Προς το περιεχόμενο

Hyundai kona 22 vs skoda kamiq 110ps vs Ford Puma (ολα βενζίνη)

michael150583

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δες και το stonic, ήμουν και εγώ προ +2ετίας ανάμεσα stonic και kona αλλά μετά από test drive + η πλαστικούρα του hyundai πέριξ των θόλων με έστειλαν στο Kia και μετά από 28 μήνες και 31Κ χλμ μπορώ να πω ότι δεν το έχω μετανιώσει 

Επεξ/σία από paiktaras69
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 133
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

5 λεπτά πριν, paiktaras69 είπε

Δες και το stonic, ήμουν και εγώ προ +2ετίας ανάμεσα stonic και kona αλλά μετά από test drive + η πλαστικούρα του hyundai πέριξ των θόλων με έστειλαν στο Kia και μετά από 28 μήνες και 31Κ χλμ μπορώ να πω ότι δεν το έχω μετανιώσει 

Ναι οκ, απλά τo stonic έχει αρκετά μικρότερους χώρους και ειδικά χώρο αποσκευών . Δεν ξέρω τις ανάγκες του TS.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Ναι οκ, απλά τo stonic έχει αρκετά μικρότερους χώρους και ειδικά χώρο αποσκευών . Δεν ξέρω τις ανάγκες του TS.

και αυτό ήταν ένα σημείο προβληματισμού μου, αλλά μιλάμε για 20-25 lt περισσότερα το kona, που τελικά δεν σημαινε και κάτι, η λύση είναι μπαγκαζιέρα για τις 1-2 φορές τον χρόνο που θες χώρο, αυτό έκανα λοιπόν στο 1ο καλοκαίρι που χρειάστηκα χώρο .

Επεξ/σία από paiktaras69
  • Thanks 1

1 ώρα πριν, borealisnor είπε

Στο ίδιο ακριβώς δίλημμα είμαστε κ εμείς αλλά έχεις ρωτήσει τους μήνες αναμονής;;;

Μάλλον προς kona τείνουμε.

Με τις τιμές που πήγαν τα μεταχειρισμένα καλύτερα καινούργιο κ αναμονή.

Ιουνιο το kona, ετοιμοπαραδοτο το kamiq, για puma θα ρωτήσω αύριο που θα ξαναπάω και θα παω να και το t roc... 🙂

49 λεπτά πριν, tilaverboy είπε

Κοίταξε δε μου έχει βγάλει το παραμικρό πρόβλημα. Έχω κάνει μέχρι στιγμής 13.000 km και έκανα και το πρώτο μου σερβίς στην αντιπροσωπεία το επόμενο θα είναι δωρεάν το μεθεπόμενο το πληρώνω εγώ και το πάρα επόμενο το πληρώνει η αντιπροσωπεία. Μόνο μία φορά μου έβγαλε πρόβλημα στην αναγνώριση πεζών αλλά το αυτοκίνητο ήτανε βρώμικο ήθελε πλύσιμο και αυτό επειδή ο αισθητήρας είναι στο σήμα. Έπλυνα και διορθώθηκε.

Το σέρβις είναι ανά 30.000 χιλιόμετρα ή 2 έτη αλλά ζήτησα να πάει ανά 15.000 ή ετήσιο. Αυτοί είχαν γραμμένο τα 2 σέρβις άρα θα το πηγαίνουμε εναλλάξ. Κόστος 174 ευρώ.

Είναι πάρα πολύ οικονομικό αυτοκίνητο. Σχεδόν περίπου το συγκρίνω με όσο καίει το Volkswagen up! μου. Η αλήθεια είναι ότι δεν το πατάω να το ρημάζω το αυτοκίνητο. Μέχρι 130 πάω και αυτό μόνο όταν ανάβει η θερμοκρασία λαδιού 80 βαθμούς και πάνω. Τον ψιλό προσέχω τον κινητήρα . Να κοιτάξεις να βάλεις ψηφιακό πίνακα οργάνων όποιον κι αν πάρεις, και η σύνδεση με το κινητό να είναι με Wi-Fi ώστε να συνδέσεις το κινητό με apple car play, android auto αυτόματα και να μη θες καλώδιο. Εγώ το πήρα τον Μάιο του 2021. Το μόνο μου παράπονο είναι με την ασφάλεια μου που είναι αρκετά ακριβή αλλά είναι μεικτή οπότε όλα καλά. Μου βγήκε 22750 με το κλειδί στο χέρι κάμερα οπισθοπορείας ψηφιακό πίνακα οργάνων και ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέφτες. Δεν ξέρω αν θα το άλλαζα. Δεν ξέρω αν θα πήγαινα σε έκδοση 1,5 με πιο φτωχό επίπεδο εξοπλισμού. Ξέρω ότι είμαι ικανοποιημένος δεν κάνω κόντρες και είναι μια χαρά. Η κατανάλωση του είναι γύρω στο 6-6.5 σε ταξίδια που κάνω. Επιτέλους χαίρομαι να οδηγώ, με το μικρό το up κάθε φορά οδηγούσα το χέρι μου το δεξί ήτανε σχεδόν αγκαλιά στην γυναίκα μου γιατί ήμασταν πολύ κοντά. Τώρα πλέον μπορώ και οδηγώ άνετα. Δεν νομίζω να πήγαινα βέβαια σε dsg γιατί προσωπικά κάτω από την Audi έχουν θέματα. Από μένα δαγκωτό στο Skoda είναι ένα πανέμορφο αυτοκίνητο. Η Volkswagen δεν είναι έχει πλέον τα προβλήματα με τα μοτέρ όπως είχε το 1.4 και το 2.0. Το εν λόγω μοτέρ 1.0 δοκιμάστηκε πρώτα στο vw up μόνο που έγιναν αρκετές αλλαγές σε σφυρήλατα και μπήκε και τουρμπο. Ξέρεις πόσα  χιλιόμετρα έκανα με το up? 220.000. Και οπωσδήποτε επέκταση εγγύησης μαζί με την προπληρωμή των σέρβις.

Σε ευχαριστώ που καθισες και μου τα εγραψες όλα αναλυτικά! 

• Thanks 1

3 λεπτά πριν, michael150583 είπε

Ιουνιο το kona, ετοιμοπαραδοτο το kamiq, για puma θα ρωτήσω αύριο που θα ξαναπάω και θα παω να και το t roc... 🙂

Σε ευχαριστώ που καθισες και μου τα εγραψες όλα αναλυτικά! 

Τίποτα. Πλέον βγαίνει με dsg και led και νομίζω ξεκινάει με χρώμα επιλογής σου από τα 24

Από τα 3 που είπες ασυζητητί το κονα. Για plan b δες το στονικ της κια αν έχει ετοιμοπαράδοτο. Λογικά κάπου τα 18 θα σου βγει.Φουλ αξιοπιστο .το σκοντα αν και ετοιμοπαράδοτο με τίποτα εκτος και πας για παπας. Το πούμα όχι. Που να μπλέκεις με φορντ τωρα. Δες πια αλλά έχουν ετοιμοπαράδοτα αν βιάζεσε για αμάξι. Ένας μήνας ένταξη τρωγετε. 2 και τρεις όχι.

• Like 1

13 ώρες πριν, michael150583 είπε

Παιδια σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλες σας! Την μια μέρα λέω αυτό... Την άλλη το άλλο... Να δούμε που θα πέσει η μπιλια 🙂

Απλά τα είδα στις εκθέσεις 

Αν έχετε καποια αντιπρόταση, είμαι θετικός να την ακούσω. 

Το καινουριο T-ROC?

• Like 1

Εξαιρετικό αυτοκίνητο το σκόντα και πολύ σοβαρό. Ειδικά με dsg δεν παίζεται. Ωραίο, απλό εσωτερικό και ποιοτικό(δεν αποκλείω να βγάζει προβλήματα ποιότητας αλλα δεν το γνωριζω, αλλά σαν αίσθηση σιγουρα πανω απο το kona). Σε ταξίδια αξιοπρεπέστατη κατανάλωση 5-6 λίτρα. μέσα στη πόλη μη περιμένεις προκοπή απο βενζίνη εκτός αν είναι hybrid, κι ας το προσπαθεί με 2 cylinder, coasting και start/stop. Από χώρους είναι άνετο και η εξωτερική εμφάνιση πολυ προσγειωμένη. Πολύ ανταγωνστικό και με τα αδελφάκια του γκρουπ.

22 ώρες πριν, michael150583 είπε

Καλημέρα στην ομάδα μας. Βρίσκομαι σε αναζήτηση νέου αυτοκινήτου μέχρι 26.000 ευρώ και πήγα και είδα αυτά τα τρία μοντέλα. Το kona βενζίνη 120ps ομορφο εξωτερικά, καλο μέσα. Το kamiq πολύ old time classic αλλά πλούσιο μεσα και το puma, μαρεσει πολύ εξωτερικά αλλά και 5.000 πάνω. Γνωμες; Ευχαριστώ 

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, mp123 είπε

Κουκλί το άτιμο.

65DF200D-31B1-464E-B1B0-906429C91A9B.jpeg

Ότι και να κάνεις μετά, να βάλεις οπωσδήποτε μεμβράνες για τα τζάμια.

Επεξ/σία από tilaverboy

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, tilaverboy είπε

Ότι και να κάνεις μετά, να βάλεις οπωσδήποτε μεμβράνες για τα τζάμια.

Φυσικα και του έχω βάλει φιμέ.Ένα τόνο πριν το τέρμα μαύρο. Μην είμαστε και κάγκουρες.

BF3CF3DA-C951-4BC7-AFDD-B8880DED860B.jpeg

Επεξ/σία από mp123
  • Like 2

16 ώρες πριν, mp123 είπε

Κουκλί το άτιμο.

65DF200D-31B1-464E-B1B0-906429C91A9B.jpeg

Αμφιταλαντεύομαι λίγο για την εξωτερική εμφάνιση. Όπως και του Scala. Γενικά λίγο περίεργες αναλογίες στην τωρινή τους σχεδιαστική ταυτότητα.

Εννοείται γούστα είναι αυτά.

Γουστάρω πάντως την πρακτικότητα τους. Αν είχα το χρήμα θα το χτύπαγα ( δεν το είχα και πήγα στο stonic).

• Like 1

Ρε σείς έλεος. Πίνω το καφεδάκι μου γλυφαδα και καθως ειμουν με την μηχανή παραλιακή είχα μπροστά μου ένα φορτηγό φορτωμενο με καμιγκ. 
Με κυνηγάει παντου αυτό το αμάξι.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...