Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω έναν Ηλιακό 15 ετιας τρυπησε το Μποιλερ και το έχω παραγγείλει να βάλω καινουργιο. Υπάρχει περιπτωση τα φωτοβολταϊκα να μην δουλεύουν τόσο καλά; γιατί δεν ζεσταινε πολυ

Δημοσ.

Φωτοβολταϊκά χλωμό να είχε ο ηλιακός , ηλιακούς συλλέκτες εννοείτε.Σε κάθε περίπτωση καθαρισμός κυκλώματος.Από τα χρόνια θα είχε βουλώσει από τα άλατα το παλιό.Με το νέο θα είστε μια χαρά εκτός αν έχουν ορατή φθορά οι συλλέκτες.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Invader είπε

Φωτοβολταϊκά χλωμό να είχε ο ηλιακός , ηλιακούς συλλέκτες εννοείτε.Σε κάθε περίπτωση καθαρισμός κυκλώματος.Από τα χρόνια θα είχε βουλώσει από τα άλατα το παλιό.Με το νέο θα είστε μια χαρά εκτός αν έχουν ορατή φθορά οι συλλέκτες.

Που θα δω αν έχει φθορά οι συλλέκτες και πως θα καθαριστούν;

Δημοσ.

Το κύκλωμα εσωτερικά από ειδικό μόνο αλλιώς στο Youtube υπάρχουν οδηγοί το πως γίνεται αν θέλετε να ασχοληθείτε.Εξωτερικά με νερό και σαπούνι για τα πιάτα .Αν είναι οι συλλέκτες παλαιού τύπου (χαλκοσωλήνες σε λαμαρίνα βαμμένα μαύρα) θα έχει ξεφλουδίσει η μπογιά οπότε πέφτει η απόδοση.Στους πιο καινούριους δεν υπάρχει οπτική επαφή με το εσωτερικό και μόνο ειδικός μπορεί να κάνει εκτίμηση.

Δημοσ.

Καλημέρα, έχω περάσει στο εξοικονομω και θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να ψάξω μέσω ίντερνετ να βρω κάποια καταστήματα για aircondition που να έχουν ενταχθεί και να συνεργάζονται 

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

IMG_20220620_140730.jpg.2c7e6d2a719476e22f0c369f6b969a14.jpgΚαλησπέρα παιδιά, γνωρίζει κανείς τι είναι η μουφα ακριβώς αριστερα απο την πλήρωση του αντιπηκτικου?

Ευχαριστώ 

Επεξ/σία από nikoskdx
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Δημοσ.

Η πιο γρήγορη απάντηση. Ευχαριστώ πολύ 

9 λεπτά πριν, greekfragma είπε

Μέχρι τώρα έβλεπα μόνο 2 εισόδους απο πάνω και πίστευα οτι μπορείς εκεί να συνδέσεις το δοχείο διαστολής και μια βαλβίδα ασφαλείας. Προφανώς έχει και μια 3η για ευκολία?

Δημοσ.
11 minutes ago, nikoskdx said:

Η πιο γρήγορη απάντηση. Ευχαριστώ πολύ 

Μέχρι τώρα έβλεπα μόνο 2 εισόδους απο πάνω και πίστευα οτι μπορείς εκεί να συνδέσεις το δοχείο διαστολής και μια βαλβίδα ασφαλείας. Προφανώς έχει και μια 3η για ευκολία?

οι 2 με τις μπλε τάπες είναι για την πλήρωση-άδειασμα του κυκλώματος όταν γίνεται συντήρηση-αλλαγή υγρών.

αυτή η 3η αριστερά είναι αναμονή για το δοχείο διαστολής όπως σου είπα.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωραίος ο φίλος. Η αναμονή αυτή συνδέεται με το κλειστό κύκλωμα ή με το κύκλωμα του νερου του μποιλερ?

Επεξ/σία από nikoskdx
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Εχω μποιλερ, αλλα οχι ηλιακο θερμοσιφωνα. Ομως δυσκολα βλεπω να αναβει καλοριφερ (με λεβητα πετρελαιου φετος). Ισως....καμια ωρα τη μερα, τις πολυ κρυες μερες.

Υπαρχει κανενας τροπος να εχουμε ζεστο νερακι φετος το χειμωνα, που ολα ειναι πανακριβα;

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, mindreader είπε

Εχω μποιλερ, αλλα οχι ηλιακο θερμοσιφωνα. Ομως δυσκολα βλεπω να αναβει καλοριφερ (με λεβητα πετρελαιου φετος). Ισως....καμια ωρα τη μερα, τις πολυ κρυες μερες.

Υπαρχει κανενας τροπος να εχουμε ζεστο νερακι φετος το χειμωνα, που ολα ειναι πανακριβα;

Παρε εναν μικρο θερμοσιφωνα αν δε μπαινει ηλιακος

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...