Προς το περιεχόμενο

Ξεκίνησε η λειτουργία του δορυφορικού Internet της Starlink στην Ελλάδα με ικανοποιητικές ταχύτητες

polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αν βρεθεί τρόπος να δίνουν και static public IP αντι CGNAT θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο.

To portability είναι WiP ακόμα, αλλά δείχνει πολλά υποσχόμενο, ειδικά για όσους θέλουν να είναι WFH -WFA (work from anywhere, κυριολεκτικά!)

https://starlinkforum.net/topic/194-starlink-portability-add-on-now-available/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, RaNd είπε

Αν βρεθεί τρόπος να δίνουν και static public IP αντι CGNAT θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο.

To portability είναι WiP ακόμα, αλλά δείχνει πολλά υποσχόμενο, ειδικά για όσους θέλουν να είναι WFH -WFA (work from anywhere, κυριολεκτικά!)

https://starlinkforum.net/topic/194-starlink-portability-add-on-now-available/

Στο Business    δινουν  ... είπαν στο μέλλον θα δώσουν στους υπόλοιπους Ipv6 ( κάνουν τεστ) 

Επεξ/σία από BadIronTree
  • Like 1

20 λεπτά πριν, christosk78 είπε

Μάλλον δεν έχεις ταξιδέψει αρκετά εκτός αστικού περιβάλλοντος. Πριν αρκετά χρόνια είχα πάει σε νηπιαγωγείο όπου είχαν πρόβλημα και δεν κατέβαινε καν το e-mail. Το modem (τότε) αρνούταν κατηγορηματικά να συνδεθεί με ταχύτητα πάνω από 2400 bps(!!!). Με τα πολλά ανακαλύψαμε ότι η σύνδεση ΟΛΟΥ του χωριού γινόταν με link του ΟΤΕ που είχε bandwidth 9600 bps(!!!), επομένως μου απάντησαν ότι και τα 2400 που δίνει πολλά είναι. Το περιστατικό συνέβη όταν τα υπόλοιπα σχολεία είχαν ADSL και κάποια ξεκινούσαν τη σύνδεση στα οπτικά των δήμων. Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά ότι οι υποδομές στο συγκεκριμένο χωριό έχουν αναβαθμιστεί...

Έχω δει αρκετές περιπτώσεις που έχουν θέμα. Αν δεν υπήρχε έστω αργή σύνδεση από πάροχο θα υπήρχε κάποια λύση με κεραία ή κάποιο πακέτο με δεδομένα για να μπορείς να κάνεις τουλάχιστον τη δουλειά σου.

Πάντα μιλάμε για σπίτι/σταθερό σημείο. Για πλοία κτλ που αναφέρθηκαν οκ άλλη κουβέντα. 

Αλλά σε κάθε άλλη περίπτωση το κόστος είναι πολύ υψηλό, αν βάλεις και τον εξοπλισμό για ένα χρόνο πχ κοστίζει κάπου 170-180€ το μήνα!

Επίσης αν κάποιος είναι απαραίτητο να έχει πολύ γρήγορη σύνδεση για τη δουλειά του ας πούμε θα είχε βρει λύση και πριν το starlink.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Tasos19s είπε

Εγώ δίνω στην Vodafone 17.4€ τον μήνα με τον εξοπλισμό δωρεάν και πάλι πολλά μου φαίνονται 

για πόσα mbps ; 

Επίσης αν σου φαίνονται πολλά είσαι εσύ παράλογος θέλεις μήπως να σε πληρώνουν κάθε μήνα για να χρησιμοποιείς το internet τους; 

15 λεπτά πριν, zio10 είπε

Έχω δει αρκετές περιπτώσεις που έχουν θέμα. Αν δεν υπήρχε έστω αργή σύνδεση από πάροχο θα υπήρχε κάποια λύση με κεραία ή κάποιο πακέτο με δεδομένα για να μπορείς να κάνεις τουλάχιστον τη δουλειά σου.

Πάντα μιλάμε για σπίτι/σταθερό σημείο. Για πλοία κτλ που αναφέρθηκαν οκ άλλη κουβέντα. 

Αλλά σε κάθε άλλη περίπτωση το κόστος είναι πολύ υψηλό, αν βάλεις και τον εξοπλισμό για ένα χρόνο πχ κοστίζει κάπου 170-180€ το μήνα!

Αυτά που λες ίσως να ισχύουν για ΑΛΛΕΣ χώρες..

Για την ελλάδα  ισχύει αυτό που σου έγραψα και μάλλον αγνόησες:

9 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε

Τι πολύ ειδικές περιπτώσεις αδερφέ μου; δύο cosmote fiber 200 κοστίζουν 103 ευρώ σύνολο + (διπλό) τέλος ενεργοποίησης και θα έχεις καμιά 340-360Mbps πραγματικό down και ~30 πραγματικό up 

Α και δεν γίνεται να τις "ενώσεις" μιλάμε για balanced (υπάρχει τρόπος αλλά θέλει έξτρα πάγιο για VPS server και έξτρα hardware απο μεριάς σου αλλά δεν νομίζω να ειναι κάτι που θα μπεί στην διαδικασία να το κάνει ο καθένας) 

Τέλος (συμπληρώνοντας το απο πάνω quote στον εαυτό μου) και πού να βρεις FTTH ; 3 και ο κούκος έχουν πρόβαση σε αυτό και να θέλεις να βάλεις δυο 200Μbps σε balanced mode μιας και ο πΟΤΕ δεν προσφέρει bonding (επίτηδες) δεν μπορείς γιατί δεν έχεις πρόσβαση 

15 λεπτά πριν, zio10 είπε

Επίσης αν κάποιος είναι απαραίτητο να έχει πολύ γρήγορη σύνδεση για τη δουλειά του ας πούμε θα είχε βρει λύση και πριν το starlink.

Όχι δεν έχει η μόνη λύση ειναι να δίνει 1000 ευρώ τον μήνα (leased) για μια μικρή ταχύτητα σε mbps! 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
  • Sad 1

6 λεπτά πριν, zio10 είπε

Εξαρτάτε την δουλειά. Εδώ ένας πελάτης Γάλλος , μας ρώταγε γιατί εκεί που είναι στα Βίλια μέσα στα βουνά δεν έχει ούτε σήμα (4G δεν έχει δει) 

Και ήθελε το BUSSINES πακέτο με τα 500$ το μήνα. Αλλά δεν έχει ακόμα στην Ελλάδα. (VIP Airbnb)

Πριν το 5G, Γειτονική εταιρεία 100 μέτρα στην άλλη πλευρά της Εθνική oδου, Ήθελε να μας πληρώνουν για να βάλουμε εμείς VDSL (MAX50)  και με κατευθυντήρια Wifi κεραία να δίνουν στους πελάτες τους...  (γιατί με το σάπιο χαλκό πάνω από 8 δεν είχαν) 

7 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

για πόσα mbps ; 

Επίσης αν σου φαίνονται πολλά είσαι εσύ παράλογος θέλεις μήπως να σε πληρώνουν κάθε μήνα για να χρησιμοποιείς το internet τους; 

Τέλος (συμπληρώνοντας το απο πάνω quote στον εαυτό μου) και πού να βρεις FTTH ; 3 και ο κούκος έχουν πρόβαση σε αυτό και να θέλεις να βάλεις δυο 200Μbps σε balanced mode μιας και ο πΟΤΕ δεν προσφέρει bonding (επίτηδες) δεν μπορείς γιατί δεν έχεις πρόσβαση 

Όχι δεν έχει η μόνη λύση ειναι να δίνει 1000 ευρώ τον μήνα (leased) για μια μικρή ταχύτητα σε mbps! 

Έως 24mbps

Ναι αν γινόταν τζάμπα θα ήταν το καλύτερο 

750€ πάντως και 99€/μήνα δεν νομίζω ότι είναι κάτι που περνάει έτσι στα ψιλά γράμματα. 

3 λεπτά πριν, Tasos19s είπε

Έως 24mbps

Ναι αν γινόταν τζάμπα θα ήταν το καλύτερο 

750€ πάντως και 99€/μήνα δεν νομίζω ότι είναι κάτι που περνάει έτσι στα ψιλά γράμματα. 

εταιρείες είναι 2500$ με 2πλασιο πιάτο και καλύτερο router και 500$ το μήνα για 200-500 speed

Αλλά έχει προτεραιότητα και support + static IP

23 λεπτά πριν, BadIronTree είπε

εταιρείες είναι 2500$ με 2πλασιο πιάτο και καλύτερο router και 500$ το μήνα για 200-500 speed

Αλλά έχει προτεραιότητα και support + static IP

Εσένα σου δώσανε το στρόγγυλο ή τα καινούργια κάτι τετράγωνα που είδα; ξέρεις τι διαφορές έχει αν έχει; 

Starlink Satellite Broadband Not Exactly Hitting it Out of the Ballpark

9 λεπτά πριν, xtakis1964 είπε

99€  το μηνα για να εχω ping 95ms οπως φαινεται στην φωτογραφια που δημοσιευται οχι ευχαριστω ελλον δεν θα παρω!!!😛😛

Δες τα άλλα τεστ 1 σελίδα εάν δεν βαριέστε 

2 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Εσένα σου δώσανε το στρόγγυλο ή τα καινούργια κάτι τετράγωνα που είδα; ξέρεις τι διαφορές έχει αν έχει; 

Starlink Satellite Broadband Not Exactly Hitting it Out of the Ballpark

Τετράγωνο δίνουν μόνο USA γιατί εκεί έχει πάρει το ΟΚ από το Κράτος. 

Άσε το στρογγυλό είναι πoλυ καλύτερο σε top speed αλλά τρώει παραπάνω ρεύμα.

Αφού να φανταστείς το δίνουν προσωρινά σε Bussiness πακέτα μέχρι να φταίξουν το νέο, γιατί φτάνει άνετα τα 400 

• Like 1

Παντως αν δεν γινοταν το rural broadband με λεφτά της ευρωπαϊκής ένωσης την τελευταία δεκαετία στην ελλάδα θα τρέχαμε ουρές στον ελον να μας δωσει λίγο σταρλινγκ σήμερα.

Ενα χωριό των 5-10 ενεργών σπιτιών με μια σύνδεση starlink που θα την πλήρωναν 10-20 ευρώ τον μήνα θα ήταν καλή λύση.

Γενικα το σταρλινκ ακόμα και στη  τελική του μορφή θα αφορά καμία τριανταριά εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως, περιορισμένο αριθμό δλδ με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Και θα αποτελεί μεγάλο στρατηγικό πλεονέκτημα για την αμερική, ανάλογο του GPS.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Evangelos Anagnostou είπε

Παντως αν δεν γινοταν το rural broadband με λεφτά της ευρωπαϊκής ένωσης την τελευταία δεκαετία στην ελλάδα θα τρέχαμε ουρές στον ελον να μας δωσει λίγο σταρλινγκ σήμερα.

Ενα χωριό των 5-10 ενεργών σπιτιών με μια σύνδεση starlink που θα την πλήρωναν 10-20 ευρώ τον μήνα θα ήταν καλή λύση.

Γενικα το σταρλινκ ακόμα και στη  τελική του μορφή θα αφορά καμία τριανταριά εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως, περιορισμένο αριθμό δλδ με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Και θα αποτελεί μεγάλο στρατηγικό πλεονέκτημα για την αμερική, ανάλογο του GPS.

Δες από 2:00 lepta
khq013bbfxy81.jpg

Άλλαξε το πόλεμο ήδη...   η Κίνα είπε ΣΟΣ παιδιά προσοχή γιατί το μονοπώλιο σε low orbit θα μας έχουν από τα @@ ...

τα 45000 κομμάτια που θέλουν θα πιάσει το 80% του χώρου 400-500 χλμ. orbits

Αντίστοιχη τεχνολογία όταν στο WW2 είχαν οι Γερμανοί ασύρματη επικοινωνία έφτασαν μέχρι την Γαλλία ...

Τώρα βλέπεις από τα DRONES τον εχθρό σε 4k ενώ τρέχεις στο SUV 

Επεξ/σία από BadIronTree
  • Like 1

4 ώρες πριν, Balantakos είπε

Λαθος quote, στον αλλον φιλο θα αναφερεσαι.

Εκτος και αν δεν καταλαβες αυτο που λεω.

Το "κλαιω" πήγαινε σ αυτό που είπες. Το από κάτω πάει σε αυτούς που βρήκαν ήδη προβλήματα.

Απλά συγχωνεύτηκαν οι απαντήσεις 😂

• Like 1

2 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε

για πόσα mbps ; 

Δύο cosmote fiber 200 τι να τις κάνει κάποιος;

• Like 1
  • Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...