Επισκέπτης Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 6 ώρες πριν, filip123go είπε Επίσημα η MS έχει βγάλει οδηγίες για το πώς γίνεται. Μπορώ να έχω τον σύνδεσμο; Θέλω να περάσω τα 11 σε pc με i7 6700K.
TheBus Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, filip123go είπε Τι σχέση έχουν τα windows με μια ευπάθεια που υπάρχει στους επεξεργαστές της Intel?? Πάρε amd και είσαι κομπλέ. Καμία σχέση. Απλά θυμήθηκα έναν γνωστό μου που σκέφτηκε "να τώρα που αγοράζω επεξεργαστή, ας φροντίσω να τον υποστηρίζουν τα windows 11 να είμαι ασφαλής", και είπα να του δείξω το thread να καταλάβει να μη σκοτίζεται πολύ.. by the way, AMD έχω στο desktop, intel στο laptop, όταν αγόραζα δεν σκέφτηκα τις ευπάθειες, σκέφτηκα επιδόσεις, κόστος, και αρκετά άλλα... Επεξ/σία 10 Μαΐου 2022 από TheBus
teodoreh Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 Έχω την πεποίθηση πως όλα αυτά τα θέματα αφορούν κατά 99% την αγορά των servers και όχι τόσο τους οικιακούς υπολογιστές. Όπως και να΄χει, το θέμα - τουλάχιστον για την Intel - είναι το πόση απόδοση θα χάσουν οι επεξεργαστές της μόλις βγάλει τα patches.
WaveExDare Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, Eddy_Gordo είπε Δεν χρειάζεται να διορθώσει κάτι οταν μπορεί να σου πουλήσει κάτι νέο ... Νεο? ? ? μεγαλο καλαθι κρατα μεγαλη κουβεντα μην λες. Εχει πεσει ολο το κράτος της Αμερικής για να σώσει την INTEL με πολέμους, καπρίτσια στα εμπορια και εκβιασμούς κρατών για να μείνει η INTEL ζωντανή. Η μονη που παρουσιαζει νεους παλμους και τεχνολογιες ειναι αυτη την στιγμή η AMD με τεραστια διαφορα , και εαν δεν εσωζε την κατασταση η πιπίλα της Αμερικής οτι εχουν απροσδιόριστα κωδικα παρακολούθησης (και καλα) στα προϊόντα AMD τωρα θα ειχαν 95% military aplications και θα επερναν το 90+ + + της αγορας. Επεξ/σία 10 Μαΐου 2022 από WaveExDare 1
nasos74 Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 Η είδηση είναι 2 μηνών, από τότε υπάρχει πολύ επιπλέον πληροφορία σχετικά με το ζήτημα, που στο συγκεκριμένο άρθρο δεν αναφέρεται. Καταρχήν σαφώς και επηρεάζονται και οι AMD από το BHI αλλά σε μικρότερο βαθμό λόγο διαφορετικής σχεδίασης (Retpoline protection κτλ). Επίσης υπάρχουν διαθεσιμα και τα benchmarks από τις επιπτώσεις των fixes/patches. Σε πρώτη ανάγνωση οι Intel επηρεάζονται περισσότερο σε λειτουργίες του OS και οι AMD ίσως σε κάποιες λειτουργίες που αφορούν games. Τα fixes θα αφορούν microcode, οπότε BIOS update και OS Patches που με το χρόνο θα αμβλύνουν την διαφορά απόδοσης που παρατηρείται σε τέτοιες περιπτώσεις. Σε απλό επίπεδο για τον τελικό χρήστη δεν θα δει σοβαρή διαφορά. 1 1
filip123go Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 2 ώρες πριν, Ironside είπε Μπορώ να έχω τον σύνδεσμο; Θέλω να περάσω τα 11 σε pc με i7 6700K. https://support.microsoft.com/en-us/windows/ways-to-install-windows-11-e0edbbfb-cfc5-4011-868b-2ce77ac7c70e Spoiler Microsoft recommends against installing Windows 11 on a device that does not meet the Windows 11 minimum system requirements. If you choose to install Windows 11 on a device that does not meet these requirements, and you acknowledge and understand the risks, you can create the following registry key values and bypass the check for TPM 2.0 (at least TPM 1.2 is required) and the CPU family and model. Registry Key: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\MoSetup Name: AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU Type: REG_DWORD Value: 1 Note: Serious problems might occur if you modify the registry incorrectly by using Registry Editor or by using another method. These problems might require that you reinstall the operating system. Microsoft cannot guarantee that these problems can be solved. Modify the registry at your own risk. Διάβασε όλο το guide, είναι πολύ αναλυτικός.
Herald Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 5 ώρες πριν, teodoreh είπε Έχω την πεποίθηση πως όλα αυτά τα θέματα αφορούν κατά 99% την αγορά των servers και όχι τόσο τους οικιακούς υπολογιστές. Όπως και να΄χει, το θέμα - τουλάχιστον για την Intel - είναι το πόση απόδοση θα χάσουν οι επεξεργαστές της μόλις βγάλει τα patches. Λιγότερη από της AMD. Up to 54% μείωση υπάρχουν στα zen 3 σύμφωνα με το phoronix.
SPY_oo7 Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 8 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε Δεν είναι άσχετο δεν έμαθες με την πρώτη δεν έμαθες με την δεύτερη πότε θα μάθεις; Ο Έλληνας αγοράζει με την ίδια λογική που ψηφίζει Δεν περιμενα να μαθω απο σενα τι να ψηφίζω.............ουτε πως θα αγοραζω. 14 ώρες πριν, filip123go είπε Δεν πετάει κανέναν επεξεργαστή έξω από τα 11. Έχω βάλει 11ρια σε core duo. Επίσημα η MS έχει βγάλει οδηγίες για το πώς γίνεται. Με οδηγιες και μπαγαποντιές.Αυτο ειναι αλλη ιστορια .Επισημα ειναι εξω. 14 ώρες πριν, filip123go είπε Επίσης, αν νιώθεις αδικημένος λόγω της αγοράς σου, μπορείς να κινηγησεις νομικά την Intel (και καλά θα κάνεις, αν θες τη γνώμη μου) Μια χαρα νιωθω ουτε εχω μανια καταδίωξης κανενός.Απλα λεω καποια πραγματα με το ονομα τους.Οπως και για την σαπιλα τον 11αριων.
teodoreh Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 2 ώρες πριν, Herald είπε Λιγότερη από της AMD. Up to 54% μείωση υπάρχουν στα zen 3 σύμφωνα με το phoronix. Αυτό που έγραψες, είναι ο ορισμός της παραπλάνησης! https://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=amd-retpoline-2022&num=2 "Across a wide variety of benchmarks that in the past at times have shown to be impacted by Retpolines, this change now for AMD processors has overall only a small impairment on the system performance across dozens of benchmarks carried out." (Πήρες ένα γράφημα και αυτό σημαίνει up to 54% όταν σε όλα τα άλλα benchmarks οι διαφορές είναι 2 με 6%! 2
filip123go Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 2 ώρες πριν, SPY_oo7 είπε Απλα λεω καποια πραγματα με το ονομα τους.Οπως και για την σαπιλα τον 11αριων. Εντάξει. Βγάλε εσύ καλύτερο λειτουργικό.
Herald Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 1 ώρα πριν, teodoreh είπε Αυτό που έγραψες, είναι ο ορισμός της παραπλάνησης! https://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=amd-retpoline-2022&num=2 "Across a wide variety of benchmarks that in the past at times have shown to be impacted by Retpolines, this change now for AMD processors has overall only a small impairment on the system performance across dozens of benchmarks carried out." (Πήρες ένα γράφημα και αυτό σημαίνει up to 54% όταν σε όλα τα άλλα benchmarks οι διαφορές είναι 2 με 6%! Δεν το γραφω εγω, ηταν ο αντίστοιχος τιτλος απο το ιδιο site πριν κανα 2 μηνες. Και δεν γραφει κάτι ψεύτικο, οντως up to 54% ειναι
SPY_oo7 Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 1 ώρα πριν, filip123go είπε Εντάξει. Βγάλε εσύ καλύτερο λειτουργικό. παιδιαρίσματα......
Dr_Pepper Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 5 ώρες πριν, SPY_oo7 είπε Δεν περιμενα να μαθω απο σενα τι να ψηφίζω.............ουτε πως θα αγοραζω. Απο τα γεγονότα έπρεπε να μάθεις ούτε αυτό καταλαβαίνεις λογικό λοιπόν.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 Super Moderators Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 3 hours ago, Herald said: Δεν το γραφω εγω, ηταν ο αντίστοιχος τιτλος απο το ιδιο site πριν κανα 2 μηνες. Και δεν γραφει κάτι ψεύτικο, οντως up to 54% ειναι Για κάτι τέτοιες περιπτώσεις άλλαξε τα "νούμερά" του το speedtest.net, από mean σε median.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα