Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, washcloud είπε

@vasmg

Bασικά, νέα σύνδεση γιατί να κάνετε; Θα πληρώνετε τα κερατιάτικα μιας νέας σύνδεσης μέχρι να πωληθεί το σπίτι : τέλη Δήμου, συνδρομή ΕΡΤ, πάγιο...Εκτός κι αν είναι ήδη δρομολογημένη η πώληση (ή θέλετε για πρακτικούς λόγους να υπάρχει ρεύμα μέχρι να φύγει από εσάς το σπίτι). Ή το θεωρείτε καλύτερο ως "προσόν" για να προχωρήσει μια πώληση (ή μπορεί και να το ζητάει ο επίδοξος αγοραστής, δεν ξέρω, που εδώ που τα λέμε, καλά θα κάνει να το ζητάει, αν το ζητάει...). Πάντως δεν νομίζω να είναι υποχρέωσή σας να είναι ρευματοδοτημένο.

Κατά τ' άλλα, αν το ρεύμα ήταν στην ΔΕΗ κι όχι σε κάποιον εναλλακτικό πάροχο, να ξέρεις ότι το οποιοδήποτε χρέος (πόσο μάλλον στην περίπτωση ρευματοκλοπής που λες ότι σας είπαν), θα μείνει "στην παροχή" (δηλαδή "στο σπίτι", υπό ευρύτερη έννοια), πράγμα που πρακτικά σημαίνει ότι αν πείτε να κάνετε επανασύνδεση στην ΔΕΗ, θα σας,,,βάλουν να τα πληρώσετε εσείς (ΑΝ οι ενοικιαστές που φύγανε δεν προτίθενται να τα πληρώσουν - πράγμα που λογικά είναι το πιθανότερο να κάνουν...), για να κάνουν επανασύνδεση (παρανόμως βέβαια, γιατί κανονικά θα πρέπει να τα ζητάνε από το ΑΦΜ στο οποίο αντιστοιχεί το χρέος, αλλά πιασ' τ' αυγό και κούρευ' το : θα χρειαστεί να βάλετε δικηγόρο κτλ). Σε τέτοια περίπτωση, η γρήγορη λύση θα είναι να ζητήσετε επανασύνδεση από "εναλλακτικό" πάροχο. Δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι καλό όλα αυτά να τα ξέρει ο επικείμενος αγοραστής (και τί πρόβλημα μπορεί ν' αντιμετωπίσετε αν ΔΕΝ του αναφέρετε το σκηνικό, διότι αν δεν πληρωθεί το όποιο χρέος, θα το,,,βρει αυτός μπροστά του, αν πάει να ζητήσει να πάρει την παροχή πάνω του, στην ΔΕΗ...(κι αν πχ θέλει να πάει σε σταθερό πρόγραμμα της ΔΕΗ, ή ακόμη και στο Γ1, αλλά πάντα ΔΕΗ, αυτό θα είναι θέμα...).

Επίσης η φάση "ρευματοκλοπή", αν όντως αποφανθούν για τέτοια από τον ΔΕΔΔΗΕ, είναι σοβαρή, και δεν είμαι σίγουρος ότι θα πρέπει να το πάρετε τόσο "χαλαρά" (φοβάμαι ότι ως ιδιοκτήτες υπάρχει ενδεχόμενο να "μπλέξετε", γι' αυτό καλό θα ήταν να σιγουρευτείς, ρωτώντας στον ΔΕΔΔΗΕ, α) τί ακριβώς "ευρήματα" είχαν, β) εάν υπάρχει περίπτωση να εμπλέξουν κι εσάς. Τέλος, αν υπάρχει δικηγόρος του οποίου είστε ήδη πελάτης, καλό θα ήταν να του τ' αναφέρετε όλα αυτά από τώρα). Το ότι πήραν μαζί τους το ρολόι, δεν ακούγεται καθόλου θετικό (αν το πήραν για να το ελέγξουν και όχι πχ για να το αντικαταστήσουν - με την ευκαιρία - με νέο ψηφιακό).

Καλησπέρα σας,

ο πάροχος ήταν η ΔΕΗ μέχρι και την διακοπή. Η υπάλληλος με την οποία μίλησα σήμερα με ενημέρωσε πως εφόσον είναι μονοφασικό για την νέα σύνδεση με νέο μετρητή θα πληρώσουμε το ηλεκτρολογικό σχέδιο που θα χρειαστεί να κάνουμε και τα 72€ σαν χρέωση για τον "νέο" μετρητή και θα χρεωθούν στο πρώτο λογαριασμό που θα έρθει. Για το χρέος μου είπε πως αυτός που το οφείλει είναι αυτός στου οποίου το όνομα ήταν η παροχή, εν προκειμένω, των ενοικιαστών και όχι στο δικό μας, ούτε στην περίπτωση νέας σύνδεσης, σε αυτόν στου οποίου το όνομα θα γίνει. Ομολογώ όσα μου λέτε τώρα με ανησυχούν ιδιαίτερα.

Για τον ΔΕΔΔΗΕ η υπάλληλος που γνώριζε να με κατατοπίσει περαιτέρω τι ακριβώς απέγινε ο μετρητής και τι ευρήματα ήταν αυτά, έλλειπε.

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

edit : είχα αρχίσει να γράφω ώρα πριν, κι όταν τελικά πόσταρα, είχες ποστάρει ξανά κι εσύ και λες πλέον για βεβαιότητα ρευματοκλοπής. Βασικά δεν είχε νόημα που επικοινώνησες με τους ενοικιαστές : αν είναι αθώοι απλά θα εκνευριστούν - αν είναι ένοχοι,,,,απλά θα εκνευριστούν (και πάλι, σε φάση "φωνάζει ο κλέφτης"). Το θέμα είναι τί θα αποφανθεί ο ΔΕΔΔΗΕ (εάν μπορούν να ελέγξουν /συγκρίνουν περιόδους καταναλώσεων σε βάθος χρόνου για να διαπιστώσουν "μεγάλες διαφορές" στην κατανάλωση. Τα κομμένα καλώδια που είπες, μπορεί να ήταν επί τούτου κομμένα από κάποιον "με ηλεκτρολογικές γνώσεις", ούτως ώστε να υπάρχει ρεύμα, αλλά να μην καταγράφει τίποτε ο μετρητής. Σε τέτοια περίπτωση, ΑΝ έχει γίνει την τελευταία 15ετία, θα φανεί στις καταναλώσεις τους, άρα υπαίτιοι υποθέτω θα θεωρηθούν αποκελιστικά οι συγκεκριμένοι ενοικιαστές. Σε κάθε περίπτωση, ψυχραιμία να δεις τί θα αποφανθεί επίσημα ο ΔΕΔΔΗΕ πρώτα, και αναλόγως θα κινηθείτε και εσείς. Νομίζω ότι το περί δικηγόρου που είπα (να αναφέρετε απλώς, για την ώρα, την κατάσταση) πλέον επιβάλλεται (μακάρι να μην χρειαστεί ν' αναλάβει για περαιτέρω, αλλά ας είναι για την ώρα απλώς ενήμερος).

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, washcloud είπε

edit : είχα αρχίσει να γράφω ώρα πριν, κι όταν τελικά πόσταρα, είχες ποστάρει ξανά κι εσύ και λες πλέον για βεβαιότητα ρευματοκλοπής. Βασικά δεν είχε νόημα που επικοινώνησες με τους ενοικιαστές : αν είναι αθώοι απλά θα εκνευριστούν - αν είναι ένοχοι,,,,απλά θα εκνευριστούν (και πάλι, σε φάση "φωνάζει ο κλέφτης"). Το θέμα είναι τί θα αποφανθεί ο ΔΕΔΔΗΕ (εάν μπορούν να ελέγξουν /συγκρίνουν περιόδους καταναλώσεων σε βάθος χρόνου για να διαπιστώσουν "μεγάλες διαφορές" στην κατανάλωση. Τα κομμένα καλώδια που είπες, μπορεί να ήταν επί τούτου κομμένα από κάποιον "με ηλεκτρολογικές γνώσεις", ούτως ώστε να υπάρχει ρεύμα, αλλά να μην καταγράφει τίποτε ο μετρητής. Σε τέτοια περίπτωση, ΑΝ έχει γίνει την τελευταία 15ετία, θα φανεί στις καταναλώσεις τους, άρα υπαίτιοι υποθέτω θα θεωρηθούν αποκελιστικά οι συγκεκριμένοι ενοικιαστές. Σε κάθε περίπτωση, ψυχραιμία να δεις τί θα αποφανθεί επίσημα ο ΔΕΔΔΗΕ πρώτα, και αναλόγως θα κινηθείτε και εσείς. Νομίζω ότι το περί δικηγόρου που είπα (να αναφέρετε απλώς, για την ώρα, την κατάσταση) πλέον επιβάλλεται (μακάρι να μην χρειαστεί ν' αναλάβει για περαιτέρω, αλλά ας είναι για την ώρα απλώς ενήμερος).

Δεν ξέρω με βεβαιότητα αν τίθεται ζήτημα ρευματοκλοπής, πάντως η υπάλληλος είπε πως κάτι είχε πειραχτεί στον μετρητή και αυτό με άφησε να καταλάβω..

Αν δεν φανεί στις καταναλώσεις τι γίνεται τότε; Δεδομένου πως εμείς είμαστε και σε άλλη πόλη (γειτονική μεν αλλά και πάλι δεν είχαμε καμιά επαφή με το ακίνητο) και προφανώς κανέναν λόγο να βάλουμε το κεφάλι μας για να μην πληρώνουν αυτοί υψηλά ποσά στην ΔΕΗ...Όπως καταλαβαίνετε έχω αγχωθεί πολύ.

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Δεν ξέρω τι στο δ.. γίνεται με τους μετρητές του ΔΕΔΔΗΕ. 

Στην πολυκατοικία που είναι το διαμέρισμα της μητέρας μου και το νοικιαζαμε, έφυγαν οι νοικαρηδες το 2020 και τους είπαμε να κόψουν το ρεύμα που ήταν στο όνομα τους. Το ρευμα κόπηκε. Διαπίστωσα τυχαία σηκώνοντας τον γενικο πριν 1 μήνα πως έχει επανασυνδεθει το ρεύμα. Το διαμέρισμα είναι κενό. 

Το ιδιο ακριβώς συνέβη το 2014-15 όταν πάλι έφυγαν οι προπροηγουμενοι νοικαρηδες και ήρθαν οι προηγούμενοι. Το ρευμα είχε κοπεί αλλά μετά από 2 μήνες πάλι είχε επανασυνδεθει. Τότε είχαμε ρωτήσει την ΔΕΗ και μας είπανε πως για άγνωστο λόγο συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ σύνδεσε το ρεύμα. 

Τώρα δεν θα ασχοληθώ πάλι να το ψάξω αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γίνονται τέτοια πράγματα. 

Γιατι δε το αποσυνδέουν, απλα κατεβαζουν την ασφαλεια... κ καποιος την ανεβαζει for reasons...

Δημοσ.

Τώρα που έχει αυξηθεί η ενέργεια θα αρχίσουνε πάλι οι ρευματοκλοπες.

Όσο για την διαδικασία ελέγχου του ΔΕΔΔΗΕ και καταλογισμού προστιμων.

Υπάρχει ένα εφάπαξ πρόστιμο που χρεώνεται κάποιες φορές αν χρειαστεί να κάνουν έλεγχο και εντοπιστεί πρόβλημα. Σε αυτό το εφάπαξ μετά προστίθεται ένα ποσόν που αυξάνεται αναλογικά με τις εκτιμωμενες kwh που θα προσδιοριστουν.

Οι kwh μπορούν να εκτιμηθούν με τρεις τρόπους. Από την διαφορά κατανάλωσης μεταξύ από τους κεντρικούς μετρητές του κυκλώματος του υποσταθμου που ανήκει η παροχή σου και το χρονικό σημείο που ταυτίζεται με την διαφορά κατανάλωσης σου. Απαραίτητη προϋπόθεση για αυτή την μέθοδο είναι να μην υπάρχει άλλη ρευματοκλοπη σε παροχή από το κύκλωμα που ανήκεις, εφαρμόζεται σε μικρά κυκλώματα με λίγες καταναλώσεις και παροχές. 

Η άλλη μέθοδος είναι η σύγκριση καταναλωσεων της παροχής σου μεταξυ προ και μετά alarm. Είναι η συνηθέστερη μέθοδος. 

Η επόμενη είναι η παρατήρηση και η εξέταση των γραναζιων του μετρητη από εξειδικευμένους τεχνικούς, δεν εφαρμόζεται πάντα πάρα μόνο αν δεν έχει υπάρξει πλήρης παράκαμψη του μετρητή από τα κεντρικά καλώδια οπότε υπήρχε κίνηση κάποιων μηχανικών μερών όμως θα έχουν μπλοκαριστεί με παρέμβαση. Προτιμάται όταν υπάρχουν υποψίες για τεράστια ρευματοκλοπη και η εκτίμηση της μπορεί να γίνει με υψηλή ακρίβεια. 

Τέλος όταν δεν μπορεί να εφαρμοστεί τίποτα η βαριούνται να ασχοληθούν, σου χώνουν μια τεκμαρτή δαπάνη κατανάλωσης με βάση την μέση ενέργεια ανά τετραγωνικό στην περιοχή και ανά είδος χρήσης του ακινήτου. Το βάρος να αποδείξεις ότι δεν έκαψες τόσο πέφτει στον χρήστη της παροχής. 

Εσυ δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι για κάτι τώρα. Περίμενε αν ο δεδδηε πρόστιμο σε εσένα και βλέπετε μετά τι θα κάνετε. Το πιθανότερο είναι να το περάσουν στο ΑΦΜ των ενοικιάσεων. 

Μόλις τώρα, paylidis είπε

Γιατι δε το αποσυνδέουν, απλα κατεβαζουν την ασφαλεια... κ καποιος την ανεβαζει for reasons...

Χμμμ σωστό και αυτό. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, vasmg είπε

Ομολογώ όσα μου λέτε τώρα με ανησυχούν ιδιαίτερα.

...να μην ανησυχείς, δεν είμαι καν "ειδικός του χώρου" (όπως ΚΑΙ οι περισσότεροι που θα σου απαντήσουν) - απλά την όποια γνώμη από την όποια εμπειρία ("ζωής") έχω, σου κατέθεσα, και μην τα πάρεις όσα σου είπα ως απολύτως δεδομένα (άσε που δεν ξέρουμε την όλη φάση). Και δεν το έκανα για να σε τρομάξω, αλλά για να σου επιστήσω την προσοχή, καθότι το ζήτημα "ρευματοκλοπή" ΕΙΝΑΙ, και αντιμετωπίζεται, "σοβαρά" (από τους ενδιαφερόμενους) και φυσικά και από τον Νόμο. Το οποίο "σοβαρά", ενδέχεται και να σημαίνει "μπλέξιμο", ακόμη κι αν κάποιος δεν έχει εμπλοκή, επειδή το ζήτημα αφορά κάτι που του ανήκει (το σπίτι εν προκειμένω). Μπορεί ακόμη ό,τι έχει γίνει να έχει γίνει πολύ παλιότερα μέχρι και από κάποιον δικό σας άνθρωπο, εν αγνοία σας (πατέρας πχ - τον τονίζω επειδή ανέφερες μόνο εσένα και την μητέρα σου, ή κάποιος πρόγονος - παππούς ας πούμε - που ίσως του ανήκε κάποτε το σπίτι, "και είχε κάνει τα δικά του" κτλ : συμβαίνουν κάτι τέτοια...). Συνεπώς : να ΕΙΣΑΙ "alert", αλλά ψυχραιμία. Ό,τι είναι να αποφανθεί η εταιρία, θα το αποφανθεί. Και μετά, βλέπετε και κινείστε αναλόγως.

Όσο όμως για την "νέα σύνδεση", δεν ξέρω τί σου είπαν στο τηλ., αλλά ισχύ αυτό που σου είπα "περί χρέους" (λέω για το χρέος, γιατί πέρα από όποιο πρόστιμο επιβληθεί, σε όποιον κριθεί ότι ευθύνεται για τυχόν ρευματοκλοπή, υπάρχουν και,,,ποινικές ευθύνες....) : δηλαδή αν μείνει κάτι στη ΔΕΗ, μετά την αποχώρηση ενός ενοικιαστή, η ΔΕΗ μετά κοιτάει να τα πα΄ρει από όποιον θέλει να κάνει σύνδεση σε αυτήν (και όχι να πληρώνει δικηγόρους και εισπρακτικές για να κυνηγήσουν αυτόν, ως όφειλαν. Με αποτέλεσμα, έμμεσα να γίνεται προβλημα του ιδιοκτήτη, το οποίο όπως είπα, αντιμετωπίζεται ζητώντας επανασύνδεση από άλλον πάροχο, προκειμένου είτε να πηγαίνεις δικαστικά την ΔΕΗ που ΘΑ αρνηθεί να κάνει νέα σύνδεση αν κάποιος δεν αναλάβει το χρέος "της παροχής"...Και το συγκεκριμένο, στο λέω από εμπειρικά 3 προσωπικά παραδείγματα που ξέρω).

Επεξ/σία από washcloud
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.. Βασικά το ποσο που θα ξεκινήσει είναι από 400 ευρώ χωρίς τα αλλά καταναλώσεις, ευρήματα , παει πισω μια πενταεντια κτλπ... 

Αλλά αυτά θα τα βρει ο Δεδδηε... Έχει στείλει και χαρτί στην αστυνομία.. Στο τοπικό αστυνομικό τμήμα... 

Επεξ/σία από takoulou
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Το πιθανότερο είναι να το περάσουν στο ΑΦΜ των ενοικιάσεων.

...τα πράγματα θα ήταν σαφώς ευκολότερα, αν ήταν ιδιοκτήτης και χρήστης της παροχής το ένα και το αυτό πρόσωπο. Όταν υπάρχουν και ενοικιαστές στη μέση, μπλέκει το πράμμα και σίγουρα πρέπει πρώτα να διερευνήσουν στοιχεία μειωμένης κατανάλωσης (από πότε ας πούμε τυχόν εμφανίστηκε τέτοια, και ειδικά αν αυτή είναι,,,μηδενική) σε σχέση με ό,τι "τεχνικά ευρήματα" μπορούν να συνδυαστούν με συγκεκριμένες περιόδους κατανάλωσης, για να μπορούν με σιγουριά να αποδώσουν ευθύνες (και "πρόστιμα", "μέσω ΑΦΜ"), σε συγκεκριμένους υπαίτιους. Αλλιώς διακινδυνεύει ο ΔΕΔΔΗΕ αγωγή από τυχόν "αδίκως χρεωσθέντα" (αν πχ η παρέμβαση στην παροχή έγινε πριν νοικιάσουν οι συγκεκριμένοι ενοικιαστές, τότε αυτοί δεν φέρουν ευθύνη επειδή υπεγραψαν ένα συμβόλαιο ενοικίασης κι ένα ρευματοδότησης, "κληρονομώντας" εν αγνοία τους και την παράνομη παρέμβαση στην παροχή...).

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, washcloud είπε

...τα πράγματα θα ήταν σαφώς ευκολότερα, αν ήταν ιδιοκτήτης και χρήστης της παροχής το ένα και το αυτό πρόσωπο. Όταν υπάρχουν και ενοικιαστές στη μέση, μπλέκει το πράμμα και σίγουρα πρέπει πρώτα να διερευνήσουν στοιχεία μειωμένης κατανάλωσης (από πότε ας πούμε τυχόν εμφανίστηκε τέτοια, και ειδικά αν αυτή είναι,,,μηδενική) σε σχέση με ό,τι "τεχνικά ευρήματα" μπορούν να συνδυαστούν με συγκεκριμένες περιόδους κατανάλωσης, για να μπορούν με σιγουριά να αποδώσουν ευθύνες (και "πρόστιμα", "μέσω ΑΦΜ"), σε συγκεκριμένους υπαίτιους. Αλλιώς διακινδυνεύει ο ΔΕΔΔΗΕ αγωγή από τυχόν "αδίκως χρεωσθέντα" (αν πχ η παρέμβαση στην παροχή έγινε πριν νοικιάσουν οι συγκεκριμένοι ενοικιαστές, τότε αυτοί δεν φέρουν ευθύνη επειδή υπεγραψαν ένα συμβόλαιο ενοικίασης κι ένα ρευματοδότησης, "κληρονομώντας" εν αγνοία τους και την παράνομη παρέμβαση στην παροχή...).

31 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Τώρα που έχει αυξηθεί η ενέργεια θα αρχίσουνε πάλι οι ρευματοκλοπες.

Όσο για την διαδικασία ελέγχου του ΔΕΔΔΗΕ και καταλογισμού προστιμων.

Υπάρχει ένα εφάπαξ πρόστιμο που χρεώνεται κάποιες φορές αν χρειαστεί να κάνουν έλεγχο και εντοπιστεί πρόβλημα. Σε αυτό το εφάπαξ μετά προστίθεται ένα ποσόν που αυξάνεται αναλογικά με τις εκτιμωμενες kwh που θα προσδιοριστουν.

Οι kwh μπορούν να εκτιμηθούν με τρεις τρόπους. Από την διαφορά κατανάλωσης μεταξύ από τους κεντρικούς μετρητές του κυκλώματος του υποσταθμου που ανήκει η παροχή σου και το χρονικό σημείο που ταυτίζεται με την διαφορά κατανάλωσης σου. Απαραίτητη προϋπόθεση για αυτή την μέθοδο είναι να μην υπάρχει άλλη ρευματοκλοπη σε παροχή από το κύκλωμα που ανήκεις, εφαρμόζεται σε μικρά κυκλώματα με λίγες καταναλώσεις και παροχές. 

Η άλλη μέθοδος είναι η σύγκριση καταναλωσεων της παροχής σου μεταξυ προ και μετά alarm. Είναι η συνηθέστερη μέθοδος. 

Η επόμενη είναι η παρατήρηση και η εξέταση των γραναζιων του μετρητη από εξειδικευμένους τεχνικούς, δεν εφαρμόζεται πάντα πάρα μόνο αν δεν έχει υπάρξει πλήρης παράκαμψη του μετρητή από τα κεντρικά καλώδια οπότε υπήρχε κίνηση κάποιων μηχανικών μερών όμως θα έχουν μπλοκαριστεί με παρέμβαση. Προτιμάται όταν υπάρχουν υποψίες για τεράστια ρευματοκλοπη και η εκτίμηση της μπορεί να γίνει με υψηλή ακρίβεια. 

Τέλος όταν δεν μπορεί να εφαρμοστεί τίποτα η βαριούνται να ασχοληθούν, σου χώνουν μια τεκμαρτή δαπάνη κατανάλωσης με βάση την μέση ενέργεια ανά τετραγωνικό στην περιοχή και ανά είδος χρήσης του ακινήτου. Το βάρος να αποδείξεις ότι δεν έκαψες τόσο πέφτει στον χρήστη της παροχής. 

Εσυ δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι για κάτι τώρα. Περίμενε αν ο δεδδηε πρόστιμο σε εσένα και βλέπετε μετά τι θα κάνετε. Το πιθανότερο είναι να το περάσουν στο ΑΦΜ των ενοικιάσεων. 

Χμμμ σωστό και αυτό. 

O έλεγχος δεν ξέρω με τι αφορμή έγινε. Προφανώς αφού υπέβαλαν την αίτηση για διακοπή της σύνδεσης όταν ήρθαν είδαν το ρολόι πειραγμένο. Είμαι άσχετη από τα θέματα αυτά και δεν ξέρω καν πως μοιάζει ένα πειραγμένο ρολόι και τι διαφορετικό έχει από το κανονικό.

Επειδή κι εγώ αυτό που φοβάμαι είναι μην μας κατηγορήσουν οτι εμείς τους το δώσαμε έτσι (με πειραγμένο μετρητή δηλαδή) για αυτό ρωτάω αν όταν γίνεται σύνδεση σε νέο όνομα, δεν θα γίνονταν κάποιος έλεγχος ; Δηλαδή 16 χρόνια που μισθώνεται το ακίνητο ο μετρητής δεν ελέγχθηκε ποτέ;;

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, vasmg είπε

O έλεγχος δεν ξέρω με τι αφορμή έγινε. Προφανώς αφού υπέβαλαν την αίτηση για διακοπή της σύνδεσης όταν ήρθαν είδαν το ρολόι πειραγμένο. Είμαι άσχετη από τα θέματα αυτά και δεν ξέρω καν πως μοιάζει ένα πειραγμένο ρολόι και τι διαφορετικό έχει από το κανονικό.

Επειδή κι εγώ αυτό που φοβάμαι είναι μην μας κατηγορήσουν οτι εμείς τους το δώσαμε έτσι (με πειραγμένο μετρητή δηλαδή) για αυτό ρωτάω αν όταν γίνεται σύνδεση σε νέο όνομα, δεν θα γίνονταν κάποιος έλεγχος ; Δηλαδή 16 χρόνια που μισθώνεται το ακίνητο ο μετρητής δεν ελέγχθηκε ποτέ;;

Έλεγχος γίνεται με τρεις αιτίες. Ξαφνική διαφορά κατανάλωσης πέραν από ένα οριο μέσης κατανάλωσης για κάποια χρόνια που έχουν από το ιστορικό σου, σημάδι ότι μπορεί να κλέβεις ρεύμα. Χτυπάει συναγερμός στο σύστημα. Κυρίως τους χειμερινούς μήνες γίνεται αυτό. 

Καταγγελία στον ΔΕΔΔΗΕ. 

Διαπίστωση πειραγμένου μετρητή κατά τις συνδέσεις και αποκοπες στις αλλαγές ονομάτων. 

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, vasmg είπε

Διάβασε αυτό με τις ρευματοκλοπες... Και θα δεις... 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Έλεγχος γίνεται με τρεις αιτίες. Ξαφνική διαφορά κατανάλωσης πέραν από ένα οριο μέσης κατανάλωσης για κάποια χρόνια που έχουν από το ιστορικό σου, σημάδι ότι μπορεί να κλέβεις ρεύμα. Χτυπάει συναγερμός στο σύστημα. Κυρίως τους χειμερινούς μήνες γίνεται αυτό. 

Καταγγελία στον ΔΕΔΔΗΕ. 

Διαπίστωση πειραγμένου μετρητή κατά τις συνδέσεις και αποκοπες στις αλλαγές ονομάτων. 

Άρα σίγουρα έγινε και όταν κάνανε την σύνδεση στο όνομα τους στην αρχή της μίθωσης και προφανώς δεν διαπιστώθηκε κάτι, σωστά;

2 λεπτά πριν, takoulou είπε

Διάβασε αυτό με τις ρευματοκλοπες... Και θα δεις... 

Τον είδα τον σύνδεσμο απλά δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το συμπέρασμα;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, vasmg είπε

Άρα σίγουρα έγινε και όταν κάνανε την σύνδεση στο όνομα τους στην αρχή της μίθωσης και προφανώς δεν διαπιστώθηκε κάτι, σωστά;

Τι να καταλάβεις...Γράφει με τις ρευματοκλοπες πως γίνονται.. 

Και πολλα αλλά... 

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, washcloud είπε

Από δύο περιπτώσεις που γνωρίζω, το πρόστιμο το "φορτώνουν" σε αυτόν στον οποίον ήτανε ενεργή η παροχή στο όνομα του κατά το χρονικό σημείο που πήγαν και διαπίστωσαν το πρόβλημα. Μόνη εξαίρεση εάν κατά το σημείο αυτό έχουν έρθει να κάνουν σύνδεση σε νέο όνομα, προφανώς και δεν βάζουν πρόστιμο στον νέο πελάτη. 

Σε αυτό που λες για πιθανή ύπαρξη της παράβασης προγενέστερα πριν τον ερχομό των ενοικιαστων, είναι σωστό θεωρητικά. Πρακτικά όμως, η παράβαση θα φαινόταν όταν θα πήγαιναν να κόψουν το ρεύμα και να το συνδέσουν στο όνομα του νέου ενοικιαστή. Τώρα αν εκεί δεν έγινε σωστός έλεγχος η αρκούνται μόνο στο να κατεβάζουν τον διακόπτη, δυστυχώς θα κυνηγάνε τον τελευταίο ενοικιαστη. 

Αν έχουν περάσει χρόνια δεν κάθονται να ψάχνουν τον προηγούμενο χρήστη να του φορτώσουν πρόστιμο διότι παίζει να μπορεί να το καταρρίψει δικαστικά, υπάρχει και θέμα παραγραφής. Αν υπήρχαν σημαντικές διαφορές στην κατανάλωση χτυπάει το σύστημα και κάνουν έλεγχο δεν το αφήνουν, αν οι διαφορές στις καταναλώσεις δεν είναι τέτοιες που να ενεργοποιήσουν το σύστημα τότε δυσκολεύει ο τρόπος να αποδείξουν τι γίνεται. 

Ο ΔΕΔΔΗΕ ενδιαφέρεται περισσότερο για την είσπραξη του προστιμου παρα αν θα φάει αγωγή μετά. Ποντάρουν ότι δεν θα σου περισσεύουν χρήματα να τους κυνηγήσεις.

7 λεπτά πριν, vasmg είπε

Κανονικά έπρεπε να είχαν κάνει. Τώρα αν δεν έγινε, την γλιτώνει ο προηγούμενος και την φορτώνεται ο τελευταίος ενοικιαστής. Μετά θα πρέπει να κάνει νομικές ενέργειες ο ενοικιαστής για να βρει το δίκιο του. Για να το δούνε από την κατανάλωση, μόνο αν υπάρχουν τρανταχτά στοιχεία ότι έκλεβε ο προ τελευταίος.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...