Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα θέλω να κανω αναβάθμιση τον υπολογιστή μου.

Ο υπολογιστής μου εχει 

AMD FX-8350

2X4 8GB RAM 

Asus GeForce GTX1060 6GB Rog Strix Gaming OC

EVGA 650 GQ v2 650W Τροφοδοτικό Υπολογιστή Semi Modular 80 Plus Gold

Θέλω να κανω αλλαγή σε Επεξεργαστή μνήμες ραμ και μητρική ο υπολογιστής θα γίνει για video edit - video recorder - γενικά youtube.

θα ήθελα την γνώμη σας για κομμάτια κτλπ  λεφτά που μπορώ να δώσω 500 με 700 ευρώ + θέλω να μαθω αμα θα υπάρχει πρόβλημα η καρτα γραφηκων να τρέχει με AMD η αμα θα πρέπει να είναι μόνο intel..

Και θα ήθελα γνώμη για αυτό εδώ

https://www.skroutz.gr/s/30374900/AMD-Ryzen-5-5600G-3-9GHz-Επεξεργαστής-6-Πυρήνων-για-Socket-AM4-σε-Κουτί-με-Ψύκτρα.html?from=favorites_popup 

να παρω το πακέτο που εχει κατο π.χ στα 400 που βγαίνει  

Ξέχασα θα ήθελα και κουτι να μου πείτε να μην ειναι τερας

Ευχαριστω πολυ για ολα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, pvprestart είπε

Καλημέρα θέλω να κανω αναβάθμιση τον υπολογιστή μου.

Ο υπολογιστής μου εχει 

AMD FX-8350

2X4 8GB RAM 

Asus GeForce GTX1060 6GB Rog Strix Gaming OC

EVGA 650 GQ v2 650W Τροφοδοτικό Υπολογιστή Semi Modular 80 Plus Gold

Θέλω να κανω αλλαγή σε Επεξεργαστή μνήμες ραμ και μητρική ο υπολογιστής θα γίνει για video edit - video recorder - γενικά youtube.

θα ήθελα την γνώμη σας για κομμάτια κτλπ  λεφτά που μπορώ να δώσω 500 με 700 ευρώ + θέλω να μαθω αμα θα υπάρχει πρόβλημα η καρτα γραφηκων να τρέχει με AMD η αμα θα πρέπει να είναι μόνο intel..

https://www.skroutz.gr/s/30374900/AMD-Ryzen-5-5600G-3-9GHz-Επεξεργαστής-6-Πυρήνων-για-Socket-AM4-σε-Κουτί-με-Ψύκτρα.html?from=favorites_popup 

να παρω το πακέτο που εχει κατο π.χ στα 400 που βγαίνει  

Ξέχασα θα ήθελα και κουτι να μου πείτε να μην ειναι τερας

Ευχαριστω πολυ για ολα

Να παρεις το πακετο με τον 5600X και οχι τον G που εβαλες την στιγμη που εχεις καρτα και κανεις video-edit-rec σημαινει οτι την προσεχεις την καρτα σου , οποτε αν μπορεσεις στην πορεια αργοτεα προσθετεις μια καινουρια GPU οταν θα ειναι και πιο λογικες οι τιμες , γιατι μεχρι σημερα συμβαινει το αντιθετο.............Καλη σου μερα.

κοτι πας και παραλαμβανεις αφου εισαι Θεσ/νικη

https://www.skroutz.gr/s/27533189/iBox-Chiron-ZH68-Gaming-Midi-Tower-Κουτί-Υπολογιστή-με-Πλαϊνό-Παράθυρο-και-RGB-Φωτισμό-Μαύρο.html

ετοιμο με φουλ ανεμιστηρες και κοντρολερ , δεν βαζεις τιποτα επανω του

Επεξ/σία από triplex1
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, triplex1 είπε

κοτι πας και παραλαμβανεις αφου εισαι Θεσ/νικη

https://www.skroutz.gr/s/27533189/iBox-Chiron-ZH68-Gaming-Midi-Tower-Κουτί-Υπολογιστή-με-Πλαϊνό-Παράθυρο-και-RGB-Φωτισμό-Μαύρο.html

ετοιμο με φουλ ανεμιστηρες και κοντρολερ , δεν βαζεις τιποτα επανω του

Το συγκεκριμένο κουτί το έχεις "δουλέψει";
Αν ναι πάμε πάσο-  το γράφω γιατί στο σκρούτζο δεν υπάρχει ούτε μια κριτική και επίσης έχει 3-4 review σε όλο το yt και αυτά δεν είναι στα αγγλικά.
Δεν έγραψε πουθενα πάντως ο op πως θέλει κουτί με led fans για να φαίνεται σαν στρομπόλι τοπικής ντισκοτεκ απο τους γείτονες απέναντι :)  - αντίθετα έγραψε να μην είναι τέρας (και αυτό το κουτί ειναι μεγάλο) ... δηλαδή αμα ζητούσε τερας case θα του προτείνω κανένα 4χ4 με καρότσα και ανατρεπόμενο; :) 

2 ώρες πριν, pvprestart είπε

Τι εργαλεία χρησιμοποιείς για editing  και σε τι ανάλυση ;
Η καρτα δεν έχει πρόβλημα να παίξει είτε σε amd cpu είτε σε intel.
Για τον 5600G έγραψε πιο πάνω ο @triplex1 -δεν θες cpu με ενσωματωμένο συνεπεξεργαστη γραφικων , με ένα εξαπύρηνο επεξεργαστη θα κάνεις τη δουλειά σου.
Περίμενε να ποστάρουν και άλλοι σχετικότεροι με πρόσφατες τιμές σε parts για να βρεθεί μια άκρη :)  

Επεξ/σία από catmaster
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, catmaster είπε

Αν ναι πάμε πάσο-  το γράφω γιατί στο σκρούτζο δεν υπάρχει ούτε μια κριτική και επίσης έχει 3-4 review σε όλο το yt και αυτά δεν είναι στα αγγλικά.
Δεν έγραψε πουθενα πάντως ο op πως θέλει κουτί με led fans για να φαίνεται σαν στρομπόλι τοπικής ντισκοτεκ απο τους γείτονες απέναντι :)  - αντίθετα έγραψε να μην είναι τέρας... δηλαδή αμα ζητούσε τερας case θα του προτείνω κανένα 4χ4 με καρότσα και ανατρεπόμενο; :) 

Ναι το εχω δουλεψει γιατι στηνω συστηματα , ειναι μεταξυ midi & full γιατι δεχεται  E-Atx μητρικες , δεν το βαζω με γνωμονα τα λεντ γιατι αμα θελει καποιος τα δουλευει αλλιως τα εχει σβηστα αλλα στο οτι εχει 2χ200χιλ φανηδες εμπρος 2χ140 επανω και 1χ140 πισω,,,,,,,,,,,ελπιζω να λυθηκαν οι οποιες αποριες ειχες μεχρι τωρα.

Σε κουτι παντα κοιταω αρχικα το υψος cpu και μετα το μηκος gpu ακριβως το αντιθετο που κανετε οι περισσοτεροι εδω μεσα , αν εχεις ξανα αποριες ρωτα να στις λυσω

• Thanks 1
Δημοσ.

το κουτι μου ειναι αυτο https://www.skroutz.gr/s/16099816/Be-Quiet-Silent-Base-801-Gaming-Midi-Tower-Κουτί-Υπολογιστή-Μαύρο.html

1 ώρα πριν, catmaster είπε

Δεν έγραψε πουθενα πάντως ο op πως θέλει κουτί με led fans για να φαίνεται σαν στρομπόλι τοπικής ντισκοτεκ απο τους γείτονες απέναντι :)  - αντίθετα έγραψε να μην είναι τέρας (και αυτό το κουτί ειναι μεγάλο) ... δηλαδή αμα ζητούσε τερας case θα του προτείνω κανένα 4χ4 με καρότσα και ανατρεπόμενο; :) 

Τι εργαλεία χρησιμοποιείς για editing  και σε τι ανάλυση ;
Η καρτα δεν έχει πρόβλημα να παίξει είτε σε amd cpu είτε σε intel.
Για τον 5600G έγραψε πιο πάνω ο @triplex1 -δεν θες cpu με ενσωματωμένο συνεπεξεργαστη γραφικων , με ένα εξαπύρηνο επεξεργαστη θα κάνεις τη δουλειά σου.
Περίμενε να ποστάρουν και άλλοι σχετικότεροι με πρόσφατες τιμές σε parts για να βρεθεί μια άκρη :)  

Filmora μαθαίνω και record κανω από το πρόγραμμα GeForce  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

500-700 budget... video editing κτλ...

εξαντλώντας το budget προς το δυνατότερο αποτέλεσμα

MSI-Pro-B660M-A-DDR4-Motherboard-Micro-ATX-με-Intel-1700-Socket (152)

Intel-Core-i7-12700F-2-1GHz-Επεξεργαστής-12-Πυρήνων-για-Socket-1700-σε-Κουτί.html (334)

G-Skill-Ripjaws-V-32GB-DDR4-RAM-με-2-Modules-2x16GB-και-Συχνότητα-3200MHz-για-Desktop-F4-3200C16D-32GVK (116)

Aν δεν σου αρέσει η πρόταση, ως συμβουλή θα σου έλεγα να μην κοιτάξεις σε 6πύρηνο εφόσον ασχοληθείς σοβαρά με video αλλά και ούτε για λιγότερο απο 32gb ram.

Εννοείται οτι προτείνεται να βάλεις και μια καλύτερη αερόψυξη, μην μείνεις με την στοκ. Freezer duo προτείνω συνήθως και δε θα διαφοροποιηθώ, ωστόσο ότι κι αν διαλέξεις φρόντισε να βεβαιωθείς οτι έχει τo κιτ για 1700(εφόσον καταλήξεις με την παραπάνω πρόταση)

Αν θες να πέσεις προς το κάτω όριο υπαρχουν εναλλακτικές, νομίζω η παραπάνω πρόταση οτι απλά είναι η πιο ολοκληρωμένη

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 4
Δημοσ.

..........και κουτι αμα χρειαστεις παιρνεις ενα του χρονου , μεχρι τοτε τα ριχνεις χυμα στο πατωμα , θα ειναι και πιο δροσερα

το ειπα κατοπιν εξαντλησης του μπατζετ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ριξε μια ματια σε αυτο το κουτακι με συνολικα μαζεμενες διαστασεις αλλα cpu clearance 180mm & μηκος καρτας γραφικων 348mm.

Aνεμιστηρες (140mm) δυο εμπρος κι ενας πισω προεγκατεστημενοι.

Φαινεται κελεπουρι στα 54 ευρω και αμεση παραδοση.

https://www.skroutz.gr/s/29403759/Aerocool-Graphite-ARGB-Gaming-Midi-Tower-Κουτί-Υπολογιστή-με-Πλαϊνό-Παράθυρο-Μαύρο.html#specs

https://aerocool.io/product/graphite-argb/

Στα υπολοιπα η προταση του Νικολα ειναι αριστη.

Επεξ/σία από JDROGAS
  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...