ThisIsIt Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 Έχω 3cx cloud PBX και το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι το registration του SIP trunk έκτος του τοπικού δικτύου Ο ΟΤΕ δίνει την τηλεφωνία στο ίδιο VLAN με το Internet(835) , λόγω το ότι χρησιμοποιεί ims server, πράγμα που σημαίνει πως η τηλεφωνία δεν έχει ξεχωριστή IP απο την public IP, εφόσον κάνουμε μια PPP σύνδεση. Οι 2 λύσεις που έχω δοκιμάσει και λειτουργούν είναι οι παρακάτω. 1.Fritzbox, στο οποιο κάνω register το sip trunk και επειτα δημιουργώ νέο sip μέσα στο fritz , το οποιο το κανω register στο cloud PBX 2. IP VPN To πρόβλημα με αυτές τις λύσεις είναι πως στη 1η περίπτωση, δεν θέλω να χρησιμοποιώ fritz (για λόγους που δεν υπάρχει λόγος να αναφέρω) και το vpn απαιτεί επίσης router που να υποστηρίζει vpn ή ένα τερματικό μονίμως ανοιχτό(κατι που δεν με ενδιαφέρει διοτι θα μπορουσα να εχω τo pbx σε αυτο το τερματικό και να κάνω τη δουλειά μου. Στις παρακάτω φωτογραφίες θα δείτε πως εχω δημιουργήσει (1) 2 κλήσεις PPP με το ιδιο vlan , για internet και voice αντίστοιχα , ξεχωριστά τη μια απο την αλλη και όχι σε μια κλήση. (2) Το πεδίο στις ρυθμίσεις της trunk στο 3cx το οποίο ζητάει μια IP για να μπορέσει να κάνει register την trunk Όποιος έχει κάποια ιδέα ας την παραθέσει παρακάτω. Ευχαριστώ.
prixtis Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 Δεν ξέρω αν θα βοηθούσε να ενεργοποιήσεις το CLI. Μ'αυτον τον τρόπο άλλη IP παίρνει η τηελφωνία και άλλη το internet.
ThisIsIt Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 To θέμα δεν είναι η IP που μου δίνει ο ims server (εχω ήδη διαφορετικη IP σε voice ), αλλά με ποιο τροπο θα εχει επικοινωνια το cloud pbx με το local network μου ετσι ωστε να μπορεσει η sip trunk να κανει register.
jkoukos Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 Δεν γίνεται registration του VoIP της Cosmote (και των άλλων παραδοσιακών παρόχων) εκτός τοπικού δικτύου. Οπότε ξέρεις τις λύσεις. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα