Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, V.I.Smirnov είπε

εξειδίκευση για τη θέση

Μεταπτυχιακό με περισσότερο εργαστηριακό κομμάτι φαντάζομαι είναι καλύτερο από ένα μεταπτυχιακό με περισσότερο θεωρητικό κομμάτι?? Στον ίδιο τομέα πάντα....

Επισκέπτης
Δημοσ.
Μόλις τώρα, pi314 είπε

Μεταπτυχιακό με περισσότερο εργαστηριακό κομμάτι φαντάζομαι είναι καλύτερο από ένα μεταπτυχιακό με περισσότερο θεωρητικό κομμάτι?? Στον ίδιο τομέα πάντα....

Ναι

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, scd345 είπε

Το διδακτορικό θα μου αρέσει γιατί θα το κάνω σε τομέα που θα μου αρέσει.

Όπως θα σου άρεσε και το μαστερ το οποίο δεν σαρέσει τελικά. Ενώ όπως γράφεις πρέπει να χεις σπαταλήσει άπειρες ώρες να γκουγκλάρεις μεταπτυχιακά φαίνεται ότι δεν έχεις επαφή με κανέναν από τον κλάδο (πχ με κάποιον που να κάνει τώρα διδακτορικό) αλλά ούτε και να έχεις χτίσει έναν κύκλο παρότι κάνεις μεταπτυχιακό. Σου έχει κολλήσει ότι πρέπει να γίνεις καθηγητής το οποίο θεωρείς ότι είναι σαν  τον φιλόλογο που πήρε πτυχίο καιδιορίστηκε, εσύ νομίζεις ότι θα πάρεις διδακτορικό και θα "διοριστείς". Δεν ξέρω καν τον κλάδο σου, στην βιοϊατρική έρευνα πάντως που γνωρίζω, θες και τουλάχιστον 3 χρόνια πορεία ως ερευνητής πριν οτιδήποτε άλλο. Και για να κάνεις σε τομέα που σου αρέσει πρέπει να βρεις εναν καθηητή (που με τον προηγούμενο δεν έβγαλες άκρη και ίσως κατάλαβε ότι είσαι μπερδεμένος), να φτιάξεις ένα σοβαρό πρωτόκολλο (που δεν νομίζω ότι στην παρούσα φάση είναι κατορθωτό) και να είσαι και καλός υποψήφιος (που αυτό δεν το ξέρω)

Περισσότερο να εστιάσεις στα προσωπικά σου θέματα που έχεις αναφέρει, έλλειψη σχέσης, ότι είσαι ντροπαλός. Ακούγεσαι πολύ εσωστρεφής ίσως να μην έχεις και ιδιαίτερη κοινωνικοποίηση. Ίσως σε ενοχλεί κάτι στην εμφάνισή σου, ίσως σε βοηθούσε το γυμναστήριο ή κάποιο άθλημα. Και με μια φράση, ίσως σε βοηθούσε να βρεις το πραγματικό πράγμα που σε εμποδίζει από το να είσαι χαρούμενος. Μου δίνεις την εικόνα ότι αυτό που ζεις με τις σπουδές είναι απλώς η αντανάκλαση του πραγματικού προβλήματος.

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Gingerbread είπε

Όπως θα σου άρεσε και το μαστερ το οποίο δεν σαρέσει τελικά. Ενώ όπως γράφεις πρέπει να χεις σπαταλήσει άπειρες ώρες να γκουγκλάρεις μεταπτυχιακά φαίνεται ότι δεν έχεις επαφή με κανέναν από τον κλάδο (πχ με κάποιον που να κάνει τώρα διδακτορικό) αλλά ούτε και να έχεις χτίσει έναν κύκλο παρότι κάνεις μεταπτυχιακό. Σου έχει κολλήσει ότι πρέπει να γίνεις καθηγητής το οποίο θεωρείς ότι είναι σαν  τον φιλόλογο που πήρε πτυχίο καιδιορίστηκε, εσύ νομίζεις ότι θα πάρεις διδακτορικό και θα "διοριστείς". Δεν ξέρω καν τον κλάδο σου, στην βιοϊατρική έρευνα πάντως που γνωρίζω, θες και τουλάχιστον 3 χρόνια πορεία ως ερευνητής πριν οτιδήποτε άλλο. Και για να κάνεις σε τομέα που σου αρέσει πρέπει να βρεις εναν καθηητή (που με τον προηγούμενο δεν έβγαλες άκρη και ίσως κατάλαβε ότι είσαι μπερδεμένος), να φτιάξεις ένα σοβαρό πρωτόκολλο (που δεν νομίζω ότι στην παρούσα φάση είναι κατορθωτό) και να είσαι και καλός υποψήφιος (που αυτό δεν το ξέρω)

Περισσότερο να εστιάσεις στα προσωπικά σου θέματα που έχεις αναφέρει, έλλειψη σχέσης, ότι είσαι ντροπαλός. Ακούγεσαι πολύ εσωστρεφής ίσως να μην έχεις και ιδιαίτερη κοινωνικοποίηση. Ίσως σε ενοχλεί κάτι στην εμφάνισή σου, ίσως σε βοηθούσε το γυμναστήριο ή κάποιο άθλημα. Και με μια φράση, ίσως σε βοηθούσε να βρεις το πραγματικό πράγμα που σε εμποδίζει από το να είσαι χαρούμενος. Μου δίνεις την εικόνα ότι αυτό που ζεις με τις σπουδές είναι απλώς η αντανάκλαση του πραγματικού προβλήματος.

Γι'αυτό επέλεξα αυτό τον καθηγητή γιατί είναι στο τομέα που μου αρέσει περιβαλλοντική μικροβιολογία αλλά, δεν καταφέραμε να συνεργαστούμε γιατί δεν έχω λέει τελειώσει το μεταπτυχιακό του εργαστηρίου του. Βέβαια, μου είπε ότι θα πρέπει να δοκιμάσει στο εργαστήριο για ένα μήνα, αύριο έχουμε συνάντηση δηλαδή, δεν έχει ληξει οριστικά το θέμα της συνεργασίας αλλά, δεν έχω και πολλές ελπίδες.

Έχω διαβάσει τα κριτήρια  για να γίνει κάποιος καθηγητής πανεπιστημίου το οποίο δεν έχει σχέση με τον καθηγητή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, scd345 είπε

Ναι αλλά, με τα τρία επιπλέον μεταπτυχιακά δημιουργώ ένα πολύ καλό βιογραφικό και άρα, τις πιθανότητες να γίνω καθηγητής. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός.

Ξέρεις με τι δημιουργείς ακόμα καλύτερο βιογραφικό; Με 6 χρόνια προϋπηρεσίας.

Εάν θέλεις να γίνεις ακαδημαϊκός, φύγε έξω όσο προλαβαίνεις η ψάξε για βύσμα Ελλάδα. Αλλιώς πριν τα 30 σου δεν γίνεται.

Όσο πιο γρήγορα το καταλάβεις, τόσο το καλύτερο για εσένα.

• Like 3
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, scd345 είπε

Έχω διαβάσει τα κριτήρια  για να γίνει κάποιος καθηγητής πανεπιστημίου το οποίο δεν έχει σχέση με τον καθηγητή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Καθαρά από περιέργεια...Θες να μας πεις μερικά?

Επισκέπτης
Δημοσ.

Από τα λάθη μας μαθαίνουμε.

Στα τρία μεταπτυχιακά είμαι πολύ προσεκτικός δηλαδή, έχω διαβάσει το περιεχόμενο του προγράμματος σπουδών , τα μαθήματα και έχω διαπιστώσει ότι είναι πράγματα που έχουν σχέση με την περιβαλλοντική μικροβιολογία που μου αρέσει άρα, δεν είναι λάθος.

Το πρώτο μεταπτυχιακό ήταν λάθος επιλογή αλλά, έμαθα από το λάθος να είμαι πολύ προσεκτικός στις επιλογές μου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, scd345 είπε

Για το επαγγελματικό μου μέλλον  έχω άγχος, θέλω να γίνω ακαδημαϊκός καθηγητής. Δεν είναι μόνο τα χρήματα που οδηγούν ένα άνθρωπο στην επιτυχία αλλά,  και το επάγγελμα.

Πώς ακριβώς θα γίνεις ακαδημαϊκός (καθηγητής) σε ένα αντικείμενο που εξ ορισμού δεν σου αρέσει; Εννοώ πώς ακριβώς φαντάζεσαι ότι θα γίνει αυτό; 

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
Επισκέπτης
Δημοσ.
Μόλις τώρα, MauroPaltoudias είπε

Πώς ακριβών Ιανουαρίου γονείς ακαδημαϊκός (καθηγητής) σελίδα ένα αντικείμενο που εξ ορισμού δεν σου αρέσει; Εννοώ πώς ακριβώς φαντάζεσαι ό,τι θα γίνει αυτό; 

Στην τομέα περιβαλλοντική μικροβιολογία  θέλω να γίνω καθηγητής. Σε αυτόν τον τομέα έκανα την διπλωματική μου εργασία στο προπτυχιακό και μου άρεσε μαζί μετά 2 αντίστοιχα μαθήματα όλα τα άλλα μαθήματα δεν μου άρεσαν. Στο μεταπτυχιακό που κάνω. στην μεταπτυχιακή διατριβή θα βρω καθηγητή βιολόγο που το αντικείμενο του να είναι η περιβαλλοντική μικροβιολογία ώστε, να περιορίσω το λάθος.

5 λεπτά πριν, pi314 είπε

Καθαρά από περιέργεια...Θες να μας πεις μερικά?

Διδακτορικό, επιστημονικές δημοσιεύσεις, διδακτική εμπειρία, ξένες γλώσσες, μεταπτυχιακό.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, scd345 είπε

Διδακτορικό, επιστημονικές δημοσιεύσεις, διδακτική εμπειρία, ξένες γλώσσες, μεταπτυχιακό.

1) Πάνω από μία ξένη γλώσσα?

2) Οι δημοσιεύσεις τόσο δύσκολα βγαίνουν? Τι θέλω να πω: Δεν είναι κάνεις πειράματα, γράφεις ένα κείμενο που περιγράφεις τι έκανες και το στέλνεις για δημοσίευση?

Δημοσ.

Φίλε άκουσε με μιας και η γυναίκα μου βρίσκεται στον κλάδο της ιατρικής και της έρευνας σε ευρωπαικό και εθνικό επίπεδο , 1 μεταπτυχιακό και 1 διδακτορικό είναι υπέραρκετο, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ από εκπαίδευση. Μη προσπαθείς να (κρυφτείς) πίσω από πιστοποιήσεις. Δεν θα σου προσφέρουν τίποτα παραπάνω. Χρειάζεσαι δημοσιεύσεις και δραστηριότητα και ψάξιμο με groups και πάρα πολύ networking. Τα πτυχία δεν θα σου καλύψουν το κομμάτι του networking σε καμία περίπτωση. Χρειάζεται δηλαδή soft skills για να μπορέσεις έστω και να είσαι σε θέση επιλογής. 

Άσε το άγχος και τα πτυχία, οργανώσου όσο τον δυνατόν περισσότερο με συμφοιτητές που το ψάχνουν πολύ, με πρώτους μαθητές σε projects και ψάξε χορηγίες για ευρωπαικά προγράμματα (όχι για τα χρήματα ,μιας και δεν έχεις πρόβλημα, αλλά για το networking) 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Πρώτα από όλα, έχεις τόσες σπουδές, τόση μόρφωση και δεν ξέρεις να βάζεις παραγράφους στα κείμενα σου; Πλάκα μας κάνεις;

2 ώρες πριν, scd345 είπε

Δεν έχω αλλά προσπαθώ να βρω.

Για πρώτη φορά πήγα στα μπουζούκια και κατάφερα να κεράσω ποτό σε κοπέλα ξεπερνώντας την φοβία μου. Αυτό δεν είναι σημαντικό βήμα για να κάνω σχέση.

Και με αυτό τον τρόπο δεν πρόκειται να βρεις ούτε στα όνειρα σου. 

Διότι με το να κερνάς είναι σαν να υποχρεώνεις και να πιέζεις μια γκόμενα να σου δώσει την προσοχή της. Την κάνεις και περνάει από μια σειρά από αρνητικά συναισθήματα, όπως: υποχρέωση, πίεση, μεταχείριση.

Στα μπουζούκια δεν ρίχνεις γκόμενες για τον λόγο πως η γκόμενα βγήκε με την παρέα να διασκεδάσει, να περάσει καλά και να δει τον τραγουδιστή/ρια. Όχι για να αντιμετωπίσει εσένα που έχεις τα σαγόνια κάτω ως το πάτωμα. Και εκτός αυτού, η γυναίκα είναι αυτή που έχει τον πρώτο  και τον τελευταίο λόγο και έχει και αφθονία από επιλογές. Για πιο λόγο να πάει μαζί σου; Για τα πτυχία σου;

Όπως αναφέραν και πολλοί άλλοι, το να ξεκινήσεις διδακτορικό θέλει βύσμα και όχι 500 μεταπτυχιακά. Έχω ξεκινήσει διδακτορικό από 5ετες πρόγραμμα σπουδών το οποίο έχει ενσωματωμένο μεταπτυχιακό και ξεκίνησα διδακτορικό στο ΕΜΠ αλλά αυτό το κατάφερα γιατί είχα κονέ το οποίο μου επέτρεψε να ξεκινήσω. Πέρα από αυτό για να καταφέρεις να γίνεις και καθηγητής θα πρέπει να κάνεις και αρκετές επιστημονικές δημοσιεύσεις και έρευνες. 

Πέρα από αυτά ο τίτλος σου είναι misleading, τώρα εργάζεσαι κάπου; Πως τα βγάζεις πέρα; Χόμπι έχεις; Ζωή έχεις; Ή είσαι σπουδή, διάβασμα μόνο και  φαπ φαπ νομίζοντας πως θα βρεις και γκόμενα;

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, MariosX είπε

Πρώτα από όλα, έχεις τόσες σπουδές, τόση μόρφωση και δεν ξέρεις να βάζεις παραγράφους στα κείμενα σου; Πλάκα μας κάνεις;

15 λεπτά πριν, MariosX είπε

Για πιο λόγο να πάει μαζί σου;

Νομίζω ότι ίσως θα πρέπει να είμαστε λίγο πιο εγκρατείς και φειδωλοί στις διατυπώσεις και τους χαρακτηρισμούς μας, μιας και πολλά πράγματα δύναται να μας επιστραφούν με χειρότερο τρόπο. 

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Νομίζω ότι ίσως θα πρέπει να είμαστε λίγο πιο εγκρατείς και φειδωλοί στις διατυπώσεις και τους χαρακτηρισμούς μας, μιας και πολλά πράγματα δύναται να μας επιστραφούν με χειρότερο τρόπο. 

Ναι συμφορουμίτες, έχει δίκιο ο MauroPaltoudias...δεν ξέρουμε τι προσωπικά θέματα έχει να αντιμετωπίσει ο καθένας και τον προσωπικό αγώνα του καθενός ....

Επεξ/σία από pi314
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...