Προς το περιεχόμενο

Hyundai kona 22 vs skoda kamiq 110ps vs Ford Puma (ολα βενζίνη)

michael150583

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 8/6/2022 στις 12:25 ΜΜ, vagos789 είπε

Το μοναδικο πραγμα που θα πρεπει να κοιτατε οταν διαλεγετε αμαξι,ειναι πιο σας ευχαριστει περισσοτερο οταν μπαινετε μεσα.Ειτε γιατι σας αρεσει το εσωτερικο,ειτε γιατι απολαμβανετε τον τροπο που κινειται,ειτε γιατι στριβει ωραια κτλ

Το αυτοκινητο στοιχιζει πολλα λεφτα και αισιως κραταει αρκετα χρονια.

Μην παντρευτειτε ενα αυτοκινητο που δεν σας προσφερει καμια ικανοποιηση απλα γιατι εχει πχ 0.1 μικροτερη καταναλωση στα χαρτια ή γιατι εχει καλυτερους δεικτες αξιοπιστιας η Χ μαρκα.

Φυσικα ξεκινοντας απο εκει υπαρχουν κι αλλα θεματα, εγγυηση,αποσταση απο το service center,τα μετρας και αυτα αλλα ερχονται δευτερα.

Αυτο θα ισχυε αν τυπωναμε λεφτα.

Αν δεν βγαινει στο μπατζετ σου, ειναι ζημιαρικο η καιει 15 λιτρα το χιλιομετρο, δεν εχει νοημα...

Αλλιως θα ειχαμε ολοι RX8 :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 133
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

11 λεπτά πριν, paylidis είπε

Πολυ ανωτερη επιλογή... ποτε παραλαμβανεις;

Τέλος Ιουλίου, βρήκα και ετοιμοπαράδοτο, αλλά είχε μεγαλύτερο επιτόκιο και υποχρεωτική εξάμηνη ασφάλεια, οπότε επέλεξα αυτό και ας περιμένω ένα μήνα.

• Like 2

20 λεπτά πριν, kaktos77 είπε

Τέλος Ιουλίου, βρήκα και ετοιμοπαράδοτο, αλλά είχε μεγαλύτερο επιτόκιο και υποχρεωτική εξάμηνη ασφάλεια, οπότε επέλεξα αυτό και ας περιμένω ένα μήνα.

μια χαρα... ειλικρινα το εχουμε ευχαριστηθει πολυ το καμικ gtec... σκεψου το πηραμε για 2ο και το χρησιμοποιουμε σαν πρώτο λόγω οικονομίας/ανεσης σε σχέση με το μεγαλυτερο...

ποσο βγηκε αν επιτρεπεται; λογικα εκδοση ambition πηρες ε;

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτός που το είχε ετοιμοπαράδοτο έβγαινε 22600, έκδοση του 2022, και είναι με την τιμή που φαίνεται στο site τώρα, γιατί ο τιμοκατάλογος έχει αλλάξει αλλά δεν τον έχουν ανεβάσει ακόμα (μου είπαν ότι θα ανέβει την επόμενη εβδομάδα). Αλλά με τα επιτόκια και την ασφάλεια πήγαινε παραπάνω από τον 2ο που το πήραμε τελικά και πήγε στα 22900 τελική η έκδοση του 2023 όμως, με ενσωματωμένο hill assist.

Ξέρω ότι είναι κοντά 3κ παραπάνω από ότι πριν 2 χρόνια. Ευτυχώς όμως, έδωσα το i10 μου παραπάνω και ότι πήρα ουσιαστικά το δίνω.

Ναι έκδοση ambition μαύρο, επειδή το έψαξα λόγω του ότι το βιάζομαι, όσοι είχαν αυτοκίνητα για παράδοση κοντά (εως 1.5 μήνα), ήταν ambition και μαύρα. Προφανώς παραγγέλνουν αυτά επειδή φεύγουν εύκολα τόσο λόγω τιμής όσο και λόγω χρώματος.

Επεξ/σία από kaktos77
  • Like 2

4 ώρες πριν, blanka είπε

Εγω ψηφίζω KAMIQ, 

Με μια μικρή πινελιά απογειώνεται εμφανισιακά.

Εβαλα απλά μεμβράνες στα φώτα, και να το αποτέλεσμα.

Διαφωνώ με πολλούς που το θεωρούν συντηρητικό.

Αντιθέτως τα πολύ επιθετικά ντιζάιν γερνάνε με τα χρόνια και δεν είναι διαχρονικά. 

Τα διαστημικά τραβηγμένα φουσκωμένα φώτα, και τα φουσκωμένα φτερά δεν κάνουν ένα αυτοκίνητο όμορφό. Οι μικρές λεπτομέρειες και η συνολική αρμονία του ντιζάιν είναι που κάνουν ένα αυτοκίνητο διαχρονικά όμορφο.

Αν σε ενδιαφέρει ο χώρος για τους πίσω επιβάτες είναι απο τους μεγαλύτερους στην κατηγορία.

Μόνο του μειονέκτημα το μικρό πορτμπαγκάζ (400λιτρα) ΟΜΩΣ έχει σταντάρ ρεζέρβα κανονικής ρόδας. Στις μέρες μας σπανίζει.

Οδηγικά  δεν σου δίνει την αίσθηση πλευσης ψηλού αυτοκίνητου (παρόλλο τα 188χιλ απόσταση απο το έδαφος) εχει ανάρτηση που δεν θα αφήσει το σκάφος να ξεφύγει και να χρειαστεί να το μαζευεις. Αλλά το κυριότερο, είναι πολύ ήσυχο στο ταξίδι και μέσα στην πόλη στιβαρό με πολύ καλή μόνωση καμπίνας.

Εχω το 1.5 με DSG απο το 2020 και έχω κάνει 30000χλμ . Δεν έχει κάνει ΚΙΧ. 

Και ένα ακόμα ΤΙΠ. Αλλαξά τιμόνι και έβαλα το RS με Paddles που ενώ δεν βγαίνει στην ελληνική αγορά με paddles, απλά βάλαμε το τιμόνι και λειτούργησαν χωρίς καμια παραμετροποίηση! 

ΠΟΛΥ στιβαρό στο δρόμο και πολύ οικονομικό στην κατανάλωση, ο 1.5 TSI όταν τον πας χαλαρά απενεργοποιεί τους 2 κυλίνδρους. έχω κάνει ταξίδι με 4.5λιτρα στα 100 με αμάξι βενζίνης και 150 άλογα είναι πολύ καλό νούμερο.

image.jpeg

image.jpeg

Αν επιτρέπεται, τι εργασίες έκανες στο μαγαζί και αν έμεινες ευχαριστημένος? Ψάχνω και γω στη Θεσσαλονίκη για detailers, έχω κάνει ήδη μια πρώτη κουβέντα με 2-3... Αν δεν θέλεις να πεις δημόσια μπορείς να μου στείλεις και pm! Ευχαριστώ! 

4 ώρες πριν, blanka είπε

Εγω ψηφίζω KAMIQ, 

Με μια μικρή πινελιά απογειώνεται εμφανισιακά.

Εβαλα απλά μεμβράνες στα φώτα, και να το αποτέλεσμα.

Διαφωνώ με πολλούς που το θεωρούν συντηρητικό.

Αντιθέτως τα πολύ επιθετικά ντιζάιν γερνάνε με τα χρόνια και δεν είναι διαχρονικά. 

Τα διαστημικά τραβηγμένα φουσκωμένα φώτα, και τα φουσκωμένα φτερά δεν κάνουν ένα αυτοκίνητο όμορφό. Οι μικρές λεπτομέρειες και η συνολική αρμονία του ντιζάιν είναι που κάνουν ένα αυτοκίνητο διαχρονικά όμορφο.

Αν σε ενδιαφέρει ο χώρος για τους πίσω επιβάτες είναι απο τους μεγαλύτερους στην κατηγορία.

Μόνο του μειονέκτημα το μικρό πορτμπαγκάζ (400λιτρα) ΟΜΩΣ έχει σταντάρ ρεζέρβα κανονικής ρόδας. Στις μέρες μας σπανίζει.

Οδηγικά  δεν σου δίνει την αίσθηση πλευσης ψηλού αυτοκίνητου (παρόλλο τα 188χιλ απόσταση απο το έδαφος) εχει ανάρτηση που δεν θα αφήσει το σκάφος να ξεφύγει και να χρειαστεί να το μαζευεις. Αλλά το κυριότερο, είναι πολύ ήσυχο στο ταξίδι και μέσα στην πόλη στιβαρό με πολύ καλή μόνωση καμπίνας.

Εχω το 1.5 με DSG απο το 2020 και έχω κάνει 30000χλμ . Δεν έχει κάνει ΚΙΧ. 

Και ένα ακόμα ΤΙΠ. Αλλαξά τιμόνι και έβαλα το RS με Paddles που ενώ δεν βγαίνει στην ελληνική αγορά με paddles, απλά βάλαμε το τιμόνι και λειτούργησαν χωρίς καμια παραμετροποίηση! 

ΠΟΛΥ στιβαρό στο δρόμο και πολύ οικονομικό στην κατανάλωση, ο 1.5 TSI όταν τον πας χαλαρά απενεργοποιεί τους 2 κυλίνδρους. έχω κάνει ταξίδι με 4.5λιτρα στα 100 με αμάξι βενζίνης και 150 άλογα είναι πολύ καλό νούμερο.

image.jpeg

image.jpeg

Αν επιτρέπεται, τι εργασίες έκανες στο μαγαζί και αν έμεινες ευχαριστημένος? Ψάχνω και γω στη Θεσσαλονίκη για detailers, έχω κάνει ήδη μια πρώτη κουβέντα με 2-3... Αν δεν θέλεις να πεις δημόσια μπορείς να μου στείλεις και pm! Ευχαριστώ! 

17 λεπτά πριν, kaktos77 είπε

Αυτός που το είχε ετοιμοπαράδοτο έβγαινε 22600, έκδοση του 2022, και είναι με την τιμή που φαίνεται στο site τώρα, γιατί ο τιμοκατάλογος έχει αλλάξει αλλά δεν τον έχουν ανεβάσει ακόμα (μου είπαν ότι θα ανέβει την επόμενη εβδομάδα). Αλλά με τα επιτόκια και την ασφάλεια πήγαινε παραπάνω από τον 2ο που το πήραμε τελικά και πήγε στα 22900 τελική η έκδοση του 2023 όμως, με ενσωματωμένο hill assist.

Ναι έκδοση ambition μαύρο, επειδή το έψαξα λόγω του ότι το βιάζομαι, όσοι είχαν αυτοκίνητα για παράδοση κοντά (εως 1.5 μήνα), ήταν ambition και μαύρα. Προφανώς παραγγέλνουν αυτά επειδή φεύγουν εύκολα τόσο λόγω τιμής όσο και λόγω χρώματος.

πωπω 4 χιλιαρικα εχει καβαλησει απο οταν το πηραμε εμεις...

παντως πιστεψε με θα το ευχαριστηθεις πολυ το αυτοκινητο, ειναι εξαιρετικό και απολυτο VFM... Και στα λεω αυτα εχοντας και Premium C-SUV απο το group... Tο καμικ αξιζει πολυ περισσότερο τα λεφτα του...

26000 χλμ το εχουμε φτάσει μεσα σε 1.5 χρονο! Οσο για την οικονομια του ΦΑ, δε παιζεται, ακομα κ τωρα που ανεβηκε πολυ ειναι οτι πιο οικονομικό υπαρχει (απο 0.834 το κιλο, εχει παει 1.35 οπως θα ξερεις πιθανοτατα)

• Like 1

16 λεπτά πριν, kaktos77 είπε

Με γεια το αμάξι! Την καλύτερη επιλογή έκανες. Επειδή έτυχε η Hyundai στα τρίκαλα να είναι μαζί με Dacia, και το Kamiq το έχουν οι γείτονες, είναι πανέμορφο αυτοκίνητο.

• Like 1

Μόλις τώρα, paylidis είπε

πωπω 4 χιλιαρικα εχει καβαλησει απο οταν το πηραμε εμεις...

παντως πιστεψε με θα το ευχαριστηθεις πολυ το αυτοκινητο, ειναι εξαιρετικό και απολυτο VFM... Και στα λεω αυτα εχοντας και Premium C-SUV απο το group... Tο καμικ αξιζει πολυ περισσότερο τα λεφτα του...

26000 χλμ το εχουμε φτάσει μεσα σε 1.5 χρονο! Οσο για την οικονομια του ΦΑ, δε παιζεται, ακομα κ τωρα που ανεβηκε πολυ ειναι οτι πιο οικονομικό υπαρχει (απο 0.834 το κιλο, εχει παει 1.35 οπως θα ξερεις πιθανοτατα)

Κυρίως για οικονομία πήγα προς τα εκεί, όπως τα λες, κυκλοφορώ αρκετά μέσα στην Αθήνα και δεν νομίζω ότι υπάρχει εναλλακτική σε νορμαλ τιμές. Μετά πας σε ηλεκτρικό που κατά τη γνώμη μου ούτε η αγορά είναι έτοιμη ούτε η τσέπη μας...

1 λεπτό πριν, Sakiz105 είπε

Με γεια το αμάξι! Την καλύτερη επιλογή έκανες. Επειδή έτυχε η Hyundai στα τρίκαλα να είναι μαζί με Dacia, και το Kamiq το έχουν οι γείτονες, είναι πανέμορφο αυτοκίνητο.

Ευχαριστώ πολύ! 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το Καμικ μου αρεσει και εμενα πολυ.

Τα προτερηματα του ειναι ξεκαθαρα, VFM, τιμιο, λογικα κοστη, καλη ποιοτητα κατασκευης αλλα η εμφανιση δεν ειναι ενα απο αυτα. Η Σκοντα εχει βρει μια μανιερα και υλοποιει Καμικ-Καροκ-Κοντιακ σχεδον ιδια, μονο οι διαστασεις αλλαζουν. Το αρχετυπικο αυτοκινητο. Ενα τυπικο σουλουπι, 4 ροδες, αυτα

Για την ανεση και την μονωση σε ταξιδι, κυμαινονται σε πολυ καλα επιπεδα, αλλα οχι κορυφαια

Ο 1.5 ειναι καλο μοτερ, θελει απλα ευλαβικη τηρηση του σερβις λογω υψηλων πιεσεων. Προσωπικα μου ειχε αρεσει πολυ η συνεργασια του με το κιβωτιο, το τελευταιο ειναι βουτυρο

Επεξ/σία από tutuyo
  • Like 2

Από δύναμη τι λέει; Τα 90 είναι αρκετά; Δεν το συγκρίνω με τα 130-150 του leon...

Είναι μέσα στη λίστα του κουμπάρου, αφού ο κακός tsofras δεν πουλάει ακόμα...🤪

2 λεπτά πριν, filarhos είπε

Από δύναμη τι λέει; Τα 90 είναι αρκετά; Δεν το συγκρίνω με τα 130-150 του leon...

Είναι μέσα στη λίστα του κουμπάρου, αφού ο κακός tsofras δεν πουλάει ακόμα...🤪

χμμμ δε θυμαμαι αν τα λεγαμε κ απο κοντα τις προαλλες μαζι ή με καποιον άλλο, τα 90 δεν ειναι 90, ειναι 99 στην πραγματικότητα τροχό με ΦΑ και 101-102 με βενζίνη - οταν γυρισει ομως στη βενζινη αλλαζει χαρτογραφηση και εχει πολυ καλυτερη αποδοση στις χαμηλες στροφές (<2000) σε σημειο που νομιζεις οτι πηρε 10 αλογα ξερω γω. 

Τα αλογα για το σκαφος και το βαρος του τα θεωρω παραπανω απο ικανοποιητικά, ενδεικτικα (ξανα-) εχω ενα Q2 πετρέλαιο 1600 αντικατάστασης γιατι αφησα το δικο μου για σερβις κ αξεσουαρ, το οποίο εχει 116 αλογα και δε βρισκω ουσιαστικη διαφορά στην αποδοση τους (οκ σαφως το πετρελαιο σου δινει την αισθηση της μεγαλυτερης ροπης αλλα σαν πρακτική αποδοση κυλισης με ενα ατομο μεσα χωρις φορτωμα, δε φαίνεται να διαφέρουν)

• Like 2

1 λεπτό πριν, paylidis είπε

χμμμ δε θυμαμαι αν τα λεγαμε κ απο κοντα τις προαλλες μαζι ή με καποιον άλλο, τα 90 δεν ειναι 90, ειναι 99 στην πραγματικότητα τροχό με ΦΑ και 101-102 με βενζίνη - οταν γυρισει ομως στη βενζινη αλλαζει χαρτογραφηση και εχει πολυ καλυτερη αποδοση στις χαμηλες στροφές (<2000) σε σημειο που νομιζεις οτι πηρε 10 αλογα ξερω γω. 

Τα αλογα για το σκαφος και το βαρος του τα θεωρω παραπανω απο ικανοποιητικά, ενδεικτικα (ξανα-) εχω ενα Q2 πετρέλαιο 1600 αντικατάστασης γιατι αφησα το δικο μου για σερβις κ αξεσουαρ, το οποίο εχει 116 αλογα και δε βρισκω ουσιαστικη διαφορά στην αποδοση τους (οκ σαφως το πετρελαιο σου δινει την αισθηση της μεγαλυτερης ροπης αλλα σαν πρακτική αποδοση κυλισης με ενα ατομο μεσα χωρις φορτωμα, δε φαίνεται να διαφέρουν)

Σε Καροκ ειχα δει και αυτο το συστημα vario flex (η καπως ετσι) για τα πισω καθισματα, δεν ξερω αν το βαζει και στα αλλα μοντελα της η Σκοντα, ειναι πολυ πρακτικο

• Like 2

Μόλις τώρα, tutuyo είπε

Σε Καροκ ειχα δει και αυτο το συστημα vario flex (η καπως ετσι) για τα πισω καθισματα, δεν ξερω αν το βαζει και στα αλλα μοντελα της η Σκοντα, ειναι πολυ πρακτικο

εννοεις αυτο που κανουν μπρος πισω κ ρυθμιση πλατης τα πισω καθισματα; 

οχι δε το εχει στο καμικ, ειναι αλλη πλατφορμα μικρότερη (όπως κ δε το εχουν και τα αντιστοιχα B SUV VW SEAT AUDI)

Παντως όντως ειναι πολυ πρακτικό κ αξιζει με 1000, το εχω στο Q3 κ χωρις να εχω καν παιδι (που εκει καταλαβαινεις τη χρησιμοτητα του) το εχω εκμεταλλευτει πολλες φορες...

• Like 1

12 λεπτά πριν, paylidis είπε

Μαζί τα λέγαμε... Όπως το διάβασα νόμιζα ότι ο tutuyo το οδήγησε και ήθελα να ρωτήσω πως του φάνηκε..

Τώρα που το ξαναδιαβάζω δεν λέει αν το οδήγησε... Έχω και τον κουμπάρο που κάθε μια ώρα με καλεί να μου πει τι έμαθε...

Σημείωση είχε και φυσικό ταξί... Οπότε τα ξέρει...

Υ.Γ. Έχω μπλέξει και ψάχνω και τι να βάλω στο ψατ για να βλέπω πίσω... Εχθές έκανα 6-7 μανούβρες να το βάλω μέσα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, filarhos είπε

Μαζί τα λέγαμε... Όπως το διάβασα νόμιζα ότι ο tutuyo το οδήγησε και ήθελα να ρωτήσω πως του φάνηκε..

Τώρα που το ξαναδιαβάζω δεν λέει αν το οδήγησε... Έχω και τον κουμπάρο που κάθε μια ώρα με καλεί να μου πει τι έμαθε...

Σημείωση είχε και φυσικό ταξί... Οπότε τα ξέρει...

Υ.Γ. Έχω μπλέξει και ψάχνω και τι να βάλω στο ψατ για να βλέπω πίσω... Εχθές έκανα 6-7 μανούβρες να το βάλω μέσα...

2 din android οθονη τύπου εργοστασιακής εφαρμογής (λογικα υπαρχει - δε ξερω το ταμπλώ σου) και καμερα οπισθοπορειας, βαρια με ενα 150αρι (απο aliexpress EU warehouses) κ καθαρισες... παρτα και στην επομενη μαζωξη κερνας σουβλακια και τα βαζουμε :P 

edit: ισως και πολλα να ειπα, με 80 απο γαλλια, ΤΥΧΑΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: https://www.aliexpress.com/item/1005004349683326.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.d6336c933HSMO9&algo_pvid=43b9eae0-6adb-4002-b409-0228ddc202c3&algo_exp_id=43b9eae0-6adb-4002-b409-0228ddc202c3-0&pdp_ext_f={"sku_id"%3A"12000028857222116"}&pdp_npi=2%40dis!EUR!!73.79!!!!!%402101e9d416565863511805719e68dd!12000028857222116!sea

απλα δε ξερω εαν εχει μεσα τους ανταπτορες για τα χειριστηρια το συγκεκριμενο...

βαλε και ενα εικοσαρικο μαξ την καμερα και τα υπολοιπα πιτσες και μπυρες για τους Insomniacs :P 

(χρωσταω κ ενα κερασμα στον @chill θα τη βγαλω τσαμπα)

Επεξ/σία από paylidis
  • Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...