Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας

Έχω έναν παλιό υπολογιστή με έναν διπυρηνο σοκετ 775 στα 3.3 ghz.

Νομίζετε ότι αν του έβαζα κάποιον 4 πυρηνο θα άξιζε τον κόπο . Θα ζωντάνευε το pc. Δεν είναι αργό απλά υπάρχουν φορές που καθυστερεί.

Δεν με ενδιαφέρει το gaming. Μόνο browsing , YouTube ταινίες κτλ

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, alcoma3397 είπε

Νομίζετε ότι αν του έβαζα κάποιον 4 πυρηνο θα άξιζε τον κόπο .

Τώρα από τι αποτελείται (μητρική, ραμ, επεξεργαστή, κάρτα γραφικών, δίσκο, λειτουργικό);

• Like 1
Δημοσ.

Μας λες ποια ειναι η μητρικη και τα υπολοιπα parts  η 1η κινηση ειναι ssd  , ναι αξιζει για αυτα που θες.

• Like 4
Δημοσ.

Θα δεις διαφορά, αλλά αν δεν είναι πολύ φθηνό, δεν αξίζει, καλύτερα να δεις γιατι κατι πιο καινούργιο, π.χ g6405 με mobo h510

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, alcoma3397 είπε

Καλησπέρα σας

Έχω έναν παλιό υπολογιστή με έναν διπυρηνο σοκετ 775 στα 3.3 ghz.

Νομίζετε ότι αν του έβαζα κάποιον 4 πυρηνο θα άξιζε τον κόπο . Θα ζωντάνευε το pc. Δεν είναι αργό απλά υπάρχουν φορές που καθυστερεί.

Δεν με ενδιαφέρει το gaming. Μόνο browsing , YouTube ταινίες κτλ

Είναι 100% βέβαιο ότι θα δεις σημαντικές επιδόσεις εάν επενδύσεις 50~60 € για την αγορά Q9650 η κορυφή της πυραμίδας.

Και ο Q6600 θα σου φανεί ως θηρίο με 20% χαμηλότερη απόδοση από την δύναμη ενός Q9650, κόστος  35~45 €.

Προϋπόθεση βέβαια να έχεις λειτουργικό σύστημα Win7 η Win8 64bit και όχι άλλη έκδοση.     

Επεξ/σία από Kiriakos-GR
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Kiriakos-GR είπε

Είναι 100% βέβαιο ότι θα δεις σημαντικές επιδόσεις εάν επενδύσεις 50~60 € για την αγορά Q9650 η κορυφή της πυραμίδας.

Και ο Q6600 θα σου φανεί ως θηρίο με 20% χαμηλότερη απόδοση από την δύναμη ενός Q9650, κόστος  35~45 €.

Προϋπόθεση βέβαια να έχεις λειτουργικό σύστημα Win7 η Win8 64bit και όχι άλλη έκδοση.     

εχω δωσει πυργο με Ε8500 , win10 64 bit , ssd kai 4gb ram και παει μια χαρα ακομη και σημερα , για ποιο λογο να βαλει win 7  ή  τα χειροτερα win 8?

Επεξ/σία από triplex1
  • Like 5
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, triplex1 είπε

εχω δωσει πυργο  και παει μια χαρα ακομη και σημερα , για ποιο λογο να βαλει win 7  ή  τα χειροτερα win 8?

Επειδή όλα τα δάχτυλα δεν είναι όμοια σε μήκος,  εάν το λειτουργικό δεν είναι έκδοση Pro, και δεν έχει ρυθμιστεί = κατανάλωση χρόνου δυο μήνες,  ώστε να μην έχουν κοκκινάδια τα Log,  δεν είναι μια χαρά. 

Δημοσ.

Εννοείται πως με τετραπύρηνο θα είναι μια χαρά για browsing και θα έχει αισθητή διαφορά σε σχέση με τώρα. Κάποιες 775 μητρικές παίρνουν και xeon με το αντίστοιχο bios οι οποίοι είναι πολλή καλή επιλογή , καλύτερη από τους Q. Αν δε βιάζεσαι στο aliexpress τους πουλάνε 15-20 ευρώ έτοιμους και μονταρισμένους ώστε να κουμπώνουν άμεσα σε 775 (δες και στο ινσόμνια).  Τα win 10 τα τρέχουν σφαίρα αν έχεις ssd, τουλάχιστον 4gb ram και μια καρτούλα επιπέδου gt710. Για σερφάρισμα, youtube σε full HD είναι άψογοι.

• Like 3
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Kiriakos-GR είπε

Χα χα! Είχα τον Q6600 από το 2008 και τον πούλησα το 2013 επειδή ήταν ψοφίμι, και εσύ του λες ότι είναι θηρίο,  10 χρόνια μετά! Κόψτε κάτι με το socket 775, να πάμε να πετάξουμε τους ì7 και τους ryzen, τύφλα να χουν μπροστά στο τρομερό και φοβερό 775!

4 ώρες πριν, triplex1 είπε

εχω δωσει πυργο με Ε8500 , win10 64 bit , ssd kai 4gb ram και παει μια χαρα ακομη και σημερα , για ποιο λογο να βαλει win 7  ή  τα χειροτερα win 8?

Ναι, φορτώνει το λειτουργικό και ανοίγει τον browser. Τίποτα σε Pentium 3 έχουμε; 

• Like 2
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, RTW4ever είπε

Χα χα! Είχα τον Q6600 από το 2008 και τον πούλησα το 2013 επειδή ήταν ψοφίμι, και εσύ του λες ότι είναι θηρίο,  10 χρόνια μετά! Κόψτε κάτι με το socket 775, να πάμε να πετάξουμε τους ì7 και τους ryzen, τύφλα να χουν μπροστά στο τρομερό και φοβερό 775!

Ναι, φορτώνει το λειτουργικό και ανοίγει τον browser. Τίποτα σε Pentium 3 έχουμε; 

Σίγουρα δεν είναι θηρίο ο 6600 και σίγουρα το 775 δεν μπορεί να κοντράρει i7 και Ryzen ούτε κατά διάνοια. Αυτό που πρέπει να καταλάβεις όμως είναι πως κάθε hardware εξυπηρετεί συγκεκριμένες ανάγκες. Αν θέλεις ένα pc μόνο για σερφάρισμα , youtube , skype κτλ τότε ένα 775 σύστημα με τετραπύρηνο cpu, ssd είναι απόλυτα ικανό να σε εξυπηρετήσει. Και να ξέρεις επίσης πως η πλειοψηφία των χρηστών δεν ενδιαφέρεται για κάτι παραπάνω από απλή χρήση.

Ένα τέτοιο σύστημα με μια κάρτα επιπέδου gt1030 και 8 gb ram μπορεί να παίξει ακόμα και κάποια ελαφριά  παιχνίδια. Φαντάσου π.χ ότι μέχρι και πέρυσι σε ένα 775 pc με 4 gb ram,ssd, 4πύρηνο xeon και gt1030 ο γιος μου έπαιζε fortnite στα low/mid σε full HD και έκανε όλη η οικογένεια τα διαδικτυακά μαθήματα μέσω webex χωρίς κανένα πρόβλημα.

Επεξ/σία από fotaras76
  • Like 3
Δημοσ.

Η μητρική είναι η asus P-5N7A-VM 

Μετά από αναβάθμιση η μνήμη είναι 8 giga .λειτουργικό έχει win10 και έναν ssd 120αρι. Κάρτα γραφικών τα onboard.

Μου περισσεύει μία 8800gt πολυ σύντομα θα την βάλω για να μην είμαι με τα onboard.

Σκεφτόμουν αν βρω σε καλή τιμή τον 9550 να το αγόραζα.

Δημοσ.

Εχω Core2duo E8400 στα 3,00Ghz. Εβαλα εναν kigston 120αρη για το λειτουργικο, win 7 64b, αλλαξα μνημη απο 2x2gb/ddr2/800 σε 2x4/ddr3/1333, κοστος 20+37 Ε. Λοιπον μου φανηκε οτι αλλαξα μηχανημα, πολυ πιο γρηγορο. Εχω και συνγχρονο μηχανημα, φυσικα δεν υπαρχει συγκριση μεταξυ τους. Παντως δουλειες οπως μουσικη, ταινιες, σερφαρισμα, γιου τιουμπ, αποθηκευση, κατεβαστηρι, γραψιμο dvd, μια χαρα με εξυπηρετει. Απο παιχνιδια lotro  με ρυθμισεις στο medium, με μια αρχαια gt630.

Φιλος τεχνικος, δεν ξερω αν εχει δικαιο, μου ειπε οτι δεν αξιζει η αλλαγη του core2duo με καποιον quad, για παιχνιδια, για μουλτι τασκινγ δουλειες αξιζει. Αν καποια στιγμη βρω κανενα με 10-15 Ε θα τον τσιμπησω για να υπαρχει.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Chris2756 είπε

Φιλος τεχνικος, δεν ξερω αν εχει δικαιο, μου ειπε οτι δεν αξιζει η αλλαγη του core2duo με καποιον quad, για παιχνιδια, για μουλτι τασκινγ δουλειες αξιζει. Αν καποια στιγμη βρω κανενα με 10-15 Ε θα τον τσιμπησω για να υπαρχει.

Στην εποχή μας, έκαναν τον Firefox από απλό Browser σε ενα τέρας που καταπίνει μνήμη RAM και τρώει πυρήνες για κολατσιό. 

Για το 95% των θνητών, πολυδιεργασία είναι να έχουν ανοιχτό MS Outlook Pop3 email και ένα η δύο παράθυρα Firefox.  Κανένας δεν γνωρίζει τις δικές σου συνήθειες,  πάντως εαν φτάνεις να έχεις 8~9 παράθυρα Firefox όταν κάνεις αναζήτηση στο ίντερνετ, καλύτερα να έχεις όσο ποιο πολύ δύναμη γινετε από επεξεργαστή. 

Ο φίλος σου ο τεχνικός, είναι επηρεασμένος από μια εποχή που όμως πέρασε, όπου το περισσότερο λογισμικό δεν ήταν σε θέση να κάνει χρήση πολλών πυρήνων.  Σήμερα το 80% του λογισμικού χρησιμοποιεί όλους τους πυρήνες. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...