Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με κάλεσε συνάδερφος και ακριβώς λόγω προσωπικών θεμάτων, δεν είμαι για πολλά τον τελευταίο καιρό.

Ένιωσα άσχημα γιατί αν ήταν άλλες εποχές θα πήγαινα, και επειδή έχω πάει σε γεγονότα αναγκαστικά λόγω πολύ κοντινών προσώπων που δεν μπορούσα να το αποφύγω, ήταν κόλαση.

Ζυγίζεις το αντίκτυπο και αποφασίζεις. Στα μεγάλα αντίκτυπα όπως είπα, αναγκάστηκα και πήγα

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, tasoe είπε

Υπάρχει και μέση λύση μεταξύ αυτής και του ερημίτη. Μπορείς να τα βαριέσαι όσο θες, νομίζω όλοι βαριόμαστε τα Μυστήρια, αλλά ως μέλη της κοινωνίας δίνουμε το παρόν και λέμε μια ευχή και πάμε σπίτια μας.

Το να πας κάπου που είσαι καλεσμένος, χωρίς να πάρεις δώρο, λέγεται γυφτιά. Καλύτερα να μην πάει καθόλου, γιατί προτείνεις να ρίξει την αξιοπρέπειά της?

Κατι έχεις μπερδέψει στις απόψεις σου, καλό θα ήταν να το κοιτάξεις.

Το ότι δεν γουστάρεις να παρευρισκεσαι σε μυστήρια δεν σημαίνει ότι είσαι ερημίτης. Ήθελα να το σχολιάσω στο προηγούμενο post σου αλλά δεν έδωσα συνέχεια.

Μπορεί να πηγαίνεις για καφέ ή σε άλλες δραστηριότητες με άλλα άτομα. Εκτός από αυτό μπορεί να είσαι και διαφορετικού θρησκευματος. Η κοινωνία δεν απαρτίζεται μόνο από χριστιανούς ορθόδοξους. 

Δεν κατάλαβα δηλαδή γιατί θα πρέπει να πάω σε ένα μυστήριο επειδή έτσι λένε οι κοινωνικές νορμες που μας έμαθαν. 

Όσο για το δώρο. Όχι δεν είναι υποχρεωμένος κανένας να φέρει δώρο, το ότι έτσι συνηθίζεται να γίνεται και επειδή το πράττει η πλειοψηφία θα πρέπει να το πράττουν όλοι, αυτό αποτελεί άλλη μια μάστιγα.

Εγώ πάντως αν με καλούσαν σε τέτοια γεγονότα, θα έκανα ένα δώρο η θα κατέθετα κάποια χρήματα σε λογαριασμό του ζευγαριού άμα πήγαινα και στην δεξίωση που θα είχανε πληρώσει για την θέση μου το γεύμα κτλ.

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Like 2
Δημοσ.

Βλέπω ότι πάνω κάτω όλοι τα ίδια σκεφτόμαστε.. Όταν ξαναμιλήσουμε θα ρωτήσω περισσότερα για την μεταφορά, η ίδια δεν νομίζω να μπορεί αφού θα πάει με τη μαμά της και την αδερφή της από το προηγούμενο βράδυ, ίσως αν βολέψει κανέναν από τους κοινούς μας φίλους να πάμε μαζί -γιατί και αυτοί δεν ξέρουν σίγουρα αν θα πάνε- το προτιμώ και εννοείται πως θα μοιραστούμε και την βενζίνη. Τώρα για το δώρο δεν ξέρω είναι και δίδυμα κορίτσια( η φίλη μου βαφτίζει το ένα) οπότε λογικά πρέπει να πάρω και στα 2 κάτι άμα πάω. Ίδωμεν..

7 ώρες πριν, tzotzo είπε

δώροκαρτα 15€ από γνωστό κατάστημα βρεφικών. 

Αυτό με τη δωροκάρτα καλή ιδέα τώρα που δεν μου περισσεύει ευρώ

Αν πάω τελικά ίσως κάνω κάτι τέτοιο

Δημοσ.

Είναι μεγάλη βαφτιση ? η φίλη σου έχει καλέσει αρκετό κόσμο από τον κύκλο της ?
έχει καλέσει πχ. γονείς και εσένα ? αν είστε πολύ καλές φίλες και έχει καλέσει μόνο εσένα πάει να πει σε υπολογίζει πολύ να είσαι εκεί μαζί της. επίσης φαντάζομαι έχει εικόνα από την οικονομική σ κατάσταση και την πίεση που περνάς ?

εν τέλη

αν είναι φάση κολλητός , και δεν είναι σκότωμα για εσενά πας (εγώ θα πήγαινα)

αν είναι φίλος-γνωστός χωρίς ιδιαίτερο δέσιμο μιλάς ξεκάθαρα και δεν πας

σε κάθε περίπτωση το επικοινωνείς, οι νορμαλ άνθρωποι καταλαβαίνουν.
πόσο μάλλον οι νέοι

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, tz_aristotelis είπε

Οποιος καλει σε αλλη πολη (ΚΤΕΛ κλπ) μεριμνα και για την διαμονη σε ξενοδοχειο. ΤΕΛΟΣ...

Είναι σχετικά κοντά, δηλαδή με αυτοκίνητο ούτε μια ώρα δεν είναι, οπότε θεωρητικά δεν είναι μακριά, πας γυρνάς αυθημερόν. Υπό άλλες συνθήκες δε θα μου ήταν δύσκολο και μένα να πάω. Τώρα για αρκετά μακρινές αποστάσεις, πάλι δεν είμαι σίγουρη για το κλείσιμο ξενοδοχείου, ίσως σε συγγενικά πρόσωπα μόνο...  

6 λεπτά πριν, stelios_2809 είπε

Είναι μεγάλη βαφτιση ? η φίλη σου έχει καλέσει αρκετό κόσμο από τον κύκλο της ?
έχει καλέσει πχ. γονείς και εσένα ? αν είστε πολύ καλές φίλες και έχει καλέσει μόνο εσένα πάει να πει σε υπολογίζει πολύ να είσαι εκεί μαζί της. επίσης φαντάζομαι έχει εικόνα από την οικονομική σ κατάσταση και την πίεση που περνάς ?

εν τέλη

αν είναι φάση κολλητός , και δεν είναι σκότωμα για εσενά πας (εγώ θα πήγαινα)

αν είναι φίλος-γνωστός χωρίς ιδιαίτερο δέσιμο μιλάς ξεκάθαρα και δεν πας

σε κάθε περίπτωση το επικοινωνείς, οι νορμαλ άνθρωποι καταλαβαίνουν.
πόσο μάλλον οι νέοι

Απ' ότι κατάλαβα είναι σχετικά μεγάλη. Η φίλη μου έχει καλέσει σύνολο 8 άτομα, εκτός από γονείς και αδέρφια. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει εικόνα της οικονομικής κατάστασής μου, ξέρει ότι δεν εργάζομαι αυτό τον καιρό και ψάχνω, αλλά τον τελευταίο καιρό μου ήρθαν επιπλέον οικονομικές αναποδιές που δεν γνωρίζει γιατί έχω επιλέξει να μη μιλάω πολύ για το συγκεκριμένο θέμα, χώρια ότι έχουμε και κάποιο διάστημα να βρεθούμε από κοντά γιατί εγώ τρέχω με το μεταπτυχιακό και τις συνεντεύξεις, αυτή έλειπε ταξίδι και από το τηλέφωνο δεν θέλω να ανοιχτώ πολύ.

Είναι αρκετά κοντινή φίλη μου και έτσι δεν το απέκλεισα κατευθείαν. Επίσης εκείνη το θεωρεί πολύ σημαντικό γεγονός, οπότε το σκέφτομαι διπλά. Θα δω πως θα πάει και αυτή την εβδομάδα από υποχρεώσεις κλπ και θα αποφασίσω οριστικά για το εάν θα πάω.

Δημοσ.
1 hour ago, Maria1514 said:

Είναι αρκετά κοντινή φίλη μου και έτσι δεν το απέκλεισα κατευθείαν. Επίσης εκείνη το θεωρεί πολύ σημαντικό γεγονός, οπότε το σκέφτομαι διπλά.

τότε πρέπει να πάς.

Θες να πάμε μαζί;

griffon-vulture-raija-howard.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Τώρα το είδα αλλά δεν μπορω να μην απαντήσω με τόσα νεύρα που μου δημιούργησες! Πας καλά; Είναι δυνατόν να μην πας σε βαφτίσια τόσο κοντινών αγνώστων;;; Ε ρε κατι άνθρωποι που κυκλοφορούν ανάμεσα μας. 

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, @11h είπε

τότε πρέπει να πάς.

Θες να πάμε μαζί;

griffon-vulture-raija-howard.jpg

Αν έχει κι άλλες φίλες είμαι μέσα κι εγώ

4e846d5f2bde451fb6d148977eea3a76b02e1f0d

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Κατι έχεις μπερδέψει στις απόψεις σου, καλό θα ήταν να το κοιτάξεις.

Το ότι δεν γουστάρεις να παρευρισκεσαι σε μυστήρια δεν σημαίνει ότι είσαι ερημίτης. Ήθελα να το σχολιάσω στο προηγούμενο post σου αλλά δεν έδωσα συνέχεια.

Μπορεί να πηγαίνεις για καφέ ή σε άλλες δραστηριότητες με άλλα άτομα. Εκτός από αυτό μπορεί να είσαι και διαφορετικού θρησκευματος. Η κοινωνία δεν απαρτίζεται μόνο από χριστιανούς ορθόδοξους. 

Δεν κατάλαβα δηλαδή γιατί θα πρέπει να πάω σε ένα μυστήριο επειδή έτσι λένε οι κοινωνικές νορμες που μας έμαθαν. 

Όσο για το δώρο. Όχι δεν είναι υποχρεωμένος κανένας να φέρει δώρο, το ότι έτσι συνηθίζεται να γίνεται και επειδή το πράττει η πλειοψηφία θα πρέπει να το πράττουν όλοι, αυτό αποτελεί άλλη μια μάστιγα.

Εγώ πάντως αν με καλούσαν σε τέτοια γεγονότα, θα έκανα ένα δώρο η θα κατέθετα κάποια χρήματα σε λογαριασμό του ζευγαριού άμα πήγαινα και στην δεξίωση που θα είχανε πληρώσει για την θέση μου το γεύμα κτλ.

Συμφωνώ μαζί σου εν μέρη για θρησκευτικά μυστήρια, αλλά αν είναι γάμος/βάφτιση κάποιου κοντινού σου προσώπου, τότε κάνεις την καρδιά σου πέτρα και πάς, είτε τα πιστεύεις είτε όχι.

Τώρα για το δώρο, θα πήγαινες ποτέ σε γεννέθλια χωρίς να κρατάς κάτι στο χέρι; Το ίδιο είναι και ο γάμος/βάφτιση.

Αν και πλεον όλοι ανοιγουν τραπεζικό λογαριασμό και βάζει λεφτά ο κόσμος ώς δώρο (και εμείς με την γυναίκα μου αυτό κάναμε).

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τι συζητάμε. Αν κάποιος δεν θέλει/δεν μπορεί να παρευρεθεί κάπου, γιατι πρεπει να χρυσώνει το χάπι και να βρίσκει ευφάνταστες δικαιολογίες για να το αποφύγει. Δεν μπορώ να έρθω, παραθέτεις με ειλικρίνεια και τους λόγους και τέλος. Αν ο άλλος το δεχτεί καλώς. Αν δεν το δεχτεί δικό του το πρόβλημα. Στην τελική δεν είναι η βάφτιση δικών σου ανθρώπων.

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, tasoe είπε

Υπάρχει και μέση λύση μεταξύ αυτής και του ερημίτη. Μπορείς να τα βαριέσαι όσο θες, νομίζω όλοι βαριόμαστε τα Μυστήρια, αλλά ως μέλη της κοινωνίας δίνουμε το παρόν και λέμε μια ευχή και πάμε σπίτια μας.

Οπως λεει και ενας εδω μεσα,εχεις μπερδευτει λιγο.

Εχουμε πολυ πιο σοβαρες υποχρεωσεις ως μελη της κοινωνιας,τις οποια αγνοουμε ΠΑΝΤΕΛΩΣ,και αυτο ειναι κατι που φαινεται με την πρωτη ματια οταν βγεις απο το σπιτι σου.

Το οτι δεν θελουμε να παμε σε μια ακυρη βαφτιση δε μας ακυρωνει απο μελη της κοινωνιας,ουτε μας κανει ερημιτες.
Χαλαρωσε λιγο με τους χαρακτηρισμους.
Εχεις σκεφτει οτι υπαρχουν ατομα που δεν πιστευουν σε αυτη τη θρησκεια;

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

Όπως αναφέρουν άλλοι, πες ότι απλά δεν θα πας. Μην μπλέξεις με κοβιντ κλπ. Δεν υπάρχει λόγος. 
Μπορεί να είστε φίλες, και να γίνεται νονά αλλά τι σημαίνει αυτό; Ότι πρέπει να πας να τη δεις; Μην τρελαθούμε. Πόσο μάλλον όταν δεν γνωρίζεις καν τους γονείς, το μωρό κλπ. 

Πες ότι δεν μπορείς να πας λόγω υποχρεώσεων με το μεταπτυχιακό, αλλά και λόγω οικονομικού θέματος και θα το ξεπεράσει. Διαφορετικά ξυδάκι. Μην το επεξεργάζεσαι τόσο πολύ. 

Να τους ζήσει.

• Like 1
Δημοσ.

1. Εκτύπωσε την παρακάτω κάρτα.

2. Στειλτην με ταχυδρομείο (όχι κούριερ γιατί θα κάνει 4 βδομαδες να παραλάβει)

3. Μέσα στον φάκελο βάλε και ένα θετικό κοβιντ. Αν δεν βρεις φτιαξε την γραμμή με μανό νυχιών.

Αυτά.

takis-pap.jpeg

• Thanks 1
Δημοσ.

Εχουμε και αυτους τους εξωτερικους καταναγκασμους και φτανουμε σε σημειο να επικαλουμαστε covid κτλ αντι να πουμε δεν μπορω ζοριζομαι. Και δεν θελω να ζοριστω. Οικονομικα, χρονικα κτλ. Παρε δωρο με 30 ευρω λετε. Λες και θα επαιρνε με 80 ευρω σε αγνωστη οικογενεια. Βρε δεν εχει η κοπελα. Ουτε τα 30 ουτε τα 15. Γιατι τα θελει για βενζινη ή για καρτα απεριοριστων ή για τροφιμα ή για ενα καφε. Απλα. Εχουμε γινει ενοχικοι. Και βαζω και τον εαυτο μου μεσα. Που εχω επικαλεστει δουλειες κτλ αντι να πω δεν εχω 50 ευρω να βγω σινεμα και μετα φαγητο κτλ. Τα θελω για σουπερ μαρκετ. Σε ατομα κοντινα. Αντιστοιχου οικονομικου βεληνεκους. Το γιατι δεν το ξερω αλλα το εχω κανει.

Ε οχι. Να μιλαμε ελευθερα εφοσον δεν προσβαλλουμε κανεναν. Κι οποιος δυσαρεστηθει και κοψει περα ωρα καλη στη πρυμνη του κι αερα στα πανια του.

Αυτο εφαρμοζω τα τελευταια χρονια.

• Like 4
  • Thanks 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...