dpolal Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Έχουμε μία γραμμή ADSL σε εξοχική κατοικία σε περιοχή με συχνές διακοπές και κακής ποιότητας δίκτυο. Όταν κόβεται το ίντερνετ συνδέω ένα κινητό τηλέφωνο σε φορητό Η/Υ με καλώδιο για να πέρνω σήμα μέσω 4G, το κινητό έχει unlimited πρόγραμμα και πιάνει καλά σήμα οπότε δεν έχω θέμα και είναι κυρίως για email και παρόμοιες δουλειές. Μπορώ με κάποιο τρόπο να περνάω το σήμα και σε έναν σταθερό υπολογιστή μέσω ethernet;;; Δηλαδή αν το λάπτοπ συνδεθεί με καλώδιο ethernet στο modem router μπορεί μετά να μοιράσει το ίντερνετ του στο δίκτυο προκειμένου να πέρνει και ο υπολογιστής ;; Επεξ/σία 14 Μαΐου 2022 από dpolal
andreas1gr Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 4 λεπτά πριν, dpolal είπε Έχουμε μία γραμμή ADSL σε εξοχική κατοικία σε περιοχή με συχνές διακοπές και κακής ποιότητας δίκτυο. Όταν κόβεται το ίντερνετ συνδέω ένα κινητό τηλέφωνο σε φορητό Η/Υ με καλώδιο για να πέρνω σήμα μέσω 4G, το κινητό έχει unlimited πρόγραμμα και πιάνει καλά σήμα οπότε δεν έχω θέμα και είναι κυρίως για email και παρόμοιες δουλειές. Μπορώ με κάποιο τρόπο να περνάω το σήμα και σε έναν σταθερό υπολογιστή μέσω ethernet;;; Δηλαδή αν το λάπτοπ συνδεθεί με καλώδιο ethernet στο modem router μπορεί μετά να μοιράσει το ίντερνετ του στο δίκτυο προκειμένου να πέρνει και ο υπολογιστής ;; Γιατί δεν κάνεις το τηλ Hotspot και να πάρουν όλοι wifi; 1
dpolal Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, andreas1gr είπε Γιατί δεν κάνεις το τηλ Hotspot και να πάρουν όλοι wifi; Το σπίτι είναι μεγάλη μεζονέτα σε επίπεδα και δεν βολεύει ιδιαίτερα η θέση που βρίσκονται οι υπολογιστές. Αν κάνω hotspot το κινητό και το συνδέσω στο ρουτερ θα παίξει λες ;; Επεξ/σία 14 Μαΐου 2022 από dpolal
andreas1gr Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 33 λεπτά πριν, dpolal είπε Το σπίτι είναι μεγάλη μεζονέτα σε επίπεδα και δεν βολεύει ιδιαίτερα η θέση που βρίσκονται οι υπολογιστές. Αν κάνω hotspot το κινητό και το συνδέσω στο ρουτερ θα παίξει λες ;; Εγώ σε αντίστοιχη περίπτωση μεζονέτας όπου 4G έπιανε μόνο στον πάνω όροφο, έβαλα και ένα extender και μοίρασα το wifi του κινητού παντού... https://www.skroutz.gr/s/22120854/TP-LINK-RE200-v4-WiFi-Extender-Dual-Band-2-4-5GHz-750Mbps.html
dpolal Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 1 ώρα πριν, andreas1gr είπε Εγώ σε αντίστοιχη περίπτωση μεζονέτας όπου 4G έπιανε μόνο στον πάνω όροφο, έβαλα και ένα extender και μοίρασα το wifi του κινητού παντού... https://www.skroutz.gr/s/22120854/TP-LINK-RE200-v4-WiFi-Extender-Dual-Band-2-4-5GHz-750Mbps.html Δεν βολεύει έτσι και δεν μπορώ να μπλέξω με επιπλέον συσκευές δυστυχώς.
jkoukos Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 Μπορείς να κάνεις Bridge τις 2 συνδέσεις (USB και LAN) στο Laptop και να συνδέσεις μετά σε αυτό με καλώδιο δικτύου τον υπολογιστή. Το έχω κάνει σε Linux που χρησιμοποιώ, αλλά δεν γνωρίζω αν γίνεται σε Windows. Βρήκα έναν σχετικό οδηγό που κάνει Bridge το WLAN με το LAN. Δοκίμασέ το με επιλογή της USB σύνδεσης που δημιουργείται με το Tethering, στη θέση του WLAN. Μπορείς επίσης αντί του υπολογιστή να συνδέσεις το DSL Router που έχεις. Ωστόσο θα πρέπει να το ρυθμίσεις ώστε να παίζει ως απλό Switch και Access Point κάτι που δεν γίνεται αυτόματα και θέλει εκείνη την στιγμή ρύθμιση και φυσικά μετά να το επαναφέρεις στην κανονική του λειτουργία. Για να μην κάνεις κάθε φορά τα ίδια, κρατάς πρώτα ένα Backup τις ρυθμίσεις που έχει ως DSL Router, κάνεις τις αλλαγές για λειτουργία Switch+AP και κάνεις και σε αυτές Backup (με διαφορετικό όνομα). Έτσι κάθε φορά απλά θα φορτώνεις το κατάλληλο αρχείο και σε λίγα δευτερόλεπτα θα δουλεύει στην κατάσταση που θέλεις. 1
dpolal Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 16 λεπτά πριν, jkoukos είπε Μπορείς να κάνεις Bridge τις 2 συνδέσεις (USB και LAN) στο Laptop και να συνδέσεις μετά σε αυτό με καλώδιο δικτύου τον υπολογιστή. Το έχω κάνει σε Linux που χρησιμοποιώ, αλλά δεν γνωρίζω αν γίνεται σε Windows. Βρήκα έναν σχετικό οδηγό που κάνει Bridge το WLAN με το LAN. Δοκίμασέ το με επιλογή της USB σύνδεσης που δημιουργείται με το Tethering, στη θέση του WLAN. Μπορείς επίσης αντί του υπολογιστή να συνδέσεις το DSL Router που έχεις. Ωστόσο θα πρέπει να το ρυθμίσεις ώστε να παίζει ως απλό Switch και Access Point κάτι που δεν γίνεται αυτόματα και θέλει εκείνη την στιγμή ρύθμιση και φυσικά μετά να το επαναφέρεις στην κανονική του λειτουργία. Για να μην κάνεις κάθε φορά τα ίδια, κρατάς πρώτα ένα Backup τις ρυθμίσεις που έχει ως DSL Router, κάνεις τις αλλαγές για λειτουργία Switch+AP και κάνεις και σε αυτές Backup (με διαφορετικό όνομα). Έτσι κάθε φορά απλά θα φορτώνεις το κατάλληλο αρχείο και σε λίγα δευτερόλεπτα θα δουλεύει στην κατάσταση που θέλεις. Ευχαριστώ, θα το δοκιμάσω έτσι και για να μην μπερδεύω το router με αλλαγή των ρυθμίσεων του θα το αποσυνδέω και θα τα ρίχνω πάνω σε ένα μικρό switch που έχω ήδη διαθέσιμο εκεί.
Ukforthemoment Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 Το συμβολαιο σου δεν σε αφήνει να βγάλεις και δευτερη σιμ με τον ίδιο αριθμό;Θα την βάλεις σε ένα μοντεμ ρουτερ και θα μοιράζει ιντερνετ.
dpolal Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 46 λεπτά πριν, jkoukos είπε Δεν θα συνδέονται όμως ασύρματες συσκευές. Δεν με πειράζει αυτό. 35 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Το συμβολαιο σου δεν σε αφήνει να βγάλεις και δευτερη σιμ με τον ίδιο αριθμό;Θα την βάλεις σε ένα μοντεμ ρουτερ και θα μοιράζει ιντερνετ. Δεν το έχω ψάξει αυτό αν υπάρχει σαν επιλογή αλλά θέλω να αποφύγω περαιτέρω έξοδα και να λύσω το πρόβλημα με ότι υπάρχει ήδη διαθέσιμο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα