Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είναι απλό, αν δεν θες να πας δεν πας. Μην πιεστείς, πόσο μάλλον για κάποιους που δεν τους ξέρεις. Η φίλη σου, αν είναι καλή φίλη θα καταλάβει. Η καλύτερη λύση για μένα είναι να πεις ότι έχεις διάβασμα για τις παρουσίασεις στο μεταπτυχιακό, (μην πεις οικονομικούς λόγους γιατί είχα  βρεθεί σε παρόμοια θέση με εσένα και μου έλεγαν ότι εμείς τη παρουσία σου θέλουμε...) και να το πεις από τώρα, όχι τελευταία στιγμή.

Επίσης, προσωπική μου άποψη, δεν υπάρχει χειρότερο μέρος να πας από βάπτιση... ειδικά αν δεν έχεις εσύ παιδιά ή και αν είσαι single....

Δημοσ.
2 ώρες πριν, wesker είπε

Συμφωνώ μαζί σου εν μέρη για θρησκευτικά μυστήρια, αλλά αν είναι γάμος/βάφτιση κάποιου κοντινού σου προσώπου, τότε κάνεις την καρδιά σου πέτρα και πάς, είτε τα πιστεύεις είτε όχι.

Τώρα για το δώρο, θα πήγαινες ποτέ σε γεννέθλια χωρίς να κρατάς κάτι στο χέρι; Το ίδιο είναι και ο γάμος/βάφτιση.

Αν και πλεον όλοι ανοιγουν τραπεζικό λογαριασμό και βάζει λεφτά ο κόσμος ώς δώρο (και εμείς με την γυναίκα μου αυτό κάναμε).

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τι συζητάμε. Αν κάποιος δεν θέλει/δεν μπορεί να παρευρεθεί κάπου, γιατι πρεπει να χρυσώνει το χάπι και να βρίσκει ευφάνταστες δικαιολογίες για να το αποφύγει. Δεν μπορώ να έρθω, παραθέτεις με ειλικρίνεια και τους λόγους και τέλος. Αν ο άλλος το δεχτεί καλώς. Αν δεν το δεχτεί δικό του το πρόβλημα. Στην τελική δεν είναι η βάφτιση δικών σου ανθρώπων.

Ποτε μου δεν έχω κάνει δώρο σε γιορτές γενέθλια κτλ, βέβαια όσοι με καλούσαν ήταν μόνο ο ξάδερφος μου και οι θειοι μου, με ήξεραν πως ήμουν από μικρός και δεν με παρεξηγούσαν, ούτε και αυτός ήταν των δώρων και των εθίμων οπότε δεν είχαμε θέματα με αυτά, μετά τα 30 άρχισα να πηγαίνω διαφορα φαγώσιμα πράγματα σε τραπέζια γιορτές και τα γνωστά, περισσότερο για μια μικρή ανταμοιβή για τον κόπο τους να πληρώσουν τα φαγητά και να κάνουν τις ετοιμασίες. Τώρα με γάμους βαφτίσια κτλ στο μέλλον, μόνο τρεις φίλους έχω και τον ξάδερφο μου που μπορεί να με καλέσουν, ε σε αυτούς δεν θα πω όχι. Η αδερφή του ενός φίλου με είχε καλέσει στον γάμο της πριν κάτι χρόνια, μου έδωσαν πρόσκληση και μου έστειλε μήνυμα και στο facebook, δεν πήγα τελικά γιατί μόνο ταλαιπωρία ήταν για μένα έπρεπε να κατέβω σε ένα χωριό στην Κρήτη. 

Δημοσ.
On 13/05/2022 at 23:20, Maria1514 said:

Καλησπέρα παιδιά.. Εδώ και λίγες μέρες με απασχολεί έντονα ένα θέμα και θα με ενδιέφερε να ακούσω τη γνώμη σας. Εν ολίγοις σε 2 εβδομάδες, μια φίλη μου γίνεται νονά και με έχει καλέσει στη βάφτιση. Το θέμα είναι πως αυτό τον καιρό είμαι πολύ δύσκολα οικονομικά, τόσο για να πάρω δώρο για την βάφτιση( ακόμα και αυτά τα λίγα λεφτά δεν δύναμαι να τα δώσω σε αυτή τη φάση), όσο και από άποψη χρόνου αφού είμαι στο μέσω μιας πιεστικής περιόδου με το μεταπτυχιακό μου, συγκεκριμένα την επομένη παρουσιάζω 2(!) εργασίες και άλλη μία σε 3 μέρες από εκείνη τη στιγμή. Επίσης είναι σε άλλη πόλη, κοντινή μεν( μια ώρα περίπου) αλλά και πάλι. Μεταφορικό μέσο δεν παίζει, άρα μόνο κτελ. Όλα καλά  μέχρι εδώ, δεν θα με πείραζε καθόλου να πιεστώ και οικονομικά και χρονικά για να μπορέσω να παραβρεθώ, αλλά σκέφτομαι ότι τους γονείς και το παιδί ούτε καν τους ξέρω συν ότι γενικά δεν είμαι των εκδηλώσεων.. Το θέμα είναι όμως πως όταν μου είχε αναφέρει το γεγονός της βάφτισης και το ότι με καλεί, της απάντησα ότι θα το προσπαθήσω να έρθω και έδειξε να παρεξηγείται (''Τι θα το προσπαθήσεις ρε συ, καλά, είναι δυνατόν να μην έρθεις?").. Τώρα βρίσκομαι σε δίλλημα, αφού ξέρω πως θα είναι δύσκολο να πάω και αν το κάνω τελικά θα είναι τελείως διεκπαιρεωτικά, από την άλλη αγχώνομαι μήπως καταλήξουμε να παρεξηγηθούμε, κάτι που το βρίσκω χαζό προσωπικά άλλα το φοβάμαι κιόλας. Εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου?

ατομο που θα παρεξηγηθει και δεν θα καταλαβει δεν ειναι φιλος,φιλη. ακομα χειροτερα να πας σε μια αγνωστη βαπτιση επειδη ειναι νονα η φιλη.ουτε ψεμματα ουτε covid. απλα δεν εχω χρονο δεν εχω λεφτα δεν ερχομαι. αν κοψει χαρη σου κανει.τζαμπα αγχωνεσαι εσυ.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Uptheirons είπε

Εχουμε και αυτους τους εξωτερικους καταναγκασμους και φτανουμε σε σημειο να επικαλουμαστε covid κτλ αντι να πουμε δεν μπορω ζοριζομαι. Και δεν θελω να ζοριστω. Οικονομικα, χρονικα κτλ. Παρε δωρο με 30 ευρω λετε. Λες και θα επαιρνε με 80 ευρω σε αγνωστη οικογενεια. Βρε δεν εχει η κοπελα. Ουτε τα 30 ουτε τα 15. Γιατι τα θελει για βενζινη ή για καρτα απεριοριστων ή για τροφιμα ή για ενα καφε. Απλα. Εχουμε γινει ενοχικοι. Και βαζω και τον εαυτο μου μεσα. Που εχω επικαλεστει δουλειες κτλ αντι να πω δεν εχω 50 ευρω να βγω σινεμα και μετα φαγητο κτλ. Τα θελω για σουπερ μαρκετ. Σε ατομα κοντινα. Αντιστοιχου οικονομικου βεληνεκους. Το γιατι δεν το ξερω αλλα το εχω κανει.

Ε οχι. Να μιλαμε ελευθερα εφοσον δεν προσβαλλουμε κανεναν. Κι οποιος δυσαρεστηθει και κοψει περα ωρα καλη στη πρυμνη του κι αερα στα πανια του.

Αυτο εφαρμοζω τα τελευταια χρονια.

Δεν εχουμε γίνει ενοχικοί, έχετε γίνει ενοχικοί. Προσωπικά ποτέ μου δεν έβαζα στην άρνηση μου τον παραγοντα θα παρεξηγηθεί κάποιος και θα μου κόψει την καλημέρα. Για καθε εναν που μου κόβει την καλημέρα, έχω άλλους δυο που γουστάρουν να μου πουν καλημέρα.

1 ώρα πριν, Stam123 είπε

Επίσης, προσωπική μου άποψη, δεν υπάρχει χειρότερο μέρος να πας από βάπτιση... ειδικά αν δεν έχεις εσύ παιδιά ή και αν είσαι single....

Ναι σιγά. Τι είδους κόμπλεξ είναι αυτά; Μην ζηλέψεις τα παιδιά κάποιου άλλου ή το οτι έχει σχέση;

1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε

Ποτε μου δεν έχω κάνει δώρο σε γιορτές γενέθλια κτλ, βέβαια όσοι με καλούσαν ήταν μόνο ο ξάδερφος μου και οι θειοι μου, με ήξεραν πως ήμουν από μικρός και δεν με παρεξηγούσαν, ούτε και αυτός ήταν των δώρων και των εθίμων οπότε δεν είχαμε θέματα με αυτά, μετά τα 30 άρχισα να πηγαίνω διαφορα φαγώσιμα πράγματα σε τραπέζια γιορτές και τα γνωστά, περισσότερο για μια μικρή ανταμοιβή για τον κόπο τους να πληρώσουν τα φαγητά και να κάνουν τις ετοιμασίες. Τώρα με γάμους βαφτίσια κτλ στο μέλλον, μόνο τρεις φίλους έχω και τον ξάδερφο μου που μπορεί να με καλέσουν, ε σε αυτούς δεν θα πω όχι. Η αδερφή του ενός φίλου με είχε καλέσει στον γάμο της πριν κάτι χρόνια, μου έδωσαν πρόσκληση και μου έστειλε μήνυμα και στο facebook, δεν πήγα τελικά γιατί μόνο ταλαιπωρία ήταν για μένα έπρεπε να κατέβω σε ένα χωριό στην Κρήτη. 

Δεν ειναι θέμα εθίμου, είναι θέμα οτι ειναι μιας μορφής έμπρακτου ευχαριστώ σε αυτον που σε προσκάλεσε. Ειδικά αν κάνεις ενα δώρο το οποίο έχει κάποια σημασία για αυτόν τον οποίο προορίζεται. Δώρο των 300€ μου έχει περάσει παντελώς αδιάφορο και την ίδια στιγμή έχω χαρεί με δώρο των 10€ γιατι ακριβώς αυτος που μου το προσφερε ήξερε οτι το συγκεκριμένο αντικειμενο μου θύμιζε πράγματα.

• Like 1
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, wesker είπε

Ναι σιγά. Τι είδους κόμπλεξ είναι αυτά; Μην ζηλέψεις τα παιδιά κάποιου άλλου ή το οτι έχει σχέση;

Γιατί πάντα υπάρχει πάντα κάποιος που τα βλέπει όλα σα ζήλια ή κόμπλεξ??? Έχεις βρεθεί ποτέ σε αντίστοιχη κατάσταση και το λες??? Δεν είπα ούτε ότι θα κρατάει "φανάρι" ούτε ότι θα το ζηλέψει. Η φάση σε τέτοιες εκδηλώσεις, για να σου δώσω να καταλάβεις, είναι σα κάτι φίλους που σε παίρνουν τηλέφωνο ενώ έχεις δουλειά και σε βάζουν να μιλήσεις με το μωρό, δηλαδή είναι ανούσιο και χρονοβόρο... 

• Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Stam123 είπε

Γιατί πάντα υπάρχει πάντα κάποιος που τα βλέπει όλα σα ζήλια ή κόμπλεξ??? Έχεις βρεθεί ποτέ σε αντίστοιχη κατάσταση και το λες??? Δεν είπα ούτε ότι θα κρατάει "φανάρι" ούτε ότι θα το ζηλέψει. Η φάση σε τέτοιες εκδηλώσεις, για να σου δώσω να καταλάβεις, είναι σα κάτι φίλους που σε παίρνουν τηλέφωνο ενώ έχεις δουλειά και σε βάζουν να μιλήσεις με το μωρό, δηλαδή είναι ανούσιο και χρονοβόρο... 

Δεν ξέρω ρωτάω. Ο τρόπος που το γράφεις όμως "...Επίσης, προσωπική μου άποψη, δεν υπάρχει χειρότερο μέρος να πας από βάπτιση... ειδικά αν δεν έχεις εσύ παιδιά ή και αν είσαι single.... " αυτό μου βγάζει. Εκτός αν άλλο γράφεις και άλλο εννοείς.

Δημοσ.

Νομίζω ότι είναι προφανές ότι δεν χρειάζεται να πας. Ασχετα με τα χρήματα. Στα βαφτίσια/υποχρεώσεις άλλων, τι δουλειά έχεις εσύ να πας; Οι γονείς του θα ρωτήσουν "ποια στον π.... είναι αυτή;". Και θα έχουν και δίκιο. Αν κάποιος καλέσει κάποιον, αυτοί είναι οι γονείς.

Αν είναι έτσι, φώναξε και εμάς να τσιμπήσουμε τίποτες. 😁

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, wesker είπε

αυτό μου βγάζει. Εκτός αν άλλο γράφεις και άλλο εννοείς

Προφανώς, το γράφω γενικά και αν ήθελε διευκρινήσεις το άτομο που έγραψε το θέμα θα γινόμουν πιο συγκεκριμένος. Στο κομμάτι που λέω για "single και χωρίς παιδιά", δεν έχει σχέση με ζήλια, κτλ. αλλά με το ότι θα γλυτώσει πιθανό πρήξιμο από φίλους και συγγενείς.

Επεξ/σία από Stam123
  • Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Stam123 είπε

Προφανώς, το γράφω γενικά και αν ήθελε διευκρινήσεις το άτομο που έγραψε το θέμα θα γινόμουν πιο συγκεκριμένος. Δεν έχει σχέση με ζήλια, κτλ. αλλά με το ότι θα γλυτώσει πιθανό πρήξιμο από φίλους και συγγενείς.

Το πρήξιμο και το καθε πρηξιμο σε ενοχλεί όσο το αφήνεις εσύ να σε ενοχλήσει. Εγώ σε οσους συγγενείς με ρωτάνε ποτε θα κανω παιδιά τους απαντάω απλά οτι απο την στιγμή που κανω καλό σέξ το παιδί περισεύει. Κάτι τέτοιο είναι αρκετό ειδικά σε κάτι θειάδες να το βουλώσουν once and for all.

Όταν παλιά με ρωτούσαν κατι συγγενείς πότε θα φάνε απο εμένα κουφετάκια, τους απαντούσα οτι πρωτα θα απολαύσω τα δικά σου κολυβάκια και μετά τα κουφέτα. Το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς το ίδιο. Δεν ξαναρώτησαν ποτε.

8 λεπτά πριν, jpaokx είπε

Νομίζω ότι είναι προφανές ότι δεν χρειάζεται να πας. Ασχετα με τα χρήματα. Στα βαφτίσια/υποχρεώσεις άλλων, τι δουλειά έχεις εσύ να πας; Οι γονείς του θα ρωτήσουν "ποια στον π.... είναι αυτή;". Και θα έχουν και δίκιο. Αν κάποιος καλέσει κάποιον, αυτοί είναι οι γονείς.

Αν είναι έτσι, φώναξε και εμάς να τσιμπήσουμε τίποτες. 😁

Προφανώς η νονά θέλει τις φίλες της μαζί για να δείξει το οτι γίνεται νονά είναι κάτι το εξαιρετικά σημαντικό (χωρίς απαραιτητα και να είναι)

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Maria1514 είπε

Η φίλη μου έχει καλέσει σύνολο 8 άτομα, εκτός από γονείς και αδέρφια.

Σιγουρα βαφτιζει αυτη παιδι και δεν της βαφτιζουν δικο της? 1-2 ατομα να το καταλαβω (φιλη και μητερα πχ), αλλα οχι να παει ολη η ταξη εκδρομη.

Εγω δεν θα πηγαινα, θα εχει τα υπολοιπα 15 ατομα για συναισθηματικη υποστηριξη

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Σιγουρα βαφτιζει αυτη παιδι και δεν της βαφτιζουν δικο της? 1-2 ατομα να το καταλαβω (φιλη και μητερα πχ), αλλα οχι να παει ολη η ταξη εκδρομη.

Εγω δεν θα πηγαινα, θα εχει τα υπολοιπα 15 ατομα για συναισθηματικη υποστηριξη

Γίνεται ολο και πιο φανερό οτι το κάνει για να δείξει "κοιτάχτε, γινομαι νονά, ουάου!"

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 13/5/2022 στις 11:20 ΜΜ, Maria1514 είπε

Καλησπέρα παιδιά.. Εδώ και λίγες μέρες με απασχολεί έντονα ένα θέμα και θα με ενδιέφερε να ακούσω τη γνώμη σας. Εν ολίγοις σε 2 εβδομάδες, μια φίλη μου γίνεται νονά και με έχει καλέσει στη βάφτιση. Το θέμα είναι πως αυτό τον καιρό είμαι πολύ δύσκολα οικονομικά, τόσο για να πάρω δώρο για την βάφτιση( ακόμα και αυτά τα λίγα λεφτά δεν δύναμαι να τα δώσω σε αυτή τη φάση), όσο και από άποψη χρόνου αφού είμαι στο μέσω μιας πιεστικής περιόδου με το μεταπτυχιακό μου, συγκεκριμένα την επομένη παρουσιάζω 2(!) εργασίες και άλλη μία σε 3 μέρες από εκείνη τη στιγμή. Επίσης είναι σε άλλη πόλη, κοντινή μεν( μια ώρα περίπου) αλλά και πάλι. Μεταφορικό μέσο δεν παίζει, άρα μόνο κτελ. Όλα καλά  μέχρι εδώ, δεν θα με πείραζε καθόλου να πιεστώ και οικονομικά και χρονικά για να μπορέσω να παραβρεθώ, αλλά σκέφτομαι ότι τους γονείς και το παιδί ούτε καν τους ξέρω συν ότι γενικά δεν είμαι των εκδηλώσεων.. Το θέμα είναι όμως πως όταν μου είχε αναφέρει το γεγονός της βάφτισης και το ότι με καλεί, της απάντησα ότι θα το προσπαθήσω να έρθω και έδειξε να παρεξηγείται (''Τι θα το προσπαθήσεις ρε συ, καλά, είναι δυνατόν να μην έρθεις?").. Τώρα βρίσκομαι σε δίλλημα, αφού ξέρω πως θα είναι δύσκολο να πάω και αν το κάνω τελικά θα είναι τελείως διεκπαιρεωτικά, από την άλλη αγχώνομαι μήπως καταλήξουμε να παρεξηγηθούμε, κάτι που το βρίσκω χαζό προσωπικά άλλα το φοβάμαι κιόλας. Εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου?

δωρο? ουτε 1 ευρω μη δωσεις. εκτος αν σου περισσευουν 500, 1000, να πας κατι μικρο, 5,10 ευρω κλπ

η βαπτιση ειναι θρησκευτικη εκδηλωση, αρα δεν χρειαζεται να σκοτωνεσαι να πας να ντυνεσαι σα νυφη κλπ να γινεις ενα παραπανισιο νουμερο μιας γιορταστικης φιεστας σα μαιντανος

κ ταυτοχρονα να εισαι ζορισμενη φουλ στρεσαρισμενη κ να γελας κλπ

καλυτερα φτιαξε τη ζωη σου, τη σχολη τα δικα σου, βρες κ εσυ γαμπρο, να κανετε κ εσεις παιδι κ ασε τη φιλη σου στο καλο, ειναι πολυ πιο μπροστα κ πιο τακτοποιημενη απο σενα τυπικα. να της ζησει

η φουκαριαρα η μητερα εφαγε τρελο ακυρο απο την αντροπαρεα του σομνια..

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Stefanos683 είπε

δωρο? ουτε 1 ευρω μη δωσεις. εκτος αν σου περισσευουν 500, 1000, να πας κατι μικρο, 5,10 ευρω κλπ

η βαπτιση ειναι θρησκευτικη εκδηλωση, αρα δεν χρειαζεται να σκοτωνεσαι να πας να ντυνεσαι σα νυφη κλπ να γινεις ενα παραπανισιο νουμερο μιας γιορταστικης φιεστας σα μαιντανος

κ ταυτοχρονα να εισαι ζορισμενη φουλ στρεσαρισμενη κ να γελας κλπ

καλυτερα φτιαξε τη ζωη σου, τη σχολη τα δικα σου, βρες κ εσυ γαμπρο, να κανετε κ εσεις παιδι κ ασε τη φιλη σου στο καλο, ειναι πολυ πιο μπροστα κ πιο τακτοποιημενη απο σενα τυπικα. να της ζησει

Τώρα πέρα από την πλάκα, αν ήμουν στη θέση της φίλης και το θεωρούσα σημαντικό για εμένα, ενδεχόμενος και γώ να γκρίνιαζα αν μου έλεγε φίλος/φίλη ότι δε θα ερχόταν. Παρόλα αυτά, εφόσον λέει ότι είναι κολλητές, θεωρώ δεδομένο ότι η άλλη  κοπέλα γνωρίζει την κατάσταση (πίεση χρόνου και οικονομική). Θα μπορούσε να το θέσει ως εξής: θα ήθελα πολύ να έρθεις για όσο μπορείς, και όσο για το δώρο μην ανησυχείς, θα πάρω κατι για σένα και θα τα βρούμε αργότερα. Αυτό θα έκανα εγώ. Βέβαια εδώ δε συζητάμε πως πρέπει να το χειριστεί η νονά, αλλά η καλεσμένη. Μάλλον θα πήγαινα, θα επικοινωνούσα όμως τι με εμποδίζει και από την αντίδραση θα έβγαζα διαφορά συμπεράσματα. Γενικά σαν άνθρωπος, το «όχι δε μπορω» το έχεις εύκολο;

1 ώρα πριν, wesker είπε

Γίνεται ολο και πιο φανερό οτι το κάνει για να δείξει "κοιτάχτε, γινομαι νονά, ουάου!"

Συμφωνώ και γώ, αλλά προσπαθώ να μπω και στη θέση της νονάς, οχι σκεφτόμενος βαφτίσια, αλλά κατι που εγώ θεωρώ σημαντικό. 

Δημοσ.

Παιδιά 99% των ανθρώπων που γίνονται νονοί/νονες έχουν τη δυνατότητα να καλέσουν όσα άτομα συμφωνήσουν με τον πατέρα του παιδιού στο τραπέζι. Για παράδειγμα εγώ βαφτίζω το παιδί μου το Σεπτέμβρη και έχουμε συμφωνήσει με τη νονά να φέρει έως 10 άτομα. Και στο πρώτο παιδί είχαμε συμφωνήσει με άλλη νονά 15 άτομα και τα έφερε. Τι σας κάνει εντύπωση; δεν είναι κάτι νέο όλο αυτό. 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...