Προς το περιεχόμενο

Nova 100mbps έβγαζε 50mbps έως ότου ήρθε ο ΟΤΕ να ελέγξει...

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα,

Πρόσφατα έκανα αναβάθμιση στη σύνδεσή μου (Αθήνα) από την κλασσική 24αρα που είχα, πήρα το πακέτο ΕΟΝ για 100mbps.

Λόγω του ότι το μάξιμουμ που έβγαζε η σύνδεσή μου με speedtest ήταν 44, ενημερώθηκε η Nova και ήρθε τεχνικός στο σπίτι να το ελέγξει.Όταν ήρθε, η μέτρησή του ήταν στα 54 και λόγω αυτού το έδωσε βλάβη, ώστε να έρθουν από τον ΟΤΕ και να δουν το κουτί στην περιοχή και στο σπίτι. Από όταν ήρθαν και το έλεγξαν πλέον η ταχύτητα παραπαίει (3 έως 7mbps) ενώ κάθε 1-2 ώρες κόβεται και μόνο με επανεκκίνηση του ρούτερ έρχεται ξανά το ίντερνετ.

Το update που πέρασε η Nova στο σύστημά της είναι

Μετά την ολοκλήρωση ελέγχου από τον δημόσιο διαχειριστή δικτύου, εχει δηλώσει πως δεν μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο για την υπάρχουσα ταχύτητα στη γραμμή, και έχει ενημερώσει για τεχνική αδυναμία βελτίωσης. Θα σας καλέσει λόγω αυτού συνάδελφος για να σας ενημερώσει και να συζητήσετε τις επιλογές που έχετε!

Τι στο καλό μπορεί να συνέβη και χειροτέρεψε η γραμμή από εκεί που είχα έστω 50αρα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απλά η υποδομή της περιοχής σου δεν επιτρέπει μεγαλύτερη ταχύτητα. Συνήθως φταίνε τα καλώδια του ΟΤΕ (χαλκός)

Τώρα ο τεχνικός του ΟΤΕ που ήρθε για έλεγχο, προφανώς και χειροτέρεψε τα πράγματα. Μου έχει τύχει.

Πρέπει να είμαστε σίγουροι όμως ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στη καλωδίωση απο το Κατανομέα του ΟΤΕ προςτο σπίτι (που μάλλον δεν υπάρχει γιατί αλλιώς δεν θα  έγραφες 44άρια πριν τη παρέμβαση). Το γεγονός ότι ο τεχνικός το μέτρησε 54Mbps  στο κατανεμητή δείχνει κάποιο θέμα στη καλωδίωση BTW.

Προσπάθησε να μειώσεις το κόστος της σύνδεσής σου έως ότου βρεθεί λύση. Αν δεν σε πάρουν, να τους καλέσεις εσύ.

Το τί έχω τραβήξει με τις ταχύτητες, δεν θα ήθελες να το γράψω. Σύνηθες.

Περιμένουμε την αναβάθμιση σε Fiber, απλά

Σε ευχαριστώ πολύ για το feedback!

Κατανοητό να μειώσω το κόστος της σύνδεσης μου έως ότου επιλυθεί το θέμα, αλλά έως τότε να έχω την άθλια ταχύτητα που γράφω (3 έως 7mbps);

Αυτό που πείραξε ο ΟΤΕ και να χειροτέρεψε τα πράγματα λες να είναι στο κουτί εκτός σπιτιού ή σε αυτό που έχουμε στην πολυκατοικία; Γιατί, υποθέτω, ότι αν είναι στης πολυκατοικίας θα μπορεί να το διορθώσει τεχνικός της Nova.

Λογικα σου αλλαξε ζευγος(χαλκος) στο ΚΑΦΑΟ/εξωτερικο κουτι(ΚΑΦΑΟΥ για τους περιεργους) αλλα πιθανοτατα σε εβαλε σε καποιο που εχει ακομη περισσοτερες απωλειες γι'αυτο κ γονατισε η γραμμη τελειως.

• Like 1
  • Sad 1

Άρα (λέω εγώ τώρα) άλλαξε ζεύγος πριν δει πόσο μου ερχόταν στο σπίτι (54) και όταν το άλλαξε δεν το ξαναμέτρησε για να το γυρίσει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ στο παλαιότερο ζεύγος που έβγαζε καλύτερη ταχύτητα...

Λογικα αλλαξε ζευγος,εκανε ελεγχο οτι δουλευει το ζευγος κ εκλεισε κ εφυγε.Συνηθως ο ΟΤΕ οταν προκειται για παροχο δεν επενδυει κ ιδιαιτερο χρονο(εμπειρικα το λεω).Ζητα ξανα ελεγχο απο την ΕΟΝ/Nova με την αιτιολογια οτι η κατασταση απο το να βελτιωθει πηγε προς το χειροτερο να δεις τι μπορει να γινει και σιγουρα να αλλαξει και η τιμη.

• Like 1

Στις 10/5/2022 στις 9:58 ΠΜ, Vertigomn είπε

Καλημέρα,

Πρόσφατα έκανα αναβάθμιση στη σύνδεσή μου (Αθήνα) από την κλασσική 24αρα που είχα, πήρα το πακέτο ΕΟΝ για 100mbps.

Λόγω του ότι το μάξιμουμ που έβγαζε η σύνδεσή μου με speedtest ήταν 44, ενημερώθηκε η Nova και ήρθε τεχνικός στο σπίτι να το ελέγξει.Όταν ήρθε, η μέτρησή του ήταν στα 54 και λόγω αυτού το έδωσε βλάβη, ώστε να έρθουν από τον ΟΤΕ και να δουν το κουτί στην περιοχή και στο σπίτι. Από όταν ήρθαν και το έλεγξαν πλέον η ταχύτητα παραπαίει (3 έως 7mbps) ενώ κάθε 1-2 ώρες κόβεται και μόνο με επανεκκίνηση του ρούτερ έρχεται ξανά το ίντερνετ.

Το update που πέρασε η Nova στο σύστημά της είναι

Μετά την ολοκλήρωση ελέγχου από τον δημόσιο διαχειριστή δικτύου, εχει δηλώσει πως δεν μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο για την υπάρχουσα ταχύτητα στη γραμμή, και έχει ενημερώσει για τεχνική αδυναμία βελτίωσης. Θα σας καλέσει λόγω αυτού συνάδελφος για να σας ενημερώσει και να συζητήσετε τις επιλογές που έχετε!

Τι στο καλό μπορεί να συνέβη και χειροτέρεψε η γραμμή από εκεί που είχα έστω 50αρα;

Ζήτα επανέλεγχο αλλά είναι πιθανό να σου πούνε αδυναμία επανέλεγχου λόγω του παραπάνω πορίσματος και να σου αναφέρουν αποδέσμευση συμβολαίου.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
On 23/05/2022 at 22:39, jimakos00 said:

Κλασική νοβα. Για όλα φταίει ο ΟΤΕ.

Φύγε για να ησυχάσεις.

η nova δεν εχει χαλκο δεν εχει dslam στο vdsl.αρα ....?????

β. το πατρακατω το αναφερει ο οτε αφου σε αυτον ανηκει ο χαλκος

Μετά την ολοκλήρωση ελέγχου από τον δημόσιο διαχειριστή δικτύου, εχει δηλώσει πως δεν μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο για την υπάρχουσα ταχύτητα στη γραμμή, και έχει ενημερώσει για τεχνική αδυναμία βελτίωσης. Θα σας καλέσει λόγω αυτού συνάδελφος για να σας ενημερώσει και να συζητήσετε τις επιλογές που έχετε!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...