Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λήγει το συμβόλαιό μου τώρα το Νοέμβρη και δεν μου το ανανεώνει. Και θέλω να νοικιάσω νέο σπίτι.

Μένω πίσω από Γαλλικό Ινστιτούτο και δίνω 380 το μήνα για 35 με 40 τμ

Παίρνω τηλέφωνο για ένα σπίτι και μου λέει η μεσίτρια 400 για το σπίτι το 1 το ενοίκιο, 400 η εγγύηση και 400 η αμοιβή μας + το ΦΠΑ.

Ασχέτως από το γεγονός ότι πριν από δυο χρόνια.μου ζητησαν μισό ενοίκιο ως αμοιβή, κατά πόσο είναι νόμιμο να ζητάει το ΦΠΑ από εμένα;

γνωρίζετε κανένα μεσίτη που να θέλει μισό ενοίκιο; σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

• Confused 3
  • Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, valadsk είπε

κατά πόσο είναι νόμιμο να ζητάει το ΦΠΑ από εμένα;

Ειναι παράνομο να ΜΗΝ ζητήσει το ΦΠΑ. Σε χρεώνει για μια υπηρεσία, πρέπει να σου κόψει απόδειξη. 

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Skrobo είπε

Ειναι παράνομο να ΜΗΝ ζητήσει το ΦΠΑ. Σε χρεώνει για μια υπηρεσία, πρέπει να σου κόψει απόδειξη. 

Γιατί δεν το βάζει στην τιμή;

Ένα ένοικο από τον ενοικιαστή; δηλαδή ήμαρτον ρε φίλε!

Δημοσ.
Μόλις τώρα, thanasisxask είπε

Γιατί δεν το βάζει στην τιμή;

Ένα ένοικο από τον ενοικιαστή; δηλαδή ήμαρτον ρε φίλε!

Το πρόβλημα μας ειναι αν σου πει 496 ή 400+φπα?

Για το δεύτερο μισό, εχει να κάνει με το τι συμφωνία έχει ο ιδιοκτήτης με τον μεσίτη, τι ζητάει ο μεσίτης, και τι ειναι διατεθημένος να κάνει ο αγοραστής. 
Εγώ, για παράδειγμα, στο σπίτι που νοίκιασα πέρυσι με βοήθησε ο μεσίτης να ρίξουμε την τιμή του ενοικίου. Η αμοιβή που του έδωσα ήταν συμφωνα με το αρχικό ενοίκιο. Καποιος άλλος μπορει να το θεωρούσε λογικό να τον πληρώσει με το καινούργιο, κάποιος άλλος να μην τον πληρώσει καθόλου. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι τραγικό να ζητάει ένα ολόκληρο ενοίκιο ο μεσίτης. Το μισό ενοίκιο είναι λογικό, όπως άλλωστε γίνεται σε αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις. Αν ήμουν εσύ θα έψαχνα μεσίτη που ζητάει το 50%.

Επεξ/σία από Allan-Wake
Δημοσ.

Το σύνηθες είναι να ζητάνε ένα ενοίκιο οι μεσίτες και όχι μισό, και φυσικά το ΦΠΑ επειδή σου κόβει απόδειξη. Το ΦΠΑ είναι φόρος που επιβαρύνει τον λήπτη της υπηρεσίας και όχι τον δότη, ο επαγγελματίας είναι απλά ο μεσαζον προς το κράτος για την καταβολη του φόρου από εσένα. 

• Like 2
Δημοσ.

Θα έχει παιξει συμφωνία με τον ιδιοκτήτη να πάρει 1 ενοίκιο, μόνο απο τον ενοικιαστή!!!!

• Like 2
Δημοσ.

Ε καλά ρε φίλε πες της να μην κόψει απόδειξη. Σήμερα έπεσες από τον ουρανό στην Θεσσαλονίκη? Δεν ξέρεις ότι στην έκφραση Χ€ + ΦΠΑ, η απάντηση είναι δεν θέλω απόδειξη... Τώρα νταξει άμα δεν θες να δώσεις ούτε το ένα νοίκι άστο ψάξε για άλλο 

• Like 2
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Θα έχει παιξει συμφωνία με τον ιδιοκτήτη να πάρει 1 ενοίκιο, μόνο απο τον ενοικιαστή!!!!

αυτο παιζει... σε οικημα που ειχα προς ενοικιαση κ ενω εγραφα οχι μεσιτες με ειχαν καλεσει μεσιτες για να το αναλαβουν με το προσχημα οτι θα παρουν την αμοιβη τους μονο απο τον ενοικιαστη και ουδεμια απαιτηση εχουν απο εμενα...

(εφαγαν Χ το νοικιασα σε λιγες ωρες μονος μου και όλοι χαρουμενοι)

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Skrobo είπε

έχω εναρμονιστεί με την ιδέα ότι θα πληρώσω ολόκληρο ενοίκιο ως αμοιβή, αλλά ότι θα έδινα τα 400 ευρώ που συμπεριλαμβάνει το ΦΠΑ.

ζητάει ολόκληρο ενοίκιο δηλαδή, γιατί στη τιμή να μην είναι και ο ΦΠΑ και να τα ζητάει από εμένα; έλεος

7 λεπτά πριν, kirileman είπε

Σοβαρά τώρα;

ναι δεν το διατυπωσα σωστα πριν. νόμιζα ότι πρόκειται για το φπα που θα κληθεί να πληρώσει αυτή και πως τα 400 συμπεριλαμβάνουν το ΦΠΑ που πρέπει να βαλω εγώ.

εν ολίγοις να κοπεί απόδειξη με 400, το ΦΠΑ να συμπεριλαμβανεται.

διαχωρίζουν δηλαδή το ΦΠΑ, το πράγμα έχει ξεφύγει.

Επεξ/σία από valadsk
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, valadsk είπε

ναι δεν το διατυπωσα σωστα πριν. νόμιζα ότι πρόκειται για το φπα που θα κληθεί να πληρώσει αυτή και πως τα 400 συμπεριλαμβάνουν το ΦΠΑ που πρέπει να βαλω εγώ.

Νομίζω ότι είναι απλά τα πράγματα. Το δικό σου το πρόβλημα είναι ότι το 400ρι+ΦΠΑ (συν το τρέχον μίσθωμα + εγγύηση + μετακόμιση κλπ) σου πέφτει βαρύ (και σε μένα βαρύ θα έπεφτε), το καταλαβαίνω. Οι αμοιβές είναι διαπραγματεύσιμες. Κάνεις μια ειλικρινή κουβέντα μαζί της και της ζητάς κάποια μείωση. Για να ζητάει ΦΠΑ πρέπει να είναι σε μεγάλο γραφείο που από τα 400+ΦΠΑ, τα μισά θα τα πάρει το γραφείο της και τα μισά παρά κάτι θα της μείνουν στην τσέπη. Γιατί αν είχε δικό της γραφείο, θα πήγαινε το μαύρο σύννεφο (και πολύ καλά θα έκανε!) και δεν θα κάναμε τώρα αυτή την κουβέντα. Καλή τύχη.

Επεξ/σία από kirileman
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, valadsk είπε

εν ολίγοις να κοπεί απόδειξη με 400, το ΦΠΑ να συμπεριλαμβανεται.

διαχωρίζουν δηλαδή το ΦΠΑ, το πράγμα έχει ξεφύγει.

Τι πιο σύνηθες , κάνε μια βόλτα από μηχανικούς αυτοκινήτων , δικηγόρους κτλ που μόλις βγάλεις την κάρτα σου λένε αααα είναι +ΦΠΑ.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...