Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.. Εδώ και λίγες μέρες με απασχολεί έντονα ένα θέμα και θα με ενδιέφερε να ακούσω τη γνώμη σας. Εν ολίγοις σε 2 εβδομάδες, μια φίλη μου γίνεται νονά και με έχει καλέσει στη βάφτιση. Το θέμα είναι πως αυτό τον καιρό είμαι πολύ δύσκολα οικονομικά, τόσο για να πάρω δώρο για την βάφτιση( ακόμα και αυτά τα λίγα λεφτά δεν δύναμαι να τα δώσω σε αυτή τη φάση), όσο και από άποψη χρόνου αφού είμαι στο μέσω μιας πιεστικής περιόδου με το μεταπτυχιακό μου, συγκεκριμένα την επομένη παρουσιάζω 2(!) εργασίες και άλλη μία σε 3 μέρες από εκείνη τη στιγμή. Επίσης είναι σε άλλη πόλη, κοντινή μεν( μια ώρα περίπου) αλλά και πάλι. Μεταφορικό μέσο δεν παίζει, άρα μόνο κτελ. Όλα καλά  μέχρι εδώ, δεν θα με πείραζε καθόλου να πιεστώ και οικονομικά και χρονικά για να μπορέσω να παραβρεθώ, αλλά σκέφτομαι ότι τους γονείς και το παιδί ούτε καν τους ξέρω συν ότι γενικά δεν είμαι των εκδηλώσεων.. Το θέμα είναι όμως πως όταν μου είχε αναφέρει το γεγονός της βάφτισης και το ότι με καλεί, της απάντησα ότι θα το προσπαθήσω να έρθω και έδειξε να παρεξηγείται (''Τι θα το προσπαθήσεις ρε συ, καλά, είναι δυνατόν να μην έρθεις?").. Τώρα βρίσκομαι σε δίλλημα, αφού ξέρω πως θα είναι δύσκολο να πάω και αν το κάνω τελικά θα είναι τελείως διεκπαιρεωτικά, από την άλλη αγχώνομαι μήπως καταλήξουμε να παρεξηγηθούμε, κάτι που το βρίσκω χαζό προσωπικά άλλα το φοβάμαι κιόλας. Εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου?

• Like 1
Δημοσ.

Ζούμε στην εποχή του κορονιου! Οτιδήποτε μπορείς να αποφύγεις λέγοντας πως βγήκες θετική! Βέβαια το κακό είναι πως ήδη έδειξες ότι δεν θες να πας όποτε πολύ πιθανόν να μην σε πιστέψει κιολας! 

Απο την άλλη μπορεις απλά να της πεις την αλήθεια,να της εξηγήσεις την κατάσταση και αν είναι τόσο καλή σου φίλη θα καταλαβει και δεν θα παρεξηγηθεί μαζί σου! 

Εγω θα επέλεγα το δεύτερο μιας και έχω βρεθεί σε ίδια κατάσταση!

• Like 3
Δημοσ.

Εφόσον δεν γνωρίζεις καν τους γονείς, μην πας. Έχεις κάθε δικαίωμα να αρνηθείς αφού δεν νιώθεις άνετα. Μην αφήνεις κανέναν να σε πιέζει να κάνεις κάτι που δεν θέλεις. Πες απλά και καθαρά "δεν γουστάρω".

• Like 18
  • Thanks 2
Δημοσ.

Δεν προλαβαινω. Και τελειωσε. Μην αφησεις παραθυρακια για πιεση, διαπραγματευση κτλ. Δεν εισαι υποχρεωμενη. 

• Like 7
Δημοσ.

Covid και δεν υπάρχει δεύτερη κουβέντα. Βρες και μια φωτογραφία θετικού τέστ και στείλε την, σιγά μην το ψάξει να δει αν είναι αλήθεια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαχαχ αυτό με τον κόβιντ το σκέφτηκα σοβαρά, αν και μετά θα πρέπει να το θυμάμαι σε ανάλογη συζήτηση στο μέλλον αφού ξέρει πως δεν έχω κολλήσει ποτέ...Μάλλον θα της πω ότι είναι δύσκολο και λόγω απόστασης και χρόνου, ελπίζω να το καταλάβει και να μην παρεξηγηθεί, εμένα προσωπικά δεν θα με πείραζε στη θέση της

Επεξ/σία από Maria1514
  • Like 1
Δημοσ.

Γιατί φτιάχνετε τέτοιες σχέσεις στις ζωές σας? Πόσο κακομοίρα είναι η άλλη για να σου πει ''Τι θα το προσπαθήσεις ρε συ, καλά, είναι δυνατόν να μην έρθεις?". Σταμάτα τη από φίλη και θα ανέβεις level. 

Από την άλλη, σιγά το πράμα να χαραμίσεις μια μέρα από τη ζωή σου και 30€ για ένα δώρο της πλάκας. Πήγαινε και φάε σαν ζώον, κερδισμένη θα βγεις.

Τέλος, αυτά τα "δεν είμαι των εκδηλώσεων" να τα κόψεις. Ζεις σε μια κοινωνία στην οποία κάνουμε εκδηλώσεις, δεν είσαι ερημίτης.

• Like 1
  • Confused 3
  • Sad 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μην αναφέρεις τον covid. Θα το καταλάβει ή κάποια στιγμή στο μέλλον θα καρφωθείς. Την έχουν πατήσει πολλοί έτσι.

Εγώ δε θα πήγαινα. Καλά εμένα μου τη δίνουν τέτοιες υποχρεώσεις αλλά οκ. Τώρα να πας σε μια βάπτιση που δε γνωρίζεις καθόλου την οικογένεια, μόνο και μόνο επειδή η νονά είναι η φίλη σου..... Χώρια όλη την ταλαιπωρία που περιγράφεις και τις υποχρεώσεις που έχεις

Εγώ δε θα το συζητούσα καν κι ας παρεξηγηθεί όσο θέλει. Αν ο άλλος είναι τόσο μαλάκας να...

Της εξηγείς όλα αυτά, περι ταλαιπωρίας σου, των υποχρεώσεων που έχεις και το γεγονός ότι δε γνωρίζεις καν την οικογένεια.

Επεξ/σία από Bitbit
  • Like 4
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Maria1514 είπε

Χαχαχ αυτό με τον κόβιντ το σκέφτηκα σοβαρά, αν και μετά θα πρέπει να το θυμάμαι σε ανάλογη συζήτηση στο μέλλον

Αν ειναι τοσο κοντινη σου,μην της πεις ψεμματα.
Χωρια οτι ειναι χαζο,θα πεσεις σιγουρα σε αντιφασεις καποια στιγμη και εκει ειναι που θα παρεξηγηθει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολύ το σκέφτεσαι και μην χαλιέσαι. 

Άτομα και φίλοι που παρεξηγούνται και δεν καταλαβαίνουν μετά αυτά δεν είναι φίλοι. 

Δεν λες σε κανέναν θα το προσπαθήσω, απαντάς λακωνικά και σκεπτικα ότι ναι, ευχαριστώ για την πρόσκληση αλλά δεν υπόσχομαι ότι θα έρθω. 

Τώρα άμα σε καλέσουν στο τηλέφωνο μετά και ζητήσουν εξηγήσεις τους λες πιο αναλυτικά το θέμα σου. 

Καλό είναι να ιεραρχισεις και πόσο στενή φίλη είναι η συγκεκριμένη. Στον στενό μου φιλικό κύκλο έχω μόνο 2-3 άτομα, δύσκολα θα αρνηθώ να πάω σε τυχόν γάμους τους αν με καλέσουν. 

Edit: Μην πεις ψέμματα για covid, πολλοί το καταλαβαινουν και δεν περνάει. Γενικά να ξέρεις όταν ο άλλος εφευρίσκει ένα επιχείρημα για κάτι στο οποίο δεν μπορεί να προβάλλει ο άλλος κανένα αντεπιχειρημα η λύση, το καταλαβαίνει πλέον. Εγώ την πάτησα έτσι με έναν γνωστό μου που επειδή δεν ήθελα να κάνω κάτι που προγραμματισαμε μαζι και μετά άλλαξα γνώμη, του είπα και καλά ότι δεν γίνεται τώρα γιατί είμαι εκτός στην επαρχία, νευρίασε πάρα πολύ και μου φώναζε από το τηλέφωνο. 

Edit2: Δεν κάνει βάπτιση του παιδιού της η φίλη σου αλλά ανέλαβε να γίνει νονά και σε κάλεσε μόνο και μόνο για να μην είναι μόνη της από φιλικό περιβάλλον. Όχι μόνο δεν θα πας αλλά ούτε εξηγήσεις θα της δωσεις, μόνο και μόνο που δεν γνωρίζεις καθόλου την οικογένεια είναι αρκετό, έλεος με κάτι τέτοιους ανθρώπους.

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Bitbit είπε

Εγώ δε θα πήγαινα. Καλά εμένα μου τη δίνουν τέτοιες υποχρεώσεις αλλά οκ. Τώρα να πας σε μια βάπτιση που δε γνωρίζεις καθόλου την οικογένια, μόνο και μόνο επειδή η νονά είναι η φίλη σου..... Χώρια όλη την ταλαιπωρία που περιγράφεις και τις υποχρεώσεις που έχεις

Εγώ δε θα το συζητούσα καν κι ας παρεξηγηθεί όσο θέλει. Αν ο άλλος είναι τόσο μαλάκας να...

Ετσι ακριβως,αυτα τα σκηνικα ειναι ψιλοστανταρ οτι εξελισονται πολυ αβολα.

Θυμαμαι που μας ειχε καλεσει ο εργοδοτης στο γαμο του γιου του,με τον οποιο γιο δουλευαμε μαζι,υπηρχε μια συμπαθεια,αλλα ως εκει.
Οταν τολμησα να αναφερω οτι μπορει να μην παω,πηγε και αυτος  να παρεξηγηθει.

Στο γαμο ειμασταν μαζεμενοι ολοι οι υπαλληλοι στο τραπεζι,ενταξει ειπαμε τις χαζομαρες μας,αλλα απο ενα σημειο και μετα απλα καθομασταν ολοι αμιλητοι και περιμεναμε να περασει η ωρα.

• Like 2
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, tasoe είπε

Γιατί φτιάχνετε τέτοιες σχέσεις στις ζωές σας? Πόσο κακομοίρα είναι η άλλη για να σου πει ''Τι θα το προσπαθήσεις ρε συ, καλά, είναι δυνατόν να μην έρθεις?". Σταμάτα τη από φίλη και θα ανέβεις level. 

Από την άλλη, σιγά το πράμα να χαραμίσεις μια μέρα από τη ζωή σου και 30€ για ένα δώρο της πλάκας. Πήγαινε και φάε σαν ζώον, κερδισμένη θα βγεις.

Τέλος, αυτά τα "δεν είμαι των εκδηλώσεων" να τα κόψεις. Ζεις σε μια κοινωνία στην οποία κάνουμε εκδηλώσεις, δεν είσαι ερημίτης.

Με αυτα τα 30 ευρω μπορει να παραγγειλει ποσα πιτογυρα. Παλι σαν ζωον θα φαει ;)

Αν ειστε πολυ καλες φιλες (κοντινες), τοτε θα ελεγα να πας μονο στην εκκλησια αν ειναι. Μετα δεν χρειαζεται να ακολουθησεις, γιατι δεν θα ξερεις κανεναν. Δωρο, δεν ξερω καν αν πρεπει να παρεις. Απλα γινεται η φιλη σου νονα 1η φορα, και θελει την κοντινη της φιλη μαζι. Αυτο καταλαβαινω. Οκ, αν πας για 3-4 ωρες, δεν εγινε και κατι. (εκτος αν εχεις τοσο πολυ αναγκη αυτες τις 4 ωρες για το μεταπτυχιακο σου. Αλλα ενα διαλειμμα καλο θα σου κανει αν εισαι τοσο αγχωμενη)

Ωστοσο, δες και τα δρομολογια και τι σε βολευει. Αν ειναι Κυριακη, και λογω δρομολογιων πρεπει να κατσεις εκει κανα 6+ ωρο, πες οτι δεν βγαινεις χρονικα με το να χασεις 1 μερα

Επεξ/σία από SabotazNic
  • Like 1
Δημοσ.

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για όλες τις απαντήσεις! Για αυτό έγραψα εδώ για να δω πως το βλέπουν και άλλα άτομα, στην προκειμένη άγνωστα. Εννοείται πώς άμα ήξερα και την οικογένεια ή άμα βάφτιζε η ίδια το παιδί της ή παντρευόταν ξέρω γω, θα πήγαινα ο κόσμος να χαλάσει, βασικά θα ήθελα κιόλας, είχα δεν είχα χρόνο ήμουν δεν ήμουν δύσκολα οικονομικά. Απλά με προβλημάτισε το γεγονός ότι η οικογένεια και οι υπόλοιποι συγγενείς είναι άγνωστοι στην ουσία και είναι και πιο δύσκολη η πρόσβαση εκεί λόγω έλλειψης χρόνου δικού μου αλλά και απόστασης. Η αλήθεια είναι πως δεν μου είχε τύχει ανάλογη περίπτωση, 2 ακόμα άτομα που γνωρίζω και έγιναν νονοί-ες, κάλεσαν μόνο τους πολύ κοντινούς τους (γονείς και αδέρφια) οπότε θεώρησα ότι έτσι γίνεται συνήθως καθότι άσχετη εγώ με αυτά..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...