Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρέπει να ιεραρχήσεις σωστά τις προτεραιότητες σου. Η μόνη σταθερά απο όσο βλέπω είναι το μπάτζετ. Οπότε παιρνεις αυτό ως δεδομένο. Απο εκεί και πέρα, σπίτι στον 3ο χωρις ασανσερ είναι κατάρα, όσο ωραίο και να είναι το σπίτι. Απο την άλλη κι ενα ισόγειο, και πολύ περισσότερο ενα ημιυπογειο, είναι ενα σπίτι εξ' ορισμού προβληματικό (ισόγειο μόνο για μονοκατοικία το συζητάμε, που εδώ δε παιζει). Και στην αγορά το σπίτι το παντρεύεσαι. 

Απο όσο καταλαβαίνω σπίτι στις περιοχές που θες, στα τμ που θες και στην τιμή που θες δεν υπάρχει. Οπότε θα πρέπει σε κάτι απο όλα αυτά να κάνεις παραχώρηση. Θα κάνεις στον όροφο να πας 1ο αντί για 3ο-4ο που θα ήθελες ιδανικά; Θα κάνεις στα τμ; Θα κάνεις στην περιοχή; Θα κάνεις στην ηλικία της οικοδομής;

Σκέψου τι απο όλα αυτά είναι σημαντικότερο για εσένα και προσπάθησε να αγοράσεις ενα οσο το δυνατόν λιγότερο προβληματικό σπίτι. Καλύτερα ενα στριμωγμένο δυαράκι (μονάρι αν πας με την κυπριακή διάλεκτο) 40τμ σε οροφο με ασανσέρ, παρά ένα 65-70τμ στο ισόγειο. Προφανώς σκέφτεσαι οτι αν έχεις ενα δικό σου σπίτι, κάπως ευρύχωρο, θα μπορέσεις να μείνεις με κάποια κοπέλα στο μέλλον. Σκέψου το διαφορετικά όμως. Η κοπέλα θα θέλει να μείνει στο ισόγειο ή σε ημι-υπόγειο; Επίσης αν για Χ,Ψ λόγους το σπίτι μελλοντικά δε σου κάνει (δεν αρέσει στη γυναίκα σου, δε χωράτε, δουλεύει στην Ημαθία και κάνει 2ω για να πάει στη δουλειά της κλπ), αλλιώς πουλάς/νοικιάζεις μια κομπλέ γκαρσονιέρα/δυάρι, αλλιώς ενα ισόγειο. Που κάποια στιγμή σε ενα σπίτι 70τμ δε θα χωράς, όπως και να το κάνεις. 

Δημοσ.

Επιστρέφω κάνοντας μια ακόμη ερώτηση γτ κάτι αρχίζω και βρίσκω, κάνοντας παραχώρηση προφανώς.

Βρίσκω παρόμοια σπίτια, το ένα   καθαρό ισόγειο, το δεύτερο ημιόροφος, ενάμιση μέτρο υψωμένος. Το πρώτο λίγο ποιό μεγάλο, το δεύτερο ανεβαίνεις και 8 σκαλιά  έχει κι απο κάτω ένα υπόγειο.

Πιστεύετε οτι, θεωρητικά πάντα, έχει τόση διαφορά  ο ημιόροφος/ανόγιο, απο ένα καθαρό ισόγιο, τέτοια που ν αξίζει να    πάρω τον ημιόροφο, κι ας είναι λίγο μικρότερο σε τετραγωνικά; Γλιτώνω κάποια ενδεχόμενα προβλήματα των ισογείων εκεί;

Δημοσ.

Να πω και γω την άποψη μου μήπως βοηθήσω. Αν το ισόγειο είναι σε πόλη  δηλαδή έχει μπροστά απο το παράθυρο σου πεζοδρόμιο και δρόμο που παρκάρουν αυτοκίνητα απο μένα είναι όχι. Είναι πολλά τα αρνητικά. Θα ανοίγεις το παράθυρο θα βλεπουν όλοι μεσα, φασαρία ,καυσαέρια απο αυτοκίνητα , υδραυλικά θέματα όλες οι σωλήνες, υδροροές στο ισόγειο καταλήγουν και άλλα. Ισόγειο σε πόλη μόνο μονοκατοικία    με περίφραξη ή αν έχει μπροστά κάνα παρτέρι με δεντράκια κ ο δρόμος είναι μακριά. Στην χειρότερη πρέπει το παράθυρο σου να είναι ψηλότερα απο 2 μέτρα  δηλαδή πάνω απο τα κεφάλια των περαστικών. Η άποψη μου είναι διαμέρισμα σε πόλη καλύτερα σε όροφο έστω 1ο και ας μην έχει ανσανσέρ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικά τα σπίτια στον θεό, τα ενοίκια το ίδιο. Βρίσκομαι στην ίδια κατάσταση αναζήτησης με παρόμοιο budget. 

Ευελπιστώ στα παρακάτω τα οποία θα προκαλέσουν περαιτέρω πτώση των τιμών:

- Καθηστέρηση του Μετρό για την πόλη της Θεσσαλονίκης

- Πλήρη ανάπτυξη και εφαρμογή της τηλε-εργασίας προκειμένου να υπάρξει αποκέντρωση από τα μεγάλα αστικά κέντρα.

- Μη πώληση διαμερισμάτων σε Νεόδμητα όπου ξεκίνησαν να ανεγείρονται μετά από 10ετη αδράνεια στην πόλη

- Μειωμένο ενδιαφέρον για αγορά από ξένους (λόγω επισιτιστικής κρίσης, πολέμου κτλ)

Το στεγαστικό  είναι το μείζον πρόβλημα στην Ελλαδά και όσο δεν υπάρχει σοβαρή Κρατική παρέμβαση όπως κάνουν οι ανεπτυγμένες Ευρωπαϊκές χώρες (Σουηδία, Δανία, Νορβηγία) θα παραμένει μάστιγα αλλά και θα οξύνεται. 

Και σου τα λέει ένας άνθρωπος ο οποίος είναι σχετικά παραπάνω από τον μέσό όρο και τις χαμένες ψυχές των 800 Ευρώ που εργάζονται σε σύγχρονες γαλέρες. 

Επεξ/σία από b0netruper
Δημοσ.

Σπιτια στα χρηματα που ψαχνετε -70k θα δυσκολευτειτε να βρειτε, γιατι τωρα δινουν καλα ενοικια ασχετως ποσο παλια ειναι, αν ειναι λιγο συμμαζεμενα. Πολλα τα τσακισαν ανθρωποι που εψαχναν να αγορασουν για επενδυση, οταν ειδαν οτι ανεβαινουν τα ενοικια. Πριν ενα χρονο ειχα βαλει αγγελια ενοικιασης για ενα τετοιο, το οποιο το νοικιαζω πανω απο 10ετια, και με πηραν 3 ατομα τηλεφωνο μηπως το πουλαω, στο μικρο διαστημα που ειχε ανεβει η αγγελια (φυσικα θα ημουνα χαζος να το δωσω τωρα, ενω το κρατησα τοσα χρονια, που μου απεφερε μικρο ενοικιο).

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα!

Εντόπισα τυχαία μέσω γνωστού ένα ακίνητο που με ενδιαφέρει.

Μέσω αυτού, πήγα στο σπίτι, το είδα, μίλησα με την ιδιοκτήτρια και έδωσα προσφορά.

Όταν όμως μιλήσαμε τη δεύτερη φορά, μου είπε ότι το έχει αναθέσει κατ'αποκλειστικότητα σε κάποιο μεσιτικό γραφείο και φοβάται ότι της έχουν θέσει ως όρο ότι θα πάρουν το 3%(το μοναδικό της περιοχής που δεν παίρνει 2%) της μεσιτικής αμοιβής ακόμα κι αν εκείνη το πουλήσει χωρίς τη μεσολάβησή τους!

Αντίγραφο αυτού που υπέγραψε δεν έχει ή μάλλον δεν της έδωσαν.

Υπάρχει περίπτωση να ισχύει κάτι τέτοιο;;

Και κάτι ακόμα: αν τελικά γίνει το deal και άσχετα με το πώς εκείνη θα ξεμπλέξει , υπάρχει περίπτωση αυτός ο μεσίτης να έχει το οποιοδήποτε νομικό έρεισμα για να απαιτήσει κάτι από εμένα;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, efkola είπε

Καλησπέρα!

Μέσω αυτού, πήγα στο σπίτι, το είδα, μίλησα με την ιδιοκτήτρια και έδωσα προσφορά.

Όταν όμως μιλήσαμε τη δεύτερη φορά, μου είπε ότι το έχει αναθέσει κατ'αποκλειστικότητα σε κάποιο μεσιτικό γραφείο και φοβάται ότι της έχουν θέσει ως όρο ότι θα πάρουν το 3%(το μοναδικό της περιοχής που δεν παίρνει 2%) της μεσιτικής αμοιβής ακόμα κι αν εκείνη το πουλήσει χωρίς τη μεσολάβησή τους!

Και κάτι ακόμα: αν τελικά γίνει το deal και άσχετα με το πώς εκείνη θα ξεμπλέξει , υπάρχει περίπτωση αυτός ο μεσίτης να έχει το οποιοδήποτε νομικό έρεισμα για να απαιτήσει κάτι από εμένα;

νομικα γινεται εφοσον εχει προσυμφωνηθει και εχει υπογραφει απο τις 2 μεριες. Θα πρεπει να αναζητησει το αντιγραφο του συμφωνητικου απο το μεσιτικο. Αποσο ξερω οι μεσιτικες εταιριες παντα δινουν ενα αποκομα στο πελατη που εχει ολους τους ορους της συμφωνιας.

προσεχε το τελικο ποσο που θα δωσετε αν δωσετε στο μεσιτικο γιατι ισως να χρειαστει να προσθεσεις και....ΦΠΑ (σπανια αναφερουν οτι συμπεριλαμβανεται ο ΦΠΑ)

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, efkola είπε

Καλησπέρα!

Ναι ισχύει, το προβλέπει η νομοθεσία. Υπόψιν όμως οι αποκλειστικές εντολές έχουν μέγιστη διάρκεια 4 μήνες, η οποία μπορεί να παραταθεί εγγράφως για άλλους 2 ακόμα, αν το ακίνητο πουληθεί μετά τότε η ιδιοκτήτρια δεν του χρωστάει τίποτα.

Και εννοείται πως εσύ δεν έχεις καμία απολύτως δουλειά με τον μεσίτη της, εκτός και αν του έχεις υπογράψει κάποια εντολή.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, efkola είπε

Οχι βεβαια,εσεις δεν εχετε υπογραψει ποτε καμια συμφωνια

Και η κυρια εφοσον πουλησει σε καποιον που δεν εφερε αυτος,κατα τη γνωμη μου μπορει να μην του δωσει και τιποτα και απο ηθικης αποψης δηλαδη

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...