EVMENHS Δημοσ. 11 Μαΐου 2022 Δημοσ. 11 Μαΐου 2022 Το μεταπτυχιακό σας, σας έχει δώσει εξειδίκευση σε συγκεκριμένο γνωστικό πεδίο του επαγγέλματος σας; Αν ναι , σε πόσους από εσάς η τρέχουσα εργασία σας πατάει πάνω στο μεταπτυχιακό σας;
Allan-Wake Δημοσ. 11 Μαΐου 2022 Δημοσ. 11 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 49 λεπτά πριν, EVMENHS είπε Το μεταπτυχιακό σας, σας έχει δώσει εξειδίκευση σε συγκεκριμένο γνωστικό πεδίο του επαγγέλματος σας; Αν ναι , σε πόσους από εσάς η τρέχουσα εργασία σας πατάει πάνω στο μεταπτυχιακό σας; Στους δημόσιους υπαλλήλους επειδή σου δίνει μόρια και περισσότερο μισθό. 90% των μεταπτυχιακών είναι χάσιμο χρόνου και χρημάτων, στον ιδιωτικό τομέα σπάνια να το λάβει υπόψη ο εργοδότης. 10% μόνο να παίρνει μια εξειδικευμένη γνώση που να του χρειαστεί. Τις περισσότερες φορές ότι ήταν να μάθεις το έμαθες στο προπτυχιακό. Επεξ/σία 11 Μαΐου 2022 από Allan-Wake 7 1
sphinxgr Δημοσ. 11 Μαΐου 2022 Δημοσ. 11 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, EVMENHS είπε Το μεταπτυχιακό σας, σας έχει δώσει εξειδίκευση σε συγκεκριμένο γνωστικό πεδίο του επαγγέλματος σας; Αν ναι , σε πόσους από εσάς η τρέχουσα εργασία σας πατάει πάνω στο μεταπτυχιακό σας; Όπως είπε κ ο απο πάνω. Συνήθως το μεταπτυχιακό γίνεται για βελτίωση των τυπικών προσόντων. Να σου χρησιμεύσει όμως στην καθημερινότητα της εργασίας σου, μάλλον ειναι δύσκολο. Φυσικά είναι πολλές οι παράμετροι. Αν κάποιος πχ είναι εκπαιδευτικός με μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή, ε ναι μπορεί να του χρησιμεύσει 100% αν δουλευει σε αναλογο σχολείο. Αν κάνει όμως στη Φωτονική - Νανοηλεκτρονική, που να του χρησιμευσει!? Επεξ/σία 11 Μαΐου 2022 από sphinxgr 1
Novi Δημοσ. 11 Μαΐου 2022 Δημοσ. 11 Μαΐου 2022 Ειναι για τους δημοσίους για να παιρνουν αδειες και μορια κτλ ακομα και καραβαναδες κανουν μεταπτυχιακα απο ελληνικα ιδρυματα και μαζευουν χαρτια για την προαγωγη. Σε εμενα ηταν αχρηστο εντελώς απο οποιες εταιρειες περασα. Για business αγορα εργασιας δεν θα σου χρειαστει ποτε Χασιμο χρόνου και χρηματων για ανταγωνιστικες θέσεις που παιζουν μεγαλοι μισθοί. Σε ιδιωτικές εταιρειες κυρίως ξένες που γνωρίζω ειναι καλυτερα να μπεις μετα το πτυχιο σε internship να μπεις στο πετσι γρηγορα και απο το πτυχιο θέλουν να δουν ότι σκαμπαζεις και θα μαθεις ότι ειναι να σου μαθουν. Μπορει να το λαβουν υποψην αμα ειναι καποιο MBA MSc κανονικο δηλ. Stanford, Harvard, LSE MIT και τετοια που ειναι πανακριβα δες λιστα προγραμματων στο ιντερνετ. Γενικα στα ΜΒΑ και business μεταπτυχιακα ισχύει οτι οσο πιο ακριβο τοσο πιο καλο. Τα μεταπτυχιακα απο κατι ελληνικα ιδρυματα Πειραια Πετραλωνα Πατησια, Κολοκωτρονεικο Καρδιτσιωτικο διπλο με πατατες και κατι MABA ΣΑΜΠΑ και κατι τετοια που δεν υπαρχουν πουθενα στο εξωτερικο μην το αναφερεις καν γελανε και τα φρυδια τους οταν τα ακουνε και σιγουρα θα σε πηξουνε στην συνέντευξη
EVMENHS Δημοσ. 11 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2022 10 ώρες πριν, sphinxgr είπε Συνήθως το μεταπτυχιακό γίνεται για βελτίωση των τυπικών προσόντων Δεν είμαι εναντίον της συνεχούς μαθήσεως, (τουναντίον), και φυσικά αντιλαμβάνομαι ότι ο μεταπτυχιακός τίτλος είναι ένα σημαντικό προσόν (αρκεί να το χρησιμοποιείς γιατί αλλιώς η μάθηση ξεχνιέται), απλώς διερωτώμαι αν η αγορά εργασίας στην χώρα μας δίνει την ευκαιρία ουσιαστικής αξιοποιήσεως αυτών των σπουδών. Και ιδιαιτέρως διερωτώμαι για τις επιστήμες διοίκησης επιχειρήσεων και οικονομίας.
Bitbit Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 42 λεπτά πριν, EVMENHS είπε Δεν είμαι εναντίον της συνεχούς μαθήσεως, (τουναντίον), και φυσικά αντιλαμβάνομαι ότι ο μεταπτυχιακός τίτλος είναι ένα σημαντικό προσόν (αρκεί να το χρησιμοποιείς γιατί αλλιώς η μάθηση ξεχνιέται), απλώς διερωτώμαι αν η αγορά εργασίας στην χώρα μας δίνει την ευκαιρία ουσιαστικής αξιοποιήσεως αυτών των σπουδών. Και ιδιαιτέρως διερωτώμαι για τις επιστήμες διοίκησης επιχειρήσεων και οικονομίας. η συντριπτική πλειοψηφία όσων επιλέγουν να κάνουν ένα μεταπτυχιακό δε το κάνουν για να αποκτήσουν κάποιες γνώσεις. Το κάνουν απλά για να αποκτήσουν ένα χαρτί, να συγκεντρώσουν όσα περισσότερα μόρια μπορούν για κάποια προκύρηξη, ή για να ανέβουν μισθολογικά. Δεν τους ενδιαφέρει η γνώση, τους ενδιαφέρει απλά το χαρτί. Έχω τόσους γνωστούς με μεταπτυχιακά και είναι κάτι που το λένε και οι ίδιοι, δε το κρύβουν. Εκτός από κάτι εξαιρέσεις. Ειδικά όσοι είναι στο δημόσιο τρέχουν να πάρουν οποιοδήποτε μεταπτυχιακό, πραγματικό οποιοδήποτε όμως, ώστε να μπορούν να πιάσουν μια καλύτερη θέση ή να βελτιωθεί ο μισθός τους. Και δεν είναι ότι θα αποκτήσουν κάποιες επιπλέον γνώσεις τις οποίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν πάνω στη δουλειά τους. Απλά θα έχουν το χαρτί και εμείς οι λαλάκες θα τους πληρώνουμε επιπλέον επειδή έχουν ένα χαρτί. Γιατί είναι αλλιώς να βαράει σφραγίδες ένας με απολυτήριο λυκείου, αλλιώς να βαράει ένας με μεταπτυχιακό. Δυστυχώς ο ανταγωνισμός στην αγορά εργασίας ανεβαίνει και έτσι ο καθένας κάνει ό,τι μπορεί για να είναι ανταγωνιστικός. Τα πράγματα όσο πάει χειροτερεύουν μιας και έχω τύχει σε συζητήσεις όπου να λένε ότι πλέον με ένα μεταπτυχιακό δε πας πουθενά. Μια φίλη μου ξεκίνησε πρόσφατα 2ο. Ο μεταπτυχιακός τίτλος δεν εξασφαλίζει ότι ο κάτοχος έχει και τις γνώσεις. Και δυστυχώς απ ότι έχω δει, στις περισσότερες περιπτώσεις δεν τις έχει. Οπότε τι ακριβώς να αξιοποιήσει; Που πας να πάρεις πληροφορίες για ένα μεταπτυχιακό και σου πλασάρουν και τον τιμοκατάλογο των έτοιμων εργασιών χωρίς να πεις εσύ κάτι. Το τελευταίο και από προσωπική εμπειρία για μεταπτυχιακό εξωτερικού
LongTom Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 19 ώρες πριν, EVMENHS είπε Το μεταπτυχιακό σας, σας έχει δώσει εξειδίκευση σε συγκεκριμένο γνωστικό πεδίο του επαγγέλματος σας; Αν ναι , σε πόσους από εσάς η τρέχουσα εργασία σας πατάει πάνω στο μεταπτυχιακό σας; Όχι τόσο στην σημερινή, αλλά σε προηγούμενη. Στην σημερινή είναι καλό χαρτί για όταν ήθελα να αλλάξω θέση στην εταιρεία. Οι γνώσεις επίσης ήταν πολύ χρήσιμες, όταν το είχα κάνει, εφόσον η εμπειρία από την ΕΛ τριτοβάθμια δεν ήταν και η καλύτερη. Αντίθετα με πολλούς εδώ, που όλως περιέργως νομίζουν ότι είναι πεταμένα κωλόχαρτα, είδα ότι το μεταπτυχιακό αξίζει εφόσον είναι κάτι που θα μάθεις/δικτυωθείς και πας με σχέδιο. Όχι κούτρα επειδή θέλεις να κάνεις κάτι. Πέρα ότι υπάρχουν αρκετές θέσεις που τρως αυτόματα κόψιμο εάν δεν το έχεις. 3 1
*nenya* Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Ειμαι στον ιδιωτικο τομεα και χαρις στα εξειδικευμένα μαθηματα του μεταπτυχιακού μου ειμαι στον τομεα που ειμαι. Σε καθε συνέντευξη με ρωτανε για το τι εκανα στο μεταπτυχιακό και μου εχουν χρησιμεύσει 100% οι γνωσεις που πηρα. Επεξ/σία 12 Μαΐου 2022 από *nenya* 5
Morosana Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Το μεγάλο σφάλμα των περισσότερων είναι ότι κάνουν το μεταπτυχιακό πριν πιάσουν δουλειά ή κάνουν κάτι που απλά τους αρέσει χωρίς πρακτική εφαρμογή στην εργασία τους. Το πρώτο το έκανα με τη λογική να κάνω πιο βαρύ το βιογραφικό μου και πρακτικά δεν με βοήθησε ιδιαίτερα πέραν από μια μισθολογική διαφορά. Το δεύτερο το έκανα ενώ ήδη δούλευα και όχι απλά με βοήθησε στην εξέλιξη αλλά χρηματοδοτήθηκε και από τον εργοδότη γιατί ήταν 100% στις ανάγκες τις εταιρείας. 3
NickTG Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Η τωρινή δεν έχει σχέση με το μεταπτυχιακό αλλά τη βρήκα μέσω αυτού οπότε σίγουρα ήταν χρήσιμο.
spooker Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Υπάρχουν μεταπτυχιακά και μεταπτυχιακά από πανεπιστήμια και πανεπιστήμια. Δεν έχουν όλα ούτε το ίδιο prestige ούτε το ίδιο βάθος ούτε την ίδια δυσκολία. Προσωπική συμβουλή, διαλέξτε ένα πολύ δύσκολο μεταπτυχιακό κατά προτίμηση στο εξωτερικό όπου ο τομέας της παιδείας είναι ανεπτυγμένος και τα κόμματα δεν δημιουργούν προβλήματα . Στο τέλος οι γνώσεις και η εμπειρίες θα σας έχουν γίνει βίωμα και εφόδιο για το υπόλοιπο της ζωής σας. 4
EVMENHS Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 9 ώρες πριν, NickTG είπε Η τωρινή δεν έχει σχέση με το μεταπτυχιακό αλλά τη βρήκα μέσω αυτού οπότε σίγουρα ήταν χρήσιμο. Δηλα δη ; Μήπως εννοείτε κοινωνική δικτύωση από πρώην συμφοιτητές ή καθηγητές του μεταπτυχιακού προγράμματος;
Μακιαβέλλι Δημοσ. 15 Μαΐου 2022 Δημοσ. 15 Μαΐου 2022 Στις 11/5/2022 στις 11:29 ΠΜ, EVMENHS είπε Το μεταπτυχιακό σας, σας έχει δώσει εξειδίκευση σε συγκεκριμένο γνωστικό πεδίο του επαγγέλματος σας; Αν ναι , σε πόσους από εσάς η τρέχουσα εργασία σας πατάει πάνω στο μεταπτυχιακό σας; Η εργασία μου πατάει πάνω στο μεταπτυχιακό μου. Ωστόσο δεν θεωρώ ότι με βοήθησε, ή βοήθησε λίγο. Αν γύριζα τον χρόνο πίσω, θα δούλευα περισσότερα χρόνια και θα έκανα μετά μεταπτυχιακό, για να ξέρω τι θέλω να μάθω και όχι απλά να κάνω μεταπτυχιακό. Νταξει πουλάω στις συνεντεύξεις ότι έκανα μεταπτυχιακό, αλλά ως εκεί. Δεν τους βλέπω να συγκινούνται. Αν ήταν 100% πάνω στον κλάδο που ακολούθησα τελικά ίσως συγκινουντουσαν παραπάνω. Καλή η ακαδημαϊκή μελέτη, αλλά αν αφιέρωνα 2 χρόνια σε μελέτη πάνω στο αντικείμενο μου χωρίς να εντασσομαι σε κάποιο ακαδημαϊκό πρόγραμμα, θα ήμουν πολύ μπροστά τώρα.
velociraptoras Δημοσ. 15 Μαΐου 2022 Δημοσ. 15 Μαΐου 2022 Παταει πάνω στο πρωτο μου πτυχίο αλλά δεν πρόλαβα να το αξιοποιήσω επαγγελματικά όπως θα ήθελα. Βρέθηκα ξαφνικά με μια αναπηρία κι εκανα στροφή σε άλλο κλάδο που σπουδάζω τωρα. Με βοηθησε όμως να είμαι πιο αποδοτική στα ιδιαίτερα που κάνω σε μαθητες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα