Προς το περιεχόμενο

Ξεκίνησε η λειτουργία του δορυφορικού Internet της Starlink στην Ελλάδα με ικανοποιητικές ταχύτητες

polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

9 λεπτά πριν, zio10 είπε

Αυτό είπα, για πολύ ειδικές περιπτώσεις όπως αυτή που ανέφερες.

Μια χαρά είναι 8-16. Αλλά οκ ο καθένας κρίνει για τον εαυτό του.

Γι'αυτό έγραψα δεν θα τα έδινα, δεν είπα κάτι για όσους τα δίνουν.

Δες τι έγραψες  "δεν έχω πετύχει ακόμα περίπτωση που να μην υπάρχει καμία εναλλακτικήκαι γιατι στο εκανα παραθεση και απαντησα.

3 λεπτά πριν, blacckvodka είπε

Όταν βρέχει και έχει συννεφιά δλδ  θα προλαβαίνω να πάω ο ίδιος να πυροβολήσω τον αντίπαλο σπίτι του και να γυρίσω?

Οταν θα ειναι ετοιμος ο επιγειος σταθμος στην ελλαδα μεχρι τελος του ετους και Ναι θα μπορεις με ping 10ms ... Προς το παρον δεν ειναι για online gaming.

• Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φοβερό. Καλορίζικο φίλε μου. 

Το ping είναι ένα θέμα δυστυχώς. Στα games είδα να λες ότι πέφτει και δεν ισχύει αυτό που δείχνει το speedtest?

• Like 1
  • Thanks 1

6 λεπτά πριν, blacckvodka είπε

Όταν βρέχει και έχει συννεφιά δλδ  θα προλαβαίνω να πάω ο ίδιος να πυροβολήσω τον αντίπαλο σπίτι του και να γυρίσω?

Ποια συννεφιά εδώ με χιονοθύελλα δεν κατάλαβε τίποτα στην Αμερική. Η ταχύτητα πέφτει σε μεγάλες βροχές κατακλυσμός μέχρι να κουνηθεί το σύννεφο. 

Έχει και mode για να λιώνει το χιόνι, μην κουραστείς και βγεις έξω και παγώσουν τα χεράκια σου xD

Screenshot_2022-05-14-00-21-15-62_82384cde736715c07d93dc2eaa77bfe1.jpg

Μόλις τώρα, KaRouLi είπε

Φοβερό. Καλορίζικο φίλε μου. 

Το ping είναι ένα θέμα δυστυχώς. Στα games είδα να λες ότι πέφτει και δεν ισχύει αυτό που δείχνει το speedtest?

Όχι δες το speedtest που έκανα τώρα στην Ιταλία γιατί από κει μάλλον παίρνω, στην πρώτη σελίδα

• Like 1
  • Thanks 1

Σωστά, το test από Ιταλία είναι πολυ καλό για τα ελληνικά δεδομένα. Άραγε γνωρίζουμε αν θα χτίσουν ground station εδώ κοντά μας?

1 ώρα πριν, BadIronTree είπε

2389 έχουν ανεβάσει 1783 είναι τώρα σε σωστή τροχιά 
12000 είναι ο στόχος για καλό bandwidth (τώρα σταματάνε να πουλάνε όπως έγινε USA , waiting list) και θέλουν συνολικά 45000 σε πολλές τροχιές αλλά δεν έχουν πάρει ακόμα την αδεια επίσημα 

ασχετο αλλά ψάχνοντας κάτι παρόμοιο είδα ότι μάλλον έχουν gateaway στην βουλγαρία τώρα κάνε σε παρακαλώ speedtest και διάλεξε τον server στο speedtest για sofia να δούμε αν τελικά πάει το μάτι του Σάουρον :P 

Επισκέπτης
56 λεπτά πριν, BadIronTree είπε

Ναι Το Ναυτικό και η Αεροπορία της Αμερικής έχει κα****
Τα 1.5 version online now & τα 2.0 στο μέλλον έχουν laser σε αλυσίδα σειρά ( ξεκίνησαν για Βόριο πόλο και θάλασσα που δεν έχει σταθμούς)

Ξέρεις για στρατιωτικούς σκοπούς δουλεύουν και οι πράκτορες και με αυτό το σύστημα δεν απαιτείται να μπούνε στο διαδίκτυο του κράτους που εργάζονται.

Μπορούν ακόμα και να κατευθύνουν πυραύλους στον στόχο. Φαντάσου πόσοι Κινέζοι θα απελευθερωθούν από την κινεζική κυβέρνηση. Μπήκες στο marine traffic? 

1 ώρα πριν, zio10 είπε

Τι να πω, είναι για πολύ ειδικές περιπτώσεις. Θα συμβιβαζόμουν με κάτι λιγότερο, δεν έχω πετύχει ακόμα περίπτωση που να μην υπάρχει καμία εναλλακτική.

Τι πολύ ειδικές περιπτώσεις αδερφέ μου; δύο cosmote fiber 200 κοστίζουν 103 ευρώ σύνολο + (διπλό) τέλος ενεργοποίησης και θα έχεις καμιά 340-360Mbps πραγματικό down και ~30 πραγματικό up 

Α και δεν γίνεται να τις "ενώσεις" μιλάμε για balanced (υπάρχει τρόπος αλλά θέλει έξτρα πάγιο για VPS server και έξτρα hardware απο μεριάς σου αλλά δεν νομίζω να ειναι κάτι που θα μπεί στην διαδικασία να το κάνει ο καθένας) 

• Thanks 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, BadIronTree είπε

2389 έχουν ανεβάσει 1783 είναι τώρα σε σωστή τροχιά 
12000 είναι ο στόχος για καλό bandwidth (τώρα σταματάνε να πουλάνε όπως έγινε USA , waiting list) και θέλουν συνολικά 45000 σε πολλές τροχιές αλλά δεν έχουν πάρει ακόμα την αδεια επίσημα 

+53

Και αύριο έχει άλλο ένα +53 xD

Επεξ/σία από BadIronTree
  • Like 2
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτή τη στιγμή έχει Starlink Mission Live Streaming, και πιθανώς να ενημερώσουν περαιτέρω για το Starlink.

Edit: Το έβαλε ο φίλος @BadIronTree πιο πάνω.

Επεξ/σία από KaRouLi

1 ώρα πριν, zio10 είπε

Τι να πω, είναι για πολύ ειδικές περιπτώσεις. Θα συμβιβαζόμουν με κάτι λιγότερο, δεν έχω πετύχει ακόμα περίπτωση που να μην υπάρχει καμία εναλλακτική.

Έλα στο Ρίο... Στο παλιό σπίτι 1down/0.1up, στο τωρινό 6/0.5. Βάλε και τις τηλεδιάσκεψεις, βάλε ότι έχει συμβεί να μου ζητήσουν upload 4gb. Μπορεί και να τα έδινα (ευτυχώς υπάρχει WISP και καταφέρνουμε να δουλεύουμε, αλλά αν δεν υπήρχε;)

• Like 1
  • Sad 1

14 λεπτά πριν, BaggsR είπε

Βασικά δοκίμασε και αυτό https://speed.cloudflare.com/

Δίνει πολύ περισσότερες λεπτομέρειες για την σύνδεση!

μόνο Γερμανία έχει αυτό?

eeeeeeeee.jpg

59 Ping στο Δεύτερο τεστ

5 minutes ago, BadIronTree said:

μόνο Γερμανία έχει αυτό?

eeeeeeeee.jpg

Διαλέγει αυτόματα την "καλύτερη και κοντινότερη" επιλογή, ελπίζω σε κάποια φάση να κάνουν update και να αφήνουν να διαλέξεις manually.

Δεν ξέρω γιατί σε συνδέει με Γερμανία και όχι Ιταλία/Ρουμανία ή κάτι πιο κοντινό!

image.png.b629813851284c4c4e0f7220f6a3b9dc.png

• Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Tasosng είπε

Ξέχασες μια πολύ μικρή λεπτομέρεια. Τα 2/3 της επιφάνειας της γης είναι νερό και ο δορυφόρος περιστρέφεται γύρο από τη γη, που σημαίνει ότι μόνο το 1/3 των δορυφόρων θα είναι διαθέσιμοι να δώσουν Internet. Ακόμα χειρότερο θα είναι το αποτέλεσμα όταν θα υπολογίσεις και πόσοι θα συνδέονται από το ίδιο σημείο. Πχ μπορεί 10 εκατομμύριά χρήστες να συνδεθούν από την Αμερική. Καλή τύχη να βρεις δορυφόρο για ίντερνετ. 

Οι δορυφόροι παροχής internet είναι σταθεροί , δεν περιστρέφονται . Μάλλον για να γίνω πιο κατανοητός , εκτοξεύονται ανεβαίνουν σε συγκεκριμένο υψόμετρο, πλάτος, μηκος και  παίρνουν ακριβώς την ίδια ταχύτητα με την περιστροφή της γης . Οποτε για εμάς είναι ακίνητοι 

Επεξ/σία από OLDjunior
  • Like 3
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...