hln3 Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 λοιπόν, τα καταφέραμε, με 500 ευρώ από eshop (επιλέγεις δωρεάν συναρμολόγηση) 2
nickol-us Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 Θες να πετάξεις λεφτά, σε βλέπω... Ορίστε, σύνθεση από eshop, θα χρειαστεί να περάσεις windows, όλα καινούργια, με κόστος 330 ευρώ. Βάζεις windows και οτι module θες για wifi και bluetooth και τελείωσες. Για refurbished προσωπική εμπειρία έχω από cosmodata, όχι μεγάλη (2 μηχανήματα) αλλά είμαι ευχαριστημένος. Καλές τιμές επίσης το info-world, έχει έρθει μηχάνημα στα χέρια μου από εκεί αλλά δεύτερο χέρι (το πήρα από ιδιώτη που είχε ψωνίσει εκεί) 6
dpolal Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, thagkol είπε Την ακύρωσα την παραγγελία γιατί όντως φαίνεται overkill, θα το ξανασκεφτώ. Για refurbished pc ποια μαγαζιά θεωρούνται αξιόπιστα στην Ελλάδα να ρίξω μια ματιά; Με την αλυσίδα που έβαλα πιο πάνω δεν έχω κάποιο παράπονο προσωπικά, αλλά δεν έχει μεγάλη ποικιλία σε refurbished. Κάρτα γραφικών πάντως δεν πρόκειται να βάλω και ο χώρος δε μου περισσεύει, οπότε όσο μικρότερο τόσο καλύτερα (γιαυτό και κοίταξα τα mini pc) Κάτι τέτοιο πχ; https://www.pcfactory.gr/products/refurbished-desktop-pc/dell-optiplex-9020-256ssd-8ram-sff-renew?filter=2%2C80%2C6%2C61 Ή αυτό; https://www.plaisio.gr/pc-perifereiaka/desktops/business-pcs/hp-elitedesk-800-g2-sff-refurbished-desktop-intel-core-i5-6th-gen-8-gb-240-gb-hd-graphics-_3747026 Απλά θα χρειαστώ έξτρα adapters για HDMI, Wifi και bluetooth . Αυτό του Πλαισίου δίνει και 3 χρόνια εγγύηση που είναι ασυνήθιστο για refurbished. Για refurbish ΚΑΙ μικρού μεγέθους μηχάνημα έχει ποικιλία η Cosmodata. https://www.cosmodata.gr/category/966/refurbish-pc/?makers=&cat6=&specs=1405_9025.1405_9024.&prices=49_550&items=20&sort=asc&amount_left=49&amount_right=550&m2[]=1405_9024&m2[]=1405_9025&storex=&xkp=0&searchp=&orderbyx=1#gotocat Το καλό είναι πως μπορείς κατά την αγορά να επιλέξεις εσύ πόσα χρόνια εγγύηση θέλεις. Επεξ/σία 8 Μαΐου 2022 από dpolal 1
JDROGAS Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, thagkol είπε Και αυτό φαίνεται καλή περίπτωση https://pclove.gr/refurbished-hlektronikoi-ypologistes-desktop-pc/hp-elitedesk-800-g3-dm-i5-6500t-8gb-120gb-ssd-wifi-refurbished Από μαγαζιά επειδή δεν τα ξέρω, να βασιστώ στα google reviews; Έχει κανείς αρνητική εμπειρία από κάποιον από αυτούς που παρέθεσα; Προσωπικα τα 300 ευρω τα βλεπω πολλα για refurbished 7-8 ετων. Εαν θελεις μικρο και αξιοπιστo μπορεις να πας εδω https://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/200681346_-deskmini-h470-barebone-asrock.html Προσθετεις https://www.skroutz.gr/s/23292376/Intel-Core-i3-10100-3-6GHz-Επεξεργαστής-4-Πυρήνων-για-Socket-1200-σε-Κουτί-με-Ψύκτρα.html https://www.skroutz.gr/s/24601939/Crucial-16GB-DDR4-RAM-με-2-Modules-2x8GB-και-Συχνότητα-3200MHz-για-Laptop-CT2K8G4SFRA32A.html Kαι εναν nvme δισκο της επιλογης σου και εχεις με λιγοτερο απο 400 ευρω καινουργιο μηχανημα που τα σπαει,χωρις καταναλωση,θορυβο και μικρο σε μεγεθος. Αναλογα την εκδοση εχει και ενσωματωμενο wi-fi/bluetooth με m2 καρτουλα. Εαν δεν συμεριλαμβανεται απο εκει που θα το παρεις υπαρχει εδω να το προσθεσεις. https://www.skroutz.gr/s/27419448/Asrock-Deskmini-Kit-Ασύρματη-Κάρτα-Δικτύου-Wi-Fi-5-Μini-PCI-e.html?from=account_favorites Εαν σε ενδιαφερουν τα παιχνιδια και θελεις δυνατα ενσωματωμενα γραφικα μπορεις αντιστοιχα να επιλεξεις την amd version https://www.skroutz.gr/s/26631599/Asrock-Deskmini-X300-Barebone.html?from=catspan#reviews Στο οποιο μπορεις να βαλεις τα παραπανω που σου παρεθεσα εκτος τον intel επεξεργαστη και να πας εδω. Mεχρι οπου φτανει η τσεπη σου https://www.skroutz.gr/comparelists/32?compare=27994080,25034067,35729568,24571730,30374900 Σαφως και η σοφοτερη λυση ειναι σε κανονικο tower εστω με mini/micro case και μια micro atx μητρικη. Σιγουρα βγαινει μια χαρα μηχανημα στα χρηματα που κοιτας. Επεξ/σία 8 Μαΐου 2022 από JDROGAS 2
thagkol Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, nickol-us είπε Θες να πετάξεις λεφτά, σε βλέπω... Ορίστε, σύνθεση από eshop, θα χρειαστεί να περάσεις windows, όλα καινούργια, με κόστος 330 ευρώ. Βάζεις windows και οτι module θες για wifi και bluetooth και τελείωσες. Για refurbished προσωπική εμπειρία έχω από cosmodata, όχι μεγάλη (2 μηχανήματα) αλλά είμαι ευχαριστημένος. Καλές τιμές επίσης το info-world, έχει έρθει μηχάνημα στα χέρια μου από εκεί αλλά δεύτερο χέρι (το πήρα από ιδιώτη που είχε ψωνίσει εκεί) Καμία σχέση, δε θέλω να πετάξω λεφτά, απλά τα 100-200 ευρώ διαφορά δε θα κάνουν καμία διαφορά στην ποιότητα ζωής μου (δε θα τα στερηθώ δηλαδή από κάτι άλλο δόξα τω Θεώ), δε θέλω όμως και να τα "πετάξω". Συνεπώς προσπαθώ να βρω την καλύτερη λύση για τις ανάγκες μου σε μία λογική τιμή, χωρίς τσιγκουνιές. Σας ευχαριστώ όλους πολύ για τη βοήθεια, ακόμα δεν έχω καταλήξει αλλά τουλάχιστον τώρα έχω επιλογές (είμαι τελείως άσχετος όπως είπα και καταλάβατε ήδη!) Πριν 20 χρόνια ήξερα πόσο κάνει κάθε μοντέλο επεξεργαστή και πότε κυκλοφόρησε, τώρα όμως καμία μα καμία επαφή! Επεξ/σία 8 Μαΐου 2022 από thagkol 1
JDROGAS Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 20 λεπτά πριν, nickol-us είπε Θες να πετάξεις λεφτά, σε βλέπω... Ορίστε, σύνθεση από eshop, θα χρειαστεί να περάσεις windows, όλα καινούργια, με κόστος 330 ευρώ. Βάζεις windows και οτι module θες για wifi και bluetooth και τελείωσες. Για refurbished προσωπική εμπειρία έχω από cosmodata, όχι μεγάλη (2 μηχανήματα) αλλά είμαι ευχαριστημένος. Καλές τιμές επίσης το info-world, έχει έρθει μηχάνημα στα χέρια μου από εκεί αλλά δεύτερο χέρι (το πήρα από ιδιώτη που είχε ψωνίσει εκεί) Στη συνθεση του Νικολα εαν αντι του 10100 βαλεις 10400 η 11400 (με 50-60 ευρω ακομα) θα εχεις εξαπυρηνο επεξεργαστη και μηχανημα για μια δεκαετια. 3
nickol-us Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 Πσρεξήγησες, δε το είπα με κακία, απλά ήταν κατά σειρά η δεύτερη πολύ κακή επιλογή. Ο λόγος ότι σου είπα. Το μηχάνημα που σου πρότεινα είναι καινούργιο με όλες τις εγγυήσεις, πολύ καλύτερο από το mini κουτί και σε πολύ καλύτερη τιμή. Τα ίδια ισχύουν και για το refurbished που είδες, με εξαίρεση τα windows που σε κάποιους χρήστες μπορεί να φανεί βουνό να τα περάσουν μόνοι τους, ενώ το κόστος σε ένα κατάστημα που συναρμολογεί, μπορεί να ξεπεράσει τα 100 ευρώ. Με μια κάρτα wifi, ακόμη και ένα bluetooth dongle, δε θα ξεπεράσεις τα 360 ευρώ. Επιλογές όσες θες. Τo budget που έχεις θέσει βάσει χρήσης είναι υπερπλούσιο... 2
thagkol Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 41 λεπτά πριν, nickol-us είπε Πσρεξήγησες, δε το είπα με κακία, απλά ήταν κατά σειρά η δεύτερη πολύ κακή επιλογή. Ο λόγος ότι σου είπα. Το μηχάνημα που σου πρότεινα είναι καινούργιο με όλες τις εγγυήσεις, πολύ καλύτερο από το mini κουτί και σε πολύ καλύτερη τιμή. Τα ίδια ισχύουν και για το refurbished που είδες, με εξαίρεση τα windows που σε κάποιους χρήστες μπορεί να φανεί βουνό να τα περάσουν μόνοι τους, ενώ το κόστος σε ένα κατάστημα που συναρμολογεί, μπορεί να ξεπεράσει τα 100 ευρώ. Με μια κάρτα wifi, ακόμη και ένα bluetooth dongle, δε θα ξεπεράσεις τα 360 ευρώ. Επιλογές όσες θες. Τo budget που έχεις θέσει βάσει χρήσης είναι υπερπλούσιο... Έχω περάσει παλιά πολλές φορές windows, αλλά ποτέ μετά τα XP. Τότε ξεκινάγαμε το πρώτο boot από δισκέτα. Τώρα δεν έχω ιδέα, θα πρέπει να το ψάξω, αλλά πόσο δύσκολο να είναι... Πώς τα βάζετε χωρίς να πληρώσετε 100 ευρώ; Βρίσκω στο σκρουτζ κλειδιά με 5-6 ευρώ, αλλά για καινούριο υπολογιστή φαντάζομαι δεν ταιριάζουν. Επεξ/σία 8 Μαΐου 2022 από thagkol
catmaster Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 1 ώρα πριν, Τέρης Α. είπε Αποφάσισε, να τα προτιμάμε ή: Έτερον εκάτερον αγαπητέ , ανάλογα τις ανάγκες που πραγματικά υφίστανται και τα χρήματα που απατούνται Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Παρόλα αυτά καλωσήρθες πάλι, που χάθηκες; Καλώς σας βρήκα και πάλι αγαπητοί , ημουν μπλεγμένος με δουλειές απο τη μια μεριά της ηπείρου στην άλλη και με αρκετες δεδομένες δυσκολίες σε πτήσεις και μετακινήσεις ... πλέον παλι εδώ 1 ώρα πριν, nickol-us είπε Ορίστε, σύνθεση από eshop, θα χρειαστεί να περάσεις windows, όλα καινούργια, με κόστος 330 ευρώ. Βάζεις windows και οτι module θες για wifi και bluetooth και τελείωσες. Σε τέτοια τιμή ειλικρινά i stand corrected... δεν τίθεται ουδεμία σύγκριση με refurbished στα 200 ευρώ ....νέο μηχάνημα με τα όλα του το παίρνεις και φεύγεις. 14 λεπτά πριν, thagkol είπε Έχω περάσει παλιά πολλές φορές windows, αλλά ποτέ μετά τα XP. Τότε ξεκινάγαμε το πρώτο boot από δισκέτα. Τώρα δεν έχω ιδέα, θα πρέπει να το ψάξω, αλλά πόσο δύσκολο να είναι... lol Βασικά με δισκέτα μπουτάραμε ms-dos και αν δεν με γελάει η μνημη μου ισως και τα win 3 , απο τα 95 ειχαμε cd εγκατάστασης Αλλά ειλικρινά τα δεκάρια win είναι έυκολα να τα περάσεις , εχουν βγεί δεκάδες οδηγοί και στο yt . 1
thagkol Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 56 λεπτά πριν, nickol-us είπε Πσρεξήγησες, δε το είπα με κακία, απλά ήταν κατά σειρά η δεύτερη πολύ κακή επιλογή. Ο λόγος ότι σου είπα. Το μηχάνημα που σου πρότεινα είναι καινούργιο με όλες τις εγγυήσεις, πολύ καλύτερο από το mini κουτί και σε πολύ καλύτερη τιμή. Τα ίδια ισχύουν και για το refurbished που είδες, με εξαίρεση τα windows που σε κάποιους χρήστες μπορεί να φανεί βουνό να τα περάσουν μόνοι τους, ενώ το κόστος σε ένα κατάστημα που συναρμολογεί, μπορεί να ξεπεράσει τα 100 ευρώ. Με μια κάρτα wifi, ακόμη και ένα bluetooth dongle, δε θα ξεπεράσεις τα 360 ευρώ. Επιλογές όσες θες. Τo budget που έχεις θέσει βάσει χρήσης είναι υπερπλούσιο... Ανεμιστηράκια κλπ έχει μέσα το κουτί; Παλιά τα αγοράζαμε έξτρα αλλά δε βλέπω να έβαλες κάτι στη σύνθεση, άρα υποθέτω έχει, σωστά; Αντίστοιχα σύστημα ψύξης του επεξεργαστή; Επεξ/σία 8 Μαΐου 2022 από thagkol
nickol-us Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 19 λεπτά πριν, thagkol είπε Έχω περάσει παλιά πολλές φορές windows, αλλά ποτέ μετά τα XP. Τότε ξεκινάγαμε το πρώτο boot από δισκέτα. Τώρα δεν έχω ιδέα, θα πρέπει να το ψάξω, αλλά πόσο δύσκολο να είναι... Πώς τα βάζετε χωρίς να πληρώσετε 100 ευρώ; Βρίσκω στο σκρουτζ κλειδιά με 5-6 ευρώ, αλλά για καινούριο υπολογιστή φαντάζομαι δεν ταιριάζουν. 1 λεπτό πριν, thagkol είπε Ανεμιστηράκια κλπ έχει μέσα το κουτί; Παλιά τα αγοράζαμε έξτρα αλλά δε βλέπω να έβαλες κάτι στη σύνθεση, άρα υποθέτω έχει, σωστά; Εφόσον έχεις περάσει xp, τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Κατεβάζεις τα windows από την ίδια τη Microsoft, τα περνάει αυτόματα σε usb bootable, κάνεις startup από εκεί και μετά πάει μόνο του. Το 1/3 του χρόνου των xp (μπορεί να λέω και πολύ). Κλειδιά από παντού, σκρουτζ, ebay, allkeyshop... Το σύστημα που έχω προτείνει είναι πολύ βασικό, το κουτί έχει μόνο έναν 80αρι ανεμιστήρα πίσω ίσα ίσα. Σε αυτό το σύστημα δεν χρειάζεσαι κάτι παραπάνω. Υπάρχουν κουτιά με καλύτερη ροή αέρα και θερμοκρασίες, όμως είναι πεταμένα λεφτά στην περίπτωση σου. Απο την άλλη, αν θες να προχωρήσεις με παρόμοια σύνθεση και θες αλλαγές, όπως σου είπα, μέχρι τα 500 έχεις αρκετά περιθώρια να παίξεις(ή να σπαταλήσεις χρήματα) 2
BlueBlood7 Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 Τα ανεμιστήρια, ειδικά σε πολύ φθηνά κουτιά είναι της πλάκας και κάνουν θόρυβο. Με την χρήση όμως που κάνεις δεν χρειάζεσαι καθόλου. Παρόλο αυτά παίρνεις καλά και φθηνά της Arctic σειράς P12 or F12 για 120mm ή P14/F14 για 14mm. 1
thagkol Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, nickol-us είπε Θες να πετάξεις λεφτά, σε βλέπω... Ορίστε, σύνθεση από eshop, θα χρειαστεί να περάσεις windows, όλα καινούργια, με κόστος 330 ευρώ. Βάζεις windows και οτι module θες για wifi και bluetooth και τελείωσες. Για refurbished προσωπική εμπειρία έχω από cosmodata, όχι μεγάλη (2 μηχανήματα) αλλά είμαι ευχαριστημένος. Καλές τιμές επίσης το info-world, έχει έρθει μηχάνημα στα χέρια μου από εκεί αλλά δεύτερο χέρι (το πήρα από ιδιώτη που είχε ψωνίσει εκεί) Το παραγγέλνω όπως είναι, απλά με καλύτερο επεξεργαστή (10400) στα 385 ευρώ. Ελπίζω να έρθει σύντομα γιατί η μητρική δεν είναι άμεσα διαθέσιμη. Τώρα πρέπει να βρω pc για να κατεβάσω τα windows (το δικό μου είναι εταιρικό όπως είπα στην αρχή και τα downloads, τα USB κλπ είναι κλειδωμένα). Ευχαριστώ και πάλι. Υ.Γ. Ερώτηση μην την πατήσουμε: Η μητρική msi που έβαλες υποστηρίζει τον i5 10400; Δεν αναφέρεται συγκεκριμένα το Η510 στα υποστηριζομενα στο σκρουτζ, αλλά από την άλλη στο σαιτ της msi λέει ότι γενικά δέχεται τους i5 αυτής της γενιάς. Επεξ/σία 9 Μαΐου 2022 από thagkol
Stefanos683 Δημοσ. 9 Μαΐου 2022 Δημοσ. 9 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, hln3 είπε https://www.amazon.de/-/en/CHUWI-LarkBox-Desktop-Computer-Ultra-HD-Streaming/dp/B09P2SMB8V/?_encoding=UTF8&pd_rd_i=B09P2SMB8V&pd_rd_w=ejVcT&pf_rd_p=cc3bd6ea-c21f-4fcf-acc1-32f4105cc154&pf_rd_r=MQD8K79XQDJ444JCY63T&pd_rd_r=2a121665-8231-42f9-bfd0-08578ee95e3b&pd_rd_wg=y8fGE&ref_=deals Δεν έχω δοκιμάσει το συγκεκριμένο αλλά παρόμοια hardware απο άλλο κατασκευαστή έχει βγει ΟΚ. Για το streaming δεν ξέρω ποσο θα καλύψει (βασικά αν είσαι στο ιδιο σπίτι καλύτερα να σηκώνεις την κονσόλα ακόμα και να σε καλύπτει) τα χαπια μ με 200 ε το παιρνεις στο χερι μπρελοκ κανονικα. στην 1η σοβαρη εργασια που θα χρειαστει θα πεταει μπλε οθονες θα χουν βαλει κανα δισκακι των 20ευρω, καποια μερα δε θα παιρνει μπροστα κ ο νεος αξιολογος σκληρος θα κοστιζει τουλσχιστον κανα 100αρι με μετσφορκα Επεξ/σία 9 Μαΐου 2022 από Stefanos683
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα