CMD Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Καλημέρα σε όλους, Έχω την Gigabyte Z690 gaming X και την Enermax Aquafusion 360. Η Aquafusion έχει header argb 5v και η μητρική το ίδιο. Παρόλα αυτά όταν την συνδέω φαίνεται ότι δεν λειτουργεί καθώς τα leds δεν έχουν έντονο φως (δοκίμασα να συνδέσω και 1-1 τoυς ανεμιστήρες). Αν συνδέσω την Aquafustion στο χειριστήριο της, λειτουργεί κανονικά. Η συσκευασία περιέχει και αντάπτορα σε gigabyte 3pin, αλλά τέτοιο header δεν έχει η μητρική μου. Καμιά ιδέα;
Dr_Pepper Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 Τσέκαρε την σελίδα 25 και την σελίδα 31 του μάνουαλ σου.
Dr_Pepper Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 3 ώρες πριν, CMD είπε Σε ποιο manual αναφέρεσαι; Της μητρικής σου, δεν θυμάμαι αν είχα δεί αλλο revision πάντως τώρα που το ξαναgoogλαρα άλλο manual βρήκα και σε αυτό δες στην σελίδα 23 https://download.gigabyte.com/FileList/Manual/mb_manual_z690-gaming-x-series_e_1002_n.pdf?v=ca025f3c833951b87973f59d54cf6704 τσέκαρε αν ειναι ακριβώς ίδια μητρική (αυτό ειναι για rev 1.0) ή ακόμη καλύτερα δες το φυσικό βιβλιαράκι της μητρικής σου έχει σελίδα που αναφέρεται στις υποδοχές που λες ότι δεν έχεις αλλά στο μάνουαλ φαίνεται να τις έχεις.
CMD Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 Ναι αυτές είναι οι υποδοχές αλλά δεν συγχρονίζει με τίποτα η aquafusion. Την έβαλα και πάνω σε aerocool hub πάλι δεν συγχρονίζει. Μέσα η συσκευασία έχει ένα καλώδιο σαν αυτό https://www.aliexpress.com/item/1005003413435830.html που μετατρέπει τα 4 pin σε 3pin και λέει ότι είναι για gigabyte, αλλά μάλλον θα αναφέρεται σε παλαιότερα μοντέλα μητρικών; δεν ξέρω.
nickol-us Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) https://www.enermax.com/en/products/file/3/ElEz4UCUEO Πρέπει να έχει αντάπτορα μέσα για gigabyte, δες το manual της υδρόψυξης (επάνω link) Επεξ/σία 14 Μαΐου 2022 από nickol-us
CMD Δημοσ. 15 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2022 Ναι σωστά. Όμως εμένα η μητρική έχει pins, έτσι όπως καταλήγει το πρώτο (Αριστερά) καλώδιο και όχι το G-D-5V που καταλήγει το δεύτερο καλώδιο, οπότε δεν χρειάζεται ο αντάπτορας Δεν γνωρίζω μήπως η Gigabyte είχε σε παλαιότερα μοντέλα αυτό το G-D-5V και το αναφέρει. Όπως ανέφερα και πριν, την σύνδεσα και σ' ένα aerocool hub που δέχεται τέτοια απόληξη (και πάλι αυτή του αριστερού καλωδίου) αλλά και πάλι δεν λειτουργεί. Σε σημείο που αποσυγχρονίζει και τους aerocool ανεμιστήρες που είναι και αυτοί συνδεδεμένοι πάνω στο hub και δεν δέχονται εντολές από την μητρική. Αναγκαστικά θα την λειτουργήσω με το ενσωματωμένο χειριστήριο που έχει, και δείχνει να λειτουργεί σωστά ή εν καιρώ θα θα αλλάξω τους ανεμιστήρες της. 1
Dr_Pepper Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, CMD είπε Ναι σωστά. Όμως εμένα η μητρική έχει pins, έτσι όπως καταλήγει το πρώτο (Αριστερά) καλώδιο και όχι το G-D-5V που καταλήγει το δεύτερο καλώδιο, οπότε δεν χρειάζεται ο αντάπτορας H μητρική έχει pins όπως η εικόνα που έβαλες σε δύο θέσεις απο εκει που είναι το "1" σε κάθε σειρά ειναι και το "1" του πίνακα Μετά έχεις ένα RGB καλώδιο που μπαίνει στο block της CPU και ένα που μπαίνει στους ανεμιστήρες του ψυγείου, αυτά τα δύο καλώδια τα ενώνεις με αυτό που μπαίνει στην μητρική (την άλλη άκρη του καλωδίου που φαίνεται στην εικόνα που σήκωσα πιο πάνω) Τα έχεις βάλει έτσι ακριβώς και δεν δούλεψε; (πρόσεξε/προσανατολίσου με τις σημάνσεις πάνω στον αντάπτορα "βελάκι G R B" να πέσουν ακριβώς -και όχι απο την ανάποδη - στα πιν) Επεξ/σία 16 Μαΐου 2022 από Dr_Pepper
CMD Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Ναι, έτσι και αλλιώς δεν μπορείς να to βάλεις ανάποδα, γιατί στο καλώδιο εκεί που λείπει το pin δεν έχει τρύπα, οπότε αν προσπαθήσεις να το βάλεις ανάποδα στην μητρική "βρίσκει" στο pin. Να πω πως στο συγκεκριμένο βύσμα έχω συνδέσει aerocool ανεμιστήρες και λειτουργούν όπως πρέπει, οπότε δεν είναι θέμα μητρικής. Μετά θα έλεγα ότι είναι χαλασμένοι οι ανεμιστήρες (το rgb δηλαδή) της aquafusion, αλλά και πάλι λειτουργούν σωστά με το χειριστήριο της. Πάντως ξανά τονίζω, κυρίως για κάποιον που σκέφτεται να πάρει την aquafusion, ότι την συνδέω και πάνω στο aerocool H66f hub και μετά από λίγο αποσυντονίζονται τα πάντα, ακόμα και οι ανεξάρτητοι ανεμιστήρες που ανέφερα πιο πάνω, με αποτέλεσμα να έχουν περίεργα χρώματα (πχ μισό κόκκινο, μισό λευκό) και να μην δέχονται εντολές από την μητρική. Οπότε ή έχει κάποιο θέμα η Aquafusion ή για κάποιο λόγο είναι ασύμβατη με την μητρική στο θέμα των rgb.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα