Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καποιοι αρκετοι εχουν κανει την κηδεια των nfts χωρις να εχουν αντιληφθει περι τινος προκειται και φυσικα χωρις να εχουν ασχοληθει στο ελαχιστο. ( μου ερχεται στο μυαλο για αλεπου που δεν φτανει κατι .. )

@atix

Γενικα μιλησε σαν παραδειγμα, δεν σε προσβαλε αλλα anyway, εγω συμφωνω οπως το εθεσε και διαφωνω με τα περι κατοχυρωσης* και επισημοτητας* καθως ειναι περασμενων ετων αιτουμενα και για μερικους προαπαιτουμενα.

* ( επισημοτητα κ κατοχυρωση σε κατι αποκεντρωμενο εκτος τραπεζικου και "κανονικου συστηματος" μαλλον καπου το χανεις, ισως δεν εχεις καταλαβει.. )

Επεξ/σία από Sheriff
  • Απαντ. 95
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, teodoreh είπε

Αγόραζε ο άλλος τα δικαιώματα της φωτογραφίας ενός πιθήκου για Χ και μετά την πουλούσε στον εαυτό του για να δείξει πως έχει αξία.

Παμε άλλη μια φορα: δεν αγοράζεις δικαιώματα. Αγοράζεις ενα χαρτί που λέει οτι αγόρασες την φωτογραφία.

• Thanks 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, xubuntu είπε

Θα συμφωνήσεις διότι εισαι μικρός. Ξερεις απο που φαινεται αυτο; Στο οτι βλεπεις ενα metaverse "να ερχεται". Και μπορει όντως να έρχεται. Αλλα ειναι πιο εύκολο να πιστέψεις σε κατι δυσοιωνο παρά σε μια θετική εξέλιξη. Και δεν ειναι θεμα αισιοδοξίας. Ειναι θεμα ηλικίας. Κανενα μεταβερς δεν έρχεται.... Το οτι το βλεπεις να ερχεται σημαινει οτι σε ενθουσιαζει και το πιστευεις. Αλλα ερχεται με μικρη πιθανοτητα.

Να σαι καλα που μ'εκανες και γέλασα! Μακαρι να ημουν τοσο μικρος οσο νομιζεις. Αν και μου εχουν πει οτι μικροδειχνω 😄

Το βλεπω να ερχεται γιατι το προωθουνε. Δεν το βλεπω ως κατι θετικο και μαλλον δεν θα ερθει με τη μορφη που το φανταζομαστε τωρα, αλλα αυτο δεν εχει σημασια.

Τεσπα, εχω την εντυπωση γενικως οτι κανεις καποιες υποθεσεις σε αυτα που διαβαζεις οι οποιες δεν δικαιολογουνται απο τα γραφομενα.

5 ώρες πριν, Skrobo είπε

Μπορείς να  δώσεις ενα παράδειγμα στο τι θα προσφέρουν στο gaming; Τι ειναι αυτό που μας λείπει και θα μας επιτρέψουν τα NFT να το κάνουμε;

Για να ειμαι ειλικρινης, δεν βλεπω αυτην τη στιγμη κατι που δεν θα μπορουσαμε να κανουμε τεχνικα με αλλο τροπο. Αλλα οπως αναφερθηκε, για ποιο λογο να υποθεσουμε οτι οι εταιριες θα θελουν να μας δωσουν τη δυνατοτητα να τις παρακαμπτουμε στις μεταξυ μας συναλλαγες? Και εδω ειναι που ισως παιξουν καποιο ρολο τα NFTs. Αμα τα assets βρισκονται σε καποιο public blockchain, αυτο θα μπορουσε ισως να αποτελει εγγυηση για το τελευταιο. Βεβαια, αν το game κλεισει η παει απατο, θα εχεις μεν στην κατοχη σου τα "assets" αλλα θα ειναι τοσο χρησιμα οσο τα cd και δικαιωματα που εχει καποιος στον client ενος πεθαμενου MMO.

Πληροφοριακα να πω επισης οτι αν και υποστηριχτης των κρυπτονομισματων (εστω του bitcoin και *ισως* 2-3 ακομα το πολυ) δεν βλεπω με καθολου καλο ματι αυτην την ταση να μπλεκουν τα παντα σε Blockchain και ειδικα τα παιχνιδια τα οποια μεσω των crypto και NFT καταληγουν ολο και περισσοτερο σε play to earn μοντελα που ουσιαστικα καταστρεφουν την εμπειρια του gaming.

4 ώρες πριν, kseim είπε

Βασικα το blockchain δεν ειναι απλά μια βάση δεδομένων αλλά αυτο ειναι αλλο θέμα. Νομικο υποβαθρο αν κρινω απο το προσφατο covid pass που στηρίζεται στο blockchain μαλλον εχει ξεκινήσει είδη. Ειναι θεμα χρόνου και ενοποιησης των πλατφορμών. Οσο για το  art κι εγω μπορώ να έχω ενα Πικάσο πιστο αντιγραφο σπίτι μου αυτο δε σημαινει οτι μπορω να το πουλήσω στην ιδια αξία. Νομιζω καταλαβαίνεις τι θέλω να πω απλά ειμαστε στα σπάργανα ακόμα 😉

Δεν ειναι μια απλη ΒΔ φυσικα, αλλα ειναι μια ΒΔ με χαρακτηριστικα που δινουν εξαιρετικο πλεονεκτημα σε καποια συγκεκριμενα use cases και την καθιστουν πολυ κακη επιλογη για οτιδηποτε αλλο. Αν δεν χρειαζεσαι ενα αποκεντρωμενο, ανοιχτο, permissionless συστημα, δεν χρειαζεσαι blockchain, γιατι ακομα και αν μπορεις να το φτιαξεις εκει, μαλλον μπορεις καλυτερα χωρις. Αν απο την αλλη τα χρειαζεσαι, ισως προς το παρον να ειναι μονοδρομος.

Που διαβασες οτι το covid pass στηριζεται σε blockchain? Θα μου εκανε μεγαλη εντυπωση αν ισχυει. Οπως και για τα CBDCs που διαβαζω κατα καιρους οτι θα χρησιμοποιουν blockchain, δυσκολευομαι να το πιστεψω εκτος αν το κανουν (ή το λενε) καθαρα για hype

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οταν ξεκινησουν να αναγνωριζονται μφτ, κρυπτο στην Ελλαδα, δηλαδη οταν θα μπορει να σε πληρωσει καποιος με αυτα, εκει να δουμε τι θα γινει

αν πχ  ενας δημοσιος υπαλληλος πληρωνεται τα μισα σε κρυπτο ή νφτ, και τα σουπερ μαρκετ τα δεχονται, εκει σε θελω.ολα καλα,θα βρεθουν φορμουλες

απλα οι μεγαλες εταιριες κ δανειστες του εξωτερικου θα πληρωνουν σε νφτ κ κρυπτο το δημοσιο κ μετα το δημοσιο θα τα κανει μπρελοκ.

τι πιο συνηθες

οχι δεν ειναι απατη, θα βοηθησουν την κοινωνια 

Επεξ/σία από Stefanos683
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, Bspus είπε

Τεσπα, εχω την εντυπωση γενικως οτι κανεις καποιες υποθεσεις σε αυτα που διαβαζεις οι οποιες δεν δικαιολογουνται απο τα γραφομενα.

Δεν ειναι "γραφόμενα" ειναι γραμμένα, γεγραμμένα, γραπτά, (ειρημένα, λεχθέντα) κτλ. Δεν μπορεί να είναι παθητική φωνή αφου δεν γράφονται μόνα τους αλλά τα γράφει καποιος άλλος, εσύ στην προκείμενη. Θα μπορουσαν να ήταν "μεση φωνή" αν μιλούσαμε αρχαία.

Αυτα που λέω δικαιολογούνται άμεσα έμμεσα συν σαφώς απο τα γεγραμμένα σου.

1. Δεν βάζεις τόνους, δεν ξέρεις καθαρεύουσα, δεν ξέρεις αρχαία.

2. Έχεις 4,5 χιλιαδες ποστς, τουτέστιν τρελή όρεξη για σχολιασμούς, χαρακτηριστικό νεανίσκου

3. Αφουγκρασμός της αγοράς μηδεν. Το metaverse προωθουν ; Ποιοι; Που; Όλοι το θάβουν.

Εγώ λεω  ότι εισαι μικρός.

Επεξ/σία από xubuntu
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, xubuntu είπε

Δεν ειναι "γραφόμενα" ειναι γραμμένα, γεγγραμμένα, (ειρημένα, λεχθέντα) κτλ. Δεν μπορεί να είναι παθητική φωνή αφου δεν γράφονται μόνας τους αλλά τα γράφει καποιος άλλος, εσύ στην προκείμενη. Θα μπορουσαν να ήταν "μεση φωνή" αν μιλούσαμε αρχαία.

2. Έχεις 4,5 χιλιαδες ποστς, τουτέστιν τρελή όρεξη για σχολιασμούς, χαρακτηριστικό νεανίσκου

3. Διορατικότητα μηδεν. Αφουγκρασμός της αγοράς μηδεν. Το metaverse προωθουν ; Ποιοι; Που; Όλοι το θάβουν.

Εγώ λεω  ότι εισαι μικρός. Άμα εισαι πάνω απο 40 θα κόψω το πουλί μου.

Ναι βγαζω συμπεράσματα γιατι ειμαι ιδιοφυία.

Και έχεις και παλιό υπολογιστή γιατί χρησιμοποιείς xubuntu!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο μόνος λόγος που τα NFTs είχαν τη φούσκα που είχαν είναι επειδή κάποιοι νόμισαν ότι "οτιδήποτε είναι blockchain-powered είναι χρυσός (ή τουλάχιστον έχει αξία)". Δηλαδή ότι επειδή κάποια τεχνολογία έχει κάποια επιτυχημένη εφαρμογή, τότε όλες οι εφαρμογές της θα είναι επιτυχημένες.

Καθίστε ρε παιδιά... Τα cryptocurrencies (υποτίθεται ότι) έχουν αξία επειδή επιτρέπουν την ανώνυμη μεταφορά χρημάτων και επειδή λειτουργούν ως τρόπος αποθήκευσης χρημάτων σε χώρες με τρελό πληθωρισμό (χωρίς να έχουν τα προβλήματα αποθήκευσης του δολαρίου ή του χρυσού).

Τα NFTs τι αξία έχουν; Αγόρασε κάποιος ένα token για μια εικόνα ενός πιθήκου και λοιπόν τι; Ακόμα και στα παιχνίδια που λένε μερικοί, πόσοι θα αγοράσουν αυτά τα μοναδικά αντικείμενα και πόσο καλό είναι ένα παιχνίδι που έχει αυτά τα αντικείμενα; Δεν λέμε τόσο καιρό ότι τα παιχνίδια pay-to-win ή τα παιχνίδια με υπερβολικά DLC είναι χαμηλής ποιότητας;

Μπράβο στα κορόιδα που αγόρασαν ως "κεφάλαιο" τις εικόνες μιας μαϊμούς ή ένα tweet που δεν τους ανήκει καν, χρειαζόμαστε περισσότερους να καίνε τα λεφτά τους με αυτόν τον τρόπο λόγω πληθωρισμού. Φαντάσου αν αυτά τα λεφτά που ξοδεύτηκαν στα NFTs είχαν πάει σε αγορές αυτοκίνητων, τη στιγμή που η αγορά ακόμα έχει supply side προβλήματα.

Επεξ/σία από kurkosdr
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Sheriff είπε

Καποιοι αρκετοι εχουν κανει την κηδεια των nfts χωρις να εχουν αντιληφθει περι τινος προκειται και φυσικα χωρις να εχουν ασχοληθει στο ελαχιστο. ( μου ερχεται στο μυαλο για αλεπου που δεν φτανει κατι .. )

@atix

Γενικα μιλησε σαν παραδειγμα, δεν σε προσβαλε αλλα anyway, εγω συμφωνω οπως το εθεσε και διαφωνω με τα περι κατοχυρωσης* και επισημοτητας* καθως ειναι περασμενων ετων αιτουμενα και για μερικους προαπαιτουμενα.

* ( επισημοτητα κ κατοχυρωση σε κατι αποκεντρωμενο εκτος τραπεζικου και "κανονικου συστηματος" μαλλον καπου το χανεις, ισως δεν εχεις καταλαβει.. )

Κοίτα αν μιλάγαμε για μια κοινωνία σχεδόν αναρχική θα είχε μια βάση η οποιαδήποτε τοποθέτηση σου και θα μπορούσα να συμφωνήσω σε αρκετά πράγματα, δυστηχώς όμως δεν λειτουργεί τίποτα έτσι…

Αυτή τη στιγμή το να είσαι εκτός “συστήματος” έχει πολλούς κινδύνους, αν μου βρεις ένα παράδειγμα ανθρώπου που να ζει με τον τρόπο που περιγράφεις εδώ ήμαστε να το συζητήσουμε…

Δημοσ.

στο μεταξυ τα ntf θα ανεβουν ξανα, κ καποτε θα γραφουν, οποιοι κρατησαν τα ntf μετα απο πχ 2 χρονια βρεθηκαν εκατομμυριουχοι

Δημοσ.
12 ώρες πριν, xubuntu είπε

Δεν ειναι "γραφόμενα" ειναι γραμμένα, γεγγραμμένα, γραπτά, (ειρημένα, λεχθέντα) κτλ. Δεν μπορεί να είναι παθητική φωνή αφου δεν γράφονται μόνα τους αλλά τα γράφει καποιος άλλος, εσύ στην προκείμενη. Θα μπορουσαν να ήταν "μεση φωνή" αν μιλούσαμε αρχαία.

3. Διορατικότητα μηδεν. Αφουγκρασμός της αγοράς μηδεν. Το metaverse προωθουν ; Ποιοι; Που; Όλοι το θάβουν.

Εγώ λεω  ότι εισαι μικρός. Άμα εισαι πάνω απο 40 θα κόψω το πουλί μου.

Ναι βγαζω συμπεράσματα γιατι ειμαι ιδιοφυία.

1) Σ'ευχαριστω για το μαθημα ελληνικων, αν και δεν το ζητησα. Ναι, εχεις δικιο! Δεν βαζω τονους γιατι βαριεμαι. Μεχρι να το απαγορευσει το insomnia μαλιστα εγραφα σε greeklish. Καθως δεν μου κανουν παρατηρηση ουτε μου διαγραφουν posts, υποθετω οτι σιωπηρα το αποδεχονται!

Επισης δεν ξερω καθαρευουσα και δεν ξερω αρχαια. Παλι εχεις δικιο, ενα γυμνασιο εχω τελειωσει στα ελληνικα. Η υπολοιπη εκπαιδευση μου ηταν στα αγγλικα. Τουλαχιστον τα ελληνικα μου ειναι σε αρκετα καλο επιπεδο ωστε να καταλαβαινομαστε 😄

2) Ειμαι στο insomnia απο τοτε που ξεκινησε σχεδον (τοτε που ηταν ενα απλο site). Τα περισσοτερα posts ειναι πολυ παλια και αφορουν τεχνικα θεματα, τοτε που ημουν πιο ενεργος χρηστης, και το drama level του Insomnia ηταν πολυ πιο χαμηλο.

3) Whatever....

Δυστυχως ειμαι 40+. Κοφτο :P

• Like 2
Δημοσ.

Ο άλλος πλήρωσε 2.9 εκατομμύρια και δεν μπορεί να το πουλήσει 14κ? Και δεν ανησυχεί λέει. Μωρέ ανησυχεί λέει... Τρέμει η καρδούλα του του φουκαρα... 

Πάντως κάπως έτσι λέγανε και για τα κρυπτο τη μια μέρα και την άλλη πάλι άλλα... Πολύ μπέρδεμα... Ποιον να πιστέψεις και να επενδύσεις. Η γνώμη μου λίγοι κερδίζουν πραγματικά και πολλοί χάνουν και τα αυγά και τα πασχάλια... 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...