Dragonitelvl100 Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 Μιας και έχω τελειώσει με τη σχολή (1ετος) και με τις στρατιωτικές υποχρεώσεις μου(<1 μήνα) είμαι σε σκέψεις για την επαγγελματική μου αποκατάσταση. Λόγω θεμάτων υγείας άργησα να βγάλω τη σχολή οπότε έχω φτάσει τα 27. Σκέφτομαι για μεταπτυχιακό σε πληροφικη ή ανάλυση δεδομένων ή ιατρική φυσική. Όλα μαρεσουν εξίσου. Το πτυχίο Μ έχει χαμηλό βαθμό γενικά ( 6,05) παρόλο π για φυσικό είναι "οκ". Το πρόβλημα είναι τι αξίζει να κυνηγήσω στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό για επαγγελματική αποκατάσταση. Μερικές ιδέες θα ήθελα σε όποιον έχει χρόνο. Ευχαριστώ
Dragonitelvl100 Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 Τώρα βρίσκομαι στο χωριό μου.. δεν έχω δικο Μ σπίτι σε πόλη. Ευχαριστώ για την απάντηση!
pi314 Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 5 λεπτά πριν, Dragonitelvl100 είπε πληροφικη ή ανάλυση δεδομένων μακράν η καλύτερη επιλογή αυτήν την περίοδο, ειδικά αν δεν βαριέσαι να γράφεις κώδικα...
Dragonitelvl100 Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 Δεν βαριέμαι . Ξεκίνησα λίγο με ψουνη να γράφω Πάιθον. Μ φάνηκε ενδιαφέρον.
pi314 Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 1 λεπτό πριν, Dragonitelvl100 είπε Δεν βαριέμαι . Ξεκίνησα λίγο με ψουνη να γράφω Πάιθον. Μ φάνηκε ενδιαφέρον. Και κανά βιβλίο για ποιο advanced...data science, ML....καμιά R...
Dragonitelvl100 Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 1 λεπτό πριν, pi314 είπε Και κανά βιβλίο για ποιο advanced...data science, ML....καμιά R... Έχω διάθεση να κινηθώ , το θέμα είναι ότι χωρίς μεταπτυχιακό θα μπορώ να διεκδικήσω θέσεις εργασίας;
Gingerbread Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 Θα κάνεις αυτό που σου αρέσει, εμείς προσπαθούμε να σου κάνουμε χρήσιμες ιδέες. Εγώ θα σκεφτόμουν σοβαρά την ιατρική φυσική. Για μενα έτσι "παραμένεις" στην φυσική εφαρμόζοντας το στην ιατρική. Έχει πάρα πολλές προοπτικές (όπως και η ιατρική εικόνα).
V.I.Smirnov Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Η μισή επιτυχία σε ότι κάνεις είναι να σου αρέσει το αντικείμενο. Όλοι κοιτάτε την πληροφορική και τα δεδομένα και την μηχανική μάθηση. Κοντόφθαλμη οπτική, και πολύ περιορισμένος ορίζοντας. Υπάρχουν άλλοι κλάδοι με καλύτερες προοπτικές και πολύ ανθεκτικότεροι σε πρόσκαιρες μόδες. Π.χ., μεγάλη πέραση ερευνητικά εδώ και πολλά χρόνια, χωρίς κάμψη ενδιαφέροντος, έχουν τα υλικά (Στερεά Κατάσταση), ειδικά οι τοπολογικές φάσεις των υλικών, τοπολογική φωτονική κλπ. Επίσης η πλασμονική, νανοφωτονική και τα μεταϋλικά. Όχι στην ελλάδα όμως - εκτός αν βρεις κάποια θέση σε ερευνητικό ινστιτούτο μέσω του μπσ. Οι φυσικοί μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα και εξαιρετικά ενδιαφέροντα, αλλά όχι στην ελλάδα. - Επεξ/σία 10 Μαΐου 2022 από V.I.Smirnov 1
Dragonitelvl100 Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 3 λεπτά πριν, Gingerbread είπε Θα κάνεις αυτό που σου αρέσει, εμείς προσπαθούμε να σου κάνουμε χρήσιμες ιδέες. Εγώ θα σκεφτόμουν σοβαρά την ιατρική φυσική. Για μενα έτσι "παραμένεις" στην φυσική εφαρμόζοντας το στην ιατρική. Έχει πάρα πολλές προοπτικές (όπως και η ιατρική εικόνα). Ναι είναι αρκετά ενδιαφέρον και ειχα διαλέξει ένα μάθημα επιλογής της ιατρικής και είχα γράψει και πολύ καλό βαθμό. Προφανώς και εγώ έγραψα εδώ για να συλλέξω ιδέες και γνώμες , ώστε να πάρω την πιο σωστή απόφαση. 4 λεπτά πριν, V.I.Smirnov είπε Η μισή επιτυχία σε ότι κάνεις είναι να σου αρέσει το αντικείμενο. Όλοι κοιτάτε την πληροφοική και τα δεδομένα και την μηχανική μάθηση. Πολύ περιορισμένος ορίζοντας, και κοντόφθαλμη οπτική. Υπάρχουν άλλοι κλάδοι με καλύτερες προοπτικές και πολύ ανθεκτικότεροι σε προσκαιρες μόδες. Π.χ., μεγάλη πέραση ερευνητικά έχουν τα υλικά (Στερεά Κατάσταση), ειδικά οι τοπολογικές φάσεις των υλικών, τοπολογική φωτονική, Επίσης η πλασμονική, νανοφωτονική και μεταϋλικά. Όχι στην ελλάδα όμως - εκτός αν βρεις κάποια θέση σε ερευνητικό ινστιτούτο μέσω του μπσ. Οι φυσικοί μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα και εξαιρετικά ενδιαφέροντα αλλά όχι στην ελλάδα. - Αυτό ήθελα να μάθω. Γενικά επειδή πολλες κατεύθυνσεις είναι ενδιαφέρουσες στη φυσική , στην Ελλάδα είναι αδύνατον να τις ακολουθήσεις. Και το σενάριο του εξωτερικού φαντάζει ιδανικό για την πληθώρα επιλογών μα και δύσκολο λόγω οικονομικών..
V.I.Smirnov Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Σε τέτοιους τομείς, θα πας στο εξωτερικό επί πληρωμή. Αλλά πρέπει να έχεις τελειώσει το κατάλληλο μπσ εδώ και να έχεις να επιδείξεις μια γνώση σε κάτι όχι τόσο τετριμμένο. Η πληροφορική και τα συναφή της είναι η εύκολη και τετριμμένη επιλογή που ακολουθεί πλέον η πλειοψηφία, και δεν δεν θα βρεις εύκολα κάτι που να σε διαφοροποιεί ισχυρά από την πληθώρα των περισσότερων που έχουν κάνει το ίδιο. Υπάρχουν ένα σωρό κλάδοι με μεγαλύτερο ενδιαφέρον και προοπτικές, όπως αυτοί που ανέφερα παραπάνω - αλλά και δυσκολότεροι. - Επεξ/σία 10 Μαΐου 2022 από V.I.Smirnov 2
VonLoutsos Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 28 minutes ago, Gingerbread said: Θα κάνεις αυτό που σου αρέσει, εμείς προσπαθούμε να σου κάνουμε χρήσιμες ιδέες. Εγώ θα σκεφτόμουν σοβαρά την ιατρική φυσική. Για μενα έτσι "παραμένεις" στην φυσική εφαρμόζοντας το στην ιατρική. Έχει πάρα πολλές προοπτικές (όπως και η ιατρική εικόνα). 21 minutes ago, Dragonitelvl100 said: Ναι είναι αρκετά ενδιαφέρον και ειχα διαλέξει ένα μάθημα επιλογής της ιατρικής και είχα γράψει και πολύ καλό βαθμό. Προφανώς και εγώ έγραψα εδώ για να συλλέξω ιδέες και γνώμες , ώστε να πάρω την πιο σωστή απόφαση. Ιατρική Φυσική....Πονεμένη ιστορία... Κάνεις το μεταπτυχιακό όμορφα και ωραια. Μετά το μεταπτυχιακό για να πάρεις την άδεια πρέπει να κάνεις <<πρακτική>>. Έχει ψηφιστεί για τρία έτη με πληρώμή(περιορισμένες θέσεις που οδηγούν σε φαινόμενο μποτίλιας) αλλά όλοι κάνουν έναν χρόνο χωρίς σεντ. Αφορά τρία κομμάτια Πυρηνική, Ακτινοθεραπεία, Ακτινολογικά. Μετά δίνεις εξετάσεις σε Ακτινοθεραπεία, Πυρηνική, Ακτινοπροστασία, Ακτινοδιαγνωστική. Πιθανότητα να τα περάσεις με την πρώτη όλα 10%. Σίγουρα θα κοπείς στο ένα (θα σου έλεγα και ποιο αλλά θα είμαι προκατειλλημένος και δεν το επιθυμώ). Υλη χαώδης και ασαφής που πάντα κάτι δεν θα έχεις δει/καλύψει. Ενδιάμεσα δίνεις και τις εξετάσεις για την άδεια στις μη ιοντίζουσες(MRI, Laser, Ultrasound). Παίρνεις την άδεια και κάνεις τι; Για να ξεκινήσεις να ιδιωτεύεις θέλεις ένα μπατζετ των 15k να πάρεις ένα RTI Piranha για μετρήσεις και μετά να αρχίζεις να ψάχνεις πελάτες (και μάλλον με την τελευταία νομοθεσία για να καταφέρεις να βάλεις εσύ υπογραφή πρέπει να είσαι εμπειρογνώμονας και για να γίνεις πρέπει να έχεις 3 χρονια προυπηρεσία). Για δημόσιο ακόμα πιο δύσκολο (κοίταξε πόσες θέσεις έχουν πάρει με επικουρικό, και αυτες ειναι οι μέγιστες λόγω κόβιντ που τα νοσοκομεία ότι αίτημα έβρισκαν το καλούσαν). Επιπλέον μεγάλο ποσοστό έχουν διδακτορικό οπότε αν θέλεις να έχεις ελπίδες πρέπει να έχεις και διδακτορικό μαζί με τα άλλα στανταράκια.Φυσικά οι καθηγητές θα στα πουν όλα ρόδινα γιατί απλά θέλουν να έχουν κόσμο στα δυο μεταπτυχιακά τους....Αυτά. Edit: Εξετάσεις 2 φορές τον χρόνο, μόνο στην Αθήνα όπου δίνεις τα μαθήματα όλα την ίδια μέρα. Μπαίνεις στις 10 το πρωί και χοντρικά είναι 1:30-2:00 ώρες η κάθε εξέταση με 10 λεπτά διάλειμμα ενδιάμεσα. Επεξ/σία 10 Μαΐου 2022 από VonLoutsos 1
Dragonitelvl100 Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 8 λεπτά πριν, VonLoutsos είπε Ιατρική Φυσική....Πονεμένη ιστορία... Κάνεις το μεταπτυχιακό όμορφα και ωραια. Μετά το μεταπτυχιακό για να πάρεις την άδεια πρέπει να κάνεις <<πρακτική>>. Έχει ψηφιστεί για τρία έτη με πληρώμή(περιορισμένες θέσεις που οδηγούν σε φαινόμενο μποτίλιας) αλλά όλοι κάνουν έναν χρόνο χωρίς σεντ. Αφορά τρία κομμάτια Πυρηνική, Ακτινοθεραπεία, Ακτινολογικά. Μετά δίνεις εξετάσεις σε Ακτινοθεραπεία, Πυρηνική, Ακτινοπροστασία, Ακτινοδιαγνωστική. Πιθανότητα να τα περάσεις με την πρώτη όλα 10%. Σίγουρα θα κοπείς στο ένα (θα σου έλεγα και ποιο αλλά θα είμαι προκατειλλημένος και δεν το επιθυμώ). Υλη χαώδης και ασαφής που πάντα κάτι δεν θα έχεις δει/καλύψει. Ενδιάμεσα δίνεις και τις εξετάσεις για την άδεια στις μη ιοντίζουσες(MRI, Laser, Ultrasound). Παίρνεις την άδεια και κάνεις τι; Για να ξεκινήσεις να ιδιωτεύεις θέλεις ένα μπατζετ των 15k να πάρεις ένα RTI Piranha για μετρήσεις και μετά να αρχίζεις να ψάχνεις πελάτες (και μάλλον με την τελευταία νομοθεσία για να καταφέρεις να βάλεις εσύ υπογραφή πρέπει να είσαι εμπειρογνώμονας και για να γίνεις πρέπει να έχεις 3 χρονια προυπηρεσία). Για δημόσιο ακόμα πιο δύσκολο (κοίταξε πόσες θέσεις έχουν πάρει με επικουρικό, και αυτες ειναι οι μέγιστες λόγω κόβιντ που τα νοσοκομεία ότι αίτημα έβρισκαν το καλούσαν). Επιπλέον μεγάλο ποσοστό έχουν διδακτορικό οπότε αν θέλεις να έχεις ελπίδες πρέπει να έχεις και διδακτορικό μαζί με τα άλλα στανταράκια.Φυσικά οι καθηγητές θα στα πουν όλα ρόδινα γιατί απλά θέλουν να έχουν κόσμο στα δυο μεταπτυχιακά τους....Αυτά. Πραγματικά ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Εγώ τα είχα όντως ρόδινα ακούσει όλα.
DrKo Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 51 λεπτά πριν, Dragonitelvl100 είπε Μιας και έχω τελειώσει με τη σχολή (1ετος) και με τις στρατιωτικές υποχρεώσεις μου(<1 μήνα) είμαι σε σκέψεις για την επαγγελματική μου αποκατάσταση. Λόγω θεμάτων υγείας άργησα να βγάλω τη σχολή οπότε έχω φτάσει τα 27. Σκέφτομαι για μεταπτυχιακό σε πληροφικη ή ανάλυση δεδομένων ή ιατρική φυσική. Όλα μαρεσουν εξίσου. Το πτυχίο Μ έχει χαμηλό βαθμό γενικά ( 6,05) παρόλο π για φυσικό είναι "οκ". Το πρόβλημα είναι τι αξίζει να κυνηγήσω στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό για επαγγελματική αποκατάσταση. Μερικές ιδέες θα ήθελα σε όποιον έχει χρόνο. Ευχαριστώ Άκου τον από πάνω που σου λέει να πας να γίνεις υλικατζής. Άσε τις πληροφορικές και τα δεδομένα, τι τα θες; Αφού σου λέει ότι τα υλικά είναι πιο δύσκολα και πιο ενδιαφέροντα. Και στην τελική, φτάνει πια. Δεν χρειάζονται άλλοι «data scientists». Τι θα τους κάνει η αγορά; Και τι είναι στην τελική; Προγραμματιστές που πατάνε εκεί χάμου πέντε εντολές σε κάτι βιβλιοθήκες στην Python και λένε ότι κάνουν κάτι. Δεν είναι δα και 24 χρονών με 5 μεταπτυχιακά και 2 διδακτορικά. Επεξ/σία 10 Μαΐου 2022 από DrKo 1
VonLoutsos Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 Just now, Dragonitelvl100 said: Πραγματικά ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Εγώ τα είχα όντως ρόδινα ακούσει όλα. Όλα ρόδινα και ωραία θα τα πουνε γιατί θέλουν να έχουν κόσμο στα μεταπτυχιακά τους (τα οποία είναι και δωρεάν). Όμως εσύ τώρα ξέρεις και μπορείς να δεις τι θα σου απαντήσουν στις κακοτοπιές που ανάφερα.... 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα