Dr_Pepper Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε Τι πιο σύνηθες , κάνε μια βόλτα από μηχανικούς αυτοκινήτων , δικηγόρους κτλ που μόλις βγάλεις την κάρτα σου λένε αααα είναι +ΦΠΑ. ναι στους μεσίτες όμως το σύνηθες ειναι να ζητάνε 1 ενοίκιο τέλος κάποιοι λίγοι που παίρνουν χάπια ή χάσανε στο στοίχημα λίγες μέρες πιο πριν ζητάνε και 2 και φυσικά κάποιοι (πάλι λίγοι όμως) ζητάνε και λιγότερο απο 1 νοίκι πχ μισό όπως είπε ο TS (και παίρνουν το άλλο μισό απο τον σπιτονοικοκύρη ). Επεξ/σία 13 Μαΐου 2022 από Dr_Pepper
chaosmaster Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Λίγο off topic απλά επειδή αναφέρει ο ts αυτό με το ΦΠΑ . Εγώ ποτέ δε κατάλαβα αυτό το "κάνει τόσο + το ΦΠΑ" ή το οι τιμές δε περιλαμβάνουν ΦΠΑ. Έκανα συμφωνία με μια courier και μου έστειλε επίσημη προσφορά που μου έλεγε ότι οι τιμές είναι χωρίς το ΦΠΑ και θα πρέπει να το προσθέσω εγώ. Δηλαδή υπάρχει κάποιος νόμος που μπορώ να μη πληρώνω το ΦΠΑ; υποτίθεται ότι κάθε υπηρεσία ή προϊόν που πωλείται "δε μιλάω τώρα για μαύρη πώληση" δε πρέπει να περιλαμβάνει κ το ΦΠΑ μέσα; Αυτό το + ΦΠΑ είναι ελληνική πατέντα; Επεξ/σία 13 Μαΐου 2022 από chaosmaster 1
Dr_Pepper Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 8 λεπτά πριν, chaosmaster είπε Λίγο off topic απλά επειδή αναφέρει ο ts αυτό με το ΦΠΑ . Εγώ ποτέ δε κατάλαβα αυτό το "κάνει τόσο + το ΦΠΑ" ή το οι τιμές δε περιλαμβάνουν ΦΠΑ. Έκανα συμφωνία με μια courier και μου έστειλε επίσημη προσφορά που μου έλεγε ότι οι τιμές είναι χωρίς το ΦΠΑ και θα πρέπει να το προσθέσω εγώ. Δηλαδή υπάρχει κάποιος νόμος που μπορώ να μη πληρώνω το ΦΠΑ; υποτίθεται ότι κάθε υπηρεσία ή προϊόν που πωλείται "δε μιλάω τώρα για μαύρη πώληση" δε πρέπει να περιλαμβάνει κ το ΦΠΑ μέσα; Αυτό το + ΦΠΑ είναι ελληνική πατέντα; Το λένε για να φαίνεται μικρότερη η τιμή και να τσιμπήσεις επίσης κάποιοι έμπορες υπο κάποιες συνθήκες "δεν πληρώνουν ΦΠΑ" το βάζω σε αφτάκια γιατί ουσιαστικά πληρώνουν ΦΠΑ στο τέλος αλλά δεν το καταβάλουν με το που γίνει η αγορά πχ b2b κτλ. 1
chaosmaster Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 1 λεπτό πριν, Dr_Pepper είπε Το λένε για να φαίνεται μικρότερη η τιμή και να τσιμπήσεις επίσης κάποιοι έμπορες υπο κάποιες συνθήκες "δεν πληρώνουν ΦΠΑ" το βάζω σε αφτάκια γιατί ουσιαστικά πληρώνουν ΦΠΑ στο τέλος αλλά δεν το καταβάλουν με το που γίνει η αγορά πχ b2b κτλ. Ναι αυτό όμως δεν είναι παράνομο; δλδ αν πάρω εγώ αυτήν τη προσφορά που είναι από μεγάλη courier και πάω στην εφορία τι θα μου πουν;
Skrobo Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 2 λεπτά πριν, chaosmaster είπε Ναι αυτό όμως δεν είναι παράνομο; δλδ αν πάρω εγώ αυτήν τη προσφορά που είναι από μεγάλη courier και πάω στην εφορία τι θα μου πουν; Τι να σου πουν; Αφού στο λένε καθαρά, Χ+ΦΠΑ. Αν το παμε φιλοσοφικά, το Χ+ΦΠΑ είναι πιο σωστό από το Χ, καθώς δεν υπάρχει πιθανότητα να μπερδευτείς και κάνει πιο εύκολο τον υπολογισμό αν είσαι σε διαφορετικό καθεστώς ΦΠΑ. 1
Manolo7 Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 Προφανώς και δεν θα σου έλεγε από το τηλέφωνο ότι δεν θα πληρωσεις ΦΠΑ, προσέχει τον απαυτο της και αυτή.
lector Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 Γενικα ειθισται οταν ενας εμπορος (προϊοντων ή υπηρεσιων) απευθυνεται σε ιδιωτες να αναφερει μια τελικη τιμη περιλαμβανομενου ΦΠΑ. Οταν απευθυνεται σε επαγγελματιες αναφερει καθαρη τιμη + ΦΠΑ. Απο τη στιγμη που το μεσιτικο γνωριζει οτι απευθυνεται σε ιδιωτη, η χρηση της εκφρασης "Χ + ΦΠΑ" υπονοει ειτε τρικ για να φαινεται χαμηλοτερη τιμη ειτε σποντα για να μην κοπει αποδειξη. 3
Ukforthemoment Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 22 ώρες πριν, valadsk είπε έχω εναρμονιστεί με την ιδέα ότι θα πληρώσω ολόκληρο ενοίκιο ως αμοιβή, αλλά ότι θα έδινα τα 400 ευρώ που συμπεριλαμβάνει το ΦΠΑ. ζητάει ολόκληρο ενοίκιο δηλαδή, γιατί στη τιμή να μην είναι και ο ΦΠΑ και να τα ζητάει από εμένα; έλεος ναι δεν το διατυπωσα σωστα πριν. νόμιζα ότι πρόκειται για το φπα που θα κληθεί να πληρώσει αυτή και πως τα 400 συμπεριλαμβάνουν το ΦΠΑ που πρέπει να βαλω εγώ. εν ολίγοις να κοπεί απόδειξη με 400, το ΦΠΑ να συμπεριλαμβανεται. διαχωρίζουν δηλαδή το ΦΠΑ, το πράγμα έχει ξεφύγει. Δεν σου ζητάει ένα ενοίκιο.Σου ζητάει αμοιβή ίση με ένα ενοίκιο όπου υπάρχει και ο ανάλογος ΦΠΑ.Δεν είναι ο ιδιοκτήτης το μεσιτικό να ζητάει ενοίκια. 18 ώρες πριν, chaosmaster είπε Λίγο off topic απλά επειδή αναφέρει ο ts αυτό με το ΦΠΑ . Εγώ ποτέ δε κατάλαβα αυτό το "κάνει τόσο + το ΦΠΑ" ή το οι τιμές δε περιλαμβάνουν ΦΠΑ. Έκανα συμφωνία με μια courier και μου έστειλε επίσημη προσφορά που μου έλεγε ότι οι τιμές είναι χωρίς το ΦΠΑ και θα πρέπει να το προσθέσω εγώ. Δηλαδή υπάρχει κάποιος νόμος που μπορώ να μη πληρώνω το ΦΠΑ; υποτίθεται ότι κάθε υπηρεσία ή προϊόν που πωλείται "δε μιλάω τώρα για μαύρη πώληση" δε πρέπει να περιλαμβάνει κ το ΦΠΑ μέσα; Αυτό το + ΦΠΑ είναι ελληνική πατέντα; Το φπα μπορεί να αλλάξει ή και να καταργηθεί.Οπότε σου λεει πόσο είναι το καθαρό ποσό που θελει.
SabotazNic Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 18 ώρες πριν, chaosmaster είπε Λίγο off topic απλά επειδή αναφέρει ο ts αυτό με το ΦΠΑ . Εγώ ποτέ δε κατάλαβα αυτό το "κάνει τόσο + το ΦΠΑ" ή το οι τιμές δε περιλαμβάνουν ΦΠΑ. Έκανα συμφωνία με μια courier και μου έστειλε επίσημη προσφορά που μου έλεγε ότι οι τιμές είναι χωρίς το ΦΠΑ και θα πρέπει να το προσθέσω εγώ. Δηλαδή υπάρχει κάποιος νόμος που μπορώ να μη πληρώνω το ΦΠΑ; υποτίθεται ότι κάθε υπηρεσία ή προϊόν που πωλείται "δε μιλάω τώρα για μαύρη πώληση" δε πρέπει να περιλαμβάνει κ το ΦΠΑ μέσα; Αυτό το + ΦΠΑ είναι ελληνική πατέντα; Δεν ειναι κατι καινουργιο. Εστω οτι θες να κανεις ως επαγγελματιας μια αποστολη προιοντος, και το ιδιο θελει να κανει και ενας ιδιωτης (μεγεθος - βαρος ιδια). Και οι 2 θα πληρωσετε την ιδια αρχικη αξια. Ο επαγγελματιας ομως εχει την δυνατοτητα να μεταφερει τον ΦΠΑ στον τελικο καταναλωτη (πχ ενος e-shop). Ο ιδιωτης θα πληρωσει την ιδια αρχικη αξια + ΦΠΑ. Θεωρητικα αν εχουν εισπρακτει ολοι οι φοροι, αυτο γινεται για ευκολια του επαγγελματια για να πληρωνει τους φορους καθε 3 μηνες (ή ετσι το βλεπω απο μερια μας). Ο "νομος" που ψαχνεις, ειναι να γινεις και εσυ ΕΕ ωστε να αγοραζεις με τιμολογια.
Dr_Pepper Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Δεν σου ζητάει ένα ενοίκιο.Σου ζητάει αμοιβή ίση με ένα ενοίκιο όπου υπάρχει και ο ανάλογος ΦΠΑ.Δεν είναι ο ιδιοκτήτης το μεσιτικό να ζητάει ενοίκια. Το φπα μπορεί να αλλάξει ή και να καταργηθεί.Οπότε σου λεει πόσο είναι το καθαρό ποσό που θελει. Έχεις ζήσει καθόλου στην Ελλάδα; Δηλαδή μερικοί που πάτε να βγάλετε το άσπρο μαύρο δεν σας καταλαβαίνω... Απο τον καιρό των γονιών μου τουλάχιστον (που γεννήθηκαν γύρω στο 1950) ο μεσίτης έπαιρνε 1 ενοίκιο ή αν θες την ποσότητα χρημάτων που αντιστοιχούν σε 1 ενοίκιο στο συμβόλαιο στο σπίτι που κατάφερε να νοικιάσει. Με διάφορες μικρές παραλλαγές ανάλογα τον μεσίτη/την ανάγκη του και γενικά το deal πχ πόσο δύσκολο ειναι να ενοικιαστεί ή αν πέτυχε πολύ καλή τιμή για τον σπιτονοικοκύρη σχετικά με το πόσο νοικιάζονται αντίστοιχα διαμερίσματα ή αν έχει πολύ ή λίγο ζήτηση το Χ διαμέρισμα κτλ (πχ κάποιοι 2 ενοίκια κάποιοι ή και 3 ή 1 ενοίκιο απο τον νοικάρη 1 απο τον σπιτονοικοκύρη ή μισό ενοίκιο όπως είπε και ο TS κτλ ποσοτικά τις περισσότερες φορές πάντως 1 ενοίκιο ) στην συγκεκριμένη αγορά αυτό ειναι το σύνηθες το τι κάνουν μετά με τους φόρους ειναι δικό τους θέμα έτσι γίνεται εδώ και τουλάχιστον έναν αιώνα ήμαρτον δηλαδή. Επεξ/σία 14 Μαΐου 2022 από Dr_Pepper
MauroPaltoudias Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, lector είπε Γενικα ειθισται οταν ενας εμπορος (προϊοντων ή υπηρεσιων) απευθυνεται σε ιδιωτες να αναφερει μια τελικη τιμη περιλαμβανομενου ΦΠΑ. Οταν απευθυνεται σε επαγγελματιες αναφερει καθαρη τιμη + ΦΠΑ. Απο τη στιγμη που το μεσιτικο γνωριζει οτι απευθυνεται σε ιδιωτη, η χρηση της εκφρασης "Χ + ΦΠΑ" υπονοει ειτε τρικ για να φαινεται χαμηλοτερη τιμη ειτε σποντα για να μην κοπει αποδειξη. Συμφωνώ απολύτως, σε όλα. Είναι ακριβώς όπως τα περιγράφεις. Και το λέω και ως ελεύθερος επαγγελματίας (σε είδη των οποίων την αγορά μπορώ να δικαιολογήσω με τιμολόγιο) και ως ιδιώτης (σε όλα τα υπόλοιπα). Επεξ/σία 14 Μαΐου 2022 από MauroPaltoudias
Skrobo Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 8 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε Δηλαδή μερικοί που πάτε να βγάλετε το άσπρο μαύρο δεν σας καταλαβαίνω... Απο τον καιρό των γονιών μου τουλάχιστον (που γεννήθηκαν γύρω στο 1950) ο μεσίτης έπαιρνε 1 ενοίκιο ή αν θες την ποσότητα χρημάτων που αντιστοιχούν σε 1 ενοίκιο στο συμβόλαιο στο σπίτι που κατάφερε να νοικιάσει. το 99% (κυριολεκτικά) των μεσιτών που κυκλοφορούν εκει εξω δεν ειναι πραγματικοί μεσίτες (δεν ειναι γραμμένοι στο επιμελητήριο και δεν έχουν άδεια μεσιτέιας), οπότε δεν κόβουν και απόδειξη. Κάποιοι έχουν υπόσταση σαν επιχείρηση (συνήθως συμβουλευτική ή κάποια άλλη παροχής υπηρεσιών) και μπορούν να κόψουν απόδειξη αλλα το αποφεύγουν και για φορολογία και επειδή δεν μπορούν να δείχνουν σημαντικό μέρος των εσόδων σε διαφορετικό ΚΑΔ. Τωρα το αν η αμοιβή του θα ειναι ίση με το ενοίκιο, ή ιση με το ενοίκιο + φπα ειναι ελευθέρως συζητήσιμο.
Ukforthemoment Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 6 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε Έχεις ζήσει καθόλου στην Ελλάδα; Δηλαδή μερικοί που πάτε να βγάλετε το άσπρο μαύρο δεν σας καταλαβαίνω... Απο τον καιρό των γονιών μου τουλάχιστον (που γεννήθηκαν γύρω στο 1950) ο μεσίτης έπαιρνε 1 ενοίκιο ή αν θες την ποσότητα χρημάτων που αντιστοιχούν σε 1 ενοίκιο στο συμβόλαιο στο σπίτι που κατάφερε να νοικιάσει. Με διάφορες μικρές παραλλαγές ανάλογα τον μεσίτη/την ανάγκη του και γενικά το deal (πχ κάποιοι 2 ενοίκια κάποιοι ή 1 ενοίκιο απο τον νοικάρη 1 απο τον σπιτονοικοκύρη κτλ ποσοτικά τις περισσότερες φορές πάντως 1 ενοίκιο ) στην συγκεκριμένη αγορά αυτό ειναι το σύνηθες το τι κάνουν μετά με τους φόρους ειναι δικό τους θέμα έτσι γίνεται εδώ και τουλάχιστον έναν αιώνα ήμαρτον δηλαδή. Οχι,μονο ότι βλέπω απο τις ταινίες. Επίσης παλιά υπήρχε και χαρτόσημο στα ενοίκια ,το είχες προλάβει;
MauroPaltoudias Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 Στις επαγγελματικές μισθώσεις υφίσταται μέχρι και σήμερα (τρία κόμμα έξι τοις εκατό).
Dr_Pepper Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 22 λεπτά πριν, Skrobo είπε το 99% (κυριολεκτικά) των μεσιτών που κυκλοφορούν εκει εξω δεν ειναι πραγματικοί μεσίτες (δεν ειναι γραμμένοι στο επιμελητήριο και δεν έχουν άδεια μεσιτέιας), οπότε δεν κόβουν και απόδειξη. Κάποιοι έχουν υπόσταση σαν επιχείρηση (συνήθως συμβουλευτική ή κάποια άλλη παροχής υπηρεσιών) και μπορούν να κόψουν απόδειξη αλλα το αποφεύγουν και για φορολογία και επειδή δεν μπορούν να δείχνουν σημαντικό μέρος των εσόδων σε διαφορετικό ΚΑΔ. Τωρα το αν η αμοιβή του θα ειναι ίση με το ενοίκιο, ή ιση με το ενοίκιο + φπα ειναι ελευθέρως συζητήσιμο. Δεν ξέρω αν ειναι το 99% θα συμφωνήσω ότι υπάρχουν πολλοί έτσι αλλά το 99 (ακόμη και κοντινά ποσοστά πχ 90 και 80 ) μου φαίνονται μεγάλα. Το σίγουρο είναι πάντως ότι όλη μου την ζωή και σε όσους γνωστούς μου που ξέρω παλιούς (γονείς φίλοι γονιών) και νέους (δικός μου κύκλος) πρώτη φορά εδώ στο insomnia άκουσα αμοιβή μεσίτη 1 ενοίκιο + ΦΠΑ ΥΓ Και έχω αλλάξει αρκετά δημοτικά διαμερίσματα και έχω νοικιάσει αρκετές φορές ακόμη και στην ίδια πόλη δεν ειναι δηλαδή ότι απλά έχω νοικιάσει μια φορά και ξέρω και έναν ακόμη που έκανε το ίδιο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα