Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 10/5/2022 στις 10:43 ΜΜ, li@m είπε

Δεν θα μείνουν. Θα τα φάω σε σοροπιαστα :)

Διάβαζα και όπως έγραψε και ο kage πως όταν πληρώνεις με κάρτα θα πρέπει να έχεις το νου σου να μην κάνει μετατροπή το pos. Ε δεν θέλω τώρα να έχω αυτό το άγχος. Οπότε καλύτερα μετρητά πιστεύω. 

Πάντως στην Πολωνία που το είχα προσέξει, επειδή σου έστριβαν έτσι κι αλλιώς το POS για το πιν, έβλεπες σε τι νόμισμα είχε γίνει η χρέωση (και μου είχε τύχει να το πατήσω κι εγώ κιολας ότι θελω να χρεώσει ζλότι κι οχι ευρώ). Οπότε και εγώ καλύτερα Revo θα έλεγα

Επεξ/σία από ProponitisTouKanape
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Hawk_K είπε

Πληρώνεις παντού με Revolut, αν έχετε μην ασχοληθείτε με κάρτες τράπεζας κτλ. Κάντε ανταλλαγή ευρώ σε λίρες στην Revolut και πάιξτε μπάλα.

Αρα κάνω account στη revo σε Lira, φορτώνω χρήμα και πληρώνω στην Τουρκία; Επίσης αν γνωρίζεις:

1ον Αν κάνω λίρες στην revo θα έχω 2 λογαριασμους, απο ποιον θα χρεώνει; Έχω μπερδευτεί όσον αφορά στο τι θα επιλέγω στο POS.. 

2ον Χρεώνει ένα fee για τα Σαββατοκύριακα αυτό ισχύει αν δεν έχω account σε λιρα σωστα;

Στις 10/5/2022 στις 11:38 ΜΜ, poulinos είπε

αν παρεις sim για  data απεφυγε το αεροδρομιο και παρε απο την πολη.

Ξέρεις απο ποια εταιρεία είναι η πιο συμφέρουσα σιμ;

Δημοσ.
6 minutes ago, li@m said:

πανω κατω ιδιες τιμες.καλυτερο σημα  turkcell. μου ειχαν δωσει αρκετα gb.πανω απο 10

• Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, li@m είπε

Αρα κάνω account στη revo σε Lira, φορτώνω χρήμα και πληρώνω στην Τουρκία; Επίσης αν γνωρίζεις:

1ον Αν κάνω λίρες στην revo θα έχω 2 λογαριασμους, απο ποιον θα χρεώνει; Έχω μπερδευτεί όσον αφορά στο τι θα επιλέγω στο POS.. 

2ον Χρεώνει ένα fee για τα Σαββατοκύριακα αυτό ισχύει αν δεν έχω account σε λιρα σωστα;

H φάση με τη revolut είναι ότι έχεις ένα ποσό σε όποιο και όσα νομίσματα θέλεις. Μπορείς να έχεις ταυτόχρονα πχ 100 ευρώ και 1000 λίρες τουρκίας. Δεν χρειάζεται δηλαδή να έχεις ή το ένα ή το άλλο.
Για να πληρώνω εγώ δεν έχω φυσική κάρτα Revolut χρησιμοποιω NFC από κινητό. Σε αυτή την περίπτωση ενεργοπιείς την κάρτα της revolut στο google pay ή ότι αντίστοιχο εχεις και από την εφαρμογή της Revolut επιλέγεις σε ποιο νομισμα θα πληρώνει. Ακόμη πιο απλά να στο πω, όταν ανοίγεις την εφαρμογή, το νόμισμα που βλέπεις πρώτο είναι και αυτό που πληρώνει.

Για το δεύτερο που ρωτάς δεν έχω άποψη, πάντα πληρώνω με το νόμισμα της χώρας. Δεν έχει τύχει πχ στην Τουρκία να πληρώσω μέσω revolut με ευρώ.

Δημοσ.
21 ώρες πριν, li@m είπε

Χρεωνει ενα μικρό fee αλλά είναι ασήμαντο αμα θες να αλλάξεις νόμισμα το ΣΚ. 

• Thanks 1
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μπορεί κάποιος να προτείνει μέρος που είναι καλό  να μείνει κάποιος (1η επίσκεψη και να είναι σχετικά οικογενειακή περιοχή).
Έχετε κάποια ξενοδοχεία υπόψη (Booking ή Airbnb, 2κλινο με μέγιστη τιμή 50/βράδυ ) ? 
Ευχαριστώ

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Jsiderh είπε

Μπορεί κάποιος να προτείνει μέρος που είναι καλό  να μείνει κάποιος (1η επίσκεψη και να είναι σχετικά οικογενειακή περιοχή).
Έχετε κάποια ξενοδοχεία υπόψη (Booking ή Airbnb, 2κλινο με μέγιστη τιμή 50/βράδυ ) ?

Duo Galata είναι σε αρκετά καλό σημείο στον Γαλατά

Δημοσ.

Φίλε μου στη Revolut δεν χρειάζεται να κάνεις καμιά περαιτέρω ενέργεια εκτός του να την φορτώσεις με ευρώ.

Από εκεί και πέρα κάνει μετατροπή σε ότι νόμισμα κ αν πληρώσεις κ μάλιστα στην καλύτερη ισοτιμία.

Το σκ στις συναλλαγές υπάρχει μια πολύ μικρή προμήθεια διότι κάνει τις μετατροπές βάσει ισοτιμίας της Παρασκευής, μιας κ τα χρηματιστήρια είναι κλειστά.

Παντού στην Τουρκία οι επιχειρήσεις διαθέτουν pos. Αλλά ακόμη κ αν χρειαστείς μέτρητα τραβάς το ποσό άμεσα από οποιαδήποτε τουρκική τράπεζα χωρίς προμήθεια.

Για όσους δεν έχουν Revolut υπάρχει πάντα η επιλογή της πιστωτικής που κ αυτή δεν έχει προμήθεια.

Θα σου πρότεινα να μήν χρησιμοποιήσεις ευρώ στις συναλλαγές σου γτ στάνταρ θα σε κλέψουν στην ισοτιμία.

Πάω πολύ συχνά Τουρκία και χρησιμοποιώ αποκλειστικά Revolut.

Τέλος την τελευταία εβδομάδα η ισοτιμία είναι 1/18.5 περίπου.

Δημοσ.

με 70% που τρέχει ο πληθωρισμός στον Τουρκία και το γεγονός πως η λίρα χάνει συνεχώς ως προς το ευρώ, δεν έχεις λόγο να κάνεις τα ευρώ σου λίρα. χάνουν την αξία από την στιγμή που παίρνεις τις λίρες στα χέρια σου. πληρωμή με κάρτα μόνο.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους ! Πρόκειται να επισκεφτώ οδικώς την Κωνσταντινούπολη για 2 ημέρες. Θα ταξιδέψω από Θεσσαλονίκη . Το αυτοκίνητο είναι στο όνομα της γυναίκας μου όποτε θα έχω διαβατήριο , άδεια - δίπλωμα και μια υπεύθυνη δήλωση της γυναίκας μου για να είμαι καλυμμένος . 
Θέλω τη βοήθεια σας όσον αφορά τη διαδικασία κάρτας διοδίων. Διαβάζω πολλά περί HGS και PTT και δε μπορώ να πω ότι κατάλαβα . Γνωρίζετε τι ισχύει τώρα ; Τι χρειάζεται να κάνω μόλις περάσω τα σύνορα για να φτάσω χωρίς άγχος στο κέντρο της πόλης ; 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, thephotoshoped είπε

Καλησπέρα σε όλους ! Πρόκειται να επισκεφτώ οδικώς την Κωνσταντινούπολη για 2 ημέρες. Θα ταξιδέψω από Θεσσαλονίκη . Το αυτοκίνητο είναι στο όνομα της γυναίκας μου όποτε θα έχω διαβατήριο , άδεια - δίπλωμα και μια υπεύθυνη δήλωση της γυναίκας μου για να είμαι καλυμμένος . 
Θέλω τη βοήθεια σας όσον αφορά τη διαδικασία κάρτας διοδίων. Διαβάζω πολλά περί HGS και PTT και δε μπορώ να πω ότι κατάλαβα . Γνωρίζετε τι ισχύει τώρα ; Τι χρειάζεται να κάνω μόλις περάσω τα σύνορα για να φτάσω χωρίς άγχος στο κέντρο της πόλης ; 

και πράσινη κάρτα ασφάλισης του οχήματος θες ( αν δεν κάνω λάθος) 

Δημοσ.
7 hours ago, Ukforthemoment said:

και πράσινη κάρτα ασφάλισης του οχήματος θες ( αν δεν κάνω λάθος) 

Ναι σωστά , την έχω και αυτήν . Όσον αφορά όμως τα διόδια γνωρίζεις τι χρειάζεται ; 

Δημοσ.

Καλημέρα, αν πας από τον κάτω δρόμο που περνάει μέσω Σηλυβρίας για Κωνσταντινούπολη δεν θα χρειαστείς κάτι σε διόδια. 

Αν μπεις στον αυτοκινητόδρομο στην παρακάτω διαστάυρωση η οποία στρίβει προς τον Ε84, τότε θεωρητικά χρειάζεται το ηλεκτρονικό σύστημα, το οποίο ανάθεμά με και εγώ αν έχω καταλάβει πως το βγάζεις. Μια φορά επιχείρησα να ασχοληθώ αλλά εν τέλει απλά περάσαμε έτσι. Δεν έχει μπάρες και τα σχετικά, απλά περνάς και χτυπάει ένας συναγερμός.

Θεωρητικά για να το βγάλεις πρέπει να πας σε ενα ταχυδρομείο ή τράπεζα και συμπληρώνεις μία αίτηση με στοιχεία σου πινακίδα αυτοκινήτου κτλ.

image.png.ba853eab38e1645fd7b0ed43df1e696c.png

Μία συμβουλή από εμένα, μιας και θα πας για λίγες μέρες, βρες ενα παρκινγκ επί πληρωμή στην αρχή της πόλης (σου δείχνω ένα μεγάλο κομμάτι της πόλης παρακάτω) γιατί θα μπλέξεις σε τρελή κίνηση μπαίνοντας ειδικά. Αν παρκάρεις αλλού, παίρνεις τρένο τύπου τραμ και κατεβαίνεις πιο κεντρικά. Ή τέλος πάντων μην προσπαθήσεις να μπεις κέντρο σε ώρες που λειτουργούν τα πάντα.

image.png.ccc5d5192bc0e6c1d501fbe6bb406666.png

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλημέρα,

1) Τι sim να πάρω που να έχει gigabytes και να μπορεί να δεχθεί εισερχόμενες κλήσεις;

2) Revolut βγάζω λίρες από όλα τα ΑΤΜ;  Επίσης Θα πάω οδικώς, έχει στα σύνορα ή να προτιμείσω το κέντρο; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...