Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψάχνω σπίτι στην ανατολική Θεσσαλονίκη γι αγορά, να μένωεγώ, άντε κι η κοπέλα μου στο μέλλον, άμα βρω κοπέλα λέμε τώρα. 

Έχω πάρει σβάρνα τα Μεσιτικά και τσεκάρω, οι τιμές  είναι στο θεό κι έχω αρχίσει ν απελπίζομαι. Ήθελα να ρωτήσω τους ποιό  έμπειρους: 

Υπάρχουν μέρη που συγκεντρώνονται σπίτια απο ιδιώτες χωρίς μεσίτη, κάποια  site, να μπαίνω να τσεκάρω κι εκεί; Επίσης, αξίζει η αγορά χωρίς μεσίτη, ή δεν είναι όσο απλό φαίνεται, οπότε θ αναγκαστώ να βολευτώ με τις επιλογές  των γραφείων και για άλλους, πρακτικούς, γραφειοκρατικούς λόγους;

Και μια μικρή γνώμη: Έχω αποδεχτει, με όριο τα 70000 που διαθέτω, οτι δεν θα βρω νορμάλ όροφο με ασανσέρ κλπ κλπ:  Ποιά είναι τα προβλήματα των ισογείων,  κι ακόμη τον ημιυπογείων, πέρα απ το γεγονός οτι σε κλέβουν ευκολότερα; Θα προτιμούσατε ισόγειο, ή 3ο, 4ο χωρίς ασανσέρ ξέρω γω. 

Πείτε  καμια γνώμη γτ μ έχουν φάει οι δρόμοι, τρελές απαιτήσεις δεν έχω, αλλα αν ανέβαιναν οι μετοχές μου, όπως ανεβαίνουν οι τιμές των σπιτιών, τώρα θα κοιτούσα για μονοκατοικία στο  Πανόραμα, κι έχω γνωρίσει κι εξαιρετικούς μεσίτες, αλλα έχω γνωρίσει και κάτι παλικάρια, που αν είχα την ικανότητα ν αναπαράγω ανακρίβειες με το δικό τους πιστικό ύφος, πιθανότητα να υπήρχε και για μένα μια θέση στο Κοινοβούλιο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχουν γκρουπ στο Facebook με αγγελίες από ιδιώτες. Επίσης, η Χρυσή ευκαιρία έχει επιλογή για αναζήτηση αγγελιών μόνο από ιδιώτες στο premium πακέτο.

Για το αν αξίζει η αγορά με μεσίτη, εξαρτάται από το τι θα σου προσφέρει και τι ανάγκες έχεις. Αν πχ δεν έχεις χρόνο και θέλεις κάποιον να καταλάβει τι θέλεις και να ψάξει να το βρει για σένα, προφανώς αξίζει (υπάρχουν ακίνητα προς πώληση που δεν είναι δημοσιευμένα πουθενά). Αν έχεις χρόνο και διάθεση να ψάχνεις ακίνητα μόνος σου και δεν χρειάζεσαι καμία βοήθεια, μάλλον όχι.

3ο - 4ο χωρίς ασανσέρ μόνο αν ήμουν 20χρονος και είχε κάποια φοβερή θέα, χίλιες φορές ισόγειο, ειδικά αν έχει και κήπο, ας είναι και κοινόχρηστος, πόσο μάλλον αν έχει αποκλειστική χρήση (θα κοστίζει βέβαια παραπάνω).

Επεξ/σία από kirileman
Επισκέπτης
Δημοσ.
11 ώρες πριν, trelaras22 είπε

Ψάχνω σπίτι στην ανατολική Θεσσαλονίκη γι αγορά, να μένωεγώ, άντε κι η κοπέλα μου στο μέλλον, άμα βρω κοπέλα λέμε τώρα. 

Έχω πάρει σβάρνα τα Μεσιτικά και τσεκάρω, οι τιμές  είναι στο θεό κι έχω αρχίσει ν απελπίζομαι. Ήθελα να ρωτήσω τους ποιό  έμπειρους: 

Υπάρχουν μέρη που συγκεντρώνονται σπίτια απο ιδιώτες χωρίς μεσίτη, κάποια  site, να μπαίνω να τσεκάρω κι εκεί; Επίσης, αξίζει η αγορά χωρίς μεσίτη, ή δεν είναι όσο απλό φαίνεται, οπότε θ αναγκαστώ να βολευτώ με τις επιλογές  των γραφείων και για άλλους, πρακτικούς, γραφειοκρατικούς λόγους;

Και μια μικρή γνώμη: Έχω αποδεχτει, με όριο τα 70000 που διαθέτω, οτι δεν θα βρω νορμάλ όροφο με ασανσέρ κλπ κλπ:  Ποιά είναι τα προβλήματα των ισογείων,  κι ακόμη τον ημιυπογείων, πέρα απ το γεγονός οτι σε κλέβουν ευκολότερα; Θα προτιμούσατε ισόγειο, ή 3ο, 4ο χωρίς ασανσέρ ξέρω γω. 

Πείτε  καμια γνώμη γτ μ έχουν φάει οι δρόμοι, τρελές απαιτήσεις δεν έχω, αλλα αν ανέβαιναν οι μετοχές μου, όπως ανεβαίνουν οι τιμές των σπιτιών, τώρα θα κοιτούσα για μονοκατοικία στο  Πανόραμα, κι έχω γνωρίσει κι εξαιρετικούς μεσίτες, αλλα έχω γνωρίσει και κάτι παλικάρια, που αν είχα την ικανότητα ν αναπαράγω ανακρίβειες με το δικό τους πιστικό ύφος, πιθανότητα να υπήρχε και για μένα μια θέση στο Κοινοβούλιο.

Δεν ειναι λογικο να αγορασεις ακινητο οταν η αγορα ειναι ψηλα!!!! περιμενε θα πεσουν!

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, costas1973 είπε

Δεν ειναι λογικο να αγορασεις ακινητο οταν η αγορα ειναι ψηλα!!!! περιμενε θα πεσουν!

Μα και τα ενοικια ειναι στον θεο. Αυτο το διαστημα συμφερει περισσοτερο να αγορασεις παρα να νοικιασεις υπο μια εννοια. Αν εννοεις αν ειχες 70000 να αγορασεις τωρα και πριν 6 χρονια , ναι πριν 6 χρονια ηταν καλυτερα. Επίσηςς η αγορα δεν ανεβοκατεβαινει τοσο γρηγορα ωστε να εχει νοημα να περιμενει. Το θεμα ειναι η αγορα που θα κανει να ειναι καλη και να μπορει να μεταπωληθει οταν θα ειναι η ωρα .

Αν δεν εχεις ιδεα καλυτερα να σε συμβουλεψει ενας ειδικος. Ειτε μεσίτης είτε να απευθυνθεις σε ειδικευμενο δικηγορο. Δεν ειναι κατι που δεν μπορεις να βγαλεις ακρη προφανως αρκει να εχεις την διαθεση να το ψαξεις.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, trelaras22 είπε

Έχω αποδεχτει, με όριο τα 70000 που διαθέτω, οτι δεν θα βρω νορμάλ όροφο με ασανσέρ κλπ κλπ:  Ποιά είναι τα προβλήματα των ισογείων,  κι ακόμη τον ημιυπογείων, πέρα απ το γεγονός οτι σε κλέβουν ευκολότερα; Θα προτιμούσατε ισόγειο, ή 3ο, 4ο χωρίς ασανσέρ ξέρω γω. 

Κύριο πρόβλημα στους χαμηλούς ορόφους ειναι η φασαρια. Μηχανάκια, αυτοκίνητα, κόσμος να περνάει κλπ. Είναι ένα σπίτι που δεν θα θες να μεινεις για πάντα και θα αναγκαστείς να το αλλάξεις σύντομα. Είναι ένα σπίτι που δεν θα μπορείς να κοιμάσαι με ανοιχτά παράθυρα απο τη φασαρία. Ακόμα και αν δε σε ενοχλεί η φασαρία, ίσως ξεκινήσει να σε ενοχλεί. Επίσης είναι σπίτια χωρίς ήλιο καταθλιπτικά. 

Βέβαια αν το σπίτι ειναι σε καλή τιμή κ τοποθεσία, εύκολα μελλοντικά μπορείς να το νοικιάσεις / πουλήσεις, γιατι θα ειναι πιο φθηνό απο τον ανταγωνισμό. Αρκεί να το έχεις πάρει σε καλή τιμή. 

Φυσικά υπάρχουν άπειρες παράμετροι. Μπορεί να ειναι αδιέξοδο χωρίς αλλα σπίτια γύρω κλπ. Σε γενικές γραμμές όμως ισχύουν τα παραπάνω.

ΑΝ έχεις 70Κ μετρητά, ίσως να άξιζε να πάρεις άλλα 40-50Κ δάνειο και να πάρεις ένα σημαντικά καλύτερο σπίτι που θα μείνεις ίσως κ για πάντα. 

*φυσικά στα σπίτια παίζουν πολλά ρόλο. Παλαιότητα / αντισεισμικοί κανονισμοί, ενεργειακή κλάση / κουφώματα κλπ

Επισκέπτης
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, asteroulis είπε

Μα και τα ενοικια ειναι στον θεο. Αυτο το διαστημα συμφερει περισσοτερο να αγορασεις παρα να νοικιασεις υπο μια εννοια. Αν εννοεις αν ειχες 70000 να αγορασεις τωρα και πριν 6 χρονια , ναι πριν 6 χρονια ηταν καλυτερα. Επίσηςς η αγορα δεν ανεβοκατεβαινει τοσο γρηγορα ωστε να εχει νοημα να περιμενει. Το θεμα ειναι η αγορα που θα κανει να ειναι καλη και να μπορει να μεταπωληθει οταν θα ειναι η ωρα .

Αν δεν εχεις ιδεα καλυτερα να σε συμβουλεψει ενας ειδικος. Ειτε μεσίτης είτε να απευθυνθεις σε ειδικευμενο δικηγορο. Δεν ειναι κατι που δεν μπορεις να βγαλεις ακρη προφανως αρκει να εχεις την διαθεση να το ψαξεις.

Καλα υπαρχει "ειδικος" ......μεσίτης που θα προτεινει σε αγοραστη να περιμενει...... μ@λ@κα@ ειναι????

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, costas1973 είπε

Καλα υπαρχει "ειδικος" ......μεσίτης που θα προτεινει σε αγοραστη να περιμενει...... μ@λ@κα@ ειναι????

Για τα διαδικαστικα μιλαμε.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Κύριο πρόβλημα στους χαμηλούς ορόφους ειναι η φασαρια. Μηχανάκια, αυτοκίνητα, κόσμος να περνάει κλπ. Είναι ένα σπίτι που δεν θα θες να μεινεις για πάντα και θα αναγκαστείς να το αλλάξεις σύντομα. Είναι ένα σπίτι που δεν θα μπορείς να κοιμάσαι με ανοιχτά παράθυρα απο τη φασαρία. Ακόμα και αν δε σε ενοχλεί η φασαρία, ίσως ξεκινήσει να σε ενοχλεί. Επίσης είναι σπίτια χωρίς ήλιο καταθλιπτικά. 

Βέβαια αν το σπίτι ειναι σε καλή τιμή κ τοποθεσία, εύκολα μελλοντικά μπορείς να το νοικιάσεις / πουλήσεις, γιατι θα ειναι πιο φθηνό απο τον ανταγωνισμό. Αρκεί να το έχεις πάρει σε καλή τιμή. 

Φυσικά υπάρχουν άπειρες παράμετροι. Μπορεί να ειναι αδιέξοδο χωρίς αλλα σπίτια γύρω κλπ. Σε γενικές γραμμές όμως ισχύουν τα παραπάνω.

ΑΝ έχεις 70Κ μετρητά, ίσως να άξιζε να πάρεις άλλα 40-50Κ δάνειο και να πάρεις ένα σημαντικά καλύτερο σπίτι που θα μείνεις ίσως κ για πάντα. 

*φυσικά στα σπίτια παίζουν πολλά ρόλο. Παλαιότητα / αντισεισμικοί κανονισμοί, ενεργειακή κλάση / κουφώματα κλπ

Χμμ!! Η αλήθεια είναι οτι για τη φασαρία δεν το είχα σκεφτεί, έχω βρει ωστόσο καναδυό που είναι σε τύπου,  πρασιά, λίγο εκτός  δρόμου που παλεύονται φαντάζομαι λίγο περισσότερο. Δυστυχώς δε με βλέπω να το γλιτώνω το ισογει διοτι τα 70 κ θα τα φτάσω παίρνοντας κι ένα χαμηλό δάνειο, οπότε δε μπορώ να ξεφύγω παραπάνω.. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, trelaras22 είπε

Η αγορα με εναν καλο επαγγελματια μεσιτη μπορει να σε βοηθησει να αποφυγεις κακοτοπιες,να σου εξηγησει τις νομικες διαδικασιες,τι να κοιταξεις,να βοηθησει σε πραγματα που εσυ δεν παιζεις στα δαχτυλα.Υπαρχουν εκει εξω ανθρωποι που παριστανουν τους πωλητες και παιρνουν προκαταβολες για σπιτια που δεν τους ανηκουν (απατεωνες κοινως).

Η αγορα με ενα αδιαφορο μεσιτη που απλα θα θελει να παρει μια "μαυρη" αμοιβη και να ξεπεταξει, ισως δεν θα ειναι ιδιαιτερη χρησιμη

Επεξ/σία από vagos789
Δημοσ.
14 ώρες πριν, trelaras22 είπε

Εχοντας περασει απο αυτο το σταδιο, θα σου προτεινα 3ο-4ο οροφο με κλειστα ματια, ακομα και χωρις ασανσερ. Πολλα τα πλεονεκτηματα. Ωστοσο ετοιμασου να πληρωσεις περιπου 4-5.000 ανα οροφο (δηλαδη θα δωσεις 70 για τον 4ο για το ιδιο σπιτι που στο ισογειο κανει 50-55)

Αν εχεις χρονο να ψαχνεις και να βλεπεις σπιτια, μπορεις και χωρις μεσιτη.

Η συμβουλη μου ειναι αν βρεις σπιτι που σε ικανοποιει κατα 80% κλεισε το αμεσα. 100% δεν υπαρχει περιπτωση να βρεις. Παντα θα υπαρχει κατι που "ενοχλει" καθως ενα σπιτι εχει 150 παραμετρους να εξετασεις 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, costas1973 είπε

Γιατί το λες αυτό; Εδώ όσο περνάει ο καιρός, ανεβαίνουν κ άλλο...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σπίτι για αγορά χωρίς ασανσέρ εκτός ισογείου αντε και πρώτο όροφο ξέχνα το, θα φτάσεις σε ηλικία και σε φάσεις της ζωής σου που δεν θα μπορείς να ανεβαίνεις και θα αναγκαστείς να βρεις αλλού. Κούραση από δουλειά, κουβάλημα σε ψώνια, καλεσμένοι που θα πρέπει να ανέβουν και ηλικιωμένοι, delivery που κανονικά εσύ θα πρέπει να κατεβαίνεις αλλιώς να τους πληρώνεις το κάτι παραπάνω για να έρχονται στον όροφο. 

Μένω σε 2ο όροφο χωρίς ασανσέρ (9 μέτρα ύψος από το έδαφος) και ήταν ανέκαθεν μανίκι τόσο από τον πατέρα μου και τους παππούδες μου που διεμεναν εδώ όσο και από εμένα που έχω θέματα υγείας, μονο η μάνα μου αντέχει που και αυτή σε μερικά χρόνια θα έχει εντονότερο πρόβλημα. 

Περιπτωσεις με μεταφορές επίπλων η μεγάλων οικοσυσκευων είναι σκέτος πονοκέφαλος. Με γερανο δεν παίζει γιατί μένω σε δρόμο συχνης κυκλοφορίας και θέλει άδεια από Δήμο και τροχαία. 

Όσο για τους μεσίτες, η πλειοψηφία είναι απλά πωλητές που κοιτάνε να πάρουν την αμοιβή τους και να ξεφορτωθούν το ακίνητο. Υπάρχουν κάποιοι καλοί που μπορούν να σε βοηθήσουν πραγματικά να αποφύγεις διαφορα αλλά αντε να τους βρεις, μόνο μέσω συστάσεων από άτομα που ξέρουν το αντικείμενο και οχι από την κυρά Μαρία που ο τάδε μεσίτης της πούλησε το ακίνητο. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η αγορά κατοικίας προϋποθέτει να έχεις μεγάλη υπομονή και επιμονή ,να ψάχνεις συνέχεια να έχεις τα ματιά σου ανοιχτά γιατί υπάρχουν αρκετοί που θα θέλουν να στα φανε και να πέτυχεις το καλύτερο σύμφωνα με τις δυνατότητες σου,δεν είναι εύκολη υπόθεση αλλά αν τα τηρήσεις θα δικαιωθείς στο τέλος,το αν υπάρχει μεσίτης η όχι είναι το τελευταίο

Επεξ/σία από tollisth
Δημοσ.

Οι τιμές δεν πρόκειται να πέσουν σύντομα. Έπεσαν μετά το 10 και τώρα είμαστε στην περίοδο που ανεβαίνουν. Με 70K με ψάξιμο μπορεί να βρεις καμία γκαρσονιέρα 50 τετραγωνικά ανακαινισμένη ανατολικά. 

Δημοσ.

Χίλια ευχαριστώ παίδες για τις συμβουλές.. Αν πέσει και τίποτα στα υπόψην σας, κανένας τοπ Μεσίτης, καμιά κατα λάθος ευκαιρία που να πέσει στο μάτι σας, στείλτε κι ένα  PM. 

Ευχαριστώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...