Επισκέπτης Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 Καλημέρα σας, Στο θέμα αυτό θα ήθελα να ρωτήσω πως μπορώ να δημιουργήσω μια καλή επαγγελματική σταδιοδρομία όταν έχω σπουδάσει μία σχολή που δεν μου άρεσε και κάνω ένα μεταπτυχιακό που επίσης δεν μου αρέσει και δεν συσχετίζεται με το πρώτο μου πτυχίο; Πιο συγκεκριμένα, είχα βρεθεί σε πανικό για το επαγγελματικό μέλλον μου και μπήκα σ'αυτό το μεταπτυχιακό μόνο και μόνο για να κάνω κάτι και να μην κάθομαι όμως, διαπιστωσα ότι δεν μου αρέσει και δεν έχει σχέση με τις σπουδές μου. Συγχρόνως, μέσα από την σχολή αυτή βρήκα καθηγητή για διδακτορικό αλλά, στην τελευταία συνάντηση δεν καρποφόρησε η συνεργασία με το αιτιολογικό ότι δεν έχω το μεταπτυχιακό του συγκεκριμένου εργαστηρίου ή κάποιου συναφούς. Δηλαδή, εγώ θα πρέπει να τελειώσω το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό που κάνω και μετά από το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό να βρω καθηγητή για διδακτορικό. Αυτό θα γίνει χρονικά τον Ιούνιο 2023 με ορίζοντα ολοκλήρωσης του διδακτορικού το 2027 δηλαδή, όταν θα είμαι 31 ετών. Ένα τέτοιο σενάριο με στεναχωρεί αφάνταστα γιατί προσπαθώ να κάνω διδακτορικό από το Οκτώβριο του 2020 και τελικά αυτό στην καλύτερη των περιπτώσεων θα γίνει το Ιούνιο 2023 δηλαδή, 3 χρόνια μετά. Βέβαια, δεν έχω μείνει απαθής καθώς, έχω ήδη κάνει αίτηση για ένα μεταπτυχιακό της ίδιας σχολής και το καλοκαίρι θα κάνω αίτηση σε άλλα 2 μεταπτυχιακά της ίδιας σχολής ώστε, στο νέο ακαδημαϊκό έτος, εκτός από την μεταπτυχιακή διατριβή του μεταπτυχιακού που είμαι ήδη, να συμμετέχω και σε 1 από τα 3 μεταπτυχιακά στα οποία θα κάνω αίτηση. Η προοπτική αυτού του εγχειρήματος είναι να παρακολουθήσω και τα τρία μεταπτυχιακά στο εξής χρονικό ορίζοντα: το πρώτο 2022-2024, το δεύτερο 2023-2025, το τρίτο 2024-2026 και ολοκλήρωση του εγχειρήματος το Ιούνιο του 2026 δηλαδή, σε ηλικία 30 ετών παράλληλα με το διδακτορικό που θα τελειώσω το Ιούνιο του 2027 δηλαδή, ένα χρόνο αργότερα. Θα ήθελα να ρωτήσω μήπως οι συνεχείς αναβολές για την υλοποίηση του διδακτορικού σημαίνει πως δεν θα το κάνω ποτέ ενώ, το θέλω πολύ; Πότε δεν πίστευα ότι θα είχα τόση κατεστραμμένη ζωή με τέτοια αβεβαιότητα χωρίς την σταθερότητα των 4 χρονών του διδακτορικού. Εννοώ ότι για επόμενα 4 χρόνια έχεις μια σταθερή απασχόληση χωρίς αβεβαιότητα. Αν δεν κάνω το διδακτορικό εγώ θα πρέπει να κάνω αιτήσεις σε 3,4 μεταπτυχιακά ανεξάρτητα αν μου αρέσουν για να έχω κάτι να κάνω και να βρίσκομαι σε διαρκή αγωνία για το μέλλον μου. Συγγνώμη για το μεγάλο κείμενο. Απαντήσεις μόνο επί του θέματος και παρακαλώ όχι προσωπικοί χαρακτηρισμοί.
MauroPaltoudias Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 2 λεπτά πριν, scd345 είπε Θα ήθελα να ρωτήσω μήπως οι συνεχείς αναβολές για την υλοποίηση του διδακτορικού σημαίνει πως δεν θα το κάνω ποτέ ενώ, το θέλω πολύ; Επειδή ζητήθηκε η αρωγή μελών, θα ήθελα με τη σειρά μου να ρωτήσω αν το ερώτημα της ανάρτησης είναι αυτό ή υπάρχει και κάτι άλλο (το οποίο ομολογουμένως, μέσα σε ένα τέτοιο κείμενο είναι δύσκολο να εντοπιστεί και να προσδιοριστεί). 2
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 Στο θέμα αυτό θα ήθελα να ρωτήσω πως μπορώ να δημιουργήσω μια καλή επαγγελματική σταδιοδρομία όταν έχω σπουδάσει μία σχολή που δεν μου άρεσε και κάνω ένα μεταπτυχιακό που επίσης δεν μου αρέσει και δεν συσχετίζεται με το πρώτο μου πτυχίο; Αυτό είναι το πρώτο ερώτημα Θα ήθελα να ρωτήσω μήπως οι συνεχείς αναβολές για την υλοποίηση του διδακτορικού σημαίνει πως δεν θα το κάνω ποτέ ενώ, το θέλω πολύ; αυτό είναι το δεύτερο ερώτημα Εξηγώ όλη την κατάσταση που μου συμβαίνει γι'αυτό είναι τόσο μεγάλο το κείμενο.
Gingerbread Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 Διακρίνω ένα τεράστιο μπέρδεμα μέσα σου. Από τη μια έχεις φοβερό άγχος για το επαγγελματικό σου μέλλον από την άλλη φαίνεται να έχεις την δυνατότητα να μην έχει εισόδημα μέχριτα 30 κατι σου (πτυχίο + 2 μεταπτυχιακά ή + το διδιακτορικό σου). Ταυτόχρονα μας λες ότι τίποτα από όλα αυτά δεν σαρέσει. Κάποιοι μπορεί να επιλέξουν ένα επάγγελμα με κύριο γνώμονα την αποκατάσταση και όχι αν τους αρέσει, αλλά σε σενα ούτε αυτό ισχύει. Προσωπιικά και χωρίς καμία παρεξήγηση νομίζω θα σε βοηθούσε να μιλήσεις με έναν επαγγελματικά ψυχικής υγείας. Ίσως έχεις παγιδευτεί σε μια κατάσταση που όλα σου τα άγχη από άλλα θέματα τα προβάλεις στα επαγγελματικά σου. Όσον αφορά την σταθερότητα, όντας κάτοχος phd, δεν υπάρχει. Το πρόβλημα σου δεν είναι σπουδες αλλά κάτι άλλο που μάλλον δεν θες να δεις. 7
-Dimitris- Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 Εγώ θα ήθελα να σε ρωτήσω γιατί συνεχίζεις τόσα χρόνια να κάνεις πράγματα που δεν θέλεις. 9
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 1 ώρα πριν, MauroPaltoudias είπε Επειδή ζητήθηκε η αρωγή μελών, θα ήθελα με τη σειρά μου να ρωτήσω αν το ερώτημα της ανάρτησης είναι αυτό ή υπάρχει και κάτι άλλο (το οποίο ομολογουμένως, μέσα σε ένα τέτοιο κείμενο είναι δύσκολο να εντοπιστεί και να προσδιοριστεί). Πολλα παιδιά τελειώνουν μία σχολή χωρίς να τους αρέσει απλά και μόνο για να έχουν ένα εφόδιο για να ξεκινήσουν την ζωή τους. Συγκεκριμένα εγώ βρέθηκα σε πανικό γιαυτό επέλεξα το μεταπτυχιακό που κάνω αλλά, τα άλλα τρία μεταπτυχιακά που θα κάνω μου αρέσουν, έψαξα πολύ τα μαθήματα και είδα ότι μου αρέσουν. Είχα κάνει αίτηση και πέρυσι στα δύο από τρία μεταπτυχιακά αλλά, μόλις μου ανακοίνωσε η γραμματεία ότι έγινα δεκτός στο συγκεκριμένο μεταπτυχιακο δεν έκανα την συνέντευξη με το άλλο μεταπτυχιακό ( λάθος μου ) . Στο τρίτο μεταπτυχιακό είναι στην ίδια γραμματεία με αυτό που είμαι τώρα και με είχανε απορρίψει τους είχα στην συνέντευξη ότι βεπιθυμω απαλλαγή από τα δίδακτρα γι'αυτό μάλλον με επέρριψαν. 38 λεπτά πριν, Gingerbread είπε Διακρίνω ένα τεράστιο μπέρδεμα μέσα σου. Από τη μια έχεις φοβερό άγχος για το επαγγελματικό σου μέλλον από την άλλη φαίνεται να έχεις την δυνατότητα να μην έχει εισόδημα μέχριτα 30 κατι σου (πτυχίο + 2 μεταπτυχιακά ή + το διδιακτορικό σου). Ταυτόχρονα μας λες ότι τίποτα από όλα αυτά δεν σαρέσει. Κάποιοι μπορεί να επιλέξουν ένα επάγγελμα με κύριο γνώμονα την αποκατάσταση και όχι αν τους αρέσει, αλλά σε σενα ούτε αυτό ισχύει. Προσωπιικά και χωρίς καμία παρεξήγηση νομίζω θα σε βοηθούσε να μιλήσεις με έναν επαγγελματικά ψυχικής υγείας. Ίσως έχεις παγιδευτεί σε μια κατάσταση που όλα σου τα άγχη από άλλα θέματα τα προβάλεις στα επαγγελματικά σου. Όσον αφορά την σταθερότητα, όντας κάτοχος phd, δεν υπάρχει. Το πρόβλημα σου δεν είναι σπουδες αλλά κάτι άλλο που μάλλον δεν θες να δεις. Για την σταθερότητα που είπα εννοώ ότι δεν θα χρειάζεται κάθε χρόνο να αγωνιώ αν θα με πάρουν στο μεταπτυχιακό γιατί θα έχω την σιγουριά του διδακτορικού. Αυτό που λες για το εισόδημα, η εξήγηση είναι ότι έχω κληρονομήσει κάποια ακίνητα και άρα δεν έχω οικονομικό πρόβλημα. Άλλωστε, στα τρία μεταπτυχιακά υπάρχουν δίδακτρα αλλά, θα πάρω απαλλαγή χωρις να το αναφέρω στην συνέντευξη θα το κάνω μετά στην γραμματεία. Το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό που είμαι δεν έχει δίδακτρα.
-Dimitris- Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 Αν είσαι διατεθημένος να κάνεις 3 μεταπτυχιακά και 1 διδακτορικό, άλλαξε σχολή σε μια που σου αρέσει (πανελλήνιες/κατατακτήριες). Το να προσπαθείς να patchάρεις τα θέλω σου με μεταπτυχιακά δεν θα σε οφελήσει.
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 1μεταπτυχιακο 2022-2024 2 μεταπτυχιακό 2023-2025 Τρτο μεταπτυχιακό 2024-2026 Διδακτορικό 2023-2027 Είναι εφικτό το παραπάνω σχέδιο. Θα ήθελα να είχα τελειώσει το διδακτορικό πριν τα 30. 1 λεπτό πριν, -Dimitris- είπε Αν είσαι διατεθημένος να κάνεις 3 μεταπτυχιακά και 1 διδακτορικό, άλλαξε σχολή σε μια που σου αρέσει (πανελλήνιες/κατατακτήριες). Το να προσπαθείς να patchάρεις τα θέλω σου με μεταπτυχιακά δεν θα σε οφελήσει. Τα τρία μεταπτυχιακά μου αρέσουν το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό που είμαι δεν μου αρέσει. Θα ήθελα να τελειώσω το διδακτορικό πριν τα 30 αλλά, φοβάμαι ούτε στα 30 θα το έχω τελειώσει ούτε ποτέ γιατί δεν θα με δέχονται. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στο διδακτορικό , στα μεταπτυχιακά γίνεσαι πιο εύκολα δεκτός έτσι, νομίζω τουλάχιστον.
archer100 Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Πως θελεις να ειναι ο εαυτος σου στα 45 σου; Μπορεις να περιγραψεις μια απλη ημέρα του επαγγελματικά, πχ Δευτέρα; Τα μεταπτυχιακά, διδακτορικά, κλπ είναι απλά εφόδια για τον επαγγελματικό στοίβο. Σε τι ακριβώς επαγγέλματα στοχεύεις; Θέλεις πχ να γίνεις ερευνητής-ακαδημαικός ή να μπεις σε επιχειρήσεις; Επίσης θα βοηθούσε να ανέφερες και το γενικό αντικείμενο, άλλος ο κλάδος της Ιατρικής, άλλος της Μηχανικής, άλλος της Φιλοσοφίας, άλλος της ΠΛηροφορικής, κλπ Τέλος το άγχος σου από που ακριβώς προκύπτει δεδομένου ότι έχεις λυμένο το οικονομικό σου για πάντα; Απ τη στιγμή που μπορείς απλά να μην εργαστείς ποτέ και να επιβιώνεις από τα ενοίκια των ακινήτων, για ποιο ακριβώς πράγμα αγχώνεσαι; Επεξ/σία 8 Μαΐου 2022 από archer100
-Dimitris- Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 3 λεπτά πριν, scd345 είπε μεταπτυχιακο 2022-2024 2 μεταπτυχιακό 2023-2025 Τρτο μεταπτυχιακό 2024-2026 Διδακτορικό 2023-2027 Είναι εφικτό το παραπάνω σχέδιο. Θα ήθελα να είχα τελειώσει το διδακτορικό πριν τα 30. Να τα κάνεις. Ο στόχος όμως μακροπρόθεσμα ποιος είναι; Επαγγελματικά δικαιώματα θα έχεις παραπάνω με όλα αυτά;
Gingerbread Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 Εφόσον οικονομικά είσαι εξασφαλισμένος α) σταμάτα να τργώγεσαι με τα ρούχα σου β) έχεις αγωνία για το μεταπτυχιακό. Μήπως κάνεις προβολή κάποιου προβλήματος εκεί; Για μενα είναι φανερό ότι κάτι άλλο σου λείπει (γενικότερα) καιι νομίιζεις ότιι θα το βρεις σε κάποιο μεταπτυχιακό. Μήπως σου λείπει φίλος, σύντροφος, κοινωνική ζωή, κάτι άλλο; γ) Έστω και τα χες όλα αυτά (διδακτορικό, μαστερ) και ήσουν 30 τι θα κανες; 4
V.I.Smirnov Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Να είστε σίγουροι ότι δεν έχει γκόμενα, η αυτοποεποίθησή του είναι στον πάτο και ότι ενδομύχως επιδιώκει να την αυξήσει με τις σπουδές 😂. Αμ, δεν δουλεύει έτσι το πράγμα... - Επεξ/σία 8 Μαΐου 2022 από V.I.Smirnov 2
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 11 λεπτά πριν, archer100 είπε Πως θελεις να ειναι ο εαυτος σου στα 45 σου; Μπορεις να περιγραψεις μια απλη ημέρα του επαγγελματικά, πχ Δευτέρα; Τα μεταπτυχιακά, διδακτορικά, κλπ είναι απλά εφόδια για τον επαγγελματικό στοίβο. Σε τι ακριβώς επαγγέλματα στοχεύεις; Θέλεις πχ να γίνεις ερευνητής-ακαδημαικός ή να μπεις σε επιχειρήσεις; Επίσης θα βοηθούσε να ανέφερες και το γενικό αντικείμενο, άλλος ο κλάδος της Ιατρικής, άλλος της Μηχανικής, άλλος της Φιλοσοφίας, άλλος της ΠΛηροφορικής, κλπ Τέλος το άγχος σου από που ακριβώς προκύπτει δεδομένου ότι έχεις λυμένο το οικονομικό σου για πάντα; Απ τη στιγμή που μπορείς απλά να μην εργαστείς ποτέ και να επιβιώνεις από τα ενοίκια των ακινήτων, για ποιο ακριβώς πράγμα αγχώνεσαι; Για το επαγγελματικό μου μέλλον έχω άγχος, θέλω να γίνω ακαδημαϊκός καθηγητής. Δεν είναι μόνο τα χρήματα που οδηγούν ένα άνθρωπο στην επιτυχία αλλά, και το επάγγελμα. 14 λεπτά πριν, -Dimitris- είπε Να τα κάνεις. Ο στόχος όμως μακροπρόθεσμα ποιος είναι; Επαγγελματικά δικαιώματα θα έχεις παραπάνω με όλα αυτά; Να γίνω ακαδημαϊκός καθηγητής. 14 λεπτά πριν, Gingerbread είπε Εφόσον οικονομικά είσαι εξασφαλισμένος α) σταμάτα να τργώγεσαι με τα ρούχα σου β) έχεις αγωνία για το μεταπτυχιακό. Μήπως κάνεις προβολή κάποιου προβλήματος εκεί; Για μενα είναι φανερό ότι κάτι άλλο σου λείπει (γενικότερα) καιι νομίιζεις ότιι θα το βρεις σε κάποιο μεταπτυχιακό. Μήπως σου λείπει φίλος, σύντροφος, κοινωνική ζωή, κάτι άλλο; γ) Έστω και τα χες όλα αυτά (διδακτορικό, μαστερ) και ήσουν 30 τι θα κανες; Ακαδημαϊκός καθηγητής θέλω να γίνω αλλά αν είναι δυνατόν πριν τα 30 και ταυτόχρονα να κάνω οικογένεια . Θέλω να εξασφαλίσω το μέλλον μου δεν θέλω να γίνω καθηγητής πανεπιστημίου 50 χρονών ούτε να κάνω παιδιά στα 50 μου. 9 λεπτά πριν, V.I.Smirnov είπε Να είστε σίγουροι ότι δεν έχει γκόμενα, η αυτοποεποίθησή του είναι στον πάτο και ότι ενδομύχως επιδιώκει να την αυξήσει με τις σπουδές 😂. Αμ, δεν δουλεύει έτσι το πράγμα... - Δεν έχω αλλά προσπαθώ να βρω. Για πρώτη φορά πήγα στα μπουζούκια και κατάφερα να κεράσω ποτό σε κοπέλα ξεπερνώντας την φοβία μου. Αυτό δεν είναι σημαντικό βήμα για να κάνω σχέση.
V.I.Smirnov Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 Δεν γίνεσαι καθηγητής απλώς με το να κάνεις μπσ και phD. Στο είπαμε κι άλλη φορά, δεν εννοείς να καταλάβεις. Kαι το γεγονός ότι δεν έχεις σαφή επιστημονικό προσανατολισμό είναι ήδη κακό σημάδι. - 7
-Dimitris- Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 6 λεπτά πριν, scd345 είπε Να γίνω ακαδημαϊκός καθηγητής. Δε χρειάζονται τόσα μεταπτυχιακά. Αν αναφέρεσαι σε Ελληνικό πανεπιστήμιο, μόνο το ένα μεταπτυχιακό αναγνωρίζεται. Κυρίως χρειάζεσαι βύσμα βέβαια. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις