Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 ώρες πριν, thagkol είπε

Το παραγγέλνω όπως είναι, απλά με καλύτερο επεξεργαστή (10400) στα 385 ευρώ. Ελπίζω να έρθει σύντομα γιατί η μητρική δεν είναι άμεσα διαθέσιμη. Τώρα πρέπει να βρω pc για να κατεβάσω τα windows (το δικό μου είναι εταιρικό όπως είπα στην αρχή και τα downloads, τα USB κλπ είναι κλειδωμένα).

Ευχαριστώ και πάλι.

Υ.Γ. Ερώτηση μην την πατήσουμε: Η μητρική msi που έβαλες υποστηρίζει τον i5 10400;  Δεν αναφέρεται συγκεκριμένα το Η510 στα υποστηριζομενα στο σκρουτζ, αλλά από την άλλη στο σαιτ της msi λέει ότι γενικά δέχεται τους i5 αυτής της γενιάς.

Κανονικά υποστηρίζεται ο 10400.

Δεν ξέρω πόσες μέρες θα κάνει να έρθει η msi, δυστυχώς δεν υπάρχει καλή εναλλακτική σε άμεσα διαθέσιμη χωρίς να ανέβεις σε λεφτά.

Η αμέσως επόμενη επόμενη θα έλεγα ότι είναι αυτή αλλά φαίνεται να χάνεις το vfm(να σου πω την αμαρτία μου και τον 10400 δεν θεωρώ πως είναι vfm για σένα αλλά περί ορέξεως...)

• Like 1
  • Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, nickol-us είπε

Δεν ξέρω πόσες μέρες θα κάνει να έρθει η msi, δυστυχώς δεν υπάρχει καλή εναλλακτική σε άμεσα διαθέσιμη χωρίς να ανέβεις σε λεφτά.

Η αμέσως επόμενη επόμενη θα έλεγα ότι είναι αυτή αλλά φαίνεται να χάνεις το vfm(να σου πω την αμαρτία μου και τον 10400 δεν θεωρώ πως είναι vfm για σένα αλλά περί ορέξεως...)

Ευχαριστώ. Ένα 20ρικο είναι η διαφορά οπότε μπορεί να το πάρω να τελειώνω, εφόσον μιλάμε για εξίσου αξιόλογη μητρική.

Καταλαβαίνω αυτό που λες για το vfm, αλλά δεν πειράζει, σκέφτομαι μη μου αρχίσουν και τα παιδιά μου σε 2-3 χρόνια τίποτα του στυλ "βάλε αυτό, βάλε το άλλο", οπότε για 70 ευρω διαφορά συνολικά δε χάθηκε ο κόσμος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, thagkol είπε

Καταλαβαίνω αυτό που λες για το vfm, αλλά δεν πειράζει, σκέφτομαι μη μου αρχίσουν και τα παιδιά μου σε 2-3 χρόνια τίποτα του στυλ "βάλε αυτό, βάλε το άλλο", οπότε για 70 ευρω διαφορά συνολικά δε χάθηκε ο κόσμος.

Θα σου πρότεινα να ΜΗΝ κοιτάξεις καθόλου αυτό το ενδεχώμενο διότι αν είναι να φτιάξεις τώρα Η/Υ που θα πρέπει να τον αναβαθμίσεις σε 2-3 χρόνια για χρήση gaming τότε θα έχεις πετάξεις ένα σωρό λεφτά που πιθανότατα να πάνε και χαμένα.

Άλλο πράμα η απλή/βασική χρήση που ανέφερες στην αρχή του νήματος και εντελώς διαφορετικό η δυνατότητα για gaming και μάλιστα στο μέλλον.
.
Ακολούθησε καλύτερα τις προτάσεις που σου ανέφεραν για αγορά καινούργιου συστήματος σύμφωνα με ότι είπες.
.
Διαφορετικά, αν σκέφτεαι ότι τα πιτσιρίκια μπορεί να θέλουν gaming σύστημα τόσο σύντομα κράτα καλύτερα τα χρήματα σου για ποιό μετά και βολέψου με κάποιο πολύ φθηνό refurbish σύστημα ίσα ίσα να κάνεις την δουλειά σου τώρα και στο μέλλον βλέπεις για gaming σύστημα.

Επεξ/σία από dpolal
  • Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, nickol-us είπε

Μίλησα μόλις με το e-shop και δεν είναι ούτε οι μνήμες άμεσα διαθέσιμες, οπότε δεν έχει νόημα να αλλάξω τη μητρική και να περιμένω μετά τις μνήμες. Άλλαξα απλά τον επεξεργαστή και έπεσα πίσω στον i-3, σύνολο 329 ευρώ όπως μου είχες προτείνει αρχικά και με τις υγείες μας. Ελπίζω να μην αργήσουν πολύ να έρθουν!

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Stefanos683 είπε

τα χαπια μ

με 200 ε το παιρνεις στο χερι μπρελοκ κανονικα. στην 1η σοβαρη εργασια που θα χρειαστει θα πεταει μπλε οθονες 

θα χουν βαλει κανα δισκακι των 20ευρω, καποια μερα δε θα παιρνει μπροστα κ ο νεος αξιολογος σκληρος θα κοστιζει τουλσχιστον κανα 100αρι με μετσφορκα

Αφού δεν έχεις καν δει από κοντά παρόμοιο μηχάνημα, γιατί έρχεσαι και ποστάρεις ό,τι σου κατέβει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, catmaster είπε

lol Βασικά με δισκέτα μπουτάραμε ms-dos και αν δεν με γελάει η μνημη μου ισως και τα win 3 , απο τα 95 ειχαμε cd εγκατάστασης :) 
Αλλά ειλικρινά τα δεκάρια win είναι έυκολα να τα περάσεις , εχουν βγεί δεκάδες οδηγοί και στο yt .

Off-topic, αλλα μια και το αναφέραμε....

Τελευταίο PC που πέρασα Windows (το hardware το συναρμολόγησε ένας φίλος μια και δεν σκαμπάζω όπως είπα), ήταν το 2002 με Windows XP. Μπούταρα πρώτα από δισκέτα για να περάσω drivers για raid 0 που είχα τότε, και μετά με το CD τα Windows όπως είπατε. Θυμάμαι δεν είχαμε αγοράσει και floppy drive γιατί ήδη ήταν σχετικά ξεπερασμένο, αλλά ευτυχώς είχε ο φίλος ένα δεύτερο σπίτι του που δεν το χρειαζόταν και μου το έβαλε (είχε πάει 9 το βράδυ, είχαν κλείσει τα μαγαζιά και δεν άντεχα να περιμένω την επόμενη μέρα). Ωραία χρόνια, ήμουνα και 19 χρονών - βασικά αυτό ήταν το πιο ωραίο :)

Από τότε δεν ξαναγόρασα desktop, μονίμως laptop (εταιρικά, προσωπικά, windows, macOS you name it), αλλά πλέον ήρθε πάλι το πλήρωμα του χρόνου! 

Επεξ/σία από thagkol
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, thagkol είπε

Off-topic, αλλα μια και το αναφέραμε....

Τελευταίο PC που πέρασα Windows (το hardware το συναρμολόγησε ένας φίλος μια και δεν σκαμπάζω όπως είπα), ήταν το 2002 με Windows XP. Μπούταρα πρώτα από δισκέτα για να περάσω drivers για raid 0 που είχα τότε, και μετά με το CD τα Windows όπως είπατε. Θυμάμαι δεν είχαμε αγοράσει και floppy drive γιατί ήδη ήταν σχετικά ξεπερασμένο, αλλά ευτυχώς είχε ο φίλος ένα δεύτερο σπίτι του που δεν το χρειαζόταν και μου το έβαλε (είχε πάει 9 το βράδυ, είχαν κλείσει τα μαγαζιά και δεν άντεχα να περιμένω την επόμενη μέρα). Ωραία χρόνια, ήμουνα και 19 χρονών - βασικά αυτό ήταν το πιο ωραίο :)

Από τότε δεν ξαναγόρασα desktop, μονίμως laptop (εταιρικά, προσωπικά, windows, macOS you name it), αλλά πλέον ήρθε πάλι το πλήρωμα του χρόνου! 

99% από CD μπούταρες τα ΧΡ και στην φάση που επέλεγες σε ποιόν σκληρό θα τα εγκαταστήσεις έβαζες την δισκέτα που είχε τους raid drivers για να φορτώσουν και να δεί το array για να μπορέσει να συνεχίσει.
Τα win95-98 ξεκινούσαν σίγουρα από δισκέτα και ίσως και τα millenium.

Έχουν αλλάξει πολύ τα πράματα από τότε πάντως, είναι ποιό εύκολα όλα τώρα.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, dpolal είπε

99% από CD μπούταρες τα ΧΡ και στην φάση που επέλεγες σε ποιόν σκληρό θα τα εγκαταστήσεις έβαζες την δισκέτα που είχε τους raid drivers για να φορτώσουν και να δεί το array για να μπορέσει να συνεχίσει

Έχεις δίκιο, τώρα που το σκέφτομαι έτσι πρέπει να έγινε.

Δημοσ.

Θα με πείτε τρελό, αλλά άρχισα να σκέφτομαι μήπως το συναρμολογησω μόνος μου, για την εμπειρία αφενός, και αφετέρου για πιο γρήγορα και πιο φτηνά. Να το τολμησω ή θα κάνω καμιά βλακεια; Οι πιο εμπειροι πως τα πήγατε την πρώτη φορά; 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, thagkol είπε

Θα με πείτε τρελό, αλλά άρχισα να σκέφτομαι μήπως το συναρμολογησω μόνος μου, για την εμπειρία αφενός, και αφετέρου για πιο γρήγορα και πιο φτηνά. Να το τολμησω ή θα κάνω καμιά βλακεια; Οι πιο εμπειροι πως τα πήγατε την πρώτη φορά; 

Δεν είναι κάτι δύσκολο, αρκεί να βάλεις πολύ ώρα στην άκρη (4 ώρες minimum για πρώτη φορά). Θα χρειαστεί να διαβάσεις προσεκτικά οδηγίες και να δεις αρκετά video youtube για κάθε βήμα.

Πιο πολύ θα δυσκολευτείς με την ψύκτρα και την καλωδιώση της μητρικής.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, thagkol είπε

Αν πραγματικά το σκέφτεσαι για την εμπειρία και μόνο, κάτσε και διάβασε προσεκτικά και σχολαστικά τα εγχειρίδια της μητρικής και λοιπών κομματιών/κουτιού, δες βίντεο σχετικά με την τοποθέτηση τους αλλά και την τοποθέτηση της ψύκτρας ιδιαιτέρως(αλλά και βίντεο συναρμολόγησης). 

Αν δεν τα καταφέρεις, πλήρωσε κάποιον να στο κάνει(οπότε δεν μπορώ να ορκιστώ ότι θα σου στοιχίσει φθηνότερα η προσπάθειά σου, αυτό εξαρτάται από την επιτυχία που θα έχεις)

Υ.Γ.: ελπίζω να έχεις πρόσβαση σε υπολογιστή και Διαδίκτυο κατά την διάρκεια της συναρμολόγησης, ώστε να βλέπεις και να ρωτάς για τυγχόν προβλήματα και απορίες.

Επεξ/σία από kogba
Δημοσ.

Λέω να το αφήσω τελικά γιατί χρήματα δε θα κερδίσω, 4 ώρες μαζεμένες να βρω ελεύθερες είναι δύσκολο (δεν είμαι πια 19), οπότε ας το κάνουν οι επαγγελματίες! 

Ευχαριστώ πάντως, στο μέλλον ίσως το δοκιμάσω αν κολλήσω πάλι στο μεταξύ το μικρόβιο του Desktop pc!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...