Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως οι γνωστοί που πριν λίγο καιρό έκαναν τους λιμοξιολοξους, μετά τους πυραρχους τώρα έγιναν και ειδικοί στις δορυφορικές επικοινωνίες.

100 ευρώ για απεριόριστο internet από το δορυφόρο τσάμπα είναι. Σταματήστε τις βλακείες και τις γελοιότητες.

Εννοείται ότι η υπηρεσία δεν πάει να αντικαταστήσει τις σταθερές και κινητές συνδέσεις αλλά είναι για ένα άλλο αγοραστικό κοινό.

Αντί να χαρείτε που επιτέλους άνθρωποι που δεν είχαν άλλη επιλογή θα μπορέσουν να έχουν σύνδεση λέτε τις παπαριές σας. Άλλοι απλά τους ζηλεύετε, άλλοι απλά λέτε τα κουλά σας γιατί νομίζετε ότι τα ξέρετε όλα άλλοι είναι υπάλληλοι εταιριών και κάνουν τη δική τους προπαγάνδα.

Το starlink ήρθε για να μείνει και περιμένουμε με ανυπομονησία και το space mobile που θα εκπέμπει 4g και 5g από δορυφόρο.

Επεξ/σία από cmvrgr
  • Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, cmvrgr είπε

περιμένουμε με ανυπομονησία και το space mobile που θα εκπέμπει 4g και 5g από δορυφόρο.

Αυτά θέλουν νέο εμβόλιο ή θα πιάνει και το περσινό;

Δημοσ.
Στις 14/5/2022 στις 12:22 ΠΜ, BadIronTree είπε

Ποια συννεφιά εδώ με χιονοθύελλα δεν κατάλαβε τίποτα στην Αμερική. Η ταχύτητα πέφτει σε μεγάλες βροχές κατακλυσμός μέχρι να κουνηθεί το σύννεφο. 

Έχει και mode για να λιώνει το χιόνι, μην κουραστείς και βγεις έξω και παγώσουν τα χεράκια σου xD

What could possibly go wrong?

Spoiler

Starlink-cats.png

Επισκέπτης
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Doubt είπε

What could possibly go wrong?

Απόκρυψη περιεχομένων

Starlink-cats.png

μια χαρά βολεύτηκαν τα γατάκια στην "ζεστή" κεραία που λιώνει το χιόνι.

ότι αφορά καθαρά την υπηρεσία "δορυφορική πρόσβαση στο internet" θα συμφωνήσω με την άποψη της γνωστής ιστοσελίδας αγορών GIZCHINA για αυτά που προσφέρει είναι χρήσιμη λύση σε λογική τιμή

θα την πάρει κάποιος οποίος την έχει ανάγκη καθώς στην περιοχή του είναι αδύνατη ή ανύπαρκτη η πρόσβαση στο διαδίκτυο

επίσης μην ξεχνάμε ότι στις συνδέσεις VDSL ή FTTH οι πάροχοι πρόσβασης δίνουν εξοπλισμό (που τον πληρώνεις με χρησιδάνειο) ότι το χειρότερο από κίνα μεριά σπάνια θα δώσουν κάτι καλό άρα αν θες να κάνεις την δουλειά σου σωστά θα πρέπει να αγοράσεις και καλά να έχεις την επιλογή να το κάνεις γιατί το υποστηρίζει και ο πάροχος αν δεν...τι κάνεις.

Δημοσ.
Στις 13/5/2022 στις 11:07 ΜΜ, zio10 είπε

100€ το μήνα για ίντερνετ δεν τα έδινα με τίποτα πάντως.

Αν είσαι μικρής ή μεσαίας κλίμακας ξενοδοχειακή μονάδα, όπου ο πΟΤΕ σηκώνει τα χέρια ψηλά (παρέχοντας ταχύτητες τύπου 10mbps στο down), να δεις τι ωραία και εύκολα που τα δίνεις... 

Όπως καταλαβαινεις, ούτε η δραστηριότητα αυτή, σπανίζει στη χώρα μας αλλά ούτε και η περίπτωση του ξεχασμένου από τον πΟΤΕ μέρους. 

• Like 2
Δημοσ.
Στις 13/5/2022 στις 11:42 ΜΜ, dieksodo είπε

Οχι αλλα ο ξαδερφος σου ο 3ος μηχανικος που παει σιγγαπουρη και πληρωνεται 5000 ευρω αν θελει να δει και να μιλησει στην κορη του θα τα δωσει. Εμενα ο θειος μου εκανε να δει την νεογεννητη ξαδελφη μου 2 χρονια. Για ρωτα τον πως περναγε στο καραβι 3 χρονια χωρις την οικογενοια του και αν θα εδινε οχι 100 αλλα 100000 ευρω για να τους δει. Αιντε πια ο καθε φραπεδοέλληνας που εχει μαθει στη βολη και στο τσαμπα

Τραγικά τα λες. Επειδή έχω θείο που ήταν ναυτικός ειδικά από τις 2010 εποχές και ύστερα. Γίνονταν βιντεοκλήσεις, τις πλήρωναν πιο ακριβά με χαμηλές ταχύτητες και φωτογραφίες. Δεν είναι και έτσι εκτός άμα τους έστελναν σε καμία πλωτή φυλακή. Τους 2/3 μήνες που θα είσαι θάλασσα ναι δεν γίνεται. Μόλις πιάσεις λιμάνι και να μην μπορείς να βγεις κάτι κάνεις με αυτούς που φορτώνουν τους ντόπιους από χοτ σποτ ή καμιά κάρτα κτλπ.

Δημοσ.
Στις 14/5/2022 στις 7:28 ΠΜ, mandos είπε

Λέγονται γεωστατικοι.

Μάλιστα είναι ιδέα ενός συγγραφέα (A. C. Clarke) ο οποίος δεν την πατεντάρε

Στις 14/5/2022 στις 7:28 ΠΜ, mandos είπε

Δε τα λες καλά και είσαι και άδικος προς τον προηγούμενο.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Geostationary_orbit

Ώρες ώρες απορώ αν διαβάζατε ό,τι σας βολεύει.

Για να πετύχεις γεωστατική περιστροφή ενός δορυφόρου πρέπει να βρίσκεται στα 35,786km ύψος. Διάβασε το λίνκ, εσύ ο ίδιος μου το έστειλες. Όλοι οι δορυφόροι της StarLink όμως βρίσκονται στα 550km. Έστειλα και λινκ που δείχνει τους δορυφόρους της Starlink να κάνουν γύρες γύρω απο την γη, δλδ τι άλλο θες να βγάλω και βίντεο.

Τέλος πάντων δεν έχει νόημα μάγκες ο καθένας ας πιστεύει ότι γουστάρει να τελειώνουμε. Πίστευε, και μη ερεύνα που λέγανε και οι παλιοί.

Στις 14/5/2022 στις 9:13 ΠΜ, Dr_Pepper είπε

Καταρχρήν οι δορυφόροι δεν χρειάζεται να περιστρέφονται γύρω απο την γη μπορεί να ειναι και "στάσιμοι"  (να έχουν ίδια φορά και ταχύτητα με την περιστροφή της γης απο τον άξονα της οπότε είναι σαν να στέκονται στο ίδιο σημείο στα αμερικάνικα geosynchronous orbit) 

1ον Για να έχεις γεωστατική τραχιά χρειάζεσαι 35,786 km ύψος, Οι δορυφόροι της StarLink έχουν 550km.    https://en.wikipedia.org/wiki/Geostationary_orbit

2ον. Μπες απλά εδώ και δες τον χάρτη της starlink. Δες λοιπόν πόσοι δορυφόροι είναι ενεργοί και δίνουν ίντερνετ μετά μιλάμε.    https://satellitemap.space/

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, Tasosng είπε

1ον Για να έχεις γεωστατική τραχιά χρειάζεσαι 35,786 km ύψος, Οι δορυφόροι της StarLink έχουν 550km.    https://en.wikipedia.org/wiki/Geostationary_orbit

2ον. Μπες απλά εδώ και δες τον χάρτη της starlink. Δες λοιπόν πόσοι δορυφόροι είναι ενεργοί και δίνουν ίντερνετ μετά μιλάμε.    https://satellitemap.space/

1) Γεωστατική τροχιά ειναι μια υποπερίπτωση των γεωσύχρονων τροχιών δεν αλλάζει κάτι σημαντικό απλά το αναφέρω.

2) Εγώ δεν σου είπα ότι οι δορυφόροι του Starlink είναι γεωσύγχρονοι απλά σου ανέφερα ότι μπορεί να συμβεί και αυτό επειδή το είχες βγάλει παράλογο και ότι ο δορυφόρος θα πέσει λόγω της βαρύτητας.. 
Αυτό που σου είπα για τους δορυφόρους της Starlink είναι μπορούν να έχουν τροχιές που να περνούν κυρίως πάνω απο στεριά και ότι η ταχύτητα τους ειναι τέτοια που ακόμη και την πιο άκυρη τροχιά να έχουν(να περνάνε δηλαδή το μεγαλύτερο μέρος της τροχιάς τους πάνω απο ωκεανούς) πάλι δεν χρειάζεται πολλής χρόνος να περάσει έτσι ώστε τουλάχιστον ένας δορυφόρος να καλύπτει ένα συγκεκριμένο χώρο/cells. 

3)Τα όποια site παρακολούθησης τέτοιων δορυφόρων δεν έχουν κάποια σχέση με την spaceX ή το starlink και δεν επικοινωνούν με τους δορυφόρους ειναι απλά προσημειώσεις βασιζόμενες σε κάποια γνωστά δεδομένα για τους δορυφόρους. 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
Δημοσ.

Το starlink απευθυνεται σε επαγγελματιες που μενουν σε μικρα μερη και αντε ισως για καποιον που μενει μια ωρα απο το την πιο κοντινη κωμοπολη πανω σε καποιο κορφοβουνι ή στον αρκτικο κυκλο ισως.Τουλαχιστον για την ωρα και με αυτες τις τιμες ολοι οι υπολοιποι λυσεις εχουν πολυ καλυτερες και οταν λεω πολυ καλυτερες μιλαω για ενα ευλογο κοστος με μια ανθρωπινη ταχυτητα,τουλάχιστον εγώ δεν εχω δει μερη πολλα τα οποια να μην εχουν ουτε καλο dsl ουτε 4g.Τωρα αν καποια στιγμη αλλαξει ή πολιτικη τιμολογησης και οι επαγγελματιες πληρωνουν αλλα και οι ιδιωτες πληρωνουν αρκετα λιγοτερα το ξανασυζηταμε.

Τωρα αν εισαι περιεργος μενεις στο κεντρο πολης και  δεν σου φτανουν τα 40-50-100 mbps που δινουν αρκετοι παροχοι ειτε με σταθερη συνδεση ειτε με κεραια αναμεταδοσης...ενταξει τι να σου πω παρτο αλλα δεν μπορεις να πεις οτι αξιζει απλα καλυπτεις τα υπερβολικα παραλογα στανταρ που δεν θα επρεπε να εχεις

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

Οπότε με starlink και ενεργοποιημένο το  wifi calling εχεις και κινητό.Κάνω λάθος;

Θεωρώ πως ναι. Στη δική μου περίπτωση και με 4g router (με κάρτα Sim δηλαδή), έχω κανονικά wifi calling. Μια μικρή καθυστέρηση πάντως, την έχει γενικά, συγκριτικά με το κλασσικό wifi μέσω router από χαλκό. 

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
  • Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, chrisxkar είπε

Το starlink απευθυνεται σε επαγγελματιες που μενουν σε μικρα μερη και αντε ισως για καποιον που μενει μια ωρα απο το την πιο κοντινη κωμοπολη πανω σε καποιο κορφοβουνι ή στον αρκτικο κυκλο ισως.Τουλαχιστον για την ωρα και με αυτες τις τιμες ολοι οι υπολοιποι λυσεις εχουν πολυ καλυτερες και οταν λεω πολυ καλυτερες μιλαω για ενα ευλογο κοστος με μια ανθρωπινη ταχυτητα,τουλάχιστον εγώ δεν εχω δει μερη πολλα τα οποια να μην εχουν ουτε καλο dsl ουτε 4g.Τωρα αν καποια στιγμη αλλαξει ή πολιτικη τιμολογησης και οι επαγγελματιες πληρωνουν αλλα και οι ιδιωτες πληρωνουν αρκετα λιγοτερα το ξανασυζηταμε.

Τωρα αν εισαι περιεργος μενεις στο κεντρο πολης και  δεν σου φτανουν τα 40-50-100 mbps που δινουν αρκετοι παροχοι ειτε με σταθερη συνδεση ειτε με κεραια αναμεταδοσης...ενταξει τι να σου πω παρτο αλλα δεν μπορεις να πεις οτι αξιζει απλα καλυπτεις τα υπερβολικα παραλογα στανταρ που δεν θα επρεπε να εχεις

Σκέψου όμως ότι μπορουν να δωσουν  ιντερνετ απο το starlink σε χωριά και απομονωμένες περιοχές και να μοιραστεί το κόστος.

Δημοσ.
Στις 14/5/2022 στις 6:06 ΜΜ, RaNd είπε

Αν καποιος βγάζει $$ απο το Internet, ή δουλεύει remote, ναι, θα τον σώσει ! :D

ναι και εσύ στην νασα δουλεύεις ξέρω :P

• Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, nickvas19 είπε

ναι και εσύ στην νασα δουλεύεις ξέρω :P

Μήπως να σου στειλω  τα ένσημά μου και το πελατολογιο μου, να μου πεις αν επιτρεπεται να πάρω starlink ή οχι ?

Δες στο διπλα Thread πόσοι δουλεύουμε remote και αν χρειαζόμαστε μια τέτοια λύση και ισως αποκτήσεις μια ιδέα...

🙃

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, RaNd είπε

Μήπως να σου στειλω  τα ένσημά μου και το πελατολογιο μου, να μου πεις αν επιτρεπεται να πάρω starlink ή οχι ?

Δες στο διπλα Thread πόσοι δουλεύουμε remote και αν χρειαζόμαστε μια τέτοια λύση και ισως αποκτήσεις μια ιδέα...

🙃

χρειάζεσαι; το τι χρειάζεται ένας άνθρωπος είναι μεγάλη συζήτηση. Επι της ουσίας τπτ από όλα αυτά δεν χρειαζόμαστε. Ότι μας έκαναν να τα χρειαζόμαστε είναι μεγάλη συζήτηση μπρο και ποσό τελικά χρειαζόμαστε κάτι που λέμε ότι το χρειαζόμαστε είναι τελείως φιλοσοφικό ζήτημα.

Επεξ/σία από nickvas19
  • Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...