thephotoshoped Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 Καλημέρα σας ! Εδώ και 3 μέρες νιώθω πραγματικά απελπισμένος … Έχω μια Lancia Delta 08’ όπου τις τελευταίες 3 μέρες έχει σταματήσει να υπάρχει ήχος στο αυτοκίνητο . Για να σας εξηγήσω το ιστορικό , το αυτοκίνητο έχει εργοστασιακό ενισχυτή και sub BOSE. Στο αυτοκίνητο μου έκανε εγκατάσταση ένας γνωστός οθόνης Android. Όλα δούλευαν ρολόι μέχρι που προχθές τέλος ο ήχος (δεν έχει ήχο ούτε με το εργοστασιακό ράδιο). Πηγαινω στη Θεσσαλονίκη σε 2 ηλεκτρολόγους οι οποίοι μου λένε πως πρέπει να πάω σε εξειδικευμένο που ασχολείται με ηχοσυστήματα και οθόνες. Βρίσκω κάποιους τους αφήνω το αυτοκίνητο . Μου λένε ότι η εγκατάσταση της οθόνης που έγινε ήταν ερασιτεχνική κλπ και καταλήγουν στο ότι κάηκε ο ενισχυτής. Το θέμα είναι ότι δεν είναι ξεκάθαροι αν κάηκε μόνος του ή αν έφταιξε η οθόνη σε αυτό. Χωρίς να μου δώσουν καμία άλλη επιλογή μου λένε ότι πρέπει να βάλω έξτρα ενισχυτή για να έχω ήχο και ο πιο φθηνός μαζί με εγκατάσταση κοστίζει 360€. Είναι ένα κόστος που πραγματικά με ξάφνιασε καθώς δεν ήμουν έτοιμος για κάτι τέτοιο. Σέβομαι τον χρόνο που αφιέρωσαν στο αυτοκίνητο και σκέφτομαι μήπως μελλοντικά προσθέσω τον ενισχυτή αλλά θέλω να ψάξω κάτι ακόμη σε λύση. Ετσι , αναζήτησα κάποιον ηλεκτρονικό που θα μπορέσει να επισκευάσει τον ενισχυτή. Βρήκα κάποιον τον άφησα εκεί και αναμένω νεότερα. Το θέμα είναι τώρα πως δεν ξέρω τι να κάνω ακόμη και εάν φτιαχτεί. Άλλος μου προτείνει να αφήσω την οθόνη , άλλος λέει πως η οθόνη παίρνει παραπάνω ρεύμα και ίσως αυτό έκαψε τον ενισχυτή, άλλος λέει να παρακάμψεις τον ενισχυτή και ουσιαστικά να τον καταργήσεις τροποποιώντας τις καλωδιώσεις του αυτοκινήτου. Σε μια αναζητηση που έκανα είδα πως αρκετοί είχαν πρόβλημα με τον συγκεκριμένο ενισχυτή που τους κάηκε χωρίς να έχουν προσθέσει οθόνη. Πραγματικα νιώθω χαμένος και θέλω τη βοήθεια σας . Εσείς τι θα προτείνατε ; Είχε κάποιος παρόμοιο πρόβλημα ;
vamvakoolas Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) οταν εβαλες οθονη ειδες αν ειναι συμβατη με τον ενισχυτη? μαλλον @@ ο ενισχυτης με τη πηγη (οθονη) θα πρεπει να λειτουργουν ομαλα σε ευρος συχνοτητας και με καλα καλωδια (αλλη μασιγα με τα καλωδια που βαζουν κινεζικα και δε δινουν 10 -20 ευρ παραπανω να παρουν ενα σετ της προκοπης). Προφανως η εργοστασιακη πηγη μπορουσε να παιξει με τον ενισχυτη αλλα οταν κανατε τη τραμπα δε το ελεγξατε. Η λυση; ψαξε ενα καλο αλλα σχετικα φθηνο επωνυμο ενισχυτη (μαλλον 2καναλο αν θες να αποφυγεις κοστος) και αν θες να κρατησεις την οθονη δες αν μπορει να δουλεψει με αυτη. Αν δεν εχεις τις γνωσεις ή στο χρονο ασε τον επαγγελματια με 360 ευρ να κανει τη δουλεια και αν γινει στραβη $#@% τον υγ προφανως μπορεις να βγαλεις τον ενισχυτη τελειως (αρκετες πηγες ή οθονες εχουν ενσωματομενο) να μην εχεις το αγχος και δουλεψε με τα μαμα ηχεια ή βαλε πιο ποιοτικα ηχεια. Εσυ μονο ξερεις τι θες και τι χρηματα μπορεις να διαθεσεις Επεξ/σία 13 Μαΐου 2022 από vamvakoolas
NikosKallithea Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 Οι οθόνες εχουν εξοδο για να οδηγήσουν κατευθείαν ηχεια ο ενισχυτής σου προφανως εχει είσοδο audio, για αυτο και τον έκαψε(υποθέτω). Σε καθε περιπτωση παρέκαμψε τον ενισχυτή και σύνδεσε το ηχεια του αυτοκινητου κατευθείαν στην οθόνη
Gatilaras Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 Γι'αρχη κανε ενα τσεκ στην ασφαλεια του ενισχυτη,απ'οτι βρηκα ειναι πισω στο πορτμπαγκαζ αριστερα με ονομασια F60,μηπως εχει χαιρετισει.Ο ενισχυτης μου φαινεται λιγο δυσκολο να εχει καει.Στο ιδιο σημειο απ'οτι ειδα παλι ειναι και ο ενισχυτης,δες λιγο εαν πατανε καλα οι φυσες,μηπως κανα καλωδιακι κανει κανα βραχυκυκλωμα.Τωρα εαν αυτος που εβαλε την οθονη εκανε καμια ταρζανια και συνδεσε τις εξοδους απο την οθονη που εχουν ενισχυση ηδη στον ενισχυτη μαλλον χαιρετισε γιατι η εισοδος εκαστοτε ενισχυτη ειναι μεχρι καποια βολτ,σκεψου οτι 4V θεωρειται δυνατη εξοδος για ενισχυτη,εαν εβαλε τις απλες εξοδους τον ηχειων επανω εστελνε στον ενισχυτη γυρω στα 10-11V εισοδο.Παρ'ολα αυτα εαν θες να κρατησεις ενισχυτες,sub κλπ υποχρεωτικα θα πας σε ενισχυτη,εαν θες μονο τα ηχεια,οπως ειπαν και οι προλαλησαντες,παρεκαμψε τον ενισχυτη και συνδεσε τα απ'ευθειας.Σε αυτο το site εχει και το pinout για τις συνδεσεις https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/74910-lancia-nuova-delta-fabrička-navigacija/page/4/&tab=comments
thephotoshoped Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ πολύ όλους για τις χρήσιμες απαντήσεις. Μόλις είχα το UPDATE από τον ηλεκτρολόγο. Ο ηλεκτρονικός επισκεύασε τον ενισχυτή ο οποίος είχε όντως πρόβλημα και τώρα τα συνέδεσε και παίζουν όλα. Έχω κανονικά ήχο. Κόστος 100€ Τώρα θα σας δώσω όσο περισσότερες πληροφορίες μπορώ σχετικά με το εάν είναι ασφαλείς οι συνδέσεις για να μην έχω ξανά το ίδιο θέμα. Η οθόνη είναι η Erisin ES8715V και μου την πρότειναν επειδή πολλοί με Lancia Delta τις έχουν βάλει και είναι συμβατές. Η συγκεκριμένη οθόνη έχει ένα καλώδιο με την ονομασία AMP-CON. Για να έχω ήχο μου είπαν πως πρέπει αυτο το καλώδιο AMP-CON να συνδέεται με ένα καλώδιο από την εργοστασιακή φίσα (αυτό του ενισχυτή). Σας παραθέτω φωτογραφίες πρόχειρα για το πως έχει κλέψει το εργοστασιακό. (Δεν είναι έτσι χύμα, έχουν μονωτική ταινία). Τι πιστεύετε; Επεξ/σία 13 Μαΐου 2022 από thephotoshoped
Nabuko Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 7 λεπτά πριν, thephotoshoped είπε Ο ηλεκτρονικός επισκεύασε τον ενισχυτή ο οποίος είχε όντως πρόβλημα και τώρα τα συνέδεσε και παίζουν όλα. Έχω κανονικά ήχο. Κόστος 100€ 7 λεπτά πριν, thephotoshoped είπε Τι πιστεύετε; Πιστεύω ότι είναι απ' τα πιο εύκολα 100 ευρώ που έβγαλε. 😉 Τέλος καλό όλα καλά
thephotoshoped Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 2 λεπτά πριν, Nabuko είπε Πιστεύω ότι είναι απ' τα πιο εύκολα 100 ευρώ που έβγαλε. 😉 Τέλος καλό όλα καλά 80€ ήταν η επισκευή της πλακέτας και 20€ τα περαστικά. Οπότε δεν χρειάζεται να το ψάξω άλλο;
Nabuko Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 1 λεπτό πριν, thephotoshoped είπε Οπότε δεν χρειάζεται να το ψάξω άλλο; Όχι μωρέ. Άμα παίζει και είσαι ευχαριστημένος άστο να πάει, μην ασχολείσαι. 🙂 1
thephotoshoped Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 5 λεπτά πριν, Nabuko είπε Όχι μωρέ. Άμα παίζει και είσαι ευχαριστημένος άστο να πάει, μην ασχολείσαι. 🙂 Παίζει σούπερ, και έχει από τους καλύτερους ήχους που έχω ακούσει σε αυτοκίνητο. Εύχομαι να μην βγει κάτι άλλο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα