlάρω....😆😆😆😆

Εμείς παλιά γράφαμε αυγό, αυτί. Με τις αλλαγές που έχουν γίνει πιο σωστά θεωρούνται τα αβγό, αφτί. Ξέρω πάντως ότι δε θεωρείται λάθος το να τα γράφουμε με τον παλιότερο τύπο. Βέβαια οι απόψεις διίστανται.

Σύμφωνα πάντως με τον Μπαμπινιώτη σωστά είναι τα: αβγό, αφτί.

Εμένα πάντως μου βγαίνει ο παλιός τύπος. Αυτά. (ή μήπως αφτά; 😜 )

Επεξ/σία από Ferelpis
  • Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ferelpis είπε

Εμείς παλιά γράφαμε αυγό, αυτί. Με τις αλλαγές που έχουν γίνει πιο σωστά θεωρούνται τα αβγό, αφτί. Ξέρω πάντως ότι δε θεωρείται λάθος το να τα γράφουμε με τον παλιότερο τύπο. Βέβαια οι απόψεις διίστανται.

Σύμφωνα πάντως με τον Μπαμπινιώτη σωστά είναι τα: αβγό, αφτί.

Εμένα πάντως μου βγαίνει ο παλιός τύπος. Αυτά.

Α εγώ δλδ πάω με τον Μπαμπινιώτη.....χαχαχαχα

Πάντως πριν κανα δυο χρόνια έμαθα πως η "μπύρα" τελικά είναι "μπίρα" και αυτό γιατί λεει πατάει στο ιταλικό "birra"...

Αυτά και από μένα...🙂🙂🙂

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, lovesucks είπε

Α εγώ δλδ πάω με τον Μπαμπινιώτη.....χαχαχαχα

Πάντως πριν κανα δυο χρόνια έμαθα πως η "μπύρα" τελικά είναι "μπίρα" και αυτό γιατί λεει πατάει στο ιταλικό "birra"...

Αυτά και από μένα...🙂🙂🙂

Όταν η λέξη είναι ξένη, είναι πάντα -ι-, πάντα -ο-, πάντα ε. (...και φυσικά πάντα το α με άλφα!).

Επεξ/σία από Ferelpis
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Εγώ πάντως, γέρασα πολύ και τα γράφω με τον παλιό τρόπο...μπύρα, αυγό, τραίνο (και οι Άγγλοι έτσι το γράφουν: train). Στη μόνη λέξη που συμβιβάστηκα είναι το κτήριο. 'Αργησα να το συνηθίσω βέβαια αλλά μου φάνηκε λογικό αυτό που είπε ο Μπαμπινιώτης ότι "προέρχεται από την κτήση και όχι το κτίζω". Τώρα που το ξανασκέφτομαι όμως, μου φαίνεται πιό λογικό να προέρχεται από το "κτίζω" και μεταξύ μας....αμφισβητώ τις προθέσεις του Μπαμπινιώτη. Πιστεύω πως θέλει να παραποιήσει τη γλώσσα, εκτελώντας εντολές έξωθεν.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, nomainline είπε

Εγώ πάντως, γέρασα πολύ και τα γράφω με τον παλιό τρόπο...μπύρα, αυγό, τραίνο (και οι Άγγλοι έτσι το γράφουν: train). Στη μόνη λέξη που συμβιβάστηκα είναι το κτήριο. 'Αργησα να το συνηθίσω βέβαια αλλά μου φάνηκε λογικό αυτό που είπε ο Μπαμπινιώτης ότι "προέρχεται από την κτήση και όχι το κτίζω". Τώρα που το ξανασκέφτομαι όμως, μου φαίνεται πιό λογικό να προέρχεται από το "κτίζω" και μεταξύ μας....αμφισβητώ τις προθέσεις του Μπαμπινιώτη. Πιστεύω πως θέλει να παραποιήσει τη γλώσσα, εκτελώντας εντολές έξωθεν.

Αν δεις  γραπτά μου θα πεις διχασμένη προσωπικότητα....

Τα χω γράψει στο ίδιο κείμενο με διαφορετικό τρόπο....Αβγό και μετά από λίγο αυγό......Δλδ η σύγχυση(νοητική διαταραχή) χτυπάει κόκκινο....😝😝😝😝

Επεξ/σία από lovesucks
  • Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, lovesucks είπε

Καλά.....δεν σας βάζω όλους στο ίδιο καζάνι....Υπάρχουν και εξαιρέσεις...(μία απ"αυτές εγω..😂😂)

Απόρια....ορθογραφικά σωστό ποιο είναι??αφτί ή αυτί???

Εγώ το γραψα αφτί.....εσύ αυτί....χμμμμμ     

Απορίες που χω και γω μεσημεριάτικα...Θα το googlάρω....😆😆😆😆

Αυτη γραφεται , οπως λεμε αυτη φταιει για ολα

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, triplex1 είπε

Αυτη γραφεται , οπως λεμε αυτη φταιει για ολα

Χαχαχαχαχαχαχαχα...έκλαψα...

Μου ρθε αυτό στο μυαλό...Λόλα κ αυτή....χαχαχαχαχαχα

• Like 4
Δημοσ.
5 ώρες πριν, MaXmaD είπε

Για να ειναι ψαγμενο δεν αρκει να εχει 300 views στο youtube! Πρεπει να ειναι και καλο! Αλλιως καποιος λογος υπαρχει που δεν το ακουνε!!

Σωστό! Και αντιστρόφως, για να έχει 83 μύρια views ο Sin Boy κάτι σημαίνει. Κάποιος λόγος υπάρχει που το ακούνε! Δηλαδή 83 εκατομμύρια νοματαίοι είναι ηλίθιοι κι εμείς είμαστε οι έξυπνοι που τον βγάλαμε τελευταίο; Εεεεεε;;;;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, MaXmaD είπε

τωρα που ειπες τραινο...

τι εξώφυλλο είναι τούτο;;; τον έχω το δίσκο

Andy Taylor – Thunder (1987, Vinyl) - Discogs

5 ώρες πριν, lovesucks είπε

Πάντως εγώ το πήρα απόφαση....από τον επόμενο γύρο θ "αρχίσω να σερβίρω "σουπίτσες"......αυτές θέλετε τελικά....

Και το ωραίο ποιο είναι....Τα περιφρονείτε τα γνωστά εδώ στα σχόλια αλλά τα βάζετε όμως στο παιχνίδι..Παίζετε ύπουλα....🤨🤨🤨🤨

The winner takes it all...ααα....μπαααα!

Επεξ/σία από drh
  • Like 5
Δημοσ.

Θα ήθελα να εκφράσω την απόψή μου σχετικά  με τα "ψαγμένα" τραγούδια. Εμένα προσωπικά, ο χαρακτηρισμός "ψαγμένο" κομμάτι με εκνευρίζει αφάντα. Τι είναι το ψαγμένο? Έχει κανείς προσδιορίσει τον ορισμό του? Ή πετάμε έτσι ενα "ψαγμένο" για να φανούμε "ψαγμένοι"? 

Δέχομαι ότι υπάρχουν ακούσματα που δεν είναι εύκολα, με την έννοια, για παράδειγμα, ότι μπορεί να μην είναι μελωδικά  αλλά οι στίχοι να προβληματίζουν τον ακροατή. Αυτό είναι ψαγμένο? Μπορει ναι. Για όσους ταυτίζονται. Για άλλους μπορεί να είναι ένα μάτσο χάλια. 

Υπάρχουν κομμάτια που χαρακτηρίζονται μουσικά, ενώ στην ουσία δεν είναι. Είναι κάτι ήχητικά συνοθυλεύματα και θεωρούνται "σούπερ ψαγμένα". Το αντίστοιχο στη ζωγραφική που κάποιος παίρνει χρώμα στο πινέλο, αρχίζει και το πετάει και ότι βγει ... Τέχνη!!! Θα τρίζουν τα κοκαλα τον πραγματικών καλλιτεχνών! (προσωπική απόψη)

Το παρακάτω είναι ψαγμένο? Eίναι τέχνη?

Με λίγα λόγια η προσωπική μου άποψη, γιατί αυτός ήταν ο σκοπός της ανάρτησής μου, είναι να απολαμβάνουμε αυτό που πραγματικά μας αγγίζει. 

Πολλοί άνθρωποι αναζητούν το παράξενο, το αλλόκοτο, το διαφορετικό που μπορεί να είναι τελείως κακόηχο. Δεν ξέρω αν αυτο είναι ένα είδος διαμαρτυρίας, ή αντίδρασης σε αυτό που θεωρείται κοινότυπο. Εάν το απολαμβάνουν είμαι μαζί τους! Πόσοι όμως είναι το real thing και ποσοι fake?

Για μένα το τραγούδι το σιν μπου π.χ. είναι το απολυτο σκουπίδι!!!! Αντε να το πει κανείς αυτό στου υποστηρικτές του!😂

• Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 hours ago, mic2mic said:

Σωστό! Και αντιστρόφως, για να έχει 83 μύρια views ο Sin Boy κάτι σημαίνει. Κάποιος λόγος υπάρχει που το ακούνε! Δηλαδή 83 εκατομμύρια νοματαίοι είναι ηλίθιοι κι εμείς είμαστε οι έξυπνοι που τον βγάλαμε τελευταίο; Εεεεεε;;;;;

τα περισσοτερα videos που εχουν μυρια views ειναι video που ο κοσμος βλεπει για να περασει την ωρα του.κανεις δεν θελει να σκεφτει ή να κερδισει κατι.μυρια views στο tik tok για οτι βλακεια υπαρχει.ο κοσμος σε μεγαλο ποσοστο θελει ^σκουπιδιa^ για να ξεδωσει οποτε το ψαγμενο ειναι σχετικο και υποκειμενικο. ειναι σαν μια ταινια.με το που χωσεις λιγο πονηρο μεσα μυρια views. o κοσμος θελει να νιωσει οτι ειναι in οποτε ναι πρεπει να ξερει τον καθε sin boy..τα ιδια καναμε και εμεις στα 15 μας για να νιωσουμε οτι ξεχωριζουμε.  δεν θα πω οτι ειναι χαζοι γιατι ο καθενας ειναι επιλογη του τι θα ακουει.αλλα στο τελος ακουει αυτο που θελει?  οποτε το τι αρεσει στον καθενα ειναι επιλογη του αλλα μην θεοποιουν καποιους

παντου αυτο γινεται.μεχρι και τα nft. καποιος εφτιαξε κατι εβγαλε μυρια απο αερα και τα μαθαν ολοι.

ο αλλος στο utube εκοβε αντικειμενα με πυρομενο μαχαιρι.μυρια views.  πρεσσες τονων .μυρια views. αν βγει κανα  video που να εξηγει τιποτα σοβαρο ουτε 1m view.

45 minutes ago, JennyP said:

Θα ήθελα να εκφράσω την απόψή μου σχετικά  με τα "ψαγμένα" τραγούδια. Εμένα προσωπικά, ο χαρακτηρισμός "ψαγμένο" κομμάτι με εκνευρίζει αφάντα. Τι είναι το ψαγμένο? Έχει κανείς προσδιορίσει τον ορισμό του? Ή πετάμε έτσι ενα "ψαγμένο" για να φανούμε "ψαγμένοι"? 

Δέχομαι ότι υπάρχουν ακούσματα που δεν είναι εύκολα, με την έννοια, για παράδειγμα, ότι μπορεί να μην είναι μελωδικά  αλλά οι στίχοι να προβληματίζουν τον ακροατή. Αυτό είναι ψαγμένο? Μπορει ναι. Για όσους ταυτίζονται. Για άλλους μπορεί να είναι ένα μάτσο χάλια. 

Υπάρχουν κομμάτια που χαρακτηρίζονται μουσικά, ενώ στην ουσία δεν είναι. Είναι κάτι ήχητικά συνοθυλεύματα και θεωρούνται "σούπερ ψαγμένα". Το αντίστοιχο στη ζωγραφική που κάποιος παίρνει χρώμα στο πινέλο, αρχίζει και το πετάει και ότι βγει ... Τέχνη!!! Θα τρίζουν τα κοκαλα τον πραγματικών καλλιτεχνών! (προσωπική απόψη)

Το παρακάτω είναι ψαγμένο? Eίναι τέχνη?

Με λίγα λόγια η προσωπική μου άποψη, γιατί αυτός ήταν ο σκοπός της ανάρτησής μου, είναι να απολαμβάνουμε αυτό που πραγματικά μας αγγίζει. 

Πολλοί άνθρωποι αναζητούν το παράξενο, το αλλόκοτο, το διαφορετικό που μπορεί να είναι τελείως κακόηχο. Δεν ξέρω αν αυτο είναι ένα είδος διαμαρτυρίας, ή αντίδρασης σε αυτό που θεωρείται κοινότυπο. Εάν το απολαμβάνουν είμαι μαζί τους! Πόσοι όμως είναι το real thing και ποσοι fake?

Για μένα το τραγούδι το σιν μπου π.χ. είναι το απολυτο σκουπίδι!!!! Αντε να το πει κανείς αυτό στου υποστηρικτές του!😂

με μια προταση.ολα ειναι υποκειμενικα. και πολλα τα προσταζει η μοδα. αυτο τα λεει ολα που ειπες

Εάν το απολαμβάνουν είμαι μαζί τους! Πόσοι όμως είναι το real thing και ποσοι fake?

• Like 3
  • Thanks 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...