thagkol Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Καταρχή να πω ότι έχω Xbox Series X και LG C1, οπότε οι απαιτήσεις για gaming, ταινίες κλπ καλύπτονται κατά βάση από εκεί. Το PC που θα αγοραστεί θα συνδεθεί με άλλη οθόνη που ήδη έχω (Samsung 27" HD Ready που αγοράστηκε πριν 1,5 χρόνο με 120 ευρώ, δε θυμάμαι ακριβώς μοντέλο). Ο λόγος που το παίρνω είναι για να αντικαταστήσει το λάπτοπ που μέχρι τώρα χρησιμοποιώ για καθημερινή χρήση, το οποίο είναι της δουλειάς, δεν έχω admin rights, και ξαφνικά αποφάσισαν να κλειδώσουν τα μισά σάιτ, οπότε χρειάζομαι και κάτι συμπληρωματικό δικό μου. Δε χρειάζομαι φορητότητα και έχω ήδη οθόνη, οπότε νομίζω καλύτερα να κινηθώ σε desktop, γιατί με τα ίδια λεφτά φαντάζομαι θα πάρω κάτι καλύτερο. Ποσό που διαθέτουμε : 500 ευρώ ενδεικτικά, αλλά αν η δουλειά γίνεται και με λιγότερα δε θα πω όχι (ή αν με λίγα περισσότερα παίρνω κάτι πολύ πολύ καλύτερο επίσης δε θα πω απαραίτητα όχι). Χρήση υπολογιστή : Κυρίως browsing στο ίντερνετ. Σπάνια χαλαρό netflix ή χαλαρό gaming με streaming μέσω του xbox, όταν η καλή τηλεόραση είναι πιασμένη από τις κόρες μου. Λογικά αυτό δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις, γιατί το hardware κομμάτι θα τρέχει στο Xbox, αλλά δεν είμαι και ειδικός. Είναι απολύτως απαραίτητο επίσης να μπορεί να συνδεθεί σε Wifi δίκτυο εύκολα και γρήγορα (ιδανικά ενσωματωμένο δέκτη αλλά να πιάνει καλά όπως τα λαπτοπ), και επίσης οπωσδήποτε Bluetooth για το ποντίκι και τα ακουστικά. Μπορεί πλέον το bluetooth να είναι δεδομένο/στάνταρ, αλλά παλιά που ασχολιόμουν δεν ήταν στα desktop γιαυτό το γράφω. H οθόνη συνδέεται με HDMI απλό, οπότε να έχει αντίστοιχη υποδοχή. Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: τίποτα Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Δεν έχω ηχεία, αλλά έχω καλά ακουστικά οπότε νομίζω δε χρειάζομαι (βλ. παραπάνω για bluetooth). Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος): Αθήνα, ιδανικά βορειοανατολικά προάστια Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Είμαι άσχετος, οπότε θέλω να πάρω κάτι που θα το συναρμολογήσουν στο κατάστημα. Θα μπορούσα να πάρω και έτοιμο build (τύπου Dell), αλλά και πάλι έχω καταλάβει ότι έτσι θα πάρω μικρότερο value for money. Αν κάνω λάθος με διορθώνετε, θα είναι και πιο εύκολο/γρήγορο. Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και ποιο: Οπωσδήποτε Windows, δεν έχω πρόβλημα να τα περάσω εγώ αν είναι εύκολη η διαδικασία. Δε με νοιάζει αν θα είναι τα 10 ή τα 11, δεν ξέρω καν τι διαφορά έχουν. Καταλαβαίνω ότι το budget που έχω βάλει μπορεί να είναι και μεγάλο για τη χρήση που θέλω, αλλά καλύτερα να είμαι άνετος και να μην πρέπει σε 2 χρόνια να ψάχνω πάλι για καινούριο. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων. Επεξ/σία 8 Μαΐου 2022 από thagkol
hln3 Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 https://www.amazon.de/-/en/CHUWI-LarkBox-Desktop-Computer-Ultra-HD-Streaming/dp/B09P2SMB8V/?_encoding=UTF8&pd_rd_i=B09P2SMB8V&pd_rd_w=ejVcT&pf_rd_p=cc3bd6ea-c21f-4fcf-acc1-32f4105cc154&pf_rd_r=MQD8K79XQDJ444JCY63T&pd_rd_r=2a121665-8231-42f9-bfd0-08578ee95e3b&pd_rd_wg=y8fGE&ref_=deals Δεν έχω δοκιμάσει το συγκεκριμένο αλλά παρόμοια hardware απο άλλο κατασκευαστή έχει βγει ΟΚ. Για το streaming δεν ξέρω ποσο θα καλύψει (βασικά αν είσαι στο ιδιο σπίτι καλύτερα να σηκώνεις την κονσόλα ακόμα και να σε καλύπτει)
thagkol Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 3 λεπτά πριν, hln3 είπε https://www.amazon.de/-/en/CHUWI-LarkBox-Desktop-Computer-Ultra-HD-Streaming/dp/B09P2SMB8V/?_encoding=UTF8&pd_rd_i=B09P2SMB8V&pd_rd_w=ejVcT&pf_rd_p=cc3bd6ea-c21f-4fcf-acc1-32f4105cc154&pf_rd_r=MQD8K79XQDJ444JCY63T&pd_rd_r=2a121665-8231-42f9-bfd0-08578ee95e3b&pd_rd_wg=y8fGE&ref_=deals Τι φάση είναι αυτό; Δεν ήξερα καν ότι υπάρχουν τέτοιες επιλογές με κάτω από 200 ευρώ. Είναι αξιόπιστα/δοκιμασμένα; Τι τους λείπει σε σχέση με τα κανονικά PC;
hln3 Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 Πολλά. Δεν μπορείς π.χ να βάλεις gpu. Είναι 4/4 πυρήνες, με χαμηλωμένα ρολόγια για να έχουν χαμηλή κατανάλωση. Για browsing, αναπαραγωγή ταινιών κτλ όμως είναι υπεραρκετοί. Στην ουσία είναι λαπτοπ ελαφριών δυνατότητων χωρίς οθόνη - πληκτρολόγιο. To συγκεκριμένο γράφει επιστροφή αμαζον 30 ημερών.
thagkol Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Βρήκα και αυτό στην ίδια λογική αλλά με αρκετά καλύτερο Hardware και πιο ακριβό προφανώς. https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B09NPZ4L2Q/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&th=1. Τώρα φαίνεται 470 ευρώ αλλά όταν το βρήκα είχε 400 και το παράγγειλα, μπορώ ως αύριο να ακυρώσω χωρίς πρόβλημα. Δεν έχω καταλήξει ακόμα τι θέλω, αλλά σε ένα από τα δύο θα πάω. Υ.Γ. Αυτό το "μη σκάσει" είναι που με προβληματίζει στο κινέζικο, αλλιώς φαίνεται τρομερό VFM. Επεξ/σία 8 Μαΐου 2022 από thagkol
nickol-us Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 Δεν καταλαβαίνω γιατί προτιμά κανείς να δώσει 500 ευρώ σε ένα boxακι από τη στιγμή που δεν τίθεται θέμα χώρου. Ούτε αναβαθμίζεται, ούτε επισκευάζεται (τουλάχιστον όχι σχετικά εύκολα) και σίγουρα θα έχει μειωμένες επιδόσεις από έναν αντίστοιχο πύργο η/υ. Δεν ξέρω γιατί στραφήκατε προς αυτή την κατεύθυνση 7
thagkol Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Μου φάνηκε καλή ιδέα και η αλήθεια είναι ότι με βολεύει απίστευτα που δεν πιάνει χώρο. Παρόλα αυτά είμαι ακόμα ανοιχτός σε προτάσεις για κανονικό tower αν υπάρχει κάποια καλή λύση για τις ανάγκες μου. Επεξ/σία 8 Μαΐου 2022 από thagkol
catmaster Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 6 ώρες πριν, thagkol είπε Χρήση υπολογιστή : Κυρίως browsing στο ίντερνετ. Σπάνια χαλαρό netflix ή χαλαρό gaming με streaming μέσω του xbox, όταν η καλή τηλεόραση είναι πιασμένη από τις κόρες μου. Λογικά αυτό δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις, γιατί το hardware κομμάτι θα τρέχει στο Xbox, αλλά δεν είμαι και ειδικός. Είναι απολύτως απαραίτητο επίσης να μπορεί να συνδεθεί σε Wifi δίκτυο εύκολα και γρήγορα (ιδανικά ενσωματωμένο δέκτη αλλά να πιάνει καλά όπως τα λαπτοπ), και επίσης οπωσδήποτε Bluetooth για το ποντίκι και τα ακουστικά. Μπορεί πλέον το bluetooth να είναι δεδομένο/στάνταρ, αλλά παλιά που ασχολιόμουν δεν ήταν στα desktop γιαυτό το γράφω. H οθόνη συνδέεται με HDMI απλό, οπότε να έχει αντίστοιχη υποδοχή. Νομίζω πως ενα refurbished μηχάνημα (που να έχει τουλάχιστον i5 cpu 3ης-4ης γενιάς και άνω +8gb ram) και με μια wifi κάρτα η dongle θα καλύψει τις απαιτήσεις σου με τα μισά χρήματα από το budget σου. Ειλικρινά δεν βλέπω το λόγο να δώσεις παραπάνω χρήματα για ενα μηχάνημα που θα κάνει απλές εργασίες , πόσο μάλλον σε proprietary "black box" .
thagkol Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, catmaster είπε Νομίζω πως ενα refurbished μηχάνημα (που να έχει τουλάχιστον i5 cpu 3ης-4ης γενιάς και άνω +8gb ram) και με μια wifi κάρτα η dongle θα καλύψει τις απαιτήσεις σου με τα μισά χρήματα από το budget σου. Ειλικρινά δεν βλέπω το λόγο να δώσεις παραπάνω χρήματα για ενα μηχάνημα που θα κάνει απλές εργασίες , πόσο μάλλον σε proprietary "black box" . Τα 500 ευρώ τα έβαλα σαν ένα ποσό που θα έδινα, χωρίς όμως να ξέρω τι μπορώ να αγοράσω με αυτά μια και απέχω από τη συγκεκριμένη αγορά εδώ και πολλά πολλά χρόνια και δεν ξέρω τι παίζει από τιμές. Επεξ/σία 8 Μαΐου 2022 από thagkol
catmaster Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 14 λεπτά πριν, thagkol είπε Κάτι τέτοιο πχ; https://www.plaisio.gr/pc-perifereiaka/desktops/business-pcs/lenovo-m93p-tiny-refurbished-desktop-intel-core-i5-4th-gen-8-gb-120-gb-hd-graphics-_3092852 Δεν θα πήγαινα σε τέτοιο μηχάνημα γιατί δεν έχει δυνατότητα να πρόσθέσεις πχ μια κάρτα γραφικών, εκτός και αν υπάρχει χωροταξικό θέμα. (Επίσης για καθαρά προσωπικούς λόγους δεν περνάω από την συγκεκριμένη αλυσίδα ούτε απέξω αλλά αυτό είναι αλλο ζήτημα) 19 λεπτά πριν, thagkol είπε Τα 500 ευρώ τα έβαλα σαν ένα ποσό που θα έδινα, χωρίς όμως να ξέρω τι μπορώ να αγοράσω με αυτά μια και απέχω από τη συγκεκριμένη αγορά εδώ και πολλά πολλά χρόνια και δεν ξέρω τι παίζει από τιμές. Με αυτό το ποσό αγοράζεις μηχάνημα με επεξεργαστή τελευταίας γενιάς με ενσωματωμένα γραφικά που θα μπορείς να παίξεις μέχρι και κάποιους τελευταίους τίτλους παιχνιδιών στα 1080p , αλλά για την χρήση που ανέφερες το θεωρώ overkill.
thagkol Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Την ακύρωσα την παραγγελία γιατί όντως φαίνεται overkill, θα το ξανασκεφτώ. Για refurbished pc ποια μαγαζιά θεωρούνται αξιόπιστα στην Ελλάδα να ρίξω μια ματιά; Με την αλυσίδα που έβαλα πιο πάνω δεν έχω κάποιο παράπονο προσωπικά, αλλά δεν έχει μεγάλη ποικιλία σε refurbished. Κάρτα γραφικών πάντως δεν πρόκειται να βάλω και ο χώρος δε μου περισσεύει, οπότε όσο μικρότερο τόσο καλύτερα (γιαυτό και κοίταξα τα mini pc) Κάτι τέτοιο πχ; https://www.pcfactory.gr/products/refurbished-desktop-pc/dell-optiplex-9020-256ssd-8ram-sff-renew?filter=2%2C80%2C6%2C61 Ή αυτό; https://www.plaisio.gr/pc-perifereiaka/desktops/business-pcs/hp-elitedesk-800-g2-sff-refurbished-desktop-intel-core-i5-6th-gen-8-gb-240-gb-hd-graphics-_3747026 Απλά θα χρειαστώ έξτρα adapters για HDMI, Wifi και bluetooth . Αυτό του Πλαισίου δίνει και 3 χρόνια εγγύηση που είναι ασυνήθιστο για refurbished. Επεξ/σία 8 Μαΐου 2022 από thagkol
Τέρης Α. Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 8/5/2022 στις 7:18 ΜΜ, catmaster είπε ενα refurbished μηχάνημα (που να έχει τουλάχιστον i5 cpu 3ης-4ης γενιάς και άνω +8gb ram) και με μια wifi κάρτα η dongle θα καλύψει τις απαιτήσεις σου με τα μισά χρήματα από το budget σου. Αποφάσισε, να τα προτιμάμε ή: Spoiler Παρόλα αυτά καλωσήρθες πάλι, που χάθηκες; Επεξ/σία 12 Μαΐου 2022 από Τέρης Α. 1
hln3 Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 400 ευρώ για κουτάκι μου φαίνεται τοο much αν δεν χρειάζεσαι να το κουβαλάς, πρότεινα το αρχικό κουτάκι με την λογική ότι καλύπτει τις απαιτησεις με χαμηλό κόστος. Προφανώς και έχεις ένα μεγαλύτερο ρίσκο να σου μείνει κάποια στιγμή και να πάει κάδο, αφού δεν επισκευάζεται εύκολα (και δεν αξίζει και ο κόπος σε τέτοιο κόστος) αλλά αν δεν πέσεις σε ελαττωμάτικο εξαρχής (οπότε απλά το επιστρέφεις πριν το παράθυρο επιστροφής περάσει) αυτή η πιθανότητα μειώνεται δραστικά. Τώρα όλα αυτά που γράφεις και σε ένα κατάστημα με 500 ευρώ δύσκολα βγαίνουν γτ χρειάζεσαι mobo με wifi κ bluetooth ή wifi card με bluetooth.
thagkol Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 Και αυτό φαίνεται καλή περίπτωση https://pclove.gr/refurbished-hlektronikoi-ypologistes-desktop-pc/hp-elitedesk-800-g3-dm-i5-6500t-8gb-120gb-ssd-wifi-refurbished Από μαγαζιά επειδή δεν τα ξέρω, να βασιστώ στα google reviews; Έχει κανείς αρνητική εμπειρία από κάποιον από αυτούς που παρέθεσα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα