konc Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Το πιο προβληματικό κομμάτι πάντως σε κάποιες περιοχές της Αθήνας (δεν ξέρω αν ισχύει για όλη την Αθήνα ή την Ελλάδα) είναι από το σημείο που θα τελειώσεις με τη χαρτούρα μέχρι να έρθουν τελικά να βάλουν το μετρητή, ελπίζω να μην συμβεί και σε εσένα.
maniac89 Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) ενταξει ηταν αρχικη χαζομαρα απο μεριας μου, ότι δεν ρωτησα πριν αρχιζω να κανονιζω μετακομιζεις, συνεννοησες με ιδιοκτητη τωρινου σπιτιου, πόσο παιρνει να συνδεσεις το ρευμα. τωρα βρισκομαι σε μια μετεωρη κατασταση που πρεπει να παραδωσω το σπιτι γιατι ετσι εχω υποσχεθει και λογικα θα παω να μεινω στο νεο χωρις ρευμα. ειναι αυτο κυριως οτι πας να γλυτωσεις κανα 3-4 ενοικια και στο τελος την πατας εν τω μεταξυ ημουν και ανετος οτι εχω 3 μηνες μπροστα, δεν υπεθετα οτι καθυστερει τοσο το ρευμα, αλλα δυστυχως απο οτι καταλαβαινω θελει ενα περιθωρι 5-6 μηνες Επεξ/σία 16 Μαΐου 2022 από maniac89
maniac89 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 τελικά ο ελεγχος από την ΔΕΗ προχώρησε σε χρόνο dt, και προωθηθηκε εντολή προς τον ΔΕΔΔΗΕ. Η εκτίμηση τους ειναι οτι θα υλοποιηθει εντος 2 εργάσιμων ημερων (😬🤐) για να δουμε
maniac89 Δημοσ. 23 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2022 δυσκολα τα πραγματα, μεχρι στιγμής. Έχουν περάσει οι 4 ημερες που υποτιθεται ήταν η εγγυημενη παροχη υπηρεσιας της ΔΕΔΔΗΕ για την τοποθετηση μετρητη σε υπαρχουσα παροχη. Και τωρα δεν ξερω και που να παρω τηλεφωνο Μου εχουν δώσει ενα τηλεφωνο απο τον τομεα των κατασκευων αλλα δεν το σηκωνει κανεις 2 μερες που παίρνω τωρα. Σε απόγνωση...
takoulou Δημοσ. 23 Μαΐου 2022 Δημοσ. 23 Μαΐου 2022 23 λεπτά πριν, maniac89 είπε δυσκολα τα πραγματα, μεχρι στιγμής. Έχουν περάσει οι 4 ημερες που υποτιθεται ήταν η εγγυημενη παροχη υπηρεσιας της ΔΕΔΔΗΕ για την τοποθετηση μετρητη σε υπαρχουσα παροχη. Και τωρα δεν ξερω και που να παρω τηλεφωνο Μου εχουν δώσει ενα τηλεφωνο απο τον τομεα των κατασκευων αλλα δεν το σηκωνει κανεις 2 μερες που παίρνω τωρα. Σε απόγνωση... Υπομονή λιγο... 1
paylidis Δημοσ. 23 Μαΐου 2022 Δημοσ. 23 Μαΐου 2022 46 λεπτά πριν, maniac89 είπε δυσκολα τα πραγματα, μεχρι στιγμής. Έχουν περάσει οι 4 ημερες που υποτιθεται ήταν η εγγυημενη παροχη υπηρεσιας της ΔΕΔΔΗΕ για την τοποθετηση μετρητη σε υπαρχουσα παροχη. Και τωρα δεν ξερω και που να παρω τηλεφωνο Μου εχουν δώσει ενα τηλεφωνο απο τον τομεα των κατασκευων αλλα δεν το σηκωνει κανεις 2 μερες που παίρνω τωρα. Σε απόγνωση... ξανα πισω στην κυρια του διευθυντου 1
pontez2 Δημοσ. 23 Μαΐου 2022 Δημοσ. 23 Μαΐου 2022 Ας κάνω κι εγω ένα ερωτημα διοτι δε καταλαβαίνω.... Σπιτι 40 ετών...συμβόλαιο με ΔΕΗ...Έρχεται νέος κάτοικος θέλει να φέρει τη ΔΕΗ στο όνομά του. Διαβάζω στο σάιτ της ΔΕΗ αυτό: Η Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη (ΥΔΕ), απαιτείται στην περίπτωση αιτήματος Επανηλεκτροδότησης, εφόσον έχει λήξει η ισχύς της προηγούμενης, σύμφωνα με τον Κανονισμό Εσωτερικών Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων (ΚΕΗΕ). Σε αυτή τη περίπτωση θα πρέπει να προσκομιστεί άμεσα στον ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να επανηλεκτροδοτηθεί το ακίνητο. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις αιτημάτων, δεν είναι απαραίτητη κατά την υπογραφή σύμβασης με τον προμηθευτή, ενδέχεται ωστόσο να ζητηθεί από τον Διαχειριστή Δικτύου (ΔΕΔΔΗΕ), εφόσον έχει λήξει η ισχύς της. Βάσει του παραπάνω, ο νέος κάτοικος, δεν ειναι ανάγκη να προχωρήσει σε πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου, παρά μονο αν αυτό ζητηθεί από τη ΔΕΔΔΗΕ... Μέχρι πριν λίγο καιρό πίστευα οτι ηταν υποχρεωτικό!
GaGaS_Thess Δημοσ. 23 Μαΐου 2022 Δημοσ. 23 Μαΐου 2022 16 λεπτά πριν, pontez2 είπε Ας κάνω κι εγω ένα ερωτημα διοτι δε καταλαβαίνω.... Σπιτι 40 ετών...συμβόλαιο με ΔΕΗ...Έρχεται νέος κάτοικος θέλει να φέρει τη ΔΕΗ στο όνομά του. Διαβάζω στο σάιτ της ΔΕΗ αυτό: Η Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη (ΥΔΕ), απαιτείται στην περίπτωση αιτήματος Επανηλεκτροδότησης, εφόσον έχει λήξει η ισχύς της προηγούμενης, σύμφωνα με τον Κανονισμό Εσωτερικών Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων (ΚΕΗΕ). Σε αυτή τη περίπτωση θα πρέπει να προσκομιστεί άμεσα στον ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να επανηλεκτροδοτηθεί το ακίνητο. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις αιτημάτων, δεν είναι απαραίτητη κατά την υπογραφή σύμβασης με τον προμηθευτή, ενδέχεται ωστόσο να ζητηθεί από τον Διαχειριστή Δικτύου (ΔΕΔΔΗΕ), εφόσον έχει λήξει η ισχύς της. Βάσει του παραπάνω, ο νέος κάτοικος, δεν ειναι ανάγκη να προχωρήσει σε πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου, παρά μονο αν αυτό ζητηθεί από τη ΔΕΔΔΗΕ... Μέχρι πριν λίγο καιρό πίστευα οτι ηταν υποχρεωτικό! εγω πιστευω οτι θα του το ζητησει η ΔΕΔΔΗΕ δεν θα το αφησει ετσι . Αν θυμαμαι καλα η ΥΔΕ εχει ισχυ 15 χρονια οποτε εχει ληξει . Οταν εγω πηγα να κανω μεταφορα το ρευμα στο ονομα μου ειχε ληξει η ΥΔΕ και μου ειπαν χωρις αυτη δεν γινεται και ηρθε ηλεκτρολογος και μου εκανε βαζοντας μου και αντιηλεκτροπληξιακο γιατι δεν ειχε . Βεβαια αυτο εγινε το 2006 δεν ξερω αν αλλαξαν τα πραγματα αλλα η λογικη λεει οτι θα εγιναν πιο αυστηρα οχι να το αφησαν εντελως
Γιάννης Platano Δημοσ. 23 Μαΐου 2022 Δημοσ. 23 Μαΐου 2022 1 ώρα πριν, pontez2 είπε Ας κάνω κι εγω ένα ερωτημα διοτι δε καταλαβαίνω.... Σπιτι 40 ετών...συμβόλαιο με ΔΕΗ...Έρχεται νέος κάτοικος θέλει να φέρει τη ΔΕΗ στο όνομά του. Διαβάζω στο σάιτ της ΔΕΗ αυτό: Η Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη (ΥΔΕ), απαιτείται στην περίπτωση αιτήματος Επανηλεκτροδότησης, εφόσον έχει λήξει η ισχύς της προηγούμενης, σύμφωνα με τον Κανονισμό Εσωτερικών Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων (ΚΕΗΕ). Σε αυτή τη περίπτωση θα πρέπει να προσκομιστεί άμεσα στον ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να επανηλεκτροδοτηθεί το ακίνητο. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις αιτημάτων, δεν είναι απαραίτητη κατά την υπογραφή σύμβασης με τον προμηθευτή, ενδέχεται ωστόσο να ζητηθεί από τον Διαχειριστή Δικτύου (ΔΕΔΔΗΕ), εφόσον έχει λήξει η ισχύς της. Βάσει του παραπάνω, ο νέος κάτοικος, δεν ειναι ανάγκη να προχωρήσει σε πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου, παρά μονο αν αυτό ζητηθεί από τη ΔΕΔΔΗΕ... Μέχρι πριν λίγο καιρό πίστευα οτι ηταν υποχρεωτικό! Οχι αν δεν εχει ληξεη δεν ειναι απαραιτητη. 1 ώρα πριν, GaGaS_Thess είπε εγω πιστευω οτι θα του το ζητησει η ΔΕΔΔΗΕ δεν θα το αφησει ετσι . Αν θυμαμαι καλα η ΥΔΕ εχει ισχυ 15 χρονια οποτε εχει ληξει . Οταν εγω πηγα να κανω μεταφορα το ρευμα στο ονομα μου ειχε ληξει η ΥΔΕ και μου ειπαν χωρις αυτη δεν γινεται και ηρθε ηλεκτρολογος και μου εκανε βαζοντας μου και αντιηλεκτροπληξιακο γιατι δεν ειχε . Βεβαια αυτο εγινε το 2006 δεν ξερω αν αλλαξαν τα πραγματα αλλα η λογικη λεει οτι θα εγιναν πιο αυστηρα οχι να το αφησαν εντελως Οι ΥΔΕ ληγουν σε 10 χρονια με ενα ρυθμιση Απο εδω βλεπουμε αν εχει ληξει https://apps.deddie.gr/LicensedElectricianCertification/ 1
pontez2 Δημοσ. 23 Μαΐου 2022 Δημοσ. 23 Μαΐου 2022 4 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Οχι αν δεν εχει ληξεη δεν ειναι απαραιτητη. Οι ΥΔΕ ληγουν σε 10 χρονια με ενα ρυθμιση Απο εδω βλεπουμε αν εχει ληξει https://apps.deddie.gr/LicensedElectricianCertification/ Έχει λήξει σίγουρα Γιάννη. Για αυτό μου κάνει εντύπωση.
Basilhs23___ Δημοσ. 23 Μαΐου 2022 Δημοσ. 23 Μαΐου 2022 Εάν το οίκημα δεν έχει καθόλου ρεύμα. Ο ΔΕΔΔΗΕ δεν το συνδέει αν δεν κατευθεί ΥΔΕ. Εαν το οίκημα έχει ήδη ρεύμα και πας να κάνεις αλλαγή ονόματος τοτε η αλλαγή γίνεται και σου στέλνουν μήνυμα στο κινητό εντός 6 μηνών να προσκομίσει η ΥΔΕ. Τώρα για τις συνέπειες μετά το 6μηνο, θεωρητικά σου κόβουν το ρεύμα, κάποιοι είχανε αναφέρει σε άλλο thread ότι αν περάσει το 6μηνο έρχεται και επιστολή με μια διορία ενός μήνα και μετά στο κόβουν. Σε κάποιους βέβαια δεν ήρθε ούτε επιστολή ούτε πήγαν να τους το κόψουν, αλλά δεν ξέρω αν αξίζει το ρίσκο να περιμένεις αν θα στο κοψουν. 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα