yanis13 Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 53 λεπτά πριν, Dragonitelvl100 είπε Μιας και έχω τελειώσει με τη σχολή (1ετος) και με τις στρατιωτικές υποχρεώσεις μου(<1 μήνα) είμαι σε σκέψεις για την επαγγελματική μου αποκατάσταση. Λόγω θεμάτων υγείας άργησα να βγάλω τη σχολή οπότε έχω φτάσει τα 27. Σκέφτομαι για μεταπτυχιακό σε πληροφικη ή ανάλυση δεδομένων ή ιατρική φυσική. Όλα μαρεσουν εξίσου. Το πτυχίο Μ έχει χαμηλό βαθμό γενικά ( 6,05) παρόλο π για φυσικό είναι "οκ". Το πρόβλημα είναι τι αξίζει να κυνηγήσω στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό για επαγγελματική αποκατάσταση. Μερικές ιδέες θα ήθελα σε όποιον έχει χρόνο. Ευχαριστώ Καλησπέρα, ελπίζω να είναι όλα καλά με την υγεία σου πλέον. Διαφωνώ στο ότι για φυσικό είναι οκ το 6, θετικών επιστημών ειμαι και εγώ, με μέτριο βαθμό πτυχίου και αντικειμενικά το 6 είναι χαμηλά. Αλλα ουτε η καριέρα σου καταστράφηκε ουτε τίποτα, αυτός είναι ο βαθμός σου, δεν αλλάζει, χτίζεις πάνω σε αυτόν. Ειδικά αφού υπήρξαν προβλήματα υγείας, δε θεωρώ ότι θα σου ζητησουν να "απολογηθεις" για τις επιδόσεις σου. Αν όμως συμβεί αυτό κάποια στιγμή (σε συνέντευξη για μάστερ κυρίως), μη κάνεις επίκληση στη δυσκολία του φυσικού. Όσον αφορά το μάστερ, βρες αρχικά κάτι που σου αρέσει και το γουστάρεις, βρες καθηγητές που ασχολούνται με αυτό ΕΝΕΡΓΑ, έλα σε επικοινωνία μαζί τους για συμβουλές και πιθανή συνεργασία. Μιλα δηλαδη με ανθρώπους που έχουν όντως γνώση για τον κλάδο σου, μην ακούς αμπελοφιλοσοφιες. Μικρός είσαι, μη μασάς. Κυνηγα αυτό που σου αρέσει! 3
Dragonitelvl100 Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 3 λεπτά πριν, yanis13 είπε Καλησπέρα, ελπίζω να είναι όλα καλά με την υγεία σου πλέον. Διαφωνώ στο ότι για φυσικό είναι οκ το 6, θετικών επιστημών ειμαι και εγώ, με μέτριο βαθμό πτυχίου και αντικειμενικά το 6 είναι χαμηλά. Αλλα ουτε η καριέρα σου καταστράφηκε ουτε τίποτα, αυτός είναι ο βαθμός σου, δεν αλλάζει, χτίζεις πάνω σε αυτόν. Ειδικά αφού υπήρξαν προβλήματα υγείας, δε θεωρώ ότι θα σου ζητησουν να "απολογηθεις" για τις επιδόσεις σου. Αν όμως συμβεί αυτό κάποια στιγμή (σε συνέντευξη για μάστερ κυρίως), μη κάνεις επίκληση στη δυσκολία του φυσικού. Όσον αφορά το μάστερ, βρες αρχικά κάτι που σου αρέσει και το γουστάρεις, βρες καθηγητές που ασχολούνται με αυτό ΕΝΕΡΓΑ, έλα σε επικοινωνία μαζί τους για συμβουλές και πιθανή συνεργασία. Μιλα δηλαδη με ανθρώπους που έχουν όντως γνώση για τον κλάδο σου, μην ακούς αμπελοφιλοσοφιες. Μικρός είσαι, μη μασάς. Κυνηγα αυτό που σου αρέσει! Ευχαριστώ πραγματικά για την συμβουλή. Προφανώς δεν είναι καλός βαθμός και πραγματικά θα Μ κλείσουν πόρτες λόγω βαθμού. Προσπαθώ να βρω τι να κυνηγήσω γιατί όντως μαρεσουν αυτοί οι τομείς .
V.I.Smirnov Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Η στερεά κατάσταση είναι πολύ "πλούσιος" τομέας έρευνας όπου συναντώται πολλοί κλάδοι, ανάλογα με το τι ασχολείσαι εκεί (φωτονική/πλασμονική, νανοτεχνολογία, πειραματικές μέθοδοι, προγραμματιστικές τεχνικές κ.α.). Οι προοπτικές που παρέχουν δεν προβλέπεται ότι θα κορεστούν, δεν είναι μόδα - αλλά αφορούν ερευνητικό επίπεδο ή πιο ψαγμένες θέσεις, όχι μια δουλειά της σειράς. Οι τομείς που ανάφερα είναι από τους πιο σύγχρονους, και με πολλές διεξόδους, αλλά όχι στην ελλάδα. Ενδιαφέρον τομέας είναι και τα θέματα που έχουν σχέση με την πυρηνική φυσική καθώς η έρευνα για την πυρηνική σύντηξη είναι στα καλύτερά της, και υπάρχουν μεγάλα ευρωπαϊκά προγράμματα (π.χ. EUROfusion) που απασχολούν φυσικούς ειδικευμένους στην πυρηνική φυσική και στο πλάσμα. Ξέρω αρκετές περιπτώσεις φυσικών που εργάζονται στα πλαίσια τέτοιων προγραμμάτων (στο εξωτερικό). Έκαναν μπσ εδώ και εξειδικεύτηκαν στην πυρηνική φυσική. Στο μέλλον η ζήτηση διεθνώς τέτοιου προσωπικού μάλλον θα αυξηθεί. Και πυρηνικοί φυσικοί δεν υπάρχουν και πολλοί... Αλλά όλα αυτά είναι σε ερευνητικό επίπεδο ή/και δουλειά στο εξωτερικό. Αν σε ενδιαφέρει απλώς να βρεις μια κοινή δουλειά εδώ, ακολούθα τη μόδα της πληροφορικής όπως όλοι.... - Επεξ/σία 11 Μαΐου 2022 από V.I.Smirnov 2
velociraptoras Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Κάτι συνδυαστικό ισως μπορουσες να κάνεις, σε ιατρική φυσική με αναλυση σημάτων εγκεφαλογραφημάτων κλπ. Στα Γιαννενα πχ εχουν καλό πρόγραμμα στο μεταπτυχιακό ιατρικής φυσικής. Από κει και πέρα για πιο ευκολη προσβαση στην αγορά εργασιας όπως είπαν και πιο πάνω ειναι τα υλικά ή η πυρινική φυσική. Το καλό στον κλάδο σου ειναι οτι οι περισσότεροι δεν ψάχνονται σε πόσα πράγματα μπορουν να προχωρήσουν αλλά περιμένουν πότε θα διοριστουν καθηγητες στη δευτεροβάθμια. Αν θες να φυγεις εξωτερικό μετα το μεταπτυχιακό κανε σε αυτα που σου λέει ο smirnov, αν υπάρχουν σοβαρά κωλύματα και πρέπει να μείνεις Ελλάδα τοτε πληροφορική... Επεξ/σία 12 Μαΐου 2022 από velociraptoras 1
Dragonitelvl100 Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 34 λεπτά πριν, velociraptoras είπε Κάτι συνδυαστικό ισως μπορουσες να κάνεις, σε ιατρική φυσική με αναλυση σημάτων εγκεφαλογραφημάτων κλπ. Στα Γιαννενα πχ εχουν καλό πρόγραμμα στο μεταπτυχιακό ιατρικής φυσικής. Από κει και πέρα για πιο ευκολη προσβαση στην αγορά εργασιας όπως είπαν και πιο πάνω ειναι τα υλικά ή η πυρινική φυσική. Το καλό στον κλάδο σου ειναι οτι οι περισσότεροι δεν ψάχνονται σε πόσα πράγματα μπορουν να προχωρήσουν αλλά περιμένουν πότε θα διοριστουν καθηγητες στη δευτεροβάθμια. Αν θες να φυγεις εξωτερικό μετα το μεταπτυχιακό κανε σε αυτα που σου λέει ο smirnov, αν υπάρχουν σοβαρά κωλύματα και πρέπει να μείνεις Ελλάδα τοτε πληροφορική... Ευχαριστω για την απαντηση. Τα κωλυματα ειναι κυριως οικονομικα αυτη την περιοδο.
velociraptoras Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Aν το θέμα ειναι το οικον0μικό κάνε μεταπτυχιακό Ελλάδα και φύγε μετά εξωτερικό σε ευρωπαικά προγράμματα 1
VonLoutsos Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Πάντως ούτε ο βαθμός πτυχίου πρέπει να σε απασχολεί, ούτε τα χρόνια τα έξτρα. Γνωρίζω περίπτωση όπου τελείωσε το Φυσικό στα 8-10 χρόνια (ίσως και 12) με χαμηλό βαθμό αλλά μετά ένιωσε και τώρα κανει Post Doc. 1
Dragonitelvl100 Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Μου φαινεται οτι το πιο σωστο ειναι αυτο. Ενα μεταπτυχιακο ελλαδα και μετα εξωτερικο. Θα προσπαθησω τωρα να βρω τι με ενδιαφερει. Πιο πολυ και να ψαξω για αυτο. Δεν θελω να κανω κατι που να μην μαρεσει απλα και μονο για την επαγγελματικη αποκατασταση. Οσο ναναι με το hw και τους υπολογιστες αναπτυξα μια αγαπη τα τελευταια χρονια.
V.I.Smirnov Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Σε καλά μπσ δεν εισάγεσαι χωρίς ανεκτό βαθμό. Π.χ., στα μπσ του φυσικού ΕΚΠΑ δεν γίνεσαι δεκτός με 6. Οπότε ο τόσο χαμηλός βαθμός πρέπει να απασχολεί. Όσοι σου λένε το αντίθετο κάνουν λάθος... - Επεξ/σία 12 Μαΐου 2022 από V.I.Smirnov 1
Dragonitelvl100 Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 3 λεπτά πριν, V.I.Smirnov είπε Σε καλά μπσ δεν εισάγεσαι χωρίς ανεκτό βαθμό. Π.χ., στα μπσ του φυσικού ΕΚΠΑ δεν γίνεσαι δεκτός με 6. Οπότε ο τόσο χαμηλός βαθμός πρέπει να απασχολεί. Όσοι σου λένε το αντίθετο κάνουν λάθος... - Ευχαριστω για την πληροφορια!
Kagome Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Γιατί δεν παίρνεις ένα τηλέφωνο στη γραμματεία ή να στείλεις ένα email στον διευθυντή ενός μεταπτυχιακού που σε ενδιαφέρει να του πεις για τον βαθμό σου; Δεν ξέρω, εμένα για φυσικό μια χαρά μου φαίνεται το 6 και το ξέρουν και οι ίδιοι πως είναι από τα πιο απαιτητικά προγράμματα σπουδών. Εδώ άλλοι δεν την τελειώνουν καν τη σχολή. Η γνώμη μου είναι αυτή. 1
pi314 Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, V.I.Smirnov είπε Σε καλά μπσ δεν εισάγεσαι χωρίς ανεκτό βαθμό. Π.χ., στα μπσ του φυσικού ΕΚΠΑ δεν γίνεσαι δεκτός με 6. Αλήθεια ξέρει κανένας από εμάς εδώ στο φόρουμ (που δεν αποφασίζουμε ποιος θα γίνει δεκτός σε κάποιο μεταπτυχιακό και ποιος όχι, καθώς δεν αποφασίζουμε εμείς) αν ένας φοιτητής με βαθμό 6 θα γίνει δεκτός??? Καθώς και τι κριτήρια λαμβάνει υπόψιν της η επιτροπή? Δηλαδή πόσο βαθμολογεί τον κάθε υποψήφιο...??? Επεξ/σία 12 Μαΐου 2022 από pi314 1
V.I.Smirnov Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Για τα μπσ στοιχειωδών σωματιδίων και αστρονομίας (φυσική ΕΚΠΑ) θυμάμαι ότι έθεταν ως προϋπόθεση εισαγωγής βαθμό πτυχίου 8.5. Ωστόσο, πρόσφατα ο κανονισμός άλλαξε και απλώς δίνουν μεγάλη εμφαση στην προπτυχιακή επίδοση αλλά όχι με συγκεκριμένο κατώφλι - προφανώς για να μπορούν να αποφασίσουν πιο ελαστικά. https://drive.google.com/file/d/1JwZNIIKoFbk8DXJmusWiPB8AEnwuxXc-/view Επομένως εναπόκειται στην κρίση της επιτροπής τι θα κάνει. Με δεκαετή φοίτηση και σχεδόν 6, το πιθανότερο είναι ότι ή μπαίνεις στους επιλαχόντες ή απορρίπτεσαι. Σε άλλα μπσ, π.χ. στης ραδιοηλεκτρολογίας, υπάρχουν συγκεκριμένοι συντελεστές για τα προπτυχιακά μαθήματα σχετικά με το μπσ, π.χ. http://www.tomease.phys.uoa.gr/fileadmin/tomeasE.phys.uoa.gr/uploads/anakoinoseis/Anakoinoseis_RH_HA/2017-2018/Neos_Kanonismos_DPMS_RH_HA_2018-19.pdf Το μπσ ραδιοηλεκτρολογίας (ηλεκτρονική, τηλεπικοινωνίες κλπ) είναι το πιο παλιό (πάνω από 50 χρόνια) και είχε μεγάλη αίγλη κάποιες περιόδους. Ούτε εκεί είναι εύκολη η εισαγωγή με τόσο χαμηλό βαθμό. Το νόημα είναι ότι τα μπσ στα στοιχειώδη σωμάτια/πυρηνική & αστρονομία έχουν δυσνόητα μαθήματα, και κατευθύνουν στην ενασχόληση με τη θεωρητική φυσική που είναι ιδιαιτέρως δύσκολη. Επομένως χρειάζονται κάποια ελάχιστα εχέγγυα ότι οι εισαχθέντες μπορούν να ανταποκριθούν. https://www.mysep.gr/?p=81656 Άλλα μπσ μπορεί να μην απορρίψουν τον υποψήφιο αλλά να του θέσουν επιπλέον μαθήματα κατά την εισαγωγή. Και καλά κάνουν. Είναι ΔΩΡΕΑΝ, οι καθηγητές γενικά βοηθάνε μέσα, αλλά πρέπει να κρατηθεί και μια στάθμη. - Επεξ/σία 13 Μαΐου 2022 από V.I.Smirnov 1
Dragonitelvl100 Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 1 ώρα πριν, V.I.Smirnov είπε Για τα μπσ στοιχειωδών σωματιδίων και αστρονομίας (φυσική ΕΚΠΑ) θυμάμαι ότι έθεταν ως προϋπόθεση εισαγωγής βαθμό πτυχίου 8.5. Ωστόσο, ο κανονισμός άλλαξε πρόσφατα και απλώς δίνουν μεγάλη εμφαση στην προπτυχιακή επίδοση αλλά όχι με συγκεκριμένο κατώφλι - προφανώς για να μπορούν να αποφασίσουν πιο ελαστικά. https://drive.google.com/file/d/1JwZNIIKoFbk8DXJmusWiPB8AEnwuxXc-/view Επομένως εναπόκειται στην κρίση της επιτροπής τι θα κάνει. Με δεκαετή φοίτηση και σχεδόν 6, το πιθανότερο είναι ότι ή μπαίνεις στους επιλαχόντες ή απορρίπτεσαι. Σε άλλα μπσ, π.χ. στης ραδιοηλεκτρολογίας, υπάρχουν συγκεκριμένοι συντελεστές για τα προπτυχιακά μαθήματα σχετικά με το μπσ, π.χ. http://www.tomease.phys.uoa.gr/fileadmin/tomeasE.phys.uoa.gr/uploads/anakoinoseis/Anakoinoseis_RH_HA/2017-2018/Neos_Kanonismos_DPMS_RH_HA_2018-19.pdf Το νόημα είναι ότι τα μπσ στα στοιχειώδη σωμάτια/πυρηνική & αστρονομία έχουν δυσνόητα μαθήματα, και κατευθύνουν στην ενασχόληση με τη θεωρητική φυσική που είναι ιδιαιτέρως δύσκολη. Επομένως χρειάζονται κάποια ελάχιστα εχέγγυα ότι οι εισαχθέντες μπορούν να ανταποκριθούν. https://www.mysep.gr/?p=81656 Άλλα μπσ μπορεί να μην απορρίψουν τον υποψήφιο αλλά να του θέσουν επιπλέον μαθήματα κατά την εισαγωγή. Και καλά κάνουν. Είναι ΔΩΡΕΑΝ, οι καθηγητές γενικά βοηθάνε μέσα, αλλά πρέπει να κρατηθεί και μια στάθμη. - Δεκαετής δεν είμαι ,έχω αποφοιτήσει από το 2021 και μπήκα το 2014. Κατά δεύτερον ναι καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο σε κάποιο πολύ καλό μεταπτυχιακό αν και δεν με ενδιαφέρει η αστρονομία και η θεωρητική φυσική. Είχα διαλέξει τη κατεύθυνση της Ηλεκτρονικής και υπολογιστών. Μόλις τώρα, Dragonitelvl100 είπε Δεκαετής δεν είμαι ,έχω αποφοιτήσει από το 2021 και μπήκα το 2014. Κατά δεύτερον ναι καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο σε κάποιο πολύ καλό μεταπτυχιακό αν και δεν με ενδιαφέρει η αστρονομία και η θεωρητική φυσική. Είχα διαλέξει τη κατεύθυνση της Ηλεκτρονικής και υπολογιστών. * Απρίλιο του 21
hln3 Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Στις 10/5/2022 στις 11:37 ΜΜ, Dragonitelvl100 είπε Ευχαριστώ πραγματικά για την συμβουλή. Προφανώς δεν είναι καλός βαθμός και πραγματικά θα Μ κλείσουν πόρτες λόγω βαθμού. Προσπαθώ να βρω τι να κυνηγήσω γιατί όντως μαρεσουν αυτοί οι τομείς . Αν είσαι ΕΚΠΑ μια χαρά βαθμός είναι αλλά το κάτω από 6.5 δημιουργεί μερικά προβλήματα, ειδικά αν θες να πας σε τοπ πανεπιστημίο εξωτερικό ή να κυνηγήσεις κάποια υποτροφία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα