Dr_Pepper Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 Μόλις τώρα, cmvrgr είπε Καταναλώνουν ακόμα πολύ ρεύμα. Θέλουν δουλίτσα ακόμα. Πρέπει να πέσουν πολύ ακόμα. 100w σε ένα αυτοκίνητο ή ένα τροχόσπιτο είναι πολύ μεγάλη κατανάλωση ιδιαίτερα αν πρέπει να το κρατήσεις ενεργό πχ όλη την μέρα για να έχεις internet. Μέσα στις εταιρίες που δουλεύουμε ναι και οι Ubiquiti είναι πολυ καλές για συγκεκριμένες εφαρμογές. Ναι απλά μου προξένεψε εντύπωση το 4 γέφυρες εννοείς για mesh ; θέλω να πω υπάρχουν κεραίες με μεγάλη εμβέλεια οπότε πιστεύω θα μπορούσατε με έναν μπομπό και έναν δέκτη να κάνετε δουλειά
cmvrgr Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Kiriakos-GR είπε Επειδή γνωρίζω από δορυφορικά, αυτή σου η ευχή θα μείνει στο ράφι. Κάθε σύστημα είναι προσχεδιασμένο (διαστάσεις πιάτου) προκείμενου να λειτουργεί και με συννεφιά και καθαρό ουρανό. Δεν ξέρω από που αντλούν κάποιοι αισιοδοξία, όταν η νότια Ευρώπη (εμείς) πνιγόμαστε ταχτικά από την Αφρικάνικη σκόνη. Και η βόρεια Ευρώπη από βροχές και σύννεφα. Το δορυφορικό ιντερνέτ έχει ελάχιστο πελατολόγιο, κάποιον πολιτικό μηχανικό ίσως με γραφείο σε βουνό ή νησί. Το πελατολόγιο είναι καθαρά θέμα κόστους σε μια φτωχή χώρα όπως η Ελλάδα. Αν πέσει η τιμή μελλοντικά και μπορεί να κοντράρει τις επίγειες τηλεπικοινωνίες ανά περιοχές αλλάζουν πολλά πράγματα. Οπότε η κουβέντα θα είναι καθαρά σε θεωρητική βάση. Ήδη γνωρίζω πολλές υποδομές ιδιωτών και εταιριών που παραγγέλνουν αβέρτα για σημεία που είναι απαράδεκτα (κοντά και μακριά από μεγάλα αστικά κέντρα) και δεν μπορούν να βρουν άλλη αξιόλογη λύση. Όσο για τις καταναλώσεις σε κεραίες δορυφορικές γίνονται adapt αρκετές νέες τεχνολογίες και είναι απλά θέμα χρόνου για να φτάσουμε σε ένα επιθυμητό επίπεδο. 9 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε Ναι απλά μου προξένεψε εντύπωση το 4 γέφυρες εννοείς για mesh ; θέλω να πω υπάρχουν κεραίες με μεγάλη εμβέλεια οπότε πιστεύω θα μπορούσατε με έναν μπομπό και έναν δέκτη να κάνετε δουλειά Όχι δεν υπήρχε οπτική επαφή με τα ύψη των υποδομών που βρέθηκαν και συμφωνήσαν να μπει ο εξοπλισμός οπότε ήταν μεγάλος πονοκέφαλος να βρεθούν τα σημεία. Προσπάθησαν να κάνουν υλοποίηση και 2 "μεγάλες" εταιρίες και τα βρήκαν μπαστούνια. Εμείς τουλάχιστον τα καταφέραμε. Επεξ/σία 14 Μαΐου 2022 από cmvrgr 1
nickvas19 Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 σε λίγο δεν θα χούμε να φάμε το δορυφορικό Ίντερνετ θα μας σώσει. 1 1
RaNd Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 24 λεπτά πριν, nickvas19 είπε σε λίγο δεν θα χούμε να φάμε το δορυφορικό Ίντερνετ θα μας σώσει. Αν καποιος βγάζει $$ απο το Internet, ή δουλεύει remote, ναι, θα τον σώσει ! 3
cmvrgr Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 43 λεπτά πριν, nickvas19 είπε σε λίγο δεν θα χούμε να φάμε το δορυφορικό Ίντερνετ θα μας σώσει. Όταν βγάζεις το ψωμί σου από το διαδίκτυο τότε είναι πολύ σημαντικό να το έχεις όσο και αν κοστίζει. Είναι σαν ο μανάβης να μην έχει ζυγαριά να ζυγίσει τα φρούτα και τα λαχανικά και ο χασάπης να μην έχει μαχαίρι να τεμαχίσει το κρέας. 3
Απόστολος Θάνος Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 17 ώρες πριν, OLDjunior είπε Οι δορυφόροι παροχής internet είναι σταθεροί , δεν περιστρέφονται . Μάλλον για να γίνω πιο κατανοητός , εκτοξεύονται ανεβαίνουν σε συγκεκριμένο υψόμετρο, πλάτος, μηκος και παίρνουν ακριβώς την ίδια ταχύτητα με την περιστροφή της γης . Οποτε για εμάς είναι ακίνητοι Αυτο που περγραφεις ονομαζεται γεωστατικη τροχια και ενω εχει μερικους δορυφορους η starlink σε αυτη λογο πολυ μεγαλης αποστασης το ping και γενικα οι ταχυτητες ειναι κακες...γιαυτο εχει και σε πολυ χαμηλοτερο υψομετρο(πιο κοντα και απο τον iss) για πολυ βελτιωμενο ping οι οποιοι ολοκληρωνουν μια τροχια σε λιγο παραπανω απο μια ωρα και χρησιμοποιει τους μακρινους πιο πολυ σαν backbone για επικοινωνια μεταξυ ηπειρων. 1
OLDjunior Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 14 λεπτά πριν, Απόστολος Θάνος είπε Αυτο που περγραφεις ονομαζεται γεωστατικη τροχια και ενω εχει μερικους δορυφορους η starlink σε αυτη λογο πολυ μεγαλης αποστασης το ping και γενικα οι ταχυτητες ειναι κακες...γιαυτο εχει και σε πολυ χαμηλοτερο υψομετρο(πιο κοντα και απο τον iss) για πολυ βελτιωμενο ping οι οποιοι ολοκληρωνουν μια τροχια σε λιγο παραπανω απο μια ωρα και χρησιμοποιει τους μακρινους πιο πολυ σαν backbone για επικοινωνια μεταξυ ηπειρων. Δηλαδή έχει και γεωστατικους και σε τροχιά ; Μα είναι δυνατόν να είναι σε κινητή τροχιά ο δορυφόρος και να έχεις καλό internet και ping κτλπ… μου φαίνεται λίγο χαζό αυτό που κάνει η starlink . Μάλλον είναι προσωρινό μέχρι να «ανεβάσει» κι’ άλλους δορυφόρους 2
Ducatista Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 20 ώρες πριν, cmvrgr είπε Αν δεν παίζει τίποτα άλλο εκεί που είσαι ούτε από κινητή ούτε από σταθερή τότε τα δίνεις θέλεις δε θέλεις. Αυτο ακριβως! Θεωρώ πως η κίνηση του Elon είναι βάλσαμο για κατι κατοικίες σε βουνά κλπ η απομακρυσμενες περιοχές η ακόμη και σε πλοία σκάφη κλπ.. βαλσαμο όμως! Τα χρήματα δεν είναι τίποτα για να εχεις σύνδεση 100mb χωρίς περιορισμό στα δεδομενα οπου θες!!Προφανώς δεν είναι για να την βάλεις σπίτι σου (ακομη) 2
BadIronTree Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 1 ώρα πριν, OLDjunior είπε Δηλαδή έχει και γεωστατικους και σε τροχιά ; Μα είναι δυνατόν να είναι σε κινητή τροχιά ο δορυφόρος και να έχεις καλό internet και ping κτλπ… μου φαίνεται λίγο χαζό αυτό που κάνει η starlink . Μάλλον είναι προσωρινό μέχρι να «ανεβάσει» κι’ άλλους δορυφόρους Δεν έχει κανένα γεωστατικό στα 35,786 km όλοι είναι στα 500 χλμ.. στο μέλλον θα παρκάρει μερικούς στα 1500 όλες οι τελείες είναι οι δορυφόροι του https://starlink.sx/ https://satellitemap.space/ 1 1
Cocomel Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 Ότι να ναι είσαστε μερικοί ... Αυτή υπηρεσία δεν είναι για τν μέσο Έλληνα είναι για απομακρυσμένα μέρη για καράβια για αεροπλάνα και είναι κάτι πολύ καινοτόμο. ... Η Ελλάδα έχει 4.000 καράβια λέτε ότι δεν θα το βάλουν πχ η θα πουν τα 100 ευρώ είναι πολλά? 3
KaRouLi Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 Βέβαια, λεφτά για αναβάθμιση στο PC, νέα αμάξια, και πανάκριβα iPhone υπάρχουν περιέργως 😛. Προσωπικά, το κόστος το θεωρώ δικαιολογημένο. Κάποιοι ακόμα και σε μεγάλα αστικά κέντρα δεν έχουν ταχύτητες. Ζω Πάτρα, και εν έτει 2022 ο OTE δεν έχει περάσει ακόμα καλώδια για να καλύψει όλη τη πόλη. Είχα 6,39 mbps download και 2 mbps upload. Δεν ανανέωσα και έβαλα Patras Broadband, η οποία δουλεύει με κεραία, και τώρα πιάνω καμπάνα 50 mbps (με δυνατότητα να πιάσω μέχρι και 200+mbps, αν αναβαθμίσω φυσικά) και 10 mbps upload. Αν πέσει λίγο το κόστος και ανοίξει ο σταθμός στο Κορωπί, (οπότε και λογικά θα γίνουν καλύτερα τα πράγματα) θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά να βάλω. 2
andreas1gr Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 4 ώρες πριν, OLDjunior είπε μου φαίνεται λίγο χαζό αυτό που κάνει η starlink Πήγαινε παιδάκι μου εσύ να τους δείξεις πως να το κάνουν σωστά γιατί δεν του κόβει… 3 ώρες πριν, Cocomel είπε Αυτή υπηρεσία δεν είναι για τν μέσο Έλληνα Είναι δυο διαμερίσματα σε κάποια απομακρυσμένη περιοχή – χωριό που έχουν πολύ αργό δίκτυο… αγοράζουν 1 συνδρομή και μοιράζονται την σύνδεση στα 2 διαμερίσματα… κόστος τελικό 50 ευρώ κάθε μήνα για το κάθε ένα διαμέρισμα… ανέφικτο ε; 1 1
feralkid Δημοσ. 15 Μαΐου 2022 Δημοσ. 15 Μαΐου 2022 Για βουνά λέτε εσείς, εδώ κέντρο Αθήνα την βγάζουμε με 8mbs down και 0.5 up. 1
Giorgos85thess Δημοσ. 15 Μαΐου 2022 Δημοσ. 15 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 13/5/2022 στις 10:39 ΜΜ, Dr_Pepper είπε Κάθε ένας απο τους δορυφόρους έχει 20Gbps bandwidth και μπορεί να δώσει σε 2000 χρήστες απο 100Mbps ταυτόχρονα (ετερόχρονα εννοείται παραπάνω πχ ειναι πολύ δύσκολο και οι 2000 να πατήσουν ένα κουμπί "download" ακριβώς την ίδια στιγμή) Μηπως εκανες λαθος στα μαθηματικα φιλος? 100mbit x 2000 Users = 200Gps. 2000 χρηστες ανα δορυφορο θα παρουνε απο 10mbit ετσι οπως το υπολογιζω εγω. Με 1-2 δορυφορους που περνανε απο ελλαδα μεσο ορο, καλη τυχη στα disconections και στο overhead σε οσους σταξουν 120ε/μηνα στον απατεωνα . 100+20e το πιατο-ψησταρια που καει τα εντερα του σε ρευμα... Επεξ/σία 15 Μαΐου 2022 από Giorgos85thess 2 2
BadIronTree Δημοσ. 15 Μαΐου 2022 Δημοσ. 15 Μαΐου 2022 1 ώρα πριν, Giorgos85thess είπε Μηπως εκανες λαθος στα μαθηματικα φιλος? 100mbit x 2000 Users = 200Gps. 2000 χρηστες ανα δορυφορο θα παρουνε απο 10mbit ετσι οπως το υπολογιζω εγω. Με 1-2 δορυφορους που περνανε απο ελλαδα μεσο ορο, καλη τυχη στα disconections και στο overhead σε οσους σταξουν 120ε/μηνα στον απατεωνα . 100+20e το πιατο-ψησταρια που καει τα εντερα του σε ρευμα... η εταιρία λέει επίσημα 50 Mb/s με 250 Mb/s and latency as low as 20 ms in most locations Τώρα εγώ βλέπω 6 δορυφόρους Για μεγαλύτερο bandwight θα αρχίσουν την 2.0 version με το Starship ... ξέρεις ότι η Google & Microsoft έχουν μετοχές στο Starlink έτσι... για να μην λέτε πίπες, 100+ χώρες δινουν την αδεια τους σιγά σιγά.. και έχουν ήδη μισό εκατομμύριο πελάτες... 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα