vounisios Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Τελικα, ολα μπορουν να μας συμβουν & πολλες φορες χωρις να το περιμενουμε... Σημερα,λοιπον, βλεπω στην εισοδο του σπιτιου που μενω, μια προσκληση απο το ΑΤ της περιοχης μου(Αιγαλεω). Ριχνω μια ματια & μου ανεβηκε το αιμα στο κεφαλι, διαβαζοντας το πιο αναλυτικα...Εντος 3 ημερων να παρουσιαστω στο Τμημα για υποθεση μου & που αφορα προστιμο & αφαιρεση πινακιδων του ΙΧ αυτοκινητου μου για 20 μερες...Ναι, ακριβως αυτο. Σκεπτομαι & μονολογω μονος μου: Γιατι τι παραβαση εκανα & δεν θυμαμαι? Και να φανταστειτε φιλοι μου, η παραβαση μου ειναι πριν 3 χρονια...ναι...20 Δεκεμβρη 2019...Η καταγωγη μου ειναι απο την Φθιωτιδα. Επειδη για καποιους λογους(αθλητικους), κραταω καθημερινο ημερολογιο, βλεπω οτι την ημερα αυτη, ταξιδεψα για Λαμια...Οπα, λεω, σιγουρα καποια καμερα της Εθνικης Οδου με κατεγραψε, επειδη μπορει να ξεφυγα στην ταχυτητα παραπανω απο οτι επρεπε & για να ειμαστε ειλικρηνεις, παραπανω απο 130 δεν παω...Με το χαρτι(προσκληση) στο χερι, παω στο ΑΤ Αιγαλεω, & στο γραφειο του Διοικητη. Του δειχνω την προσκληση & του ζητω να μου πει τι αφορα η παραβαση μου. Βγαζει απο το γραφειο του ενα 3φυλλο πακετακι & μου λεει, ιδου η παραβαση σου: Τι ηταν ? Περασα, μου λεει, χωρις να πληρωσω τα διοδια των Θερμοπυλων. Εκπληκτος, εγω ρωταω: μα πως ειναι δυνατον ? Αφου υπαρχουν μπαρες...πως να ξεφυγω ? Εξ αλλου δεν το εχω κανει ποτε να περασω τζαπα....Τι να πω ? Βγαλε τις πινακιδες , μου λεει, να μου τις φερει & εντος 3μηνου να πληρωσεις τα 100 ευρω...Σιγουρα θα το ψαξω, να δω τι εγινε πριν 3 χρονια & με <<φακελωσανε>>, Συγνωμη αν σας κουρασα, αλλα ειμαι πολυ τσατισμενος & στεναχωρημενος & σκεπτομαι τον τροπο για να διελευκανω την υποθεση, με το ετσι θελω δεν θα μου παρουν τα χρηματα, αλλα, ουτε & τις πινακιδες. σας ευχαριστω για την υπομονη σας. καλο μεσημερι.
SabotazNic Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Γνωριζεις αν εκεινη την ημερα, για καποιο λογο, ηταν ανοιχτα τα διοδια? Δεν ξερω αν θα καταφερεις κατι με επικοινωνια με τα διοδια μονος σου, χωρις κανα δικηγορο. Υπαρχει πριπτωση να πληρωσες με καρτα? Αν ναι, δες το ιστορικο στο ebanking. Αν οχι, ακομα πιο δυσκολα Επεξ/σία 12 Μαΐου 2022 από SabotazNic
greekfragma Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Να ζητήσεις το οπτικό υλικό (φωτογραφία-βίντεο) που να αποδεικνύει την παράβαση. Ειδάλλως κάνεις ένσταση και μιλάς με το δικηγόρο σου. Το να σου πω αν έχεις κρατήσει απόκομμα διοδίων 3 χρόνια πίσω δεν έχει νόημα. Στο Ελλαδιστάν που ζούμε όμως ίσως και να έχει τελικά που πρέπει κάθε φορά να αποδεικνύεις οτι δεν είσαι ελέφαντας. Ψυχραιμία. Κατανοώ τη τσαντίλα στεναχώρια. Μπορείς άνετα αν έχεις χρόνο και όρεξη να το τραβήξεις και να μην πας πινακίδες ενημερώνοντας παράλληλα επίσημα το ΑΤ Αιγάλεω. Καλύτερα να το χειριστεί ο δικηγόρος σου. 3
Basilhs23___ Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Πέρασες η δεν πέρασες χωρίς να πληρώσεις; Αν η παράβαση ειναι άκυρη και δεν έχουν στοιχεία να αποδείξουν βρες δικηγόρο αν και στην τελική θα πληρώσεις πολλά παραπάνω για να διαγραφεί. Εγω παίζει αν εβλεπα την πρόσκληση κάτω στην πολυκατοικία να μην πήγαινα και καθόλου να το άφηνα έτσι, αλλά έτσι ανυποψίαστος και ψαρωμενος τι να γίνει, μπορεί να περνούσε σε καμία εφορία βέβαια.
vounisios Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Που να θυμαμαι πριν 3 χρονια, το 2019....Εξ αλλου τα Διοδια αυτα, ειναι τα τελευταια(τα τεταρτα) απο Αθηνα για Λαμια, που πηγαινα εγω...Τοτε, ακομα, δεν χρησιμοποιουσα την καρτα μου, αυτο το θυμαμαι καλα.... 4 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Πέρασες η δεν πέρασες χωρίς να πληρώσεις; Αν η παράβαση ειναι άκυρη και δεν έχουν στοιχεία να αποδείξουν βρες δικηγόρο αν και στην τελική θα πληρώσεις πολλά παραπάνω για να διαγραφεί. Εγω παίζει αν εβλεπα την πρόσκληση κάτω στην πολυκατοικία να μην πήγαινα και καθόλου να το άφηνα έτσι, αλλά έτσι ανυποψίαστος και ψαρωμενος τι να γίνει, μπορεί να περνούσε σε καμία εφορία βέβαια. Ποτε δεν εχω περασει Διοδια στο τζαπα....παντα πληρωνω... 5 λεπτά πριν, greekfragma είπε Να ζητήσεις το οπτικό υλικό (φωτογραφία-βίντεο) που να αποδεικνύει την παράβαση. Ειδάλλως κάνεις ένσταση και μιλάς με το δικηγόρο σου. Το να σου πω αν έχεις κρατήσει απόκομμα διοδίων 3 χρόνια πίσω δεν έχει νόημα. Στο Ελλαδιστάν που ζούμε όμως ίσως και να έχει τελικά που πρέπει κάθε φορά να αποδεικνύεις οτι δεν είσαι ελέφαντας. Ψυχραιμία. Κατανοώ τη τσαντίλα στεναχώρια. Μπορείς άνετα αν έχεις χρόνο και όρεξη να το τραβήξεις και να μην πας πινακίδες ενημερώνοντας παράλληλα επίσημα το ΑΤ Αιγάλεω. Καλύτερα να το χειριστεί ο δικηγόρος σου. Ο Διοικητης του ΑΤ Αιγαλεω, ειχε 3 χαρτια στο χερι του, & υπηρχε εκει & φωτο που τραβηχτηκε με τον αριθμο του αυτοκινητου μου....τι να πω τωρα ? πως στην ευχη γινανε αυτα ? και παλι το λεω κατηγορηματικα: Δεν περναω ποτε Διοδια χωρις πληρωμη.
Basilhs23___ Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 4 λεπτά πριν, vounisios είπε Που να θυμαμαι πριν 3 χρονια, το 2019....Εξ αλλου τα Διοδια αυτα, ειναι τα τελευταια(τα τεταρτα) απο Αθηνα για Λαμια, που πηγαινα εγω...Τοτε, ακομα, δεν χρησιμοποιουσα την καρτα μου, αυτο το θυμαμαι καλα.... Ποτε δεν εχω περασει Διοδια στο τζαπα....παντα πληρωνω... Οποτε, μην πληρώνεις τίποτα, ζητα συμβολή από δικηγόρο, ψάξε αν υπάρχει οπτικό υλικό. Το θέμα είναι να διασφαλίσεις ότι δεν θα έχεις άλλες συνέπειες άμα δεν πληρώσεις. Ψάξε αν υπάρχει παραγραφή και πότε σε τέτοιες παραβάσεις.
vounisios Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 1 λεπτό πριν, Basilhs23___ είπε Οποτε, μην πληρώνεις τίποτα, ζητα συμβολή από δικηγόρο, ψάξε αν υπάρχει οπτικό υλικό. Το θέμα είναι να διασφαλίσεις ότι δεν θα έχεις άλλες συνέπειες άμα δεν πληρώσεις. Ψάξε αν υπάρχει παραγραφή και πότε σε τέτοιες παραβάσεις. Δεν ξερω, για να ειμαι ειλικρηνης, ψιλοφοβαμαι, δεν εχω μαθει στις παρανομιες & λεω μηπως αργοτερα μου ζητανε 2πλασια & 3πλασια χρηματα & κατασχεση του αυτοκινητου μου...αυτα σκεπτομαι τωρα....
Basilhs23___ Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 1 λεπτό πριν, vounisios είπε Δεν ξερω, για να ειμαι ειλικρηνης, ψιλοφοβαμαι, δεν εχω μαθει στις παρανομιες & λεω μηπως αργοτερα μου ζητανε 2πλασια & 3πλασια χρηματα & κατασχεση του αυτοκινητου μου...αυτα σκεπτομαι τωρα.... Έπρεπε να είχε συμβεί αυτό εδώ και 3 χρόνια. Αυτό που πρέπει να φοβάσαι είναι μήπως περάσει στην εφορία. Μίλησε με δικηγόρο πως να κινηθείς.
vounisios Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 3 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Έπρεπε να είχε συμβεί αυτό εδώ και 3 χρόνια. Αυτό που πρέπει να φοβάσαι είναι μήπως περάσει στην εφορία. Μίλησε με δικηγόρο πως να κινηθείς. Ναι...με δικηγορο αρχικα θα ξεκινησω, νομιζω ειναι το καλυτερο που πρεπει να κανω.... 1
vagos789 Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 https://www.synigoros.gr/resources/20190423-eggrafo-stp.pdf 1
Nabuko Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 59 λεπτά πριν, vounisios είπε & υπηρχε εκει & φωτο που τραβηχτηκε με τον αριθμο του αυτοκινητου μου....τι να πω τωρα ? 1. Ήσουν εσύ 2. Ήταν άλλος με το αμάξι σου 3. Ήταν άλλος με πλαστή πινακίδα 4. Λάθος του υπαλλήλου των διοδίων, πέρασε άλλος και έδωσε τον δικό σου αριθμό. 3
vounisios Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 29 λεπτά πριν, vagos789 είπε https://www.synigoros.gr/resources/20190423-eggrafo-stp.pdf Το διαβασα, πολυ ενδιαφερον...σημαντικο στοιχειο για το πως να κινηθω...ευχαριστω πολυ.
kage Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Μ χει έρθει γράμμα (όχι κλήση) με φωτό από διόδια λωριδα epass...2χρονια πίσω η φωτό...προτίμησαν να εκτυπώσουν κ να στείλουν γραμμα κ όχι απλά να μπουν στο σύστημα χρεώσεων..η παρεξηγηση είχε γίνει επειδή απλά το αυτοματο σύστημα με τις κάμερες το θεώρησε slip streaming παρόλο π χρεώθηκαν κανονικά διελευση ------ Τηλ στην εταιρεία διοδίων αφου έχεις ώρα έστω μέρα π πέρασες διόδια κ ρωτάς γ ιστορικο χρεώσεων βάση πινακιδας ------- Αυτά (κλήση+πινακίδες)είναι απόνερα από τους μλκς του "δεν πληρώνω- όχι αλλά διόδια". Επεξ/σία 12 Μαΐου 2022 από kage
MikeJ Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Σε ένα τέτοιο σκηνικό φωτογραφία από μόνη της δεν αποδεικνύει κάτι νομίζω (εκτός αν σε έχουν πετύχει να σηκώνεις τη μπάρα). Χρειάζεται βίντεο θα έλεγα. Διαβάζοντας πιο πάνω το αρχείο από τον συνήγορο του πολίτη, αν κατάλαβα καλά λέει (ο εκπρόσωπος της Εγνατίας) ότι ακόμα και αν υπάρχει βλάβη και πχ οι μπάρες είναι ανοιχτές, ο οδηγός έχει ευθύνη να πληρώσει. Οπότε μπορεί κάποιος να φτάσει στα διόδια να δει ανοιχτή τη μπάρα, να τύχει να μην υπάρχει και υπάλληλος, να περάσει νομίζοντας ότι είναι ελεύθερα και μετά να του στείλουν τη λυπητερή στο σπίτι (φοβερή λογική). Πάντως είναι πραγματικά αδιανόητο. Οποιαδήποτε υπηρεσία του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου μπορεί όποτε χρειάζεται ρευστό να ισχυρίζεται κυριολεκτικά ότι θέλει σχετικά με κάτι που έγινε πριν από απροσδιόριστο χρονικό διάστημα και να πρέπει εσύ να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. Κάτι αντίστοιχο είχε κάνει ο δήμος κατοικίας μου (που πληρώνουμε τον λογαριασμό νερού) όπου σε κάποια φάση έστειλε λογαριασμούς φουσκωμένους σε αρκετούς δημότες με τη δικαιολογία ότι αφορά οφειλές πριν από πχ 5 χρόνια, ενώ στον αμέσως προηγούμενο λογαριασμό πχ δεν υπήρχε οφειλή. Άντε εσύ μετά να αποδείξεις ότι πριν 5 χρόνια είχες όντως πληρώσει το λογαριασμό. 1
vounisios Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, Nabuko είπε 1. Ήσουν εσύ 2. Ήταν άλλος με το αμάξι σου 3. Ήταν άλλος με πλαστή πινακίδα 4. Λάθος του υπαλλήλου των διοδίων, πέρασε άλλος και έδωσε τον δικό σου αριθμό. Απο τα υπ αριθμ 4 στοιχεια, να πω τα εξης: Για το υπ αριθμ (1),την ημερα αυτη που μου προσαπτουν παραβαση[μη πληρωμη], πραγματι ταξιδεψα απο Αθηνα για Λαμια & περασα απο τα διοδια. Για τα αλλα, το -2-το αυτοκινητο δεν το οδηγει αλλος, εκτος απο μενα, το -3- δεν ξερω αν καποιος εβαλε πλαστη πινακιδα[που να το ξερω?] & το -4- δεν μπορει να ξερω εγω αν εκανε λαθος ο υπαλληλος. Νομιζω οτι απαντησα & στα υπ αριθμ.4. 4 λεπτά πριν, MikeJ είπε Σε ένα τέτοιο σκηνικό φωτογραφία από μόνη της δεν αποδεικνύει κάτι νομίζω (εκτός αν σε έχουν πετύχει να σηκώνεις τη μπάρα). Χρειάζεται βίντεο θα έλεγα. Διαβάζοντας πιο πάνω το αρχείο από τον συνήγορο του πολίτη, αν κατάλαβα καλά λέει (ο εκπρόσωπος της Εγνατίας) ότι ακόμα και αν υπάρχει βλάβη και πχ οι μπάρες είναι ανοιχτές, ο οδηγός έχει ευθύνη να πληρώσει. Οπότε μπορεί κάποιος να φτάσει στα διόδια να δει ανοιχτή τη μπάρα, να τύχει να μην υπάρχει και υπάλληλος, να περάσει νομίζοντας ότι είναι ελεύθερα και μετά να του στείλουν τη λυπητερή στο σπίτι (φοβερή λογική). Πάντως είναι πραγματικά αδιανόητο. Οποιαδήποτε υπηρεσία του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου μπορεί όποτε χρειάζεται ρευστό να ισχυρίζεται κυριολεκτικά ότι θέλει σχετικά με κάτι που έγινε πριν από απροσδιόριστο χρονικό διάστημα και να πρέπει εσύ να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. Κάτι αντίστοιχο είχε κάνει ο δήμος κατοικίας μου (που πληρώνουμε τον λογαριασμό νερού) όπου σε κάποια φάση έστειλε λογαριασμούς φουσκωμένους σε αρκετούς δημότες με τη δικαιολογία ότι αφορά οφειλές πριν από πχ 5 χρόνια, ενώ στον αμέσως προηγούμενο λογαριασμό πχ δεν υπήρχε οφειλή. Άντε εσύ μετά να αποδείξεις ότι πριν 5 χρόνια είχες όντως πληρώσει το λογαριασμό. Φιλε μου, ησουν εκπληκτικος στην αναλυση σου...σ ευχαριστω πολυ! 10 λεπτά πριν, kage είπε Μ χει έρθει γράμμα με φωτό από διόδια λωριδα epass...2χρονια πίσω η φωτό...προτίμησαν να εκτυπώσουν κ να στείλουν γραμμα κ όχι απλά να μπουν στο σύστημα χρεώσεων..η χρέωση είχε γίνει απλά το αυτοματο σύστημα με τις κάμερες το θεώρησε slip streaming ------ Πας ή τηλ στην εταιρεία διοδίων αφου έχεις ώρα μέρα π πέρασες διόδια κ ρωτάς γ ιστορικο χρεώσεων βάση πινακιδας ------- Αυτά (κλήση+πινακίδες)είναι απόνερα από τους μλκς του "δεν πληρώνω- όχι αλλά διόδια". Τωρα τι να πω...Ενταξει απο Αθηνα εφυγα πριν το μεσημερι, αλλα αν εκανα & κανα δυο στασεις στο δρομο-δεν θυμαμαι-μια στα Καμενα Βουρλα & μια καπου να παρω καφε, δεν μπορω να θυμαμαι, περασαν & τρια σχεδον χρονια.... Επεξ/σία 12 Μαΐου 2022 από vounisios
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα