I'm_busy Δημοσ. 9 Μαΐου 2022 Δημοσ. 9 Μαΐου 2022 Καλησπέρα, όπως γράφω και στο τίτλο έχω κάποια ηχεία 15ετίας αλλά αρκετά ποιοτικά από ένα στέρεο που χάλασε. Πως μπορώ να τα συνδέσω στον υπολογιστή? Υποθέτω πρέπει να βρω έναν αντάπτορα για τα μαύρα/κοκκίνα καλώδια (έψαξα κάπως και σε κινεζομάγαζα αλλά δεν έχω βγάλει άκρη) που να καταλύγει σε AUX/audio jack, αλλά θα λειτουργούν πάλι ή τσάμπα ο κόπος? Απ ότι καταλάβατε δεν έχω καμία ιδέα αλλά μιας και αγόρασα αναγκαστικά νέα οθόνη για το σταθερό η οποία δεν έχει builtin ηχεία όπως η προηγούμενη και γιατί είμαι ζόρικα οικονομικά είπα να "ανακυκλώσω" αυτά τα ηχεία που έχουν ξεμείνει. ΥΓ: ναι ξέρω πως μπορώ να πάρω και με 15-20 ευρώ αλλά μ αρέσει ο ποιοτικός και δυνατός ήχος οπότε θα πρέπει να σκάσω τουλάχιστον ενα 50ρικο και όπως είπα αυτή τη περίοδο είναι κάπως δύσκολο.
Dantε Δημοσ. 9 Μαΐου 2022 Δημοσ. 9 Μαΐου 2022 Χρειαζεσαι ενισχυτη (και προενισχυτη ενδεχομενως) για να συνδεθουν εκει τα ηχεια και μετα στον υπολογιστη. 1 3
I'm_busy Δημοσ. 9 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2022 7 λεπτά πριν, Dantε είπε Χρειαζεσαι ενισχυτη (και προενισχυτη ενδεχομενως) για να συνδεθουν εκει τα ηχεια και μετα στον υπολογιστη. Δηλαδή με κάτι τέτοιο λες δε θα γίνει η δουλειά? (δεν είναι τίποτα τρελά ηχεία, δύο μικρά είναι αλλά με αρκετά καλή ποιότητα και ένταση)
Dantε Δημοσ. 9 Μαΐου 2022 Δημοσ. 9 Μαΐου 2022 7 λεπτά πριν, I'm_busy είπε Δηλαδή με κάτι τέτοιο λες δε θα γίνει η δουλειά? (δεν είναι τίποτα τρελά ηχεία, δύο μικρά είναι αλλά με αρκετά καλή ποιότητα και ένταση) Ουτε καν.Χρειαζεσαι συσκευη οχι απλα ενα καλωδιο.Και σιγουρα δε κοστιζει μονοψηφιο ποσο.Πχ κατι τετοιο: https://www.skroutz.gr/s/34840211/Tele-Τελικός-Ενισχυτής-Hi-Fi-Stereo-LP-2024A-Μαύρος.html#specs Τυχαιο αυτο που σου εβαλα για να καταλαβεις περι τινος προκειται. Γραψε τα χαρακτηριστικα των ηχειων,δηλαδη Ω και watt.Τα αναγραφουν απο πισω. 1
I'm_busy Δημοσ. 9 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2022 Μόλις τώρα, Dantε είπε Ουτε καν.Χρειαζεσαι συσκευη οχι απλα ενα καλωδιο.Και σιγουρα δε κοστιζει μονοψηφιο ποσο.Πχ κατι τετοιο: https://www.skroutz.gr/s/34840211/Tele-Τελικός-Ενισχυτής-Hi-Fi-Stereo-LP-2024A-Μαύρος.html#specs Τυχαιο αυτο που σου εβαλα για να καταλαβεις περι τινος προκειται. Γραψε τα χαρακτηριστικα των ηχειων,δηλαδη Ω και watt.Τα αναγραφουν απο πισω. Κατάλαβα, μπλέξιμο δηλαδή και δε γλειτώνω το 50ρι ++, μάλλον θα πάω απευθείας για ηχεία υπολογιστή. Σε ευχαρίστω πάντως!
paylidis Δημοσ. 9 Μαΐου 2022 Δημοσ. 9 Μαΐου 2022 ετσι ακριβως, εφοσον λες οτι χαλασε το στερεο που ηταν σετ θελουν ενισχυτη για να παιξουν οποτε δεν αξιζει... καλυτερα ενα σετ ηχεια ΗΥ εξαρχής εναλλακτικα πετας 15-20 ευρω και παιρνεις κατι τετοιο https://www.skroutz.gr/s/23316929/Ολοκληρωμένος-Ενισχυτής-Hi-Fi-Stereo-Kinter-MA-120.html και πιθανότατα θα κανεις τη δουλεια σου αλλα με ανευ λόγου ταλαιπωρια κατ εμε (ειναι σαν αυτο που σου πρότεινε ο Dantε αλλα πιο φθηνό) 1
kostas_anes Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 Aν μιλάμε για μικρά ηχεία με χαμηλά Watt και η μητρική σου έχει καλό DAC σχετικά, ίσως να μπορέσουν να παίξουν. 1000 φορές προτιμότερο και ασφαλέστερο πάντως να πάρεις ηχεία με 20-25€
jbgoode Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 Καταλαβαινω τον λογο που θελετε να τα κρατησετε: Σας αρεσει ο ηχος τους! Η απλουστερη λυση κατ' εμε ειναι να ψαξετε εδω στο insomnia για ενα χρησιμοποιημένο (αλλα λειτουργικο) 2.1 η 5.1 συστημα με ενισχυτη και να αντικαταστησετε τα υπαρχοντα ηχεια του με τα HiFi δικα σας. Ειμαι σιγουρος οτι με σχετικα λιγα χρηματα, ισως €20-30 θα μπορεσετε να κανετε δουλεια. Εχω δει κατα καιρους τετοια της Creative, Trust, Pioneer κ.α. Βεβαια δεν ειναι HiFi συστηματα αυτα, αλλα για καλουτσικο ηχο ειναι μια χαρα!
Coscas Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) On 09/05/2022 at 14:54, I'm_busy said: Καλησπέρα, όπως γράφω και στο τίτλο έχω κάποια ηχεία 15ετίας αλλά αρκετά ποιοτικά από ένα στέρεο που χάλασε. Πως μπορώ να τα συνδέσω στον υπολογιστή? Υποθέτω πρέπει να βρω έναν αντάπτορα για τα μαύρα/κοκκίνα καλώδια (έψαξα κάπως και σε κινεζομάγαζα αλλά δεν έχω βγάλει άκρη) που να καταλύγει σε AUX/audio jack, αλλά θα λειτουργούν πάλι ή τσάμπα ο κόπος? Απ ότι καταλάβατε δεν έχω καμία ιδέα αλλά μιας και αγόρασα αναγκαστικά νέα οθόνη για το σταθερό η οποία δεν έχει builtin ηχεία όπως η προηγούμενη και γιατί είμαι ζόρικα οικονομικά είπα να "ανακυκλώσω" αυτά τα ηχεία που έχουν ξεμείνει. ΥΓ: ναι ξέρω πως μπορώ να πάρω και με 15-20 ευρώ αλλά μ αρέσει ο ποιοτικός και δυνατός ήχος οπότε θα πρέπει να σκάσω τουλάχιστον ενα 50ρικο και όπως είπα αυτή τη περίοδο είναι κάπως δύσκολο. Γιατί δεν επισκευάζεις το παλιό στέρεο; Ξέρω τεχνικό, που είναι καλός και φτηνός (αν είσαι Αθήνα). Ποιόν ενισχυτή είχες; Εγώ έχω συνδέσει τον ολοκληρωμένο μου ενισχυτή Luxman με 2 RCA καρφιά στο aux του και ένα μονό καρφί (mini jack στέρεο) στην κάρτα ήχου του pc (line out) και ο ήχος είναι θεϊκός! Κάτι τέτοιο δλδ Kρίμα να μην εκμεταλλευτεις τον ήχο των ηχείων σου, αν είναι καλά όπως λες On 09/05/2022 at 15:43, paylidis said: εναλλακτικα πετας 15-20 ευρω και παιρνεις κατι τετοιο https://www.skroutz.gr/s/23316929/Ολοκληρωμένος-Ενισχυτής-Hi-Fi-Stereo-Kinter-MA-120.html και πιθανότατα θα κανεις τη δουλεια σου αλλα με ανευ λόγου ταλαιπωρια κατ εμε Δεν περιλαμβάνει τροφοδοτικό. Και δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να οδηγήσει τα ηχεία του, αν είναι μεγάλης ισχύος Επεξ/σία 12 Μαΐου 2022 από Coscas 1 1
I'm_busy Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 4 ώρες πριν, Coscas είπε Γιατί δεν επισκευάζεις το παλιό στέρεο; Ξέρω τεχνικό, που είναι καλός και φτηνός (αν είσαι Αθήνα). Ποιόν ενισχυτή είχες; Εγώ έχω συνδέσει τον ολοκληρωμένο μου ενισχυτή Luxman με 2 RCA καρφιά στο aux του και ένα μονό καρφί (mini jack στέρεο) στην κάρτα ήχου του pc (line out) και ο ήχος είναι θεϊκός! Κάτι τέτοιο δλδ Kρίμα να μην εκμεταλλευτεις τον ήχο των ηχείων σου, αν είναι καλά όπως λες Δεν περιλαμβάνει τροφοδοτικό. Και δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να οδηγήσει τα ηχεία του, αν είναι μεγάλης ισχύος Καλά μη φανταστείς ότι είναι τίποτα τρελά (αυτά εδώ, 25W) αλλά είναι καλύτερα από κάτι logitech κτλπ των 50 που έχω δει σε pc φίλων. Όσο για το στέρεο, χάλασε και αγνοείται.. Μπορεί να πάρω αυτό αλλά πάλι θα το σκεφτώ, για την ώρα μέχρι να βρω λύση τη βγάζω με ένα jbl 😁
Dantε Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 Να ξερεις οτι αυτοι οι ενισχυτες της πλακας, πιθανον να αλλοιωνουν τον ηχο και η ποιοτητα να ειναι αρκετα χειροτερη σε σχεση με αυτη που ειχες πριν με το στερεο.
nick10000 Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 Κοιτα, για μενα αυτα τα "ηχεια υπολογιστη" ειναι ψιλογελοια (κατι σα τα gaming ακουστικα ενα πραμα) και ακομα και σε υψηλα ποσα δε συγκρινονται ακομα και με μετρια ηχεια hifi. Δεν ειμαστε στα 80s, ακομα και ενας φθηνος ενισχυτης πλεον ειναι class D οποτε εξισου καλος με ακριβα κομματια καμια φορα οποτε για μενα χρησιμοποιησε κανονικα τα ηχειακια σου ειτε με ενα ενισχυτη ειτε με καποιο subwoofer απο καποιο 2.1 και ξεχνα τα περιβοητα "ηχεια υπολογιστη". Ειδικα αν σου αρεσει ο ηχος τους δε βλεπω το λογο αντι για ενα ενισχυτακο να παρεις με τα ιδια λεφτα να παρεις κατι κατα πολυ υποδεεστερο. Επειδη απ οτι καταλαβα φοβασαι τη συνδεση, αυτη ειναι γελοια, απλα θα βαλεις ενα jack σε rca η σε jack αναλογα τον ενισχυτη (προσωπικα ολα τα εχω καλωδιωμενα με spdif αλλα σε φθηνα συστηματα δε ξερω αν υπαρχει τετοια δυνατοτητα, ομως αν ψαξεις δεν αποκλειεται να βρεις, που οπως και να χει θα εχει καθαροτερο ηχο και μονο λογο απουσιας καλωδιων στις εισοδους)
pirmen56 Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 Στις 12/5/2022 στις 10:45 ΜΜ, I'm_busy είπε Καλά μη φανταστείς ότι είναι τίποτα τρελά (αυτά εδώ, 25W) αλλά είναι καλύτερα από κάτι logitech κτλπ των 50 που έχω δει σε pc φίλων. Όσο για το στέρεο, χάλασε και αγνοείται.. Μπορεί να πάρω αυτό αλλά πάλι θα το σκεφτώ, για την ώρα μέχρι να βρω λύση τη βγάζω με ένα jbl 😁 Αυτό που δείχνεις "φοράει" ψηφιακό ενισχυτή της Texas Instruments σε μορφή ολοκληρωμένου κυκλώματος. Εξ ου και η πολύ χαμηλή τιμή. Σίγουρα θα είναι καλύτερο σε ποιότητα από discrete Class AB ενισχυτές σε παραπλήσια ή και υπερδιπλάσια χρήματα. Στο κάτω κάτω τα ηχεία σου δεν είναι τίποτα σπουδαίο. 1
Coscas Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Οι νεώτεροι...το έχετε χάσει το τραίνο με τον καλό ήχο...(εννοώ τον op) Καλύτερα να μείνει με το jbl... Αυτό εννοεί; Αν αργότερα , έχει την άνεση, ας πάρει τπτ αυτοενισχυόμενα ηχεία "Καλός ήχος", με τέτοια ηχεία που έχει, δεν πρόκειται να βγεί ποτέ Tώρα, αν θέλει πραγματικά καλό ήχο, ας πάρει μελλοντικά και αν μπορεί (και αν θέλει), έναν καλό ολοκληρωμένο ενισχυτή και ένα καλό ζευγάρι ηχεία Επεξ/σία 14 Μαΐου 2022 από Coscas
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα