Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, θα ήθελα γνώμες και πληροφοριες σχετικα με μεταπτυχιακα στο εξωτερικό.

Αποφοιτησα το Δεκμβρη απο το τμημα πληροφορικης και τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ και προσπαθώ να αποφασισω για το εαν και το που θα κανω μεταπτυχιακο. Οι επιλογες που εχω είναι οι εξης:

1) Δε κάνω μεταπτυχιακό και ψαχνω δουλειά στην Ελλαδα στο κλάδο μου, αλλα επειδή δε θέλω web developer οι επιλογες είναι ελάχιστες.

2) Κανω μεταπτυχιακό στην ολλανδία παιρνοντας δάνειο απο ελληνκη τράπεζα (αν ξερετε αλλους τροπους χρηματοδοτησης πειτε μου)

3) κανω μεταπτυχιακο στην ελλαδα παιρνοντας μικροτερο δανειο και δουλευοντας παραλληλα.

Αν κάνω εξω μεταπτυχιακο 1 χρονο θα δουλεψω για εκει για αλλα 2 για την εξοφληση του.

Θελω να ασχοληθω με web3 , blockchains ή AR/VR (δουλειες που δεν υπαρχουν στην ελλαδα).

Καθε γνωμη/εμπειρια/πληροφορια ειναι καλοδεχουμενη

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, VilasP είπε

κανω μεταπτυχιακο στην ελλαδα παιρνοντας μικροτερο δανειο και δουλευοντας παραλληλα.

Καλά, πόσο κοστίζει ένα μεταπτυχιακό στην Ελλάδα και χρειάζεται και δάνειο?

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, pi314 είπε

Καλά, πόσο κοστίζει ένα μεταπτυχιακό στην Ελλάδα και χρειάζεται και δάνειο?

7.000 αυτο που εχω βρει και με ενδιαφερει , ειναι part-time

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, VilasP είπε

7.000 αυτο που εχω βρει και με ενδιαφερει , ειναι part-time

Εντύπωση μου κάνει! Έχεις κάποιο λινκ? Στειλε μου πμ αν δεν θες δημόσια...

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, zenwalk23 είπε

ΑΣΟΕΕ λογικα, για Ασφαλεια Πληροφοριακων Συστηματων.

σωστα, το χεις ψαξει καθολου?

Δημοσ.

Ενδιαφερον φαινεται, αλλα δε νομιζω οτι αξιζει να παρεις δανειο για να κανεις ενα μεταπτυχιακο στον συγκεκριμενο κλαδο.

Δημοσ.

Αν μπορέσεις να βρεις σπίτι και να αντέξεις το οικονομικό βάρος της διαβίωσης στην Ολλανδία αυτή την στιγμή θεωρείται ίσως η πιο hot ΙΤ χώρα.

Δημοσ.

Mην  πάρεις δάνειο για ενα μεταπτυχιακό στην Ελλάδα. Ή κάνε κάποιο από τα δωρεάν ή φυγε κατευθείαν εξω στη χωρα που θες να εργαστείς. Για δάνειο δεν κι εκει τι παιζει με τα φοιτητικά δάνεια, την εξόφληση, τα επιτόκια,  και συγκρινε με τις ελληνικές τράπεζες 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πόσο χρονών είσαι; Έχεις δουλέψει καθόλου; Δουλεύεις τώρα; Έχεις Ε1;

Ξεκάθαρα θα σου πρότεινα δάνειο και και να φύγεις έξω, αν έχεις αυτή τη δυνατότητα. Το πόσο θα το καλύψεις πολύ πιο γρήγορα και οι ευκαρίες που θα έχεις θα είναι περισσότερες. 

Επεξ/σία από M A T R I X
  • Like 1
Δημοσ.

Μακριά από μεταπτυχιακό στον κλάδο της πληροφορικής, καλύτερα ψάξε το πρόγραμμα σπουδών αν σε ενδιαφέρει και ψάξου μόνος σου πάνω στο θέμα του, θα βρεις την γνώση δωρεάν, σίγουρα πιο current από αυτή που θα σου πουν στο μεταπτυχιακό και ταυτόχρονα μπορείς να διατηρείς και entry-level θέση αν δεν έχεις καθόλου εμπειρία.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, MrRush είπε

Μακριά από μεταπτυχιακό στον κλάδο της πληροφορικής,

Γιατί αυτό?

Δημοσ.
Στις 14/5/2022 στις 8:12 ΜΜ, M A T R I X είπε

Πόσο χρονών είσαι; Έχεις δουλέψει καθόλου; Δουλεύεις τώρα; Έχεις Ε1;

Ξεκάθαρα θα σου πρότεινα δάνειο και και να φύγεις έξω, αν έχεις αυτή τη δυνατότητα. Το πόσο θα το καλύψεις πολύ πιο γρήγορα και οι ευκαρίες που θα έχεις θα είναι περισσότερες. 

Ειμαι 25. Δουλευω σαν IT/Sytem administrator οποτε δε μετραει τοσο σαν εμπειρια στο προγραμματισμο. Δεν εχω Ε1, θα πρεπει να παρω IELTS. 

Αυτο σκεφτομαι κι εγω οτι θα το κανω σχετικα γρηγορα αποσβεση με δουλειες στο εξωτερικο

17 λεπτά πριν, MrRush είπε

Μακριά από μεταπτυχιακό στον κλάδο της πληροφορικής, καλύτερα ψάξε το πρόγραμμα σπουδών αν σε ενδιαφέρει και ψάξου μόνος σου πάνω στο θέμα του, θα βρεις την γνώση δωρεάν, σίγουρα πιο current από αυτή που θα σου πουν στο μεταπτυχιακό και ταυτόχρονα μπορείς να διατηρείς και entry-level θέση αν δεν έχεις καθόλου εμπειρία.

Ειμαι της ιδιας αποψης. Δεν αισθανομαι οτι χρειαζομαι να μαθω κατι καινουριο απο μια σχολη. Ο κυριοτερος λογος που θελω να κανω μεταπτυχιακο είναι για να δικτυωθω μετα για δουλειες, μεσω intership αποτη σχολη κτλπ

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, VilasP είπε

Ειμαι της ιδιας αποψης. Δεν αισθανομαι οτι χρειαζομαι να μαθω κατι καινουριο απο μια σχολη. Ο κυριοτερος λογος που θελω να κανω μεταπτυχιακο είναι για να δικτυωθω μετα για δουλειες, μεσω intership αποτη σχολη κτλπ

Δεν είμαστε Αμερική (ούτε Ευρώπη) εδώ που έχεις ευκαιρία να χτυπήσεις γερό internship μέσα από μια καλή σχολή. Αν είναι να πάρεις δάνειο με την ελπίδα ότι θα δικτυωθείς μέσα από την σχολή, άλλαξε σκεπτικό και το λέω πολύ καλοπροέραιτα, μην το πάρεις στραβά.

Δικτυώνεσαι με δουλειά όπως Open Source projects (πχ δες το Google Summer of Code που εμένα μετά την συμμετοχή με βοήθησε να βρω πρακτική και στην συνέχεια δουλεία) και μέσω meetups, όχι μέσω μεταπτυχιακών.

Στην Ελλάδα μάλιστα, μόνο κάτι κακομοιροεταιρίες πάνε να πάρουν interns από σχολές, με εξαίρεση την μια φορά που έβαλε αγγελία για πρακτική ένας Έλληνας που δουλεύει στο Shazam στην σχολή που πήγαινα, επειδή και αυτός πήγαινε σε αυτή την σχολή παλιά και ήξερε μια καθηγήτρια. Φυσικά δεν πήρε κανέναν από την σχολή το Shazam γιατί κανένας δεν ήξερε το αντικείμενο που ζητούσαν επειδή δεν διδασκόταν στην σχολή και οι περισσότεροι φοιτητές δεν ασχολούνταν μόνοι τους.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...